Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@03:33:19 GMT

شورای توسعه قرآنی در استان فارس تشکیل شود

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۳۳۳۵۴

شورای توسعه قرآنی در استان فارس تشکیل شود

گروه استان‌ها- تشکل‌ها و موسسات قرآنی استان فارس از آیت‌الله دژکام درخواست کردند که شورای عالی قرآن و عترت استان فارس فعالیت خود را از سر بگیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، استان فارس و شیراز از سال 87 بعد از سفر مقام معظم رهبری به این استان مفتخر به عنوان سومین حرم اهل بیت شد؛ موضوعی که هم مایه مباهات است و هم انتظارات را از این استان بیشتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عنوان سومین حرم اهل بیت بودن به دلیل وجود مضجع شریف و مطهر احمدبن‌موسی(ع) است، ایشان که یکی از ویژگی‌هایشان کاتب قرآن بودن است. اگر بناست که عنوان سومین حرم برای شیراز به واقع محقق شود باید شهر رنگ و بوی ویژگی‌های حضرت احمدبن‌موسی(ع) را بگیرد.

توجه به فعالیت‌های قرآنی یکی از اقداماتی است که می‌توان در این راستا انجام داد اما گویا این اتفاق آنچنان که باید در شان استان فارس و جایگاه سومین حرم اهل بیت بودن رخ نداده تا اینکه تشکل‌های قرآنی را به نامه‌نگاری با نماینده ولی فقیه در استان فارس واداشته است.

درخواست موسسات قرآنی از نماینده ولی فقیه در استان

در این نامه خطاب به آیت‌الله دژکام آمده است: « یکی از دستاوردهای جدی و مهم انقلاب اسلامی، ترویج معارف قرآنی در بطن جامعه ایرانی و امکان یافتن توجه ویژه به کلام الله مجید در عرصه‌های گوناگون اجتماعی و فرهنگی است.

همگان نیک می‌دانیم که یکی از مهمترین و اصلی‌ترین راه‌های شکوفایی استعدادهای اجتماعی جامعه و مصون‌سازی جوانان از آسیب‌های فرهنگی و اخلاقی، ترویج معارف قرآنی است همچنان که مقام معظم رهبری نیز در دیدارها و سخنرانی‌های متعدد خود، به اهمیت توجه به قرآن کریم اشاره کرده‌اند.

با این وجود به نظر می‌رسد در استان فارس تشکل‌های قرآنی و سازمان‌های متولی امر ترویج معارف قرآنی، آنچنان که باید منسجم نبوده و با یک برنامه و نقشه راه مشخص و دقیق طی طریق نمی‌کنند.

از وجود ابهام در هزینه ‌کرد بودجه‌های قرآنی دستگاه‌های مختلف تا موازی کاری و عدم تخصص‌گرایی در زمینه‌های مختلف حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم و نهایتا عدم انسجام و هم‌افزایی در انجام فعالیت‌های قرآنی و در نهایت فقدان رویدادهای فرهنگ‌ساز قرآنی در سطح استان فارس و شهر شیراز ازجمله مسائل و مشکلات این حوزه است». 

این تشکل‌ها از آیت‌الله دژکام درخواست کرده‌اند که شورای عالی قرآن و عترت استان فارس فعالیت خود را از سر بگیرد. « از شما تقاضا داریم در صورت امکان شورای عالی قرآن و عترت استان فارس را به عنوان بالادستی‌ترین و اصلی‌ترین نهاد حاکمیتی در عرصه فعالیت‌های قرآنی ذیل شورای فرهنگ عمومی فارس تشکیل داده تا ضمن رفع آسیب‌ها و مشکلات موجود در این عرصه، نقشه راه فعالیت‌های قرآنی استان فارس به درستی ترسیم شده و با هم‌افزایی دستگاه‌های مسئول و تشکل‌های مردم نهاد فعال در این عرصه، اهداف متعالی در این عرصه محقق شود».

لزوم برون سپاری فعالیت‌های قرآنی

محمدحسین اسلامی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌ها و موسسات قرآنی استان فارس در گفت‌وگو با تسنیم درباره درخواست‌های تشکلات و مشکلات موجود آنها اظهار داشت: در حال حاضر در ساختار تشکل‌ها مشکل موازی کاری نداریم پیش از این 2 اتحادیه موسسات و تشکل‌ها بود که با انتخاباتی که اخیرا برگزار شد، در قالب یک اتحادیه قرار گرفت.

آیا خدا و قرآن را آن‌گونه که باید به مردم معرفی کرده‌ایم؟/ مسئولیت و کارکرد رسانه‌ها در نشر سبک زندگی دینی نماینده ولی‌فقیه در گیلان: انسان قرآنی باید پاک‌دست و پاک‌نیت باشد تلاش‌های 15 ساله برای ترجمه آهنگین قرآن به سرانجام رسید موضوعات جشنواره قرآنی "چلچراغ آسمانی" اعلام شد

به گفته وی عاملی که سبب می‌شود موسسه‌ها و تشکل‌ها قوام و پایداری کافی نداشته باشند، دخالت‌های دستگاه‌های دولتی در فعالیت‌ها است. دستگاه‌هایی که مدعی‌اند متولی امر قرآن هستند اما در عمل کاری از پیش نمی‌برند.

اسلامی معتقد است که میان دستگاه‌های استان فارس نگاهی به اینکه برنامه‌های قرآنی را برون‌سپاری کنند وجود ندارد که هم از فعالیت تشکل‌ها و موسسات حمایت شود و هم امور و برنامه‌های قرآنی به خوبی پیش رود.

به گفته وی در سالیان گذشته شورای توسعه قرآنی ذیل شورای فرهنگ عمومی تعریف شده بود که در چند سال اخیر این موضوع با شورای فرهنگ عمومی یکی شد و همین امر سبب شد موضوعات قرآنی در حاشیه قرار گیرد.

شورای توسعه قرآنی تشکیل شود

«در استان فارس نیز وضعیت به همین شکل است و به همین دلیل تشکل‌های قرآنی در نامه‌ای به نماینده ولی فقیه در استان درخواست تشکیل این شورا شدند» موضوعی که مدیرعامل اتحادیه تشکل‌ها و موسسات قرآنی استان فارس در صحبت‌هایش به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: دلیل اصلی این نامه این بود که شورای توسعه قرآنی با محوریت نماینده ولی فقیه در استان تشکیل شود.

وی جایگاه فعالیت‌های قرآنی را در استان فارس آنچنان که شایسته این استان و عنوان سومین حرم اهل بیت نمی‌داند و معتقد است که اگر موسسات و تشکل‌ها حمایت بیشتری شوند و کار قرآن به متخصصان آن سپرده شود می‌توان به پیشرفت فعالیت‌های قرآنی امیدوار بود.

تاخیر در تدوین اطلس قرآنی فارس

اسلامی که خود 8 سال است در زمینه فعالیت‌های قرآنی فعال است؛ از تاخیر در تدوین اطلس قرآنی استان سخن می‌گوید و می‌افزاید: در طول سال‌های اخیر 4 تا 3 بار این موضوع مطرح شده اما عملیاتی نشده و دلیلش هم این است که دستگاه‌های دولتی بدون توانایی و تخصص به این مسئله ورود کرده‌اند.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌ها و موسسات قرآنی استان فارس معتقد است که باید این کار به مجموعه‌های مردمی قرآنی سپرده شود و دستگاه‌های دولتی نقش پشتیبان را در این زمینه داشته باشند.

وی همچنین از حذف معافیت مالیاتی موسسات قرآنی در لایحه بودجه انتقاد می‌کند و می‌گوید که این موضوع مغایر با قانون اساسی است چراکه طبق قانون موسسات فرهنگی باید از معافیت مالیاتی برخوردار باشند.

به گفته اسلامی موسسات قرآنی که درآمدزایی ندارند که بتوان برای آنان مالیات وضع کرد. وی همچنین از رایزنی با نماینده‌های استان برای حل این موضوع خبر می‌دهد.

مورد دیگری که مدیرعامل اتحادیه تشکل‌ها و موسسات قرآنی استان فارس به آن اشاره می‌کند بیمه مربیان قرآنی است که از طریق صندوق هنر انجام می‌شود و سبب به وجود آمدن مشکلات بسیاری شده است. وی معتقد است که باید صندوق قرآنی جدا و مستقل باشد تا هم مشکل بیمه مربیان قرآنی برطرف شود و هم مشکلات حاضر رفع گردد.

انتهای پیام/424/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نماینده ولی فقیه در استان شورای توسعه قرآنی سومین حرم اهل بیت فعالیت های قرآنی عنوان سومین حرم استان فارس استان فارس فعالیت ها تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۳۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای امنیت درباره گور‌های دسته‌جمعی در غزه تشکیل جلسه می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

شورای امنیت سازمان ملل قرار است به درخواست الجزائر در خصوص کشف گور‌های دسته‌جمعی در روز سه شنبه تشمیل جلسه دهد.

الجزایر از دی ماه سال گذشته برای یک دوره ۲ ساله به عضویت غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل در آمده است.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل متحد نیز خواستار تحقیقات مستقل بین المللی در مورد کشف اخیر گور‌های دسته جمعی در نوار غزه شد.

پیش از این، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز، خواستار اجازه فوری به بازرسان بین‌المللی برای بازدید از گور‌های دسته جمعی در نوار غزه شده بود.

به گفته سازمان امدادرسانی غزه تاکنون ۱۴۰ گور دسته‌جمعی در مناطق مختلف غزه به خصوص در محوطه بیمارستان الناصر در خان یونس کشف شده است.

به گفته این سازمان، تعدادی از شهدا با دستان بسته به شهادت رسیده که نشان از اعدام میدانی آن‌ها دارد. همچنین شواهدی از زنده به گور کردن تعدادی از شهدا نیز به دست آمده است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تسهیل فرایند صدور مجوز تشکل‌های قرآنی مردمی
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • تشکیل مجمع خیرین حرم ساز در کهگیلویه و بویراحمد
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • شورای امنیت درباره غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • ۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال در کشور/فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • شورای امنیت درباره گور‌های دسته‌جمعی در غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد