Web Analytics Made Easy - Statcounter



رئیس‌جمهور گفت: امروز سراسر ایران در این دوران تحریم اقتصادی به یک کارگاه عظیم و بزرگی که همه در آن حضور دارند، تبدیل شده است.

به گزارش مهر،حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز پنج شنبه در افتتاح‌ طرح‌های ملی پتروشیمی در سه استان ایلام، آذربایجان غربی و همدان در سی و هشتمین هفته از پویش ملی جهش تولید، افزود: قدرت ملی است که امروز ظهور و بروز پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز همه دست در دست هم دادند تا شاهد توفیقات بزرگ باشیم.

وی تاکید کرد: وقتی این صنعت عظیم را در کشور مشاهده می کنیم، در واقع قدرت ایران را می بینیم و این ملت بزرگ در همه زمینه ها از جمله در عرصه صنعت اقدامات بزرگی انجام داده است.

رییس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: کسی نمی تواند نسبت به این ملت حرفی بزند چراکه مردم ایران تسلیم توطئه‌های دیگران نمی شوند.

روحانی امروز را از پنج شنبه‌های زیبا توصیف کرد چرا که طرح‌هایی به ارزش یک میلیارد یورو آن هم در شرایط جنگ اقتصادی در یک روز در سه استان غربی کشور افتتاح شد.

وی به همه فرماندهان جنگ اقتصادی و مدیران بزرگی که طرح‌های پتروشیمی را در ایران اجرا و به دست فرزندان کشور ساخته و تکمیل شد، تبریک گفت و یادآور شد: بیش از ۷۰ درصد این طرح ها ساخت دست ایرانی است. برنامه ریزی، اجرا و همه کارها به دست جوانان کشور انجام شده است و این افتخار بزرگ و ضربه بزرگی به استکبار جهانی است که می خواست این روزها ایران تعطیل و همه کارخانه ها بسته شود.

رییس قوه مقننه همچنین گفت: تصور خام آنها این بود که مردم در صف‌های طولانی برای گرفتن نان و مواد غذایی و ضروری زندگی باشند که چنین هدفی در ایران در این سه سال جنگ اقتصادی اتفاق نیفتاد و اگر این جنگ ۳۰ سال هم به طول بیانجامد باز هم مردم ایستادگی می کنند.

روحانی تصریح کرد: اگر چه عمر این جنگ به پایان رسیده است و آن کسی که فرماندهی شرورانه این جنگ را به دست گرفته بود در هفته‌های آخر عمر سیاسی خود است اما این ملت برای همیشه تاریخ زنده و سربلند خواهد بود همانطور که در طول تاریخ سربلند بوده است.

وی افزود: بسیاری با اهداف مورد نظر دشمن تحریم شده اند اما بیشتر هدف آنها در جنگ اقتصادی تحریم بخش هاهی نفت و بانکی بوده که این دو بخش مورد بمباران روزانه دشمن قرار گرفته است اما در عین حال این سرافرازان همچنان به خوبی ایستاده اند و تا پایان امسال ۱۷ طرح بزرگ پتروشیمی افتتاح می شود.

رییس جمهوری یادآور شد: با افتتاح طرح های امروز این عدد به دهمین طرح می رسد و هفت طرح دیگر باقی می ماند که در ماه‌های پیش رو افتتاح می شوند

روحانی به درگاه خداوند بزرگ شکرگزاری کرد که 38 پنج شنبه مراسم افتتاح‌های بزرگ برگزار شد و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال طرح‌های باقیمانده به بهره برداری برسند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تبریک هشتم دی ماه روز پتروشیمی گفت: پتروشیمی جزو صنایع مورد تحریم قرار گرفت. بخشی از مدیران این صنعت هم جزو تحریم قرار گرفتند. این گونه تحریم‌ها آن هم از سوی شروری مثل ترامپ برای تحریم شدگان افتخار است. مثل گلوله ای است که در دوران دفاع مقدس از طرف صدامیان به بدن فردی اصابت می کرد و آن شخص افتخار می کرد که در جنگ مجروح شده است.

وی تاکید کرد البته این جراحت به امید خدا و با کمک مردم به زودی شفا پیدا می کند و ما به نقطه با عظمت‌تری برای شکوفایی ایران می‌رسیم.

رییس دولت تدبیر و امید در ادامه با بیان این که طرح‌هایی که تاکنون افتتاح شدند بیشتر در غرب کشور بود، افزود: البته سال ها پیش کارهای زیربنایی و اساسی آن که احداث خط طولانی گاز برای تامین خوراک پتروشیمی‌ها در غرب کشور است انجام شد که امروز سه طرح آن افتتاح شد.

پتروشیمی از لحاظ وزنی از 56 میلیون تن تا سال آینده به 100 میلیون تن می رسد

روحانی ادامه داد: یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم در صنعت وزارت نفت و پتروشیمی این بود که توانستیم پتروشیمی را هم از لحاظ وزنی و هم از لحاظ ارزشی به 2 برابر آنچه که قبل از سال 92 بود، برسانیم.

وی یادآور شد: پتروشیمی از لحاظ وزنی از 56 میلیون تن تا سال آینده به 100 میلیون تن و از لحاظ ارزشی از 11 میلیارد دلار به 25 میلیارد دلار یعنی از دو برابر هم بیشتر رسید، در فولاد و در بسیاری از موارد دیگر هم همین طور است که این جزو افتخارات بی سابقه این دولت است.

وی علت این که بیگانگان از این دولت خیلی عصبانی هستند را این موضوع بیان کرد که آنها در دوران تحریم افتتاح‌ها و اقدامات بزرگ را در ایران می ببینند. امسال هم از این که برق و آب و گاز را برای اقشار کم درآمد و کم مصرف مجانی کردیم، فوق العاده عصبانی هستند.

رییس جمهوری تصریح کرد: دشمنان در این زمینه دهها نشست و برنامه برگزار کردند، آنها می گفتند، مگر می‌شود آب و گاز و برق مجانی شود، این اقدام تابه حال در دنیا اجرا نشده است، چگونه می خواهند در ایران اجرا کنند.

روحانی با تاکید بر این که در دولت تدبیر و امید به خودکفایی‌هایی رسیدیم، گفت: در چند سال اخیر گازوییل و بنزین وارد می کردیم اما امروز صادر می کنیم. در زمستان باید گاز وارد می کردیم اما امروز بدون این که وارد کنیم گاز مصرفی را با همراهی مردم اداره می‌کنیم و حتی صادر هم می کنیم.

وی با بیان این که امروز کارهای بزرگی انجام شده است، گفت: یکی از این اقدامات بزرگ در صنعت پتروشیمی است. امروز خوشحالم که در این دولت ریل گذاری برای دولت بعد هم انجام شده است. وقتی درباره پتروشیمی صحبت می کنیم، نمی گوییم سال 1400 که سال پایانی این دولت است. سال 1404 یا 1406را هم می گوییم چرا که برنامه ریزی شده است.

رییس جمهوری افزود: دولت در زمینه کشاورزی، صنعت،‌ خدمات و به ویژه دولت الکترونیک، شرکت‌های دانش بنیان و ‌سلامت مردم اقدامات بزرگی انجام داده است ریل گذاری را هم برای سال های آینده کرده است و راه مشخص است که در سال های بعد به کجا می رسیم.

روحانی ادامه داد: برای این که صنعتی در کشور فعال شود اول باید مواد اولیه آن را داشته باشیم. امروز طرح های پتروشیمی در کشور افتتاح می شود که مواد ،خوراک مورد نیاز و انرژی آن را وزارت نفت در داخل تامین می کند.

وی افزود: روز به روز با فناوری جدید پیش می رویم. امروز قادریم که 70 درصد یک پتروشیمی را بسازیم. مطمئن هستم که در سال آینده این 70 درصد به رقم 80 درصد می رسد و به جلو حرکت می کنیم بنابراین ایران در عرصه فناوری با تلاش شرکت های دانش بنیان و دیگر بخش ها روز به روز در حال پیشرفت است.

وی با بیان این که بخش بزرگی از نیاز داخل کشور به دست فرزندان این سرزمین در شرکت‌های دانش بنیان تامین می شود، گفت: هم اکنون در بخش کرونا وقتی می گوییم شوینده ، وسایل مورد نیاز بهداشتی، ونتیلاتور،‌ دستگاه های آی سی یو نیاز به خارج نداریم. این که دولت توانست در یک سال شیوع کرونا با این مشکلات بیش از 2 هزار تخت آی سی یو جدید را افتتاح کند و مورد بهره برداری قرار دهد جای شگفتی است که این مردم به صحنه آمدند و فرزندان این مرز و بوم این کار بزرگ را انجام دادند.

رییس جمهوری مساله سوم را وجود بازار محصولات ذکر کرد و اظهارداشت: شما کاری که انجام می دهید آن مشوق و علامت اولی که شما را وادار به کار می کند بازار است. بنابراین در زمینه پتروشیمی هم بازار داخلی و هم بازار خارجی مهم است.

روحانی یادآور شد: این که ما در غرب کشور این تعداد پتروشیمی افتتاح کردیم به این دلیل است که بازار در کنار ما است. امروز بازار، ناوری و مواد اولیه را در داخل کشور داریم که این برای توسعه کشور بسیار مهم است.

وی ادامه داد: دشمن تلاش کرد با ایجاد محدودیت در بخش نفت درآمدهای ارزی کشور را کاهش دهد. همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند اولین قدم در دوران تحریم، اثر تحریم را از بین ببریم یا اثر آن را کم کنیم. کار دوم این است که تحریم را برداریم و بشکنیم.

وی گفت: در قدم اول دولت برای این که بتواند اثر تحریم نفت را بردارد، آمد یکسری محصولات صادراتی را مانند محصولات پتروشیمی جایگزین نفت کرد. پتروشیمی یک زمانی 2 میلیارد برای کشور درآمد داشته است، آغاز این دولت حداکثر ارزش آن 11 میلیارد بوده است اما سال آینده ارزش این محصول به 25 میلیارد می رسد. وقتی جایگزین می کنیم اثر تحریم را از بین می بریم.

رییس جمهوری افزود: در عین حال تحریم محصول کار مشترک صهیونیسم، ‌ارتجاع و تندروهای آمریکا است که توطئه آنها را باید بشکنیم. نباید بگذاریم طراحی که علیه ملت ظالمانه و ضد قانون انجام داده‌اند را ادامه دهند. البته ما نیازمند این نیستیم که کسی در دنیا به ما ترحم کند. آنچه مهم است این است که اگر آمریکا دست از این تحریم بردارد یعنی جنایت و کار غیرانسانی خود را متوقف کرده است.

طرح توافق هسته ای به نفع همه جهان است

روحانی با تاکید بر این که طرح توافق هسته ای به نفع همه جهان است، گفت: ما با همه توان در سایه کم اثر کردن و نابودی تحریم ها هستیم البته همه باید دست به دست هم دهیم. قوای سه گانه و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در این زمینه راهگشای ما بود و در آینده هم راهگشا خواهد بود.

رییس جمهوری گفت: به مردم نوید می‌دهم پایان امسال و سال آینده در معیشت، ‌سلامت، ‌تولید و در شکستن تحریم‌ها روز به روز شاهد شرایط بهتری خواهیم بود.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۲۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور

  به طوری که مسئولان دولتی زمانی که برای مذاکره یا دیدار به کشورهای دیگر می‌روند، نمایندگانی از بخش خصوصی را به همراه دارند تا بتوانند ظرفیت‌های اقتصادشان را معرفی کنند. موضوعی که هنوز در کشور ما اجرایی نشده و جای خالی آن حس می‌شود. درباره چگونگی توانمند‌سازی بخش خصوصی در ایران گزارشی تهیه کرده‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌‎خوانید. 

سال ۸۴ بود که اصل ۴۴ قانون اساسی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به دولت وقت ابلاغ شد. کارشناسان معتقدند دولت وقت در زمینه اجرای آن عملکرد مطلوبی نداشت و اغلب شرکت‌ها در قالب رد دیون واگذار شد در حالی که قرار بود بخش خصوصی سکاندار اصلی اقتصاد ایران شود و در کنار دولت به فعالیت خود ادامه دهد. فعالان اقتصادی معتقدند خصوصی‌سازی در اقتصاد ایران می‌تواند مشکلات را تا حد زیادی کاهش دهد. به این دلیل که تحریم‌ها دقیقا معطوف دولت، زیرمجموعه‌ها و مسئولان است و بخش خصوصی می‌تواند کمک ویژه‌ای در این زمینه داشته باشد. بررسی‌ها نشان می‌‎دهد هرجا که بخش خصوصی توانمند وارد اقتصاد شده، مشکلات آن بخش کاهش یافته است. متولدین دهه ۶۰ به قبل به خاطر دارند که در اوایل دهه ۶۰ و تا اواسط دهه ۷۰، اجناس به صورت کوپنی عرضه می‌شد. از خودرو گرفته تا لبنیات اما در طول دهه ۷۰ به بعد، صنعت لبنیات رشد زیادی کرد و اکنون یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان در منطقه و آسیا هستند. اکنون لبنیات ایران به کشورهای عراق، افغانستان و اغلب کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر می‌شود اما خودرو که در اختیار دولت ماند، باعث شد محصولاتی با کیفیت پایین به دست مردم برسد که نارضایتی مصرف‌کنندگان را نیز به دنبال دارد.سال ۹۸ بود که وجود قرص‌ در کیک‌های خوراکی، باعث ترس از مصرف آن شد. در نگاه ابتدایی این موضوع شاید سطحی به نظر می‌آمد اما بررسی ریشه‌ای در این زمینه نشان می‌داد صنعت غذایی ایران نه‌تنها خودکفا شده بلکه بازارهای صادراتی زیادی برای خود تعریف کرده است. از این رو دشمنان کشور به دنبال این بودند که صنعت غذایی ایران را به چالش بکشند و زمینه‌ای را فراهم کنند که این صنعت ضدتحریم از چرخه فعالیت خارج شود. 
     
کمبود رایزنان اقتصادی
یکی از مواردی که دولت می‌تواند به تولید و صادرات بخش خصوصی کمک کند، حضور رایزنان اقتصادی در کشورهای مختلف از جمله همسایگان است. متأسفانه در طول سال‌های گذشته، رایزن اقتصادی حتی در کشورهایی که ایران با آنها تجارت زیادی داشت هم فعالیت نمی‌کرد. هرچند این رویکرد در دولت سیزدهم تغییر کرده اما هنوز نتوانسته دستاورد اقتصادی برای ایران به دنبال داشته باشد. به‌عنوان مثال به منظور حضور در بازار سوریه با این‌که مواضع سیاسی دو کشور در یک راستا قرار دارد، همچنان کند است. از سوی دیگر حضور اقتصادی ایران در کشورهای محور مقاومت نیز می‌تواند ثمره اقتصادی را برای دو کشور به همراه داشته باشد. همچنین این امکان وجود دارد که در صورت نیاز به سرمایه، سهام شرکت از طریق بازار سرمایه تأمین مالی شود اما شرکت‌های دولتی از این شرایط بی‌نصیب هستند. 
     
اول توانمندسازی، بعد واگذاری
حمید حسینی، فعال اقتصادی در گفت‌وگو با جام‌جم درباره چگونگی حضور بخش خصوصی در اقتصاد ایران توضیح داد: بخش خصوصی ابتدا باید توانمند شود و بعد سراغ اعطای اختیارات برویم. در طول سال‌های گذشته، برخی مقامات دولتی برای این‌که اثبات کنند بخش خصوصی و تعاونی توانمندی زیادی ندارد، بدون درنظر گرفتن ظرفیت آن بخش، اقدام به واگذاری‌های گسترده می‌کردند که نتیجه آن عدم حضور بخش خصوصی بود. پس از آن گفته می‌شد که دولت قصد واگذاری داشت اما تمایل حضور بخش‌های دیگر برای خرید وجود ندارد. وی افزود: براساس قانون ابتدا باید بخش خصوصی توانمند شود و بعد سراغ واگذاری‌ها برویم. حسینی تاکید کرد: نگاهی به طلب ایران از عراق که بیندازیم، متوجه خواهیم شد که بخش دولتی از دولت عراق بابت صادرات برق و انرژی طلبکار است. این در حالی است که بسیاری از محصولات ایرانی توسط بخش خصوصی به این کشور صادر و پول آن هم پرداخت می‌شود. این فعال اقتصادی ادامه داد: درواقع بخش خصوصی توانایی بازگرداندن پول خود را دارد اما دولت باید از قوانین بین‌المللی بانکی تبعیت کند و تحریم‌ها مانع توسعه در این نوع روابط می‌شود. 
     
دولت به دنبال صادرات بخش خصوصی
مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم تصریح کرد: تراز تجاری غیرنفتی ایران منفی است و به منظور ارتقای تجارت و همچنین توانمند‌سازی بخش خصوصی، نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران موسوم به اکسپو ایران در این هفته برگزار شد و امروز اختتامیه آن است. وی افزود: در طول این مدت تجار بیش از ۱۰۰ کشور از این نمایشگاه بازدید کردند و پیش‌بینی می‌شود قراردادهایی تا پنج میلیارد یورو به امضا برسد. ضیغمی تاکید کرد: دولت در این زمینه نقش حامی را ایفا کرده و مذاکرات B۲B را برای شرکت‌های بخش خصوصی با طرف‌های خارجی برگزار کرد. 

تاکیدات اخیر رهبر انقلاب درباره بخش خصوصی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار سران قوا، جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام و چهره‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، ظرفیت‌های طبیعی و انسانی کشور (‌۱۵ فروردین ۱۴۰۳)
در مقابل، مسائل شیرین متعددی هم وجود دارد که زیرساخت‌های وسیع در دست انجام، راه‌اندازی تعداد قابل‌توجهی بنگاه‌های نیمه‌تعطیل یا تعطیل، فعالیت هزاران مجموعه جوان و باانگیزه و با امید در شرکت‌های دانش‌بنیان و شکل‌گیری بنگاه‌های توانا و کارآمد در بخش خصوصی و مردمی از جمله آنهاست. 
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی (۱۰ بهمن ۱۴۰۲) 
یکی از کمک‌های ضروری دولت به بخش خصوصی، کمک به توسعه صادرات و بازارهای خارجی است که در این زمینه باید دیپلماسی اقتصادی با کار مشترک دولت و بخش خصوصی تقویت شود.
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با کارگران و فعالان اقتصادی: (۲۸ آبان ۱۳۹۸)
مسأله‌ سیاست‌های اصل ۴۴ را هم که عرض کردیم، مجددا تأکید می‌کنیم که سیاست‌های اصل ۴۴ مسأله‌ جایگزینی بخشِ خصوصی به جای بخش دولتی نبود‌؛ بخش خصوصی شأنی دارد، بخش دولتی هم شأنی دارد‌؛ اینها باید به هم کمک کنند، مزاحم هم نباید باشند. ما گفتیم «بخش دولتی مزاحم بخش خصوصی نباشد»‌؛ یعنی چه؟ یعنی آن کاری را که سرمایه بخش خصوصی می‌تواند انجام بدهد، بخش دولتی وارد آن نشود‌؛ اگر هم هست، بکشد کنار، بگذارد در اختیار بخش خصوصی‌؛ اینها بشوند مکمل هم.

دیگر خبرها

  • ایستادگی ملت ایران بر موضع حق منشاء بیداری جهانیان در برادر نظام سلطه گردید
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است