Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@11:59:31 GMT

فعالیت 2200 نفر در حوزه تحقیقات کشاورزی در کشور

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۲۹۱۰۷

فعالیت 2200 نفر در حوزه تحقیقات کشاورزی در کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، کامبیز بازرگان معاون تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی امروز در در نشستی در استانداری کرمان اظهار کرد: استان کرمان در حوزه باغبانی مزیت نسبی برای کشور دارد، اگرچه به لحاظ تناژ در کل محصولات 130 میلیون است، اما مزیت بیشتری دارد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاوری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت رویکرد باغبانی عنوان کرد: در مجموعه وزارت جهادکشاورزی، تحقیقات کاربردی در کنار بخش اجرا فعالیت می‌کند که معاونت تحقیقات آموزش و ترویج است و سازمان به دلیل گستره پهنه کشاورزی 10 هزار نفر نیرو در سطح کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه 2 هزار و 200 نفر فعالیت تحقیقاتی کشاورزی دارند و 4 هزار نفر عضو هیئت‌علمی بخش کشاورزی در دانشگاه‌های کشور داریم، افزود: 20 موسسه تحقیقاتی و 34 مرکز تحقیقات استان در کشور داریم که کرمان دو مرکز فعال و قوی دارد که پژوهشکده پسته رفسنجان و پژوهشکده خرما هستند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاوری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: مجموعه‌های تحقیقاتی در حوزه کشاورزی باید پیشرو و چراغ راه باشند، به دلیل نوع کار، وابستگی ما به امکانات و تجهیزات و اراضی است.

بازرگان با اشاره به اینکه همگرایی افراد در تخصص‌های مختلف برای پاسخگویی به مسائل لازم است، گفت: باید پژوهش‌های اقتصادی در کنار فنی کار کند تا خط جدید صادرات ایجاد شود.

 وی در ادامه با بیان این مطلب که شعبه موسسه تحقیقات سرم‌سازی رازی 80 درصد واکسن‌های دام طیور و بخشی انسانی را تولید می‌کند، متذکر شد: همچنین مشهد، شیراز، اهواز و کرمان برای کشور نگین و گنجینه هستند.

بازده کشاورزی در برابر هزینه‌ها در کرمان پایین است/50 درصد کشاورزی سنتی است

علی زینی‌وند استاندار کرمان گفت: جهاد کشاورزی در همه ابعاد مهم است اما تحقیقات از مهمترین بخش‌هاست و می‌تواند تاثیرگذار بر کشور باشد.

استاندار کرمان با اشاره به اینکه در استان هم فعالیت‌های تحقیقاتی مطلوبی انجام شده است، ادامه داد: علاوه بر دو مرکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها در کرمان، جیرفت و رفسنجان نیروی انسانی و پژوهشی و علمی قوی دارند و می‌توانند در  پیوند با مراکز کار کنند.

وی تصریح کرد: در استان کرمان کار زیاد شده اما در حوزه کشاورزی خیلی جای کار دارد، برای تغییر الگوی کشت و گلخانه‌ها بیش از این باید وقت گذاشته شود.

زینی‌وند عنوان کرد: د مقایسه سطح زیر کشت، آب مصرفی و نیروی انسانی در کرمان با تولید و ثروت و درآمد آن بازده کشاورزی پایین است.

وی با بیان اینکه سالانه یک‌هزار هکتار اراضی پسته از بین می‌رود، اضافه کرد: از طرفی در بخشی سطح زیرکشت کاهش یافته اما محصول کاهش نداشته یعنی در حوزه دانش و تحقیق وارد شدند.

استاندار کرمان خاطرنشان کرد: 50 درصد کشاورزی سنتی است و مردم را باید نسبت به تغییر الگوی کشت و کشت‌های جایگزین و آبیاری نوین آگاه کرد.

وی بحث تحقیقات حوزه کشاورزی را برای استان کرمان مهم دانست و افزود: تاکید ما بر حوزه تحقیقات است و آمادگی داریم برای ایجاد ساختار، تقویت و ریل‌گذاری برای آینده این مهم برنامه‌ریزی کنیم.

انتهای پیام/80017/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری معاون وزیر جهاد کشاورزی تحقیقات جهاد کشاورزی وزارت جهاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۹۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده

ایسنا/مرکزی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی در شهرستان محلات بود که پیگیری مجوزهای قانونی برای ایجاد این ایستگاه در سال گذشته انجام شده و در سال آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

غلامرضا گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی بزرگترین مرکز پژوهشی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی استان است، افزود: این مرکز با برخورداری از ۳۴ پژوهشگر هیات علمی و کارشناس پژوهشی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی، نقش برجسته‌ای در توسعه کشاورزی و منابع طبیعی استان در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، اسناد بالادستی، امنیت غذایی و نیازهای بخش کشاورزی و بهره‌وری در نهاده‌های کشاورزی ایفا می‌کند.

وی به فعالیت سه معاونت پژوهش و فناوری، آموزشی، مدیریت و منابع انسانی، دو  پردیس تحقیقاتی و آموزشی لوبیای خمین و انار ساوه‌، پنج ایستگاه تحقیقاتی، هفت آزمایشگاه تخصصی، هفت کلکسیون بزرگ در سطح کشور شامل انار، لوبیا، گل محمدی، گیاهان دارویی، آویشن، صنوبر و پسته وحشی در مجموعه مرکز تحقیقات کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۸۸ عنوان پروژه تحقیقاتی در زمینه‌های محصولات زراعی و باغی، گیاه پزشکی، منابع طبیعی، فنی و مهندسی، آبخیزداری، علوم دامی و اقتصادی - اجتماعی توسط محققین این مرکز اجرا شده است که از این تعداد ۱۸ عنوان در سال ۱۴۰۲ خاتمه یافته و به نتیجه رسیده است.

گودرزی با اشاره به مصوبه سفر هیئت دولت به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ مبنی بر ساخت آزمایشگاه کشت بافت، مهمترین دستاورد مرکز در سال ۱۴۰۲ را افتتاح این آزمایشگاه دانست و گفت: در راستای بهبود و ایجاد آزمایشگاه‌های مورد نیاز مرکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان، این آزمایشگاه در دیماه ۱۴۰۱ کلنگ‌زنی شد و در عرض یکسال ساخت و تجهیز آن به پایان رسید.

وی افزود: آزمایشگاه کشت بافت مرکز تحقیقات در سطح ۲۱۰ متر مربع، اولین آزمایشگاهی است که برای تولید دانش فنی محصولات مختلف کشاورزی در استان مرکزی ایجاد شده و قابلیت فعال کردن حداقل ۱۰ شرکت دانش‌بنیان در استان را داراست.

گودرزی در ادامه با اشاره به رتبه ششم و اول استان مرکزی به ترتیب در تولید و صادرات ماهیان زینتی در کشور؛ تحقیقات، آموزش و ترویج را همزمان با تولید، در این عرصه مهم دانست و گفت: یکی از مصوبات سفر رییس جمهور به استان مرکزی در سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی در شهرستان محلات بود که پیگیری مجوزهای قانونی برای ایجاد این ایستگاه در سال گذشته انجام شده و در سال آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به افزایش ۱۵۰ درصدی عملکرد آموزش به بهره‌برداران بخش کشاورزی استان مرکزی در دو سال گذشته گفت: این آموزش‌ها بر اساس نیازسنجی ثبت شده در سامانه سابک(سامانه آموزش بهره برداران کشاورزی) ارائه شده و رشد بیش از ۱۵۰ درصدی را از نظر تنوع در آموزش بهره‌برداران و فراگیران به دنبال داشته است.

وی افزود: از جمله دوره‌های اثربخش می‌توان به آموزش و تربیت نیروی ماهر پرورش دام سبک ویژه مددجویان کمیته امداد اشاره کرد که باعث ایجاد اشتغال‌ برای بیش از ۷۰ درصد شرکت‌کنندگان شده است.

رئیس مرکز تحقیقات استان مرکزی، همچنین با اشاره به اجرای پروژه های تحقیقاتی در راستای افزایش بهره‌وری در نهاده‌های کشاورزی، از معرفی چهار رقم لوبیای جدید در سال جاری خبر داد و گفت: پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین تنها مرجع تحقیقات تخصصی لوبیا در کشور است و بیش از دو هزار نمونه ژرم‌پلاسم در این پردیس نگهداری می‌شود.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۳ نیز تحقیقات جهت معرفی ۴ رقم جدید لوبیای زودرس، ایستاده و کم‌نهاده ادامه دارد که با توجه به ویژگی‌های خاصی که دارند، می‌توانند در کاهش آب مصرفی و افزایش بهره‌وری در کشت لوبیا تاثیر بسزایی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • آجر شدن کار پزشکان قلابی در رشت
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد