Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تفاهم خوبی بین ما و بسیج اساتید و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و برخی پژوهشکده ها حاصل و مقرر شده از طریق سامانه "نجم" (نظام جمع سپاری دبیرخانه مجمع تشخیص) از ظرفیت فکری طیف وسیعی از نخبگان و مردم در نظام سیاست گذاری و حکمرانی کشور بهره ببریم و یک هم افزایی بین چند نهاد در این زمینه صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش «تابناک»، دکتر میثم مظفر افزود: در نظام سیاست‌گذاری در حکومت‌ها دو روش مرسوم است؛ روش (Top Down) یا روش بالا به پایین، که روش تصمیم‌گیری محدود حکمرانان و نخبگان است، بدین معنا که دولتمردان با شناختی که از مسائل دارند، به اتخاذ سیاست ها و تصمیمات برای کشور می پردازند. روش دوم (Bottom Up) یا روش پایین به بالا است، بدین معنا که از طریق سامانه‌هایی با عنوان (Crowd Sourcing) یا جمع سپاری، پای طیف وسیعی از مردم، کنشگران و ذی‌نفعان در نظام تصمیم‌گیری، سیاست گذاری و قانون‌گذاری کشورها، به فرایند هم اندیشی و تصمیم گیری باز می شود.   میثم مظفر افزود: در روش پایین به بالا یا روش مردمی، این امکان وجود دارد که مردم، نخبگان، اساتید، دانشجویان، صاحبان مشاغل و کارآفرینان بتوانند گزاره‌های سیاستی و یا تقنینی را به حکمرانان منتقل کنند. در این روش سیاستگذاران به صورت عینی و عملیاتی تر به صورت ملموس با مشکلات کف جامعه آشنا می شوند و موضوعاتی در دستورکار قرار می گیرد که نیاز عینی جامعه و مردم است.    مظفر تاکید کرد: الگوی مدیریت مردمی یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی بوده که در مقطع دفاع مقدس در برخی نهادهای مردمی و برآمده از انقلاب مثل جهاد سازندگی و سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس نمود پیدا کرد و طعم خوب خدمت صادقانه و عاشقانه را در حافظه مردم ثبت کرد ولی بعد از مدتی این مدیریت مردمی تحت تاثیر مدیریت از نوع الگوهای وارداتی  در کشور ما به حاشیه رانده شد.   اکنون بار دیگر همان فرمانده دوران دفاع مقدس جناب آقای دکتر محسن رضایی با طرحی نو بدنبال مردمی سازی بیشتر حکمرانی کشور هستند. اعتقاد دکتر محسن رضایی به مشارکت واقعی و گسترده مردم، فراتر از کلیشه های وارداتی روشنفکری است و در صورتی که اینگونه رویکردها در کشور اجرا شود می تواند زمینه ساز تحولات بزرگ در الگوی سیاست گذاری و حکمرانی و سرعت یافتن حرکت کشور به سوی پیشرفت و عدالت باشد. توجه جدی به نظرات عموم مردم و نخبگان و جوانگرایی ایشان در نهاد دبیرخانه مجمع، دستاوردهای ویژه ای داشته است که مورد تحسین افراد زیادی از نخبگان کشور قرار گرفته و این سبک مدیریتی، یادآور فتح الفتوح های دوره دفاع مقدس است.   دکتر میثم مظفر در حاشیه جلسه هماهنگی علمی بین دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با نهضت استادی سازمان بسیج اساتید، گفت: نخبگان، اساتید دانشگاه و عموم مردم که احساس می کنند سخن یا تجربه مهمی برای انتقال و شنیده شدن دارند، در اقصی نقاط کشور می‌توانند از طریق این سامانه نظرات خود را درخصوص سیاست‌های کلی نظام در اختیار دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و از این طریق دراختیار اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان مهمترین بازوان مستشاری مقام معظم رهبری و یکی از ارکان اصلی تصمیم‌گیری در حکمرانی کلان کشور قرار دهند. سامانه نجم در اولین فعالیت خود، نظرات مردم و نخبگان درباره سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه کشور را طی یک فراخوان عمومی از طریق فناوری (IT Base) جمع آوری کرده و قریب 750 ایده و گزاره سیاستی را دریافت نموده است که می تواند به ارتقای کیفیت سیاست های ناظر بر برنامه هفتم کمک شایانی کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کارت اعتباری سهام عدالت کنت مک کنزی سنتکام واکسن فایزر کرونای انگلیسی الگوی مدیریت مردمی کارت اعتباری سهام عدالت کنت مک کنزی سنتکام واکسن فایزر کرونای انگلیسی مجمع تشخیص مصلحت نظام دبیرخانه مجمع تشخیص سیاست گذاری تصمیم گیری دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۴۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است

استاندار مرکزی با بیان اینکه مدیران استان ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها هستند گفت: به اندازه ۱۳ سال در حوزه عمران سلامت استان مرکزی کار شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز در همایش شوراهای استان و روز بزرگداشت شوراها اظهار داشت: سال گذشته بالغ بر یک هزار میلیارد تومان در روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است. استان مرکزی استان پهناور و پر روستایی نیست و تنها 1.8 درصد از مساحت کل کشور مربوط به استان است و 2درصد تولیدات کشاورزی به استان اختصاص دارد و با این وضعیت رتبه دوم در اجرای پروژه‌ها در سطح کشور و رتبه نخست در تعریف پروژه‌های جدید و راهبردی برای استان مرکزی است.

وی افزود: در سطح شهرها بالغ بر 100 هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده است و لزوماً طرح عمرانی نبوده است. سال 1401 نیز 5 هزار و 24 میلیارد تومان دولت در بخش عمرانی هزینه کرد که 20 درصد بیشتر از مجموعه بودجه عمرانی سال قبل هزینه کرده است و برای امسال 7 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

استاندار مرکزی بیان کرد: از سال 95 تا 1400 طی شش سال تنها 3 هزار و 200 میلیارد تومان بودجه عمرانی وارد استان شد، اما در سال 1401 نیز 60 درصد بیش از شش سال گذشته بودجه عمرانی وارد استان شده است. برای نخستین بار در تاریخ استان به اندازه 10 سال در حوزه راهداری و به اندازه 13 سال در حوزه عمران سلامت استان کار شده است و تعدادی از پروژه‌ها شبانه‌روزی شدند.

وی تأکید کرد: هر چند زبان شوراها و مدیریت شهرها هم مانند زبان دولت در بیان موفقیت‌ها نارسا است به طوری که پروژه امام خمینی(ره) اراک به عنوان بزرگ‌ترین پروژه تاریخ مدیریت استان و شهری بدون مراسم افتتاح شد که این نارسایی و عدم اطلاع رسانی مناسب را نشان می‌دهد.

مخلص‌الائمه بیان کرد: مدیران استان ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها هستند. شوراها نمایندگان مردم هستند و ارتباط بسیار قوی با مردم دارند بنابراین فرمانداران باید به شوراها توجه ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه گفتمان نظام اداری؛ نظام مسئله‌محور نتیجه‌گراست و این مهم در استان دنبال شده است، گفت: هر موفقیتی در سطح استان، شهر و روستاها داشته باشیم موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هر عدم موفقیت نیز در کارنامه نظام ثبت می‌شود. شوراها باید در بیان دستاورهای جامعه در سطح شهر و روستا برنامه داشته باشند. برای ایجاد رقابت در سطح استان نیاز است شوراها برنامه‌های روستاهای مربوطه را اطلاع‌رسانی کنند و اطلاع‌رسانی باید پیوست تبلیغاتی داشته باشد.

استاندار مرکزی بیان کرد: استان مرکزی در اجرای طرح نهضت ملی جزو کم‌مشکل‌ترین استان‌ها در بحث تأمین زیرساخت‌ها است، اما همچنان پیگیری‌ها در حوزه مسکن انجام می‌شود. تعداد اندکی از استان‌ها نگاه کسب درآمد سنگینی را بر بحث نهضت ملی حاکم می‌کنند، اما به طور کلی نگاه خوبی بر نهضت ملی مسکن وجود داشته است.

وی با اشاره به خسارتی که معادن وارد می‌کنند عنوان کرد: یکی از مشکلات شورای معادن روستا و کشور این است که شکایت از برخی معادن را ثبت نکردند، در حالی که باید پیگیری و شکایت شود. شوراها باید از معادنی که خسارت به همراه دارند نیز شکایت کنند.

استاندار مرکزی با اشاره به توجه به مناطق حاشیه‌نشین خاطرنشان کرد: برخی از شهرها با پدیده حاشیه‌نشینی به صورت جدی درگیر هستند. توجه به مناطق حاشیه‌ای جزو سیاست‌های مهم نظام است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

802 شورای استان 645 شورا شناسه ملی دریافت کرده اند

علی اکبر اسدی در این نشست اظهار داشت: از 802 شورای استان 645 شورا شناسه ملی دریافت کرده‌اند اما آنها مراحل بودجه‌نویسی را انجام نداده اند که حق‌الجلسه دریافت کنند و کوتاهی از سمت شوراها بوده است.

سرپرست امور عمرانی استانداری مرکزی تصریح کرد: کارت شوراها از وزارت کشور پیگیری شده است و این کارت به برخی از شوراها تحویل و مابقی به زودی تحویل می‌شود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • فرصت خدمتگزاری به مردم بسیار محدود است
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود
  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها