Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- ۱۲ ثانیه زمان زیادی نیست؛ اما نه وقتی که پای غرش زمین در میان باشد. همین ۱۲ ثانیه کافی بود تا در آن صبحگاه بم در زلزله‌ای هولناک ویران شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، نه تنها مردم بم، که همه مردم ایران و حتی کسانی در آن سوی مرزها، هرگز خاطره تلخ بامداد جمعه پنجم دی‌ماه سال 82 بم را از یاد نخواهند برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لرزش 12 ثانیه‌ای زمین و انبوهی از ویرانی و مرگ و اندوه.

شهر بم یکی از شهرهای کرمان و مرکز شهرستان بم است که به گواه تاریخ و اسناد به‌جای مانده، پایتخت گردشگری جنوب شرق ایران است و در فاصله 195 کیلومتری جنوب شرقی کرمان قرار دارد.

همه چیز به شب قبل از زلزله برمی‌گردد. پیش‌لرزه‌های آخر در بم در حدود ساعت‌های 22:00 و 22:30 قبل از زلزله اصلی و همچنین ساعت 4:40 بامداد یعنی حدود 45 دقیقه قبل از رخداد لرزه اصلی باقدرت کم، آخرین هشدارها را می‌دهند؛ ولی عده بسیار کمی از مردم این هشدارها را جدی می‌گیرند و به بیرون خانه‌های خود می‌روند. سرمای هوای حدود منفی 9 درجه‌ای هوا ماندن در بیرون ‌از خانه را دشوار کرده بود.

و در نهایت ساعت 5 و 28 دقیقه بامداد جمعه 5 دی‌ماه 1382 زمین‌لرزه‌ای به‌شدت 6.6 ریشتر و به مدت دوازده ثانیه درست در کنار شهر بم و روی گسل بم رخ داد. زلزله‌ای که بیش از یک‌سوم از جمعیت شهر بم (حدود 30 هزار نفر) را به کام مرگ کشاند و به همین تعداد هم از مردم بم را دچار آسیب‌های مختلف فیزیکی و روانی کرد.

قربانیان این زمین‌لرزه در آمارهای مختلف، بین 30 تا بیش از 50 هزار نفر بیان ‌شده‌اند. (در آمار رسمی، 30 هزار کشته، 4 هزار مجروح و بیش از ده‌ها هزار نفر بی‌خانمان ذکر شده است) همچنین در این زمین‌لرزه 70 تا 85 درصد از سازه‌های شهر بم به‌کلی تخریب و ارگ تاریخی بم ویران شد.

12 ثانیه زمان زیادی نیست اما نه وقتی که پای غرش زمین در میان باشد و همین 12 ثانیه کافی بود تا آن صبح جمعه بم ویران شود. بازماندگان زلزله زیر آوار اندوه این فاجعه، پیکر عزیزانشان را به همت امدادگران و مردمی که برای کمک رفته بودند از زیر آوار خارج کرده و در قبرستان‌های بم‌ و شهرها و روستاهای نزدیک ‌آن به خاک سپردند. در این میان تلاش و همراهی روحانیون برای خاکسپاری جان باختگان زلزله مشهود و ستودنی بود.

جمعیت هلال احمر در مجموع برای کمک به زلزله زده‌های بم، بیش از 16 هزار امدادگر اعزام کرده بود که در قالب 95 تیم امدادی عملیاتی و 50 تیم درمانی شامل 2 هزار و 410 پزشک و پرستار به زلزله زده‌ها خدمات دادند. 44 کشور دنیا هم امدادگران خود را اعزام کرده بودند که حدود هزار و 800 نفر می‌شدند و در قالب 95 تیم عملیاتی در منطقه فعال بودند. بیشترین نیاز زلزله زده‌ها، دریافت خدمات درمانی و اسکان اضطراری بود؛ حدود 114 هزار دستگاه چادر، 552 هزار تخته پتو، 145 هزار تخته موکت بین مردم توزیع و اسکان 214 هزار نفر هم انجام شد.

همچنین حدود یک میلیون سبد کالا شامل اقلام اساسی در اختیار زلزله زده‌ها قرار گرفت. 3 هزار و 168 دستگاه آمبولانس و خودروی امدادی به همراه دو فروند بالگرد نیز وظیفه انتقال مصدومان را برعهده داشتند. در آن روزها 13 اردوگاه مجهز در شهر بم راه‌اندازی شد تا خدمت‌رسانی به زلزله زده‌ها با نظم بیشتری همراه باشد. امدادگران کشورهای خارجی نیز حدود 264 محموله امدادی در بین مردم توزیع کردند.

"زلزله بم" نقطه عطفی در مقاوم‌سازی بناها در کشور شدروایت فرمانده سپاه استان کرمان از زلزله بم: شمه‌ای از محشر را به‌چشم دیدمارگ بم 17 سال پس از زلزله 6.6 ریشتری/مرمت بزرگ‌ترین سازه خشتی جهان به نیمه رسید+تصاویر

مردم شهر آن روزها را صحنه‌هایی از قیامت توصیف می‌کنند... فشار روحی و روانی بسیاری بر بازماندگان زلزله وارد شد که هنوز هم آثاری از آن بر عده‌ای باقیست...

اما بم آن طور باقی نماند و آنطور که یکی از فرزندانش سروده بود:

بم به امید خدا شاد و جوان‌خواهد شد

نفس باد صبا مشک فشان خواهد شد

دوباره برخاست... محکم و با صلابت چونان ‌نخل‌های استوارش. ققنوس‌وار از میان ویرانه‌ها و آوار زلزله برخاست. دوباره خانه‌ها و ساختمان‌ها ساخته شدند. این بار اما محکم تر و مقاوم تر از قبل. آوارها از شهر خارج شدند. نخلستان‌ها دوباره جان‌ گرفتند. دانش آموزان به مدرسه رفتند. مسجد، بیمارستان ‌و ورزشگاه و بوستان ها بنا شدند. بازار و مغازه‌ها رونق گرفتند. جوان‌ها زندگی‌های تازه را از سر گرفتند. نوزادان به بم بعد از زلزله چشم‌گشودند و خیابان‌های شهر دوباره به عابران و مسافران سلام کردند...

با فعالیت‌های مرمتی و اجرای طرح‌های پژوهشی که توسط کارشناسان ایرانی و خارجی در ارگ تاریخی بم انجام شد این بنای تاریخی در سال 1391 از لیست میراث در خطر خارج شد و مرمت آن همچنان ادامه دارد و در همین‌شرایط همه ساله تا پیش از همه گیری کرونا مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی بسیاری قرار می‌گرفت و ارگ تاریخی بم همچنان از بناهای تاریخی و ماندگار جهان است که در فهرست آثار یونسکو ثبت شده است.

امسال هم پنجم دی ماه جمعه است و مردم بم طبق سنت این 17 سال از نیمه شب به قبرستان می‌روند و بر مزار بستگانشان شمع روشن می‌کنند، صدای زنده یاد ایرج بسطامی شهر را فرا می‌گیرد. هزاران قصه دردناک برایشان در 12 ثانیه‌ بامداد فردا تکرار می‌شود و عزیزانشان در نظرشان پرپر می‌شوند اما سعی می‌کنند با روحیه‌ای قوی‌تر برای ساختن شهری مقاوم‌تر، روز جدید بعد از زلزله را آغاز کنند.

مردم بم ایستادند با زخمی بر دل و اندوه فراموش ناشدنی تا همیشه تاریخ تلاش کردند تا شهر خود را از نو بسازند.هر چند شاید کسی در تمامی این سال‌ها فکری برای درمان درد بزرگ مردم این شهر نکرد و بازتوانی روحی مردم این شهر فراموش شد...

انتهای پیام/511/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: زلزله استان کرمان زلزله استان کرمان زلزله زده ها هزار نفر مردم بم شهر بم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۰۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم

احمد وحیدی عصر امروز در آیین "سپاس معلم" ضمن تبریک روز معلم اظهار داشت: حرکت رو به جلو در دنیا بدون جریان علم آموزی معنا ندارد و معلمان نیز موتور حرکت جامعه هستند.

وی افزود: تهران ام‌القرای سیاسی کشور محسوب می‌شود، لذا حل و پرداختن به مسائل تهران بسیار مهم است.

وزیر کشور در ادامه گفت: درصد سهم تهران در توسعه کشور بر اساس آمار رسمی در حدود ۲۶ درصد است که بر این اساس در حدود یک چهارم نرخ رشد در این استان محقق می‌شود و جمعیت این استان نیز در حدود ۱۵ میلیون نفر است که نزدیک به یک پنجم جمعیت کشور را شامل شده که مدام نیز در حال افزایش است.

وحیدی با تأکید بر اینکه مسولیت سنگینی در استان تهران وجود دارد، ابراز داشت: انتخابات بسیار خوبی در ۱۱ اسفند از لحاظ امنیت، سلامت و رقابت و مشارکت رقم خورد که بسیار ارزشمند و قابل توجه بود.

وی ادامه داد: انتخابات پیش رو نیز باید به خوبی و با صلابت، امنیت و مشارکت خوب مردم برگزار شود و باتوجه به اینکه بیشترین تعداد کاندیدا مربوط به شهر تهران است این اولین موضوع در دست اجرای شورای اداری استان تهران است که باید برای آن تلاش کنند.

وحیدی با اشاره به موضوع اتباع در استان تهران اظهار داشت: اتباع از یک نگاه انسانی و اخلاقی بررسی می‌شود که عده‌ای تحت فشار‌هایی از طرف قدرتمندان و زورگویان و مستکبرین عالم تحت فشار قرار گرفتند و کشورشان را رها کرده و به کشور ما پناه آوردند که در نگاه اول انسان دوستی و اصول اخلاقی در کشور ما ساکن شدند.

وی افزود: در نگاه دیگر، ما واقعا ظرفیت میزبانی بیش از این نداریم و کشورمان اشباع شده است و بیش از این نباید وارد کشور شوند و اعلام کردیم که قادر به پذیرش بیشتر نیستیم.

وزیر کشور گفت: تعدادی از اتباع نیز که داخل کشورند نیز باید بستر برای بازگشت آنها فراهم شود و کسانی که غیرمجاز‌ند نیز به هیچ وجه مورد قبول ما نیستند.

وحیدی تصریح کرد: هر مجموعه‌ای که این افراد را غیرمجاز به کار گرفته دارای تخلف است و نباید در کشور ما صنایع، ادارات و ... این افراد را به کار بگیرند.

وی تأکید کرد: اتباع مجاز نیز محدود به زنان هستند و باید در زمان مقرر به کشور خود بازگشته و برای اصلاح کشورشان کمک کنند؛ موضوع اتباع نباید در کشور‌مان وضعیتی سازمان‌نیافته و بی‌سامان داشته باشد و احیاناً در برخی شهر‌ها مردم نگران شوند لذا باید برنامه برای بازگشت این افراد آماده شود.

منبع: تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • برگزاری «روایت پیشرفت و مشارکت‌های مردمی» در دومین نمایشگاه ملی «آبادیران»
  • روایت خاندوزی از دستور رئیسی در پی تذکر رهبر انقلاب
  • وحید شمسایی: یک برند، پول عجیبی به من می داد تا برای تبلیغات برنج بخورم؛ مردم تولدم را فراموش می‌کنند اما سالگرد برنج نخوردنم را تبریک می‌گویند! / فیلم
  • نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد
  • بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی
  • روایت حیرت‌ انگیز یک نویسنده از خاطره‌بازی دو فرمانده ایرانی و عراقی سال‌ها پس از جنگ تحمیلی
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس