Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@07:03:58 GMT

چرا در محتویات شامپو شما الکل وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۴۰۲۷۰

چرا در محتویات شامپو شما الکل وجود دارد؟

شامپو که جهت تمیز کردن و از بین بردن چربی مو و پوست سر به کار می رود امروزه در انواع مختلفی در دسترس است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سیگما شیمی، شامپوها انواع بسیار مختلفی دارند و علاوه بر برند و کیفیت، ترکیبات به کار رفته در ساخت و تولید هر شامپو نیز متفاوت است.

برای حفظ سلامت و شادابی موهای خود باید در انتخاب شامپو نکاتی را در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین گام در خرید شامپو توجه به تناسب آن با جنس موهای تان است. جنس مو انسان را می توان به سه  گروه چرب، خشک و معمولی دسته بندی کرد.

اگر پس از استفاده از یک شامپو، در پوست سر خود احساس خشکی و خارش داشته باشید بدون شک آن شامپو برای شما مناسب نیست. در مقابل حتی شامپویی که چربی بیش از حدی نیز به موها دهد، نمی تواند گزینه خوبی برای شما باشد و در این صورت باید حتما شامپوی خود را عوض کنید.

گام بعدی در انتخاب شامپوی مناسب توجه به مواد تشکیل دهنده آن است. امروزه شامپوهای چند کاربردی با هدف افزایش ضخامت موی سر، افزایش درخشندگی موی سر، کاهش ریزش موی سر، کاهش شوره موی سر و مواردی از این قبیل در سراسر دنیا تولید شده و در فروشگاه های جهان عرضه می شوند.

چه موادی در ساخت شامپوها مورد استفاده قرار می گیرد؟

عمده ترکیبات شیمیایی و آلی مورد استفاده در شامپوهای مختلف نیز شامل ترکیباتی از جمله سولفات ها، سیلیکون ها، کراتین، فتالات ها، کلرید سدیم، اسید سیتریک، پارابن و الکل های مختلف هستند. وجود برخی از این مواد برای موها مضر است که در دسته ی الکل های مضر برای مو مثل اتانول هستند. و برخی نیز موجب درخشندگی و نرمی موها می شوند.

وجود الکل در شامپو ها به چه معناست؟

از جمله مواد موجود در شامپو که باعث سردرگمی در خرید آن ها می شود، وجود الکل در ترکیبات تشکیل دهنده آن است. الکل یک اصطلاح عمومی برای ترکیبات حاوی هیدروکسیل است. الکل ها طیفی از ویژگی ها را شامل می شوند و هر کدام بر اساس ساختار و خواصی که دارند به منظور خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.

انواعی از الکل های محلول در آب و محلول در چربی در شامپوها وجود دارد. در میان این الکل ها، الکل های محلول در چربی یا مرطوب به شامپو خاصیت نرم کنندگی می دهند. این دسته از الکل ها به میزان بیشتر در نرم کننده ها و یا شامپوهای دارای نرم کننده به کار برده می شوند.

 شاید سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح شود این باشد که الکل ها چه خاصیتی دارند که می توان از آن ها در شامپوها استفاده کرد، خصوصا این که اکثر این الکل ها ترکیباتی خشک کننده هستند.

اما در پاسخ باید گفت در واقع دلیل استفاده از الکل در شامپوها افزایش خاصیت رطوبت رسانی و کف کنندگی آن است. برای درک بهتر این موضوع بهتر است انواع الکل های به کار رفته در شامپوها را بهتر بشناسیم.

چه الکل هایی در شامپوها وجود دارد؟

الکل های مورد استفاده در شامپوها انواع مختلفی دارند. برخی از آن ها مضرند و خاصیت خشک کنندگی و آسیب رسانی به مو را دارند. این دسته از شامپوها خصوصا برای افرادی که موهایی فر و خشک دارند، مناسب نیستند.

در این میان می توان به الکل هایی از جمله ایزوپروپانول، دنات الکل، اتانول، پروپانول، پروپیل الکل و ایزوپروپیل الکل اشاره کرد. به دلیل اقتصادی بودن قیمت اتانول خیلی از تولیدکنندگان متفرقه از آن بهره می برند. اما باید بدانید که این الکل ها از جمله الکل های خشکی هستند که اگر در شامپوها استفاده شوند موجب خشکی مو و آسیب به مو ها می شوند.

اما همه الکل ها خشک و آسیب رسان نیستند. در این میان برخی از الکل ها خاصیت نرم کنندگی و رطوبت رسانی به موها را دارند و می توانند برای موها مفید نیز باشند. در ادامه به بررسی الکل های مفید موجود در شامپو ها می پردازیم.

الکل های مفید موجود در شامپوها شامل چه مواردی است؟

دسته دیگر الکل های مورد استفاده در شامپوها، الکل های مرطوب و اصطلاحا چربی هستند که نرمی و رطوبت موها را تامین می کنند. این الکل ها برای موها ضرری ندارند و می توان با خیال راحت از آن ها استفاده کرد. از جمله الکل های مرطوب موجود در شامپو می توان به ستیل، الیل و یا الکل استریل اشاره کرد.

 اگرچه ممکن است دیدن نام الکل بر روی شامپو باعث تردید شما در خرید آن محصول شود اما این نوع الکل مضر نیست. ستیل به عنوان الکل مرطوب در شامپوها به کار می رود.

این ماده خاصیت چسبندگی دارد و به موی سر متصل می شود. به این صورت رطوبت و چربی مو حفظ می شود. الکل استریل از گره خوردن موی سر جلوگیری می کند و به این شکل شانه کردن موی سر را راحت تر می کند.

الکل دیگری که در شامپوها استفاده می شود، دی اتانول آمین و تری اتانول آمین است. این الکل ها که به صورت ترکیبات آب و روغن هستند به عنوان ماده پایدار کننده و کف کننده در شامپوها به کار برده می شوند.

با وجود این که از اثرات آن بر موی سر انسان اطلاعات قطعی و دقیقی در دست نیست اما در برخی کشورها استفاده از آن در کارخانه های تولید محصولات آرایشی و بهداشتی ممنوع شده است.

دسته دیگر الکل های مرطوبی که در شامپوها استفاده می شوند، الکل های c و s هستند. این الکل ها نیز به حفظ رطوبت و لطافت مو کمک می کند و از خشکی مو و در هم گره خوردن مو سر جلوگیری می کنند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شامپو الکل موجود در شامپو مورد استفاده الکل ها برای مو موی سر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۰۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل های حاوی متانول و یا سایر الکل های سمی استفاده می کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل های سمی دچار نشانه های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می شوند. نشانه هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل های سمی با تاخیر بروز می کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می شود. بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است.

کد خبر 6092803 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بنوش و بمیر!
  • محتویات کیف مرتضی مطهری هنگام شهادت؛ از چک برگشتی تا پوند انگلیس +تصویر
  • محتویات جیب استاد مطهری هنگام شهادت چه بود؟
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • دستگیری سارق محتویات خودرو در خرم آباد
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید