Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، «کتب تراثی» اصطلاحاً به مکتوبات پیشینیان گفته می‌شود که جایگاه ارزشی و کاربری آنها تا امروز ادامه دارد و به تعبیری میراث مکتوب هر تمدن است. احیاء تراث و کتب ارزشمند اسلامی از اولین رسالت‌های تعریف شده انتشارات «کتاب جمکران» به خصوص در حوزه فرهنگ مهدویت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مرکز در طول سه دهه حیات خویش آثار ارزشمندی همچون: کفایةُالأثَر فِی‌النَّص عَلَی‌الأئمّة الإثنی عَشَر، عرف الوردی، عبقری الحسان، نجم الثاقب و ...  را احیاء کرده است. گام جدید مرکز پژوهش و امور محتوایی انتشارات کتاب جمکران تلخیص و بازنویسی تراث با قلم و فضای امروزی است.

حجت‌الاسلام علی اکبر صمدی، مدیر مرکز پژوهش و امور محتوایی کتاب جمکران در این راستا می‌گوید: یکی از نکات خاصی که مقام معظم رهبری درباره تولید کتاب فرموده‌اند این است که «خیلی از کتاب‌ها هست که در قدیم چاپ شده، ولی ما الان از آن‌ها هیچ نشانه‌ای نمی‌بینیم و در دست مردم نیست. این‌ها را باید احیا کنند؛ البته مواردی که خوب و مناسب است» از این رو و بنا به سیاست‌های کلان این مجموعه و همچنین تاکید علمای فرهیخته همچون مرحوم آیت الله مومن به مسئولین «کتاب جمکران»، تلخیص و بازنویسی آثاری که نیاز امروز خوانندگان است، در دست اقدام قرار گرفت. در این راستا کتاب «و این گونه است زینب» که تلخیص کتاب ارزشمند «خصائص زینبیه» است و همچنین تلخیص النجم الثاقب با نام «خورشید غائب» به قلم آیت‌الله استادی از جمله آثاری است که به دست علاقه‌مندان رسیده است.

وی بازنویسی و تلخیص عبقری الحسان، همچنین فصل امام مهدی (عج) کتاب شریف «منتهی‌الامال» از شیخ عباس قمی، نیز بازنویسی ترجمه «المقنع فی الغیبه» تالیف سیدمرتضی علم الهدی را از دیگر اقدامات این مجموعه برشمرد.

صمدی افزود: با توجه به اینکه سال ۱۴۰۰ با توجه به دو جشن زادروز امام زمان (عج) سالی مهدوی خواهد بود، یکی از برنامه‌های در دست اقدام این مجموعه، جهش تولید منشورات مهدوی از جمله تلخیص و بازآفرینی آثار تراثی است.

او از همه علاقه‌مندان و صاحبان قلم برای نگارش آثار مهدوی در موضوعات مختلف، همچنین تلخیص، بازنویسی و بازآفرینی میراث مکتوب شیعه خصوصا در عرصه مهدویت دعوت به همکاری کرد.

نویسندگانی که در عرصه‌های مختلف مهدوی قلم زده‌اند، می‌توانند با مرکز پژوهش و امور محتوایی جمکران تماس بگیرند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نویسندگان انتشارات جمکران امام زمان امام مهدی فراخوان پژوهشگران کتاب جمکران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۱۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد و اگر جریان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

به گزارش تسنیم،‌ محمد آئینی ظهر امروز در همایش بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی که در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، با تاکید بر اینکه مردم در بافت فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی حق حیات دارند و جان آن‌ها در خطر است، گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد.

وی با بیان اینکه شوراها باید زبان گویای مردم باشند، افزود: در صورتی‌که جریان نوسازی مسکن در بافت‌های ناکارآمد و فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برخی از حقوق مردم ساکن در بافت‌های فرسوده، خاطرنشان کرد: این شهروندان در وهله اول حق حیات دارند، باید حقوق آنان به رسمیت شناخته شده و به منظور نوسازی واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی، موانع صدور اسناد مالکیت به منظور فراهم شدن امکان دریافت تسهیلات برطرف شود.

آئینی با اشاره به نهضت سنددار کردن اراضی در سکونتگاه‌های غیررسمی، تصریح کرد: بهره‌مندی از امکانات شهری در حد متوسط محلات برخوردار شهری و فراهم کردن زیرساخت‌های خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی، بهداشتی اهمیت دارد.

وی با اشاره به بیش از ۶۰ درصد معابر در بافت‌های فرسوده شهری، خاکی هستند، ابراز امیدواری کرد: با همکاری وزارت راه و شهرسازی و تخصیص قیر، طی مدت باقیمانده از دولت، هیچ معبر خاکی در سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند متناسب با پراکنش جمعیت در این مناطق، خدمات و زیرساخت‌های لازم را تأمین کنند.

وی حق اشتغال را از دیگر حقوق ساکنان مناطق بافت فرسوده شهری برشمرد و گفت: باید با ارائه آموزش‌های شغلی، زمینه اشتغال‌زایی برای ساکنان این مناطق فراهم شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان با تأکید بر ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه ساخت‌وساز در مناطق فرسوده و ناکارآمد شهری خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات و امکانات و حمایت‌های نهضت ملی مسکن، حق تغییر کاربری طبقات همکف و صدور پروانه ساخت‌وساز برای واحدهای مسکونی با هر متراژ زمین، از اهرم‌های تشویقی دولت در بافت فرسوده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • انتشارات جمکران با ۵۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • عذرخواهی ناشر هندی بابت اقدام توهین‌آمیز به امام (ره)
  • ناشر هندی بابت اقدام وهن‌آمیز به امام خمینی(ره) عذرخواهی کرد
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • نشر آموت با ۱۸۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !