Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران که روند تثبیت و حتی رو به رشد را در پیش گرفته، امروز هم مانند روز گذشته در یک روند باثبات در پایان معاملات با افزایش 2885 واحد به رقم یک میلیون و 447 هزار و 854 واحد رسید.

همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش 8106 واحد به رقم 468 هزار و 511 واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از 5 میلیون و 741 هزار میلیارد تومان رسید.

معامله گران امروز در بورس تهران بیش از 11.3 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب 1.6 میلیون نوبت معامله و به ارزش 13 هزار و 148 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

اگر ارزش معاملات امروز فرابورس را هم در نظر بگیریم که به بیش از 14 هزار و 774 میلیارد تومان رسید، یعنی امروز معامله‌گران در بورس اوراق و فرابورس بیش از 27 هزار و 922 میلیارد تومان داد و ستد کردند.


نقشه معاملات امروز بورس تهران

امروز همه شاخص‌های بورس مثبت بوده، البته رشد شاخص‌ها بین 2 دهم درصد تا 1.7 درصد ثبت شده است. شاخص کل بورس و شاخص قیمت سهام با معیار وزنی ـ ارزشی امروز 2 دهم درصد رشد کردند.

همچنین شاخص کل با معیار هموزن و شاخص قیمت با معیار هموزن هر کدام 1.7 درصد رشد کردند.

شاخص آزاد شناور 29 صدم درصد رشد کرد. شاخص بازار اول بورس 25 صدم درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس 14 صدم درصد رشد کرد.

امروز نمادهاهی گل گهر و فولاد آلیاژی بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و در جهت دیگر نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه، شستا، پالایش نفت اصفهان و ملی مس بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند.


روند شاخص بورس تهران در یکسال

نمادهای پرتراکنش امروز در بورس تهران شامل شستا، پالایش نفت اصفهان، ایران خودرو،‌ سایپا، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو، بانک دی و فولاد مبارکه بودند.

در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل با 23 درصد رشد به رقم 20 هزار و 143 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و 374 هزار میلیارد تومان رسید.

امروز معامله گران در فرابورس بیش از 3.4 میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب 829 هزار نوبت معامله و به ارزش 14 هزار و 774 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نمادهای صنعتی مینو، پتروشیمی زاگرس، گهر زمین، اعتباری ملل و سرمایه گذاری میراث فرهنگی به ترتیب بیشتری اثر افزایش در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای بیمه پاسارگاد و فولاد هرمزگان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتند.

نمادهای پرتراکنش فرابورس شامل سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات، برق و انرژی پیوند گستر، بانک دی، دامپروری ملارد شیر، چوب خزر کاسپین، توسعه مسیر برق گیلان و صنایع لاستیک یزد، بودند.

به گزارش فارس، خبرهایی رسیده مبنی بر این که تأمین سرمایه امین و همچنین سنگ آهن گهر زمین افزایش سرمایه دادند. همچنین شرکت تاسیسات دریایی صدرا که بزرگ‌ترین کشتی نفتکش را ساخته و به زودی در اختیار مشتری خارجی قرار می‌دهد سهام ارزنده‌ای پیدا کردند.

به گونه‌ای که امروز صف خرید خصدرا به 22 میلیون نفر هم رسید و این علائم نشان می‌دهد، سهام ارزنده در بازار بسیار فراوان شده و از طرفی ارزش معاملات روزانه در بورس و فرابورس که به ارقامی بین 20 تا 28 میلیارد تومان رسیده، اکنون نوبت عمق بخشیدن به بازار با عرضه سهام  جدید و افزایش سهام شناور شرکت‌هاست.

همچنین قول‌هایی که برخی وزرا مبنی برا ارائه سهام شرکت‌های دولتی داده‌اند، مانند وزیر امور اقتصادی و دارایی که در خرداد ماه در مجلس قول داد باقیمانده سهام دولت در وامید و نیز وبانک را در بورس ارائه کند.

همچنین وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی قول داد تا پایان سال میزان شناوری سهام شستا را به 20 درصد برساند تا بتواند این شرکت بزرگ از معافیت رسیدگی به صورت‌های مالی سال‌های قبل برخوردار شود.

همچنین بارها مسؤولان دولت قول دادند دارا سوم مرکب از باقیمانده سهام بانک‌های ملت، تجارت و صادرات را به زودی ارائه کند، اما هیچ کدام از این وعده‌ها هنوز محقق نشده‌اند.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بورس رشد معاملات بازار بورس اوراق بهادار تهران میلیارد تومان رسید بورس تهران شاخص بورس درصد رشد شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۱۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟

وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹ بورس مبنی بر الزام شرکت‌ها به داشتن بازارگردان، موجب بازنگری سازمان بورس در مصوبه و تصویب مصوبه جدید واگذاری بازارگردانی به بورس و فرابورس شد.

به گزارش مشرق، شرکت بورس تهران در سال ۹۹ همزمان با وضعیت نزولی بازار سرمایه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد با توجه به اهمیت الزامات نقدشوندگی بازار و لزوم تنظیم عرضه و تقاضا جهت حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران، لازم است بازارگردانی از سوی ناشران و سهامداران در پذیرش شرکت‌ها الزامی شود.

بر این اساس هر ناشر ثبت شده در سازمان بورس مکلف شد از بازارگردان استفاده کند و کلیه ناشران قرارداد بازارگردانی با بازارگردان منعقد کردند.

بررسی چالش‌های مصوبه سال ۱۳۹۹ بورس

در این میان وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹، مشکلاتی ایجاد کرد که سازمان بورس را برآن داشت تا مصوبه را مورد بازنگری قرار دهد.

یکی از چالش‌های مصوبه سال ۹۹ انبوه منابع ناشران بود که منابع مالی آن‌ها می‌توانست صرف تولید، سرمایه در گردش و پروژه‌های شرکت‌ها شود، اما صرف بازارگردانی شده بود.

چالش دیگر ممنوعیت تملک سهام شرکت‌های اصلی بر شرکت‌های فرعی زیر مجموعه بود که در پی آن باعث می‌شد یک ناشر، خود مالک سهام شرکت اصلی شود.

براین اساس مقرر شد مصوبه سال ۹۹ بازنگری شود و جلساتی با بورس و فرابورس برای ارائه راهکارهای لازم برای خروج از این چالش‌ها تشکیل و تصمیماتی اتخاذ شد.

در نهایت طی روزهای گذشته با تصویب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت و در کنفرانس خبری با حضور مدیران سازمان و بورس و فرابورس به جزئیات این مصوبه پرداخته شد.

به گفته عیوضلو عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهاداردر بازارهای بورس تهران، بازار اول و دوم فرابورس مصوبه سال ۹۹ از حالت الزام خارج شده است و این اختیار به بورس و فرابورس واگذار شد که اگر ناشری می‌خواهد از بازارگردان استفاده کند به این کار ادامه دهد.

عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که ناشران بازار اول بورس، همچنان می‌توانند بازارگردان داشته باشند اظهار کرد: دیگر ناشران نیز در طی زمان با هماهنگی بورس و فرابورس برای الزام داشتن و یا عدم استفاده از بازارگردانی آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست

همچنین گودرزی مدیرعامل بورس تهران با ارائه توضیحاتی درباره لغو مصوبه سال ۹۹ گفته است حدود ۲.۵ درصد از ارزش معاملات سهم بازارگردان است که نشان می‌دهد در نقد شوندگی اثر بالایی ندارند.

به گفته گودرزی تا ۲ ماه آینده اسامی شرکت‌های بورسی که از بازارگردانی معاف هستند اعلام خواهد شد و شرکت‌هایی که ملزم به بازارگردانی هستند نیز مشخص می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران معتقد است لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست و تنها اختیار بازارگردانی را به بورس و فرابورس واگذار می‌کند.

منبع: میزان

دیگر خبرها

  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟