Web Analytics Made Easy - Statcounter

معرفی منطقه آزاد گردشگری سواحل مکران از سوی وزیر میراث فرهنگی و ایجاد این منطقه در سیستان و بلوچستان با توجه به ظرفیت‌های ویژه بندر چابهار در جذب گردشگر، می‌تواند کلیدواژه های گنج پنهان و تنگه احد مدنظر مقام معظم رهبری را به منصه ظهر برساند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، پیشنهاد ایجاد اولین منطقه آزاد گردشگری کشور در سواحل مکران در سفر سال گذشته علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بندرعباس داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی در همان سفر اعلام کرد: سواحل مکران موقعیت بی‌نظیری برای رونق گردشگری دارد، در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهوری پیشنهاد دادم اولین منطقه آزاد گردشگری در منطقه مکران شکل بگیرد.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: هفت منطقه آزاد در کشور داریم که صنعتی تجاری هستند و می‌توانیم یک منطقه آزاد ویژه گردشگری داشته باشیم با این مفهوم که یک شهر گردشگر را شکل دهیم، چراکه در خیلی از کشورهای دنیا ازجمله کشورهای همسایه ما این مسئله وجود دارد.
 
مونسان تصریح کرد: این ظرفیت در سواحل مکران وجود دارد که بتوانیم منطقه آزاد گردشگری با محوریت ایجاد یک شهر گردشگر محور در کنار سواحل خلیج‌فارس ایجاد کنیم.
 
قابلیت های ویژه سیستان وبلوچستان در جذب گردشگر
 
سیستان و بلوچستان نیز با داشتن 300 کیلومتر مرز آبی از طریق دریای عمان، بخشی از سواحل مکران مدنظر مقام معظم رهبری است.
 
توسعه این استان که بزرگترین بندر اقیانوسی کشور را دارد با کلیدواژه سواحل مکران می تواند تاثیر بسزایی در منطقه داشته باشد.
 
سیستان و بلوچستان از طریق بندر چابهار می تواند با کشورهای زیادی در ارتباط باشد و قابلیت ویژه ای در جذب گردشگر دارد، بر این اساس ایجاد منطقه آزاد گردشگری کشور در سواحل مکران و ایجاد شهر گردشگری در این زمینه می تواند برای استان قابلیت ویژه داشته باشد.
 
این در حالی است که سیستان و بلوچستان ظرفیت های ویژه ای را در زمینه جذب گردشگر دارد و ایجاد شهر گردشگری در سواحل مکران این استان می تواند قابلیت ویژه ای را برای این استان به ارمغان آورد.
  ایجاد منطقه آزاد گردشگری مکران نیازمند اقدامات بین بخشی
 
علیرضا جلالزایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: منطقه آزاد گردشگری منطقه ای است که در زمینه قیمت ها و ارائه خدمات از جمله بلیت رفت و برگشت، هواپیما، هتل، زیرساخت ها و ... می تواند به گردشگران خدمات ویژه ای دهد.
 
وی ادامه داد: ایجاد منطقه آزاد گردشگری در سواحل مکران به عنوان یک منطقه نمونه می تواند در موضوعات گردشگری تاثیرگذار داشته باشد.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: در زمینه ایجاد منطقه آزاد گردشگری میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند عمل کند، بلکه نیاز به اقدامات بین بخشی است.
 
جلالزایی اظهار کرد: برای این کار عزم جدی و همگانی می طلبد که همه دست به دست هم دهند و با کمک هم این موضوع را به سرانجام برسانند.
 
این مقام مسئول تصریح کرد:هر کدام از ارگان هایی که در منطقه آزاد و نمونه گردشگری می خواهند نقش آفرینی کنند باید بر اساس تعریف ها و در حوزه اختیارات و وظایفی که قانون برای آن ها تعریف می کند اقدام کنند.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان ادامه داد: برای مثال باید راه وجود داشته باشد که این منطقه بتواند موثر باشد و زیرساخت های حمل و نقل در آن جا تامین شده داشته باشد.
 
وی ادامه داد: همچنین برق، آب، تلفن و ... که برای هر گردشگر و مکان گردشگری نیاز است نیز باید در این منطقه در دسترس باشد و برای رسیدن به این هدف دستگاه هایی که می توانند هم افزا باشند کمک کنند تا ایجاد منطقه آزاد گردشگری در سواحل مکران سریعتر شکل بگیرد و برای استان تاثیرگذاری داشته باشد.
   
معرفی منطقه آزاد گردشگری سیستان به موازات مکران
 
جلالزایی اظهار کرد: همچنین به موازات این موضوع اگر وزیر میراث فرهنگی تایید کرد می توان منطقه آزاد گردشگری سیستان را هم معرفی کرد که بررسی آن انجام می شود و در اختیار وزیر مربوطه قرار می گیرد.
 
وی تصریح کرد: سواحل مکران به فرموده مقام معظم رهبری گنج پنهان است که می تواند از این طریق پیدا شود و سیستان هم با کلید واژه تنگه احد از سوی معظم له معرفی شده است که با ایجاد منطقه آزاد گردشگری در سیستان و سواحل مکران می تواند پیوند کاری عمیق بین این دو حوزه ایجاد کند و توسعه سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب را به همراه داشته باشد و رشد و بالندگی استان با کمک مردم و اندیشه های آن ایجاد شود.
 
توسعه راه‌های مواصلاتی و زیرساخت ها ضروری است  
 
معین‌الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در این خصوص به خبرنگار ما گفت: هر نوع فعالیت اقتصادی در حوزه دریا در زمینه های مختلف از جمله حوزه های ترانزیتی، خطوط کشتی رانی، صید و صیادی و ...در اشتغال زایی تاثیر مستقیم دارد.

وی ادامه داد: در صورتی که عقبه لجستیک این موضوع به خوبی دیده شود تاثیر شگرفی در اشتغال مردم خواهد داشت.

نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند بیان کرد: البته معتقدیم که پیش نیاز این موضوع توسعه راه های مواصلاتی منطقه است، به همان نسبت که برای توسعه بندر و اتصال شبکه ریلی به چابهار تلاش می شود، اگر برای توسعه راه های ترانزیتی و جاده ای برنامه ریزی نشود مشکلات عدیده ای از جمله تصادفات منجر به فوت رخ خواهد داد.

این نماینده اظهار کرد: متاسفانه در جنوب سیستان و بلوچستان حتی یک کیلومتر شبکه بزرگراهی نداریم، لذا می طلبد که با تدبیر مسئولان در وزارت راه و شهرسازی به موازات توسعه بندر در توسعه شبکه بزرگراه هم اقدامات خوبی انجام شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ایجاد منطقه آزاد گردشگری منطقه آزاد گردشگری صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گردشگری سیستان سواحل مکران میراث فرهنگی توسعه راه ها زیرساخت ها جذب گردشگر شهر گردشگر ویژه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۶۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد

 علی سرگزی در پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری با عنوان "سی ترمی" اظهار کرد: این جشنواره به همت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان و فرمانداری زهک و هنرمندان این منطقه در حال اجرا است.

وی افزود: ما به عنوان متولیان فرهنگی و هنری هر برنامه‌ای که موجب شادی و نشاط دل‌های مردم شود را با هم افزایی دستگاه‌های فرهنگی سیستان و بلوچستان حمایت می‌کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با اشاره به نامگذاری این منطقه از سوی رهبر معظم انقلاب به تنگه احد، بیان کرد: مردمان غیور و دلاور سیستان نه تنها به گردن این استان بلکه به گردن ایران حق دارند.

وی با تاکید بر توسعه سیستان در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و هنری ادامه داد: هر آنچه که ما انجام می‌دهیم وظیفه ما است و ما خدمتگزار مردم هستیم و هیچ وظیفه‌ای هم جز خدمت گذاری نداریم.

سرگزی تاکید کرد: در سیستان و بلوچستان چرخ فرهنگ و هنر به همت مردم و دستگاه‌های متولی فرهنگی و هنرمندان و پیشکسوتانی که ما را در این امر یاری می‌کنند در حال چرخش است.

وی با اشاره به شور و نشاط حاکم در منطقه سیستان به واسطه ورود آب، افزود: امیدواریم این موهبت الهی ادامه پیدا کند و آنچه سیستان را زنده نگه می‌دارد آب است و پس از آن فرهنگ و هنر است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • منطقه ترشاب خاش یکی ازجاذبه‌های گردشگری سیستان وبلوچستان
  • توسعه زیرساخت‌ها در بنادر امری ضروری است
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید