Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ ارزیابی‌ها نشان می‌دهد اگرچه صادرات در این بازه زمانی افزایش یافته؛ اما واردات با کاهش روبه‌رو بوده است. علاوه بر این در مدت مورد‌بررسی، فاصله واردات و صادرات کاهش یافته و از منفی ۳میلیارد و ۱۰۰میلیون یورو در ۱۰ ماهه سال ۲۰۱۹ به منفی ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو در ۱۰ماهه سال ۲۰۲۰ رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  بر اساس گزارش تهیه‌شده از سوی معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، هم واردات و هم صادرات در ماه اکتبر ۲۰۲۰ نسبت به ماه اکتبر ۲۰۱۹ کاهش یافته است. در این گزارش، ۵ مقصد عمده صادراتی ایران در اتحادیه اروپا و ۵ مبدا عمده وارداتی نیز معرفی شده‌اند. بر اساس آمارهای اعلام شده، آلمان شریک نخست تجاری ایران در اتحادیه اروپا محسوب می‌شود. تجارت ۱۰ ماهه ایران با اتحادیه اروپا

ارزیابی‌ها حاکی از آن است که در ۱۰ ماه منتهی به اکتبر ۲۰۲۰ تجارت ایران با اتحادیه اروپا ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو بوده است. از این حجم تجارت، تنها ۶۰۰میلیون یورو متعلق به صادرات بوده و ۳ میلیارد یورو واردات انجام شده است. تراز تجاری در این بازه زمانی به ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو رسیده است. این آمار در حالی در ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ رقم خورده که در ۱۰ ماه منتهی به اکتبر ۲۰۱۹، وارداتی با ارزش ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو و صادراتی به میزان ۵۷۰ میلیون یورو انجام شده است. تراز تجاری در آن دوره منفی ۳میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورو و حجم تجارت نیز ۴ میلیارد و ۱۷۰ میلیون یورو بوده است، بنابراین واردات در ۱۰‌ماهه ۲۰۲۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل، افت ۱۶ درصدی را تجربه کرده است. حال آنکه صادرات در این بازه زمانی افزایش ۷درصدی داشته است. ارزیابی ماهانه از روند تجارت ایران و اتحادیه اروپا حاکی از آن است که در ماه اکتبر ۲۰۲۰ وارداتی به ارزش ۲۹۱ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو در این ماه صورت گرفته که نسبت به اکتبر ۲۰۱۹ کاهش ۱۸ درصدی داشته است. همچنین صادرات کالا (با احتساب صادرات سوخت‌های معدنی، روان‌کننده‌ها و محصولات مرتبط) به ۵۰ میلیون و ۵۰۰هزار یورو در این ماه رسیده است. صادرات در ماه اکتبر ۲۰۲۰ نسبت به ماه اکتبر ۲۰۱۹ با افت ۲۹ درصدی روبه‌رو شده است. وزن کالاهای وارد‌شده از اتحادیه اروپا در ماه اکتبر ۲۰۲۰ معادل ۳۱ هزار و ۲۰۰تن بوده که نسبت به اکتبر ۲۰۱۹ افت ۵۹ درصدی داشته است. وزن کالاهای صادر شده به این اتحادیه نیز با افت ۵۷درصدی نسبت به اکتبر سال ۲۰۱۹ به ۳۴ هزار تن در اکتبر ۲۰۲۰ رسیده است. ارزش صادرات غیرنفتی (بدون احتساب صادرات سوخت‌های معدنی، روان‌کننده‌ها و محصولات مرتبط) نیز در این ماه به ۴۸میلیون و ۱۰۰ هزار یورو رسیده است که نسبت به اکتبر ۲۰۱۹ کاهش ۲۵ درصدی را تجربه کرده است.

عمده‌ترین مقاصد صادراتی ایران در اتحادیه اروپا

براساس این گزارش، آلمان بزرگ‌ترین خریدار کالاهای ایرانی در اتحادیه اروپاست. این کشور اروپایی در ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ خریدار ۲۲۳ میلیون و ۱۰۰ هزار یورو کالای ایرانی بوده که سهم ۹/ ۳۶درصدی را از کل صادرات ایران به اتحادیه اروپا در اختیار گرفته است. دومین مقصد صادراتی ایران در این اتحادیه، هلند است که در این بازه زمانی صادراتی معادل ۱۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار یورو به این کشور صورت گرفته است. سهم هلند از کل ارزش صادرات به اتحادیه اروپا ۲/ ۱۸‌درصد است. ایتالیا سومین مقصد عمده صادراتی ایران در اتحادیه اروپا به‌شمار می‌رود. سهم صادرات به ایتالیا در ۱۰ ماه منتهی به اکتبر ۲۰۲۰ معادل ۱۴ درصد بوده است. ارزش کالاهای صادر شده به این کشور ۸۴ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو در این ۱۰ ماه بوده است. اسپانیا چهارمین مقصد صادراتی ایران در اتحادیه اروپاست که در ۱۰ ماه منتهی به اکتبر ۲۰۲۰ سهم ۵/ ۷درصدی را از کل صادرات کالاهای ایرانی به اتحادیه اروپا در این بازه زمانی به خود اختصاص داده است. ارزش صادرات ایران به این کشور رقمی معادل ۴۵ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو در ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ بوده است. بلژیک نیز پنجمین خریدار کالاهای ایرانی در اتحادیه اروپا محسوب می‌شود که ارزش صادرات ایران به این کشور در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۰ معادل ۳۰ میلیون و ۴۰۰ هزار یورو بوده است. سهم این کشور اروپایی از کل صادرات ایران به اتحادیه اروپا معادل ۵ درصد است.

عمده‌ترین کالاهای صادراتی ایران به اتحادیه اروپا

در ۱۰ ماه منتهی به اکتبر سال ۲۰۲۰ شاهد صادرات عمده ۵ گروه کالایی به اتحادیه اروپا بوده‌ایم. بیشترین سهم ارزشی صادرات به گروه «مواد و محصولات غذایی و حیوان زنده» تعلق دارد. سهم ارزشی این گروه کالایی در بازه مورد بررسی ۴۰ درصد از کل صادرات ایران به اتحادیه اروپاست. «مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط» نیز دومین گروه کالایی است که سهمی معادل ۱۹ درصد را از کل صادرات ایران به اتحادیه اروپا در ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ در اختیار گرفته است. سومین گروه کالایی نیز شامل «سوخت‌های معدنی، روان‌کننده‌ها و محصولات مرتبط» است که سهم این گروه از کل ارزش صادرات ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ به ۱۶درصد رسیده است. چهارمین گروه عمده صادراتی به این اتحادیه در بازه زمانی موردبررسی «کالاهای صنعتی (ساخت)-طبقه‌بندی شده بر حسب مواد» بوده که سهم ۱۱ درصدی از کل ارزش صادرات در ۱۰ ماهه منتهی به اکتبر ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده است. در عین حال سهم سایر کالاها از کل صادرات در‌۱۰‌ماهه ۲۰۲۰ معادل ۴ درصد ارزیابی شده است.

۵ مبدأ عمده واردات به ایران در اتحادیه اروپا

براساس این گزارش، آلمان بزرگ‌ترین فروشنده کالا به ایران در اتحادیه اروپا محسوب می‌شود. در بازه زمانی مورد بررسی (۱۰ ماه منتهی به اکتبر ۲۰۲۰) ارزش واردات از این کشور یک میلیارد و ۲۲۶ میلیون و ۹۰۰ هزار یورو بوده که سهم ۴/ ۴۰ درصدی را از کل ارزش واردات از این اتحادیه در ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ در اختیار گرفته است. ایتالیا دومین فروشنده کالا به ایران در اتحادیه اروپا است. ارزش واردات از ایتالیا به ایران در ۱۰ ماهه منتهی به اکتبر ۲۰۲۰ معادل ۴۷۴ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو بوده که سهم ۶/ ۱۵ درصدی را از کل ارزش واردات از این اتحادیه در این بازه زمانی در اختیار گرفته است. سومین مبدا واردات ایران در اتحادیه اروپا، هلند است. واردات از این کشور در ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ ارزشی معادل ۲۹۸ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو داشته و سهم آن از کل واردات ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ به ۸/ ۹ درصد می‌رسد. فرانسه چهارمین مبدا واردات در اتحادیه اروپا بوده که ارزش خرید کالا از این کشور در ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ معادل ۲۰۶ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو است. این کشور سهم ۸/ ۶ درصدی را از کل واردات ۱۰ ماهه به خود اختصاص داده است. سهم اسپانیا به‌عنوان پنجمین فروشنده عمده کالا به ایران در اتحادیه اروپا، به ۴/ ۵درصد از کل ارزش واردات در ۱۰ ماه منتهی به اکتبر امسال می‌رسد. ارزش واردات از اسپانیا ۱۶۵میلیون و ۴۰۰ هزار یورو بوده است.

عمده کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا

۵ گروه عمده کالایی در ۱۰ ماه منتهی به اکتبر ۲۰۲۰ از اتحادیه اروپا به ایران صادر شده‌اند. بیشترین سهم ارزشی واردات از این اتحادیه متعلق به «ماشین‌آلات و تجهیزات حمل و نقل» است که به ۳۳ درصد می‌رسد. پس از آن «مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط» با سهم ۲۷ درصدی از کل ارزش واردات قرار گرفته است. «مواد و محصولات غذایی و حیوانات زنده» سهمی معادل ۱۴ درصد را از واردات ۱۰ ماه منتهی به اکتبر امسال در اختیار دارند و «کالاهای صنعتی(ساخت)- طبقه‌بندی شده برحسب مواد» نیز دارای سهم ۶ درصدی از کل ارزش واردات در این بازه زمانی هستند. «مواد خام، غیرقابل خوردن، به‌جز سوخت» هم با سهم ۵‌درصدی از ارزش واردات ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ در رده پنجم قرار دارد. در عین حال واردات سایر کالا در این بازه زمانی سهم ۱۵ درصدی از کل ارزش واردات کالا در ۱۰ ماه منتهی به اکتبر را در اختیار گرفته است.

«مواد خام، غیرقابل خوردن، به‌جز سوخت» هم پنجمین گروه کالایی عمده صادراتی به این اتحادیه است که سهم ۱۰ درصدی از کل صادرات ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ را در اختیار دارد.

پربیننده ترین قیمت هر کیلو برنج خارجی چند؟ پربازده‌ترین بازارهای سرمایه‌گذاری کجاست؟ قیمت فلفل هم نجومی شد بخشنامه جدید بانک مرکزی درباره ورود کالا به کشور ابلاغ شد تهرانی‌ها چقدر ماهی می‌خورند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تجارت صادرات غیرنفتی تراز تجاری صادراتی ایران در اتحادیه اروپا ایران در اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا کل ارزش واردات بازه زمانی ماه اکتبر ۲۰۲۰ درصدی از کل ارزش ۱۰ ماهه ۲۰۲۰ ارزش واردات هزار یورو بوده درصدی را از کل محصولات مرتبط یورو بوده اکتبر ۲۰۱۹ واردات ۱۰ ماه نسبت به اکتبر عمده صادراتی هزار یورو گروه کالایی میلیون یورو ارزش صادرات بوده که سهم ۲۰۲۰ معادل ۵ درصدی ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۵۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟

به گزارش همشهری آنلاین، آخرین جزئیاتی که از ریز مبادلات ایران و عراق منتشر شده مربوط به ۹ ماهه ۱۴۰۲ است که نشان می‌دهد در این بازه زمانی، حدود ۲۰ درصد از تجارت ۷.۳ میلیارد دلاری ایران و عراق به صادرات گاز اختصاص داشته و مابقی کالاهای غیرنفتی و مصرفی بوده است.

بنا بر اعلام سازمان توسعه تجارت، در ۹ ماهه پارسال، علاوه بر گاز، محصولات فولادی، پلاستیکی، لبنی، معدنی فلزی، صنایع تبدیلی، کاشی و سرامیک، شیرینی و شکلات مهم‌ترین محصولات صادراتی ایران به عراق بوده‌اند.

بیشتر بخوانید:

ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق

کد خبر 847420 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها صادرات تجارت خارجی عراق

دیگر خبرها

  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲