Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود گذشت 16 سال از تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و هموار شدن راه ایجاد فرصت های شغلی برای این قشر، هنوز اشتغال مهم ترین دغدغه معلولان محسوب می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، قانون جامع حمایت از حقوق معلولان با 16 ماده و 24 تبصره در تاریخ 16 اردیبهشت ماه ۱۳۸۳ در مجلس شورای‌ اسلامی تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
این قانون از ۱۶ ماده تشکیل شده و طبق ماده یک آن دولت موظف است زمینه‌های لازم را برای تامین حقوق معلولان، فراهم و حمایت‌های لازم را از آن‌ها انجام دهد.
 
از مهمترین بخش‌های این قانون ماده هفت آن است که براساس آن دولت موظف است به منظور ایجاد فرصت‌های شغلی برای افراد معلول تسهیلاتی را فراهم کند.
 
با وجودی که در این قانون شرایط برای بهره مندی معلولان از فرصت های شغلی هموار شده است اما همچنان بسیاری از ادارات مختلف از اجرای این مصوبه مجلس سرباز می زنند.
 
16 سال از تصویب قانون جامع حمایت از حقوق معلولان می گذرد و همچنان اشتغال مهم ترین و تاثیرگذارترین دغدغه زندگی معلولان است.
 
اشتغال مهم ترین دغدغه نابینایان
 
عباس خاک سفیدی نماینده انجمن نابینایان ایران در سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: اشتغال مهم ترین دغدغه نابینایان و کم بینایان سیستان و بلوچستان است.
 
وی ادامه داد: برای حل این مشکل بارها با ادارات و ارگان های استان مکاتباتی انجام شد تا نابینایان بیش از این رنج بیکاری را بر دوش نکشند، اما متاسفانه استقبالی از آن ها در ادارات و ارگان های استان نمی شود.
 
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، شرکت های توزیع برق و آب و فاضلاب روستایی سابق مکاتباتی انجام شد که اعضای انجمن ما به عنوان اپراتور یا نیروی خدماتی به کار گرفته شوند، اما متاسفانه همکاری لازم صورت نگرفت.
 
نماینده انجمن نابینایان ایران در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در سیستان و بلوچستان 140 نفر عضو این انجمن هستند تصریح کرد: نابینایان می توانند در بیمارستان ها به عنوان اپراتور یا نیروی شرکتی و خدماتی به کارگیری شوند، همچنین برای شرکت های توزیع برق و آب هم به عنوان اپراتور می توانند مشغول به کار شوند که این اتفاق هم نمی افتد.
 
خاک سفیدی ادامه داد: ما انتظار نداریم برای آن ها ردیف شغلی تعریف کنند، بلکه می توانند در قالب نیروی خدمات و اپراتور آن ها را جذب کنند، یکی از اعضای انجمن را برای کار در شرکت آب و فاضلاب روستایی سابق معرفی کردیم که همکاری نکردند.
 
عدم همکاری دستگاه های اجرایی در بکارگیری نابینایان
 
وی تصریح کرد: یکی از اعضای انجمن که در شرکت اداره توزیع برق مشغول به کار بود، بازنشست شد که می خواستیم عضو دیگری را جایگزین آن کنیم، اما اعلام کردند که از این پس به اپراتور نیاز نداریم و از سیستم پاسخگویی یک طرفه استفاده کردیم.
 
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: این در حالی است که در استان ما فرد با سِمَت کارمندان آشنایی ندارد و تنها با دانستن نام وی می خواهد به کارش رسیدگی شود، سیستم پاسخگویی یک طرفه چاره ای از مردم دوا نمی کند و مجبور می شوند برای کوچکترین کاری به ادارات مراجعه کنند.
 
نماینده انجمن نابینایان ایران در سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اگر مشکل اشتغال نابینایان حل شود، ازدواج و مسکن آن ها هم مرتفع خواهد شد.
 
خاک سفیدی ادامه داد: دغدغه نابیانیان اشتغال است که متاسفانه قانون به کار گیری سه درصد از معلولان در دستگاه های اجرایی تاکنون رعایت نشده است.
 
مجلس در زمینه مشکلات معلولان باید ورود کند
 
فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: اشتغال نه تنها برای نابینایان بلکه برای همه معلولان کشور دغدغه محسوب مشود.
 
وی ادامه داد: بیش از 10 میلیون معلول در کشور زندگی می کنند و مشکلی که معلولان سیستان و بلوچستان دارند برای آن ها هم وجود دارد اما در استان ما بیشتر است.
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به کارگیری معلولان در دستگاه های  متاسفانه معظلی است که برای همه معلولان کشور وجود دارد، تعداد معلولان در کشور نگران کننده است و قطعا در مجلس باید فکر اساسی برای این قشر داشته باشیم.
 
مالکی خاطرنشان کرد: چندی قبل با مدیران کل بهزیستی و کمیته امداد سیستان و بلوچستان جلسه داشتیم و اشتغال معلولان از جمله مباحث مورد بحث بود.
 
وی بیان کرد: علاوه بر این اقدامات، تعدادی از همکاران دفتر را بسیج کردم که حتما مشکلات معلولان در زمینه اشتغال را پیگیری کنند تا حل شود.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان اشتغال مهم ترین حقوق معلولان ترین دغدغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۳۹۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۸۰ درصد تور ماهیگیری و ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در این استان تولید می‌شود.

بتول دانش شهرکی شامگاه جمعه در شورای سرمایه گذاری استان سیستان و بلوچستان افزود: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه های سرمایه گذاری در بخش های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستانهای ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مکران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت: وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد
  • مینی پالایشگاه دهدشت اشتغال زایی مستقیم ۳٠٠ نفر را محقق می کند
  • اقلام مورد نیاز معلولان خانواده یاسوجی تامین شد
  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • جدول مربوط به اعتبارات دستگاه‌های اجرایی تصویب شد
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان