Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-یک فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه طرح‌های مجلس نباید منجر به کاهش ظرفیت مشارکت در انتخابات شود، گفت: ساختار انتخاباتی از ظرفیت‌های مهم جمهوری اسلامی است بر همین اساس تمامی عملکردهای ما باید در این جهت باشد که ظرفیت‌های دموکراسی را در درون کشور تقویت کنیم نه اینکه محدودیت انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان را بیشتر کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهرا نژادبهرام در گفت‌وگو یی در خصوص طرح اصلاح قانون انتخابات، اظهار کرد: از نظر ساختاری قانون احتیاج به اصلاح شکلی دارد چون قوانین برای یک مقطع زمانی در نظر گرفته شده و ممکن است در بلند مدت تغییراتی در شرایط اجتماعی و فکری جامعه ایجاد شود. بنابراین قوانین باید با شرایط اجتماعی متحول شوند. 

این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: این تغییر باید در جهت بهبود باشد نه اینکه با تغییر قوانین موجب پسرفت آنها شویم. اگر اصلاح در مسیر پیشرفت باشد و بتواند نقاط تاریک قانون را روشن کند، بسیار مثبت خواهد بود اما آنچه که شاهد آن هستیم این است که با تغییرات صورت گرفته در قانون انتخابات، تحدید به وجود خواهد آمد و موجب کوچک کردن و محدود کردن دایره کسانی خواهد شد که قصد شرکت در انتخابات را دارند.

وی ادامه داد: ما در سایر انتخابات ها شاهد بودیم که اشخاصی با سن‌های بالا بسیار چابک و فعال حاضر شدند بنابراین تعیین حداکثر و حداقل سن به این صورت، مناسب نیست اما متأسفانه جامه‌ای که امروز نمایندگان در حال طراحی آن هستند،‌ اندازه چنین اشخاصی نیست.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر رهبران سایر کشورها را در نظر بگیریم به عنوان مثال جانسین ترودو در کانادا و مکرون در فرانسه از جوانان بوده‌اند و باید یکی از افتخارات جمهوری اسلامی همین موضوع باشد که بتواند جوانان را به این حد از رشد و بالندگی برساند. شخصی همچون آذری جهرمی با ۳۹ سال سن یکی از کاندیدای بالقوه بوده یا کسانی که بالای ۷۰ سال سن دارند و دوباره ممکن است که با این رویکرد آنها نیز از دایره مشارکت در انتخابات دور بمانند.

نژاد بهرام اظهار کرد: چه اتفاقی افتاده است که مجلس در سال اول نمایندگی خود به جای حل مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم به سراغ قانون انتخابات رفته است. یعنی این دغدغه و نگرانی وجود دارد که چرا مجلس در این حد به قانون انتخابات ریاست جمهوری حساس شده است؟ البته مجالس گذشته نیز چندین بار برای تغییر قانون انتخابات قدم برداشت اما هربار که تلاش کردند به دلیل اینکه طرح ارائه شده نتوانسته نیازهای اجتماعی را برآورده کند و با انتقادات جدی روبه رو بوده، شورای نگهبان نیز نسبت به رد آن اقدام کرده و آن را نپذیرفته است.

وی اضافه کرد: زمانی که ما در اوج بحران‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی به سر می‌بریم و با ویروس کرونا مواجهیم، آیا راهکار برون رفت از این مشکلات از سوی مجلس اصلاح قانون انتخابات است؟ 

این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: فضای انتخابات ریاست جمهوری باید یک فضای باز تعاملگرا باشد و اگر احزاب سیاسی فعالیت کنند، مسلماً عملکرد بهتری را شاهد خواهیم بود.

وی افزود: نمایندگان باید دقت کنند که افتخار جمهوری اسلامی ایران این است که توانسته در طول چهل سال گذشته ظرفیت‌های دموکراسی را در کشور ایجاد کند. نظام‌های انتخاباتی کشور از فرصت‌های کم نظیری در خاورمیانه و قابل تأمل است. ساختار انتخاباتی از ظرفیت‌های مهم جمهوری اسلامی است بر همین اساس تمامی عملکردهای ما باید در این جهت باشد که ظرفیت‌های دموکراسی را در درون کشور تقویت کنیم نه اینکه محدودیت انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان را بیشتر کنیم.

نژاد بهرام تصریح کرد: این طرح نیازمند این است که دایره وسیع‌تری از انتخاب شوندگان را در نظر بگیرد. به عنوان مثال در خصوص کلمه رجل که شامل زنان و مردان می‌شود با افزودن ظرفیت‌های مهارتی و تکنیکی، کسانی که قصد کاندیداتوری دارند را ارتقا بدهند تا زمینه افزایش مشارکت بیشتر فراهم شود.

این عضو شورای شهر تهران گفت: طرح‌های مجلس نباید منجر به کاهش ظرفیت مشارکت در انتخابات شود چون در غیر این صورت دموکراسی تهدید خواهد شد و از آنجایی که یکی از شاخصه های نظام جمهوری اسلامی ایران پایبندی به نهادهای دموکراتیک و ایجاد ظرفیت‌های دموکراسی در درون کشور است، ما باید از این مساله مراقبت کنیم.

وی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و ریاست جمهوری نمادی از فعالیت‌های دموکراتیک هستند و ما نباید دایره را کوچک کنیم. این موارد ظرفیت‌هایی است که ماهیت جمهوری اسلامی را تعیین کرده است و ما نمی‌توانیم با تنگ کردن ظرفیت انتخاب شوندگان ماهیت جمهوری اسلامی را تحت فشار بگذاریم و زیر سؤال ببریم. آنچه که مهم است حفظ کارکردها و چارچوب‌هایی است که جمهوری اسلامی روی آن بنا شده است و آن چیزی جز انتخاب مردم و گستردگی امکان حضور شهروندان در انتخابات نیست.

وی تأکید کرد: انتظار ما این بود که نمایندگان مجلس در طرح اصلاح قانون انتخابات، موضوع انتخابات شورایاری‌ها را نیز مورد توجه قرار می‌دادند چراکه ضرورتی است که به شدت مورد توجه کلانشهرهاست و شاید این مهمترین بخشی بود که انتظار می‌رفت در اصلاحیه مدنظر قرار گیرد اما متأسفانه توجهی به آن نشد.

نژاد بهرام در پایان خاطر نشان کرد: در مجموع با ایجاد موانع بیشتر نسبت به دایره حضور کاندیداها در انتخابات نمی‌توانیم به اهداف بلند آرمان‌های انقلاب دسترسی پیدا کنیم و ساختار نظام سیاسی کشور را محدود خواهیم کرد.

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد ظرفیت های دموکراسی قانون انتخابات انتخاب شوندگان جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۶۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی بامداد پنجشنبه پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفتگویی درباره نتایج و دستاوردهای این سفر گفت: بخش اول سفر ما به پاکستان بود که مردم آن علاقه بسیاری به انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند.

آنگونه که ایلنا روایت کرده، رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه شور و شوق و نشاط مردم پاکستان نسبت به مردم ایران بالاست، افزود: علیرغم برخی محدودیت‌های امنیتی برای حضور در اجتماعات، اما در آن بخش از اجتماعات نخبگان علمی و فرهنگی که حضور یافتیم، با استقبال و شور و نشاط بالای مردم پاکستان مواجه شدیم که این مقدار ابراز علاقه به امام راحل، رهبری معظم انقلاب، انقلاب شکوهمند اسلامی و مواضع جمهوری اسلامی طبیعی بود.

رئیسی دیدارهای صورت گرفته با مسئولان عالی پاکستان را هم عمدتا ناظر به کارها، همکاری‌ها و مسائلی دانست که در گذشته با پاکستانی‌ها دنبال می‌شد و به هر دلیلی دچار وقفه شده بود و اظهار داشت: از جمله درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه پیدا کند. همچنین در حوزه‌ همکاری‌های تجاری و اقتصادی، با موافقت دو کشور رسیدن حجم مبادلات به ۱۰ میلیارد دلار در گام اول هدف‌گذاری شد.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه در دیدارهایی که با فعالان اقتصادی پاکستانی داشتیم آنها مصمم بودند کار را به نحوی دنبال کنند که در زمان کوتاهی به حجم تجارت ۱۰ میلیارد دلاری برسیم، تصریح کرد: در حوزه کار فرهنگی نیز به دلیل قرابت‌های فرهنگی و ارتباطات همسایگی قلبی و قبلی تصمیمات خوبی اتخاذ شد و در مجموع آنچه ضرورت داشت میان دو کشور در جلوه اسناد همکاری متجلی شود، انجام شد. همچنین در مذاکرات صورت گرفته با مسئولان عالی دو ایالت پنجاب و سند نیز که همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی زیادی با ایران دارند، توافق شد موانع گسترش همکاری‌ها رفع و کار با قوت دنبال شود.

رئیسی با اشاره به بخش دوم سفرش به سریلانکا، خاطرنشان کرد: اولین موضوع سفر به سریلانکا که ارتباطات خوبی با ما دارد، افتتاح طرح بزرگ و چند منظوره برق‌آبی در این کشور بود که از سوی شرکت ایرانی فرآب با تکنولوژی کاملا به‌روز و سطح بالا و پیچیده و کار علمی قابل توجه اجرا شده بود. بهره‌برداری از این سد خبر خوبی برای مردم سریلانکا بود و قرار شد نسبت به صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به سریلانکا کار با قوت دنبال شود.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی ـ مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آنها همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آنها اتخاذ شد.

رئیسی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه ارتباط با کشورهای آسیایی به ویژه پاکستان و سریلانکا در حوزه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از پیش گسترش یابد، افزود: این سفر در مقطع فعلی می‌تواند گام مثبتی در جهت توسعه روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل باشد.

رئیس دولت سیزدهم همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط منطقه، تحولات اخیر و نیز مسئله غزه نَفس برگزاری این سفر چه دستاوردهایی داشت؟ گفت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما انجام آن در این مقطع نشان دهنده اقتدار، عزت و عزم جمهوری اسلامی برای توسعه روابط با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل بود. منطقه و جهان این پیام را از این سفر دریافت کردند که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899379

دیگر خبرها

  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است
  • منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است