Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مرتضی بهرام‌پور» متولد۶۸ و دانش‌آموخته ارشد مهندسی پزشکی (بیوالکتریک) است که امسال توانست با وجود همه تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی با پشتکار و تلاش در بین هزار و ۲۰۰ مخترع پزشکی جهان، عنوان نخست و مدال طلای مسابقات جهانی را در کانادا کسب کند.

او که در رزومه علمی‌اش عناوینی چون مدال نقره و دیپلم افتخار از فستیوال جهانی ۲۰۱۹ آمریکا نیز دیده می‌شود، مخترع سطح یک کشوری بنیاد ملی نخبگان و استعدادهای درخشان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین دو دوره متوالی دانشجوی نمونه کشوری در سال‌های ۹۰ و ۹۱ است و بیش از ۷۰ مورد ثبت اختراع در زمینه‌های مختلف مهندسی، پزشکی ، شیمی، مکانیک و... دارد که پنج اختراع او نیز به تولید انبوه رسیده است.

ورود به دنیای اختراعات همیشه جذاب بوده است؛ کمی از ورودتان به دنیای اختراع برایمان بگویید و اینکه با توجه به رشته دانشگاهی شما که مهندسی پزشکی است، چقدر ضرورت اختراع در این حوزه دیده می‌شود؟

ورود به دنیای اختراعات از دوران کودکی شکل گرفت؛ چرا که ذهن کنجکاو و علاقه‌مند برای ساخت وسیله‌ جدید از همان دوران کودکی در من بود و این حس در دوران راهنمایی و دبیرستان تقویت و موجب شد در دوران راهنمایی و دبیرستان اختراعاتی را ساخته و به ثبت برسانم. با توجه به نیاز شدید کشور ما به تجهیزات پزشکی در مراکز پزشکی، به طور قطع تجهیزات به‌روز، خلاقیت و نوآوری در این زمینه بسیار ضروری است و می‌تواند به تشخیص و درمان هموطنانمان کمک کند. همچنین با توجه به نیاز اساسی که در این زمینه وجود دارد، تصمیم گرفتم تمام اختراعاتی که می‌سازم در راستای نجات جان بشریت باشد.

دستگاه «عدم ریزش موهای بیماران سرطانی»؛ با توجه به آخرین اختراع شما که دستگاهی چندمنظوره است و می‌تواند مورد استفاده بیماران سرطانی، ترومایی، سوختگی و برای کاهش تب قرار گیرد، در این باره توضیح بفرمایید.

این دستگاه دارای چهار کاربرد متفاوت است و برای سه نوع بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بیمارانی که در اثر ضربه یا تصادف دچار صدمه به بافت اندام و استخوان شده‌اند، اندام آسیب‌دیده که دچار تورم شده است که اگر از این دستگاه استفاده شود و آتل سرد در محل آسیب‌دیده قرار گیرد موجب کاهش شدید درد بدون تزریق دارو می‌شود و همچنین تورم ناحیه آسیب‌دیده کاهش می‌یابد. از طرفی این دستگاه می‌تواند در بیمارانی که دچار تب شدید هستند مورد استفاده قرار گیرد و آتل سرد در ناحیه ران و کمر بیمار قرار گیرد و تب بیمار را به سرعت کاهش می‌دهد.

مهم‌ترین ‌بخش در بحث بیماران سرطانی است که تحت شیمی درمانی قرار دارند؛ کلاه سرد دستگاه روی سر بیمار قرار می‌گیرد و موجب عدم ریزش مو می‌شود. از طرفی بیمارانی که دچار سوختگی درجه یک شده‌اند و در اثر سوختگی دچار درد و سوزش هستند، در ۱۰ الی ۱۵دقیقه اول می‌توان از آتل سرد این دستگاه استفاده کرد.

علت درخشش این اختراع که امسال توانست عنوان نخست و مدال طلا را در بین هزار و ۲۰۰ اختراع جهان در کانادا کسب کند چه می‌دانید؟

با توجه به اهمیت تسکین و درمان بیماران سرطانی و اینکه این امر یک موضوع جهانی است، هر گونه نوآوری در جهان مورد توجه قرار می‌گیرد و از آنجایی که «دستگاه چندمنظوره سردکننده اندام انسان مورد استفاده برای بیماران سرطانی، ترومایی، سوختگی و کاهش تب» برای چند نوع بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد، علاوه بر کسب مدال طلا، به عنوان برترین اختراع گروه پزشکی در سال ۲۰۲۰ در تورنتو کانادا هم برگزیده شد.

گویا ۷۰ درصد از جایزه و تولید این اختراع را به بیماران و خانواده‌های جذامیان شهرمان اختصاص داده‌اید، این اتفاق چگونه رقم خورد؟

با حمایت کامل مدیر عامل مؤسسه نیکوکاری کهبد، از همان ابتدای شروع کار در سال ۹۸ قرار بر این شد که اگر این اختراع به ثبت برسد و مراحل تجاری‌سازی را تمام کند، طی تفاهم‌نامه‌ای ۷۰ درصد سود ناشی از تولید این اختراع برای حمایت از بیماران جذامی اختصاص داده شود. همین نیت خیر سبب شد تا این اختراع در کمترین زمان مراحل رشد و پیشرفت را تمام کرده و به عنوان برترین اختراع جهان در گروه پزشکی انتخاب شود.

هزینه تمام شده این اختراع برای تولید انبوه در کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ برای تولید با توجه به ضرورت آن چه برنامه‌ای دارید؟

با توجه به اینکه دستگاه به صورت صفر تا صد؛ طراحی و تولید داخل است و هیچ گونه نیاز به واردات قطعات از خارج کشور نیست، قیمت تمام شده برای مراکز درمانی کاملاً مقرون به صرفه است. برای تولید این محصول طرح کسب و کار تدوین شده و موافقت اولیه برای حمایت طرح از پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز دریافت شده و قرار است در سال آینده برای ۳۰ نفر از فرزندان بیماران جذامی تحت حمایت مؤسسه نیکوکاری کهبد به صورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد شود.

در خصوص طراح‌های منتخبتان در جشنواره‌های جهانی گذشته که کاربردی و به مرحله اجرا گذاشته شده است، بگویید.

دستگاه کاف رگ‌گیری با قابلیت ثبت فشار خون اطفال و بزرگسال در سال ۹۰ به ثبت رسید و پس از طی مراحل دریافت تأییدیه اداره کل تجهیزات پزشکی، در همان سال به عنوان اختراع برگزیده کشوری از طرف بنیاد ملی نخبگان انتخاب شد، این اختراع در مرکز رشد فناوری دانشگاه علوم پزشکی با شرکت تجهیز طب رضوان پذیرش و پس از طی مراحل تجاری‌سازی به مرحله تولید انبوه رسید.

با توجه به اینکه این اختراع یک اختراع کاربردی و مهم بود و تمامی مدارک و مستندات علمی را داشت در سال ۲۰۱۹ در فستیوال جهانی اختراعات آمریکا به عنوان اختراع برتر پزشکی انتخاب شد و مدال نقره را برای کشورمان به همراه داشت.

به اعتقاد شما چه مشکلاتی سر راه نخبگان شهرمان وجود دارد و برای حل آن بنیاد نخبگان، پارک فناوری اطلاعات و سایر نهادهای مرتبط چه راهکاری برای مرتفع کردن آن مشکلات اندیشیده‌اند؟

حمایت از اختراع و نوآوری در ایران به شدت ضعیف است و اگر اراده خود مخترع نباشد هیچ اختراعی حتی به ثبت نمی‌رسد، اختراع جدید به دلیل جدید بودن برای کاربران ناشناخته است و به دلیل نبود شناخت مردم و کاربران هرگز مورد توجه قرار نمی‌گیرد و در نهایت بایگانی می‌شود. اختراع زمانی موفق خواهد بود که به تولید انبوه برسد و در جایی که نیاز است استفاده بشود و نیاز به تبلیغات از طرف رسانه‌ها دارد. به اعتقاد من اگر به اقتصاد دانش‌بنیان توجه شود و به سمت تولید تجهیزات مورد نیاز کشور حرکت کنیم، سبب اشتغال‌زایی و ارزآوری خواهد شد و این امر موجب جلوگیری از خروج سرمایه‌های انسانی از کشور نیز می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مخترع اقتصاد دانش بنیان بیماران سرطانی مورد استفاده قرار می گیرد تولید انبوه قرار گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور گفت: فعالان مراکز نوآوری، عزم خود را برای تحول ساختاری و محتوایی جزم کرده و بر خود فرض بدانند که قانون جهش تولید دانش‌بنیان را معرفی، ترویج و اجرایی کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین گردهمایی مراکز نوآوری سراسر کشور با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور و با اعطای نمادین نخستین گواهی های صلاحیت مراکز نوآوری به سه مرکز نوآوری دانشگاهی به کار خود پایان داد.

روح الله دهقانی طی سخنانی در نخستین گردهمایی مراکز نوآوری با اشاره به نقش کلیدی مراکز نوآوری در انگیزه‌بخشی و ایجاد امید در صاحبان ایده و جوانان کشور عنوان کرد: مراکز نوآوری از عاملان ایجاد امید، انگیزه و تلاش هستند و علی‌رغم تمام مشکلات، چالش‌ها و فضاسازی‌های منفی، بذر امید و انگیزه را در جوانان بارور می‌کنند. زنده نگاه داشتن امید، انگیزه و غرور یک‌نفر به مثابه زنده نگاه داشتن انگیزه در یک جامعه است و هیچ ارزشی والاتر و بزرگ‌تر از زنده نگاه داشتن نور امید در دل انسان‌های دارای انگیزه نیست.

وی با بیان اینکه مراکز نوآوری به همت مدیران مراکز و معاونت توسعه زیرساخت، ساختار و مفهومی منسجم یافته‌اند ادامه داد: امروز با تلاش‌های مدیران قبلی، شاهد یک نسل جدید در زیست بوم فناوری و نوآوری هستیم و مرکز نوآوری در کنار تمامی مفاهیم دیگری که در زیست‌بوم فناوری و نوآوری مطرح شده، یک ساختار و هویت مستقل و منسجم دارد. مرکز نوآوری یک مفهوم‌جدید فناورانه و کارآفرینانه مبتنی بر نوآوری است که بر پایه ساختار، محتوا و نرم افزار استوار است. مرکز نوآوری بیش از ساختمان و سخت‌افزار، متکی به نیروی انسانی و نرم افزارهایی است که در دل این مراکز، نقش آفرینی می‌کنند.

دهقانی، ابلاغ دستورالعمل حمایت از ایجاد و توسعه فعالیت مراکز نوآوری و اعطای گواهی تایید صلاحیت به مراکز حائز شرایط را گام معاونت علمی در راستای انسجام و وحدت عملکرد این مراکز دانست و گفت: مراکز نوآوری نیازمند یک تعریف منسجم و مفهومی هستند تا بر مبنای استانداردی مشخص و مدون حرکت کنند و امروز با غنای کشور از حیث کمیت این مراکز، ارتقای محتوایی و عملکردی آنها نیز به کمک نظام جدید حمایت از ایجاد این مراکز و اعطای گواهیی تأیید صلاحیت به مراکز نوآوری واجد شرایط، عملی شده است.

ظرفیت 15 همتی اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای حل مسائل

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر این‌که با توجه به محدودیت منابع و ضرورت تمرکز و تجمیع حمایت‌ها بر روی نوآوری‌های اولویت‌دار و مبتنی بر نیازهای کشور، افزود: پارادایم های نوآوری در دنیا متفاوت است. به طور مثال، آمریکا عمدتاً بر توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین تمرکز دارد و با حمایت عمده از تعداد زیادی استارتاپ و ایده، یک یا چند فناوری تحول‌آفرین برداشت می‌کند که این رویکرد به دلیل برخورداری از منابع سرشار آن کشور است اما اروپا عمدتاً رویکردی گزینشی به سرمایه‌گذاری روی نوآوری دارد و روی یک مسئله و نیاز مشخص، سرمایه‌گذاری محدود و متمرکزی صورت می‌دهند. ما نیز باید با تمرکز بر روی نیازها، این شبکه تعریف‌کنندگان نیاز و حل‌کنندگان مسئله را شکل دهیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور نیازها و مسائل را یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های این کشور  دانست و گفت: معتقدم در دل هر نیاز و مسئله کشور، انبوهی از فرصت‌ها نهفته است و راهکار نوآورانه برای حل هر کدام از این مسئله‌ها می تواند زمینه‌ساز یک کسب و کار و زنجیره ای از اشتغال و ارزش باشد. حالا که به اندازه کافی مرکز نوآوری داریم، به سمت ارتقای ساختاری و محتوای این مراکز پیش برویم به طوری‌که شبکه‌ای از مسائل و نیازها به دست شبکه راه‌کارهای نوآورانه این مراکز حل شوند.

قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مسئولیت ویژه مراکز نوآوری

دهقانی با تأکید بر نقش مراکز نوآوری در ترویج و کمک به استفاده از قانون جهش تولید دانش‌بنیان در مسیر توسعه این اقتصاد، افزود: تلاش‌های بسیاری صورت گرفت و افراد زیادی تلاش کردند تا قانون جهش تولید به ثمر بنشیند؛ در واقع نهالی را غرس کردند که اگر از این قانون به خوبی مراقبت شود، اقتصاد دانش بنیان به معنای واقعی، ایجاد خواهد شد.

دهقانی ادامه داد: فعالان مراکز نوآوری، عزم خود را برای تحول ساختاری و محتوایی جزم کرده و بر خود فرض بدانند که قانون جهش تولید دانش‌بنیان را معرفی، ترویج و اجرایی کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور بیان کرد: دو وظیفه مهم را بر خودم فرض دانستم نخست پاسداشت، صیانت و نگهداشت از همه تلاش‌هایی بود که تا کنون انجام شده و دومین فرض را اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان می‌دانم.

دهقانی بیان کرد: قریب به سه هزار میلیارد تومان از محل پروژه‌های تحقیق  و توسعه در قالب اعتبار مالیاتی ثبت شده است که طرح‌ها، عمدتاً کم‌تر از 10 میلیارد تومان بوده‌اند؛ هرکدام از این اعتبارها می‌تواند به رشد و رونق یک شرکت دانش بنیان و حل یکی از نیازهای اساسی کشور کمک کند. سال گذشته برای 10 همت استفاده از این اعتبار مالیاتی هدف‌گذاری شده بود که امسال این هدف‌گذاری به 15 همت افزایش می‌یابد.

وی افزود: قانون جهش تولید مزایای متنوع و متعددی در اختیار دارد که می تواند تحولی را در شرکت های دانش بنیان ایجاد می‌کند و مراکز نواوری می توانند مروجان و سفیران این قانون در مراکز علمی و دانشگاه‌ها باشند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، با اشاره به ظرفیت مراکز نوآوری برای هم‌افزایی با یکدیگر وایجاد مراکز هم‌آفرینی به منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌ها و منابع موجود، گفت: در بسیاری از حوزه‌ها، نسبت به کشورهای بسیار پیشرفته از امکانات، ماشین آلات و تجهیزات به مراتب بیش‌تر و پیشرفته‌تری برخوردار هستیم. منابع سرمایه‌ای محدود، به هزاران حمایت خرد تقسیم می‌شود که این امر نتیجه کار را کم اثر می‌کند. مراکز هم آفرینی کمک می‌کند ظرفیت‌های پراکنده تجمیع شوند، امکانات هر استان در کنار هم بیاید و به رفع نیازهای شرکت‌های دانش ینیان و فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری آن هم از طریق شبکه ای گسترده از امکانات شبکه‌ای شده منجر شود. ایجاد مراکز هم آفرینی حمایت‌های معاونت علمی برخوردار می‌شود و به توسعه فعالیت مراکز نوآوری کمک می‌کند.

در ادامه این مراسم با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و محمدجواد صدری مهر، مدیرکل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست بوم نوآوری معاونت علمی، نخستین گواهی‌های صلاحیت مراکز نوآوری به صورت نمادین به مدیران سه مرکز نوآوری دانشگاهی اعطا شد. این سه گواهی به مدیران مراکز نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد اصفهان، مرکز نواوری نهاد پیشران و مرکز نوآوری سلامت دانشگاه صنعتی شریف تعلق گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • نقش مهم تعاونی ها در جهش تولید
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • طرح پویش دانشگاه آزاد، تلاقی آموزش مهارتی و اشتغال دانش‌بنیانِ نسل جوان
  • بومی سازی صفحه ضدگلوله برای دستگاه مه ساز امنیتی در اصفهان