Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@05:23:11 GMT

پیشگیری از آلزایمر با ابزار پوشیدنی

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۴۳۴۶۵

پیشگیری از آلزایمر با ابزار پوشیدنی

گروهی از محققان می‌گویند یک ابزار پوشیدنی شبیه عینک گوگل (گوگل گلس) با تحریک سیستم عصبی و حس بویایی می‌تواند از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کند.

به گزارش ایمنا، به نقل از روزنامه دیلی میل، گروهی از محققان دانشگاه «اوتاگو» در نیوزیلند از ابزار پوشیدنی جدیدی رونمایی کردند که به دور سر بسته می‌شود و با ایجاد پالس های الکترونیکی کوچکی بر روی پوست، سیستم عصبی بویایی را تحریک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشخص شده است که این ناحیه از مغز (عصب بویایی) در مراحل اولیه بیماری آلزایمر و پارکینسون ناکارآمد می‌شود.

ابزار ابداعی این محققان، دارای ۶ الکترود است که از لحاظ استراتژیکی در اطراف یک نوار قرار گرفته‌اند که پالس‌هایی را به طور مستقیم به لوب گیجگاهی مغز ارسال می‌کنند. لوب گیجگاهی مغز در سازماندهی ورودی حسی نقش دارد.

طبق اعلام انجمن آلزایمر، آمار نشان می‌دهد از هر ۱۰ فرد ۶۵ ساله و بالاتر، یک نفر به زوال عقل ناشی از آلزایمر مبتلا است و ۱۳.۸ میلیون فرد ۶۵ ساله و مسن‌تر در آمریکا تا سال ۲۰۵۰ به زوال عقل ناشی از آلزایمر مبتلا می‌شوند.

«یوسف اوزگور کاکماک» نویسنده اصلی این مطالعه از بخش آناتومی دانشگاه اوتاگو می‌گوید: نتایج اولیه این مطالعه امیدوار کننده است و زمینه را برای ابداع اولین سیستم تحریک الکتریکی غیرتهاجمی و پوشیدنی جهان به منظور هدف قرار دادن مناطق بویایی مغز فراهم می‌کند. اعصاب بویایی پایانه‌هایی در اعماق مغز دارند که بر حافظه و مسیریابی تأثیر می‌گذارند.

وی ادامه داد: امید است این روش با تحریک شبکه‌های یاد شده به کاهش علائم آلزایمر و یا سرکوب پیشرفت این بیماری به زوال عقل کمک کند. این دستگاه همچنین این پتانسیل را دارد که به بهبودی از کما و بیماری پارکینسون کمک کند.

بنابه گزارش ایرنا، این ابزار در واقع نوار نازکی است که بر روی گوش‌ها و اطراف صورت قرار می‌گیرد. بر روی این نوار، الکترودهایی بر روی پل بینی، بالا و پایین پیشانی و پشت گوش قرار می‌گیرند. محققان معتقدند که این پالس‌های الکتریکی می‌توانند با تحریک عصب بویایی، علائم بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش داده و یا معکوس کنند و نیز بیماری که به کما رفته است را بیدار سازد. این مطالعه در مجله Frontiers منتشر شده است.

کد خبر 463945

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آلزایمر پارکینسون گوگل پیشگیری از آلزایمر انجمن آلزایمر ایران مطالعات محققان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۳۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر

ایسنا/خوزستان مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر موردی از انتقال محلی بیماری مالاریا در استان خوزستان مشاهده نشده است، از حذف این بیماری در استان خبر داد.

همایون امیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ۲۵ آوریل روز جهانی مالاریا اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت با نامگذاری روزی به نام روز جهانی مالاریا، بر مبارزه جمعی و آگاهانه با هدف جهانی عاری از مالاریا، تاکید می‌کند. شعار سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا در سال ۲۰۲۴، «پیاده‌سازی استراتژی‌های جدید و اقدامات نوآورانه در حذف مالاریا به ویژه در مناطق محروم » تعیین شده است.

 مالاریا یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های عفونی شناخته شده در جهان است و هنوز در بسیاری از کشورها از مشکلات مهم بهداشتی است. انگل این بیماری توسط نیش پشه‌های آنوفل آلوده، از فرد بیمار به فرد سالم منتقل و موجب بروز بیماری می‌شود. پشه آنوفل بومی ایران است.

وی با بیان اینکه در تمام مناطق کشور، گونه‌های مختلف این پشه وجود دارد، گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بیشترین موارد مالاریا بومی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مهمترین علائم بیماری شامل تب، لرز، تهوع و استفراغ، خستگی و رنگ پریدگی است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان افزود: با توجه به اهمیت این بیماری، بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران برنامه حذف مالاریا را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

امیری گفت: در خوزستان با انجام اقداماتی مانند بیماریابی فعال، اجرای نظام مراقبت سندرمیک و اجرای مراقبت حشره‌شناسی، در ۱۰ سال اخیر هیچ موردی از «انتقال محلی» بیماری مالاریا مشاهده نشده و همه بیماران شناسایی‌شده، در خارج از خوزستان آلوده شده‌اند و این روند موجب شده است خوزستان به هدف حذف مالاریا دست یابد.

وی بیان کرد: بیماریابی فعال در جمعیت‌های هدف به منظور پیشگیری از انتقال بیماری انجام می‌شود و پرسنل بهداشت علاوه بر اینکه در طول ماه در مناطق مختلف کار شناسایی این بیماری را از طریق نمونه‌گیری از افراد مشکوک و بررسی آب‌های راکد رصد می‌کنند، در صورت شناسایی یک فرد مبتلا، اخذ نمونه از اطرافیان وی و همچنین درمان و پیگیری مبتلایان را نیز بر عهده دارند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت خوزستان گفت: تمامی مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت آمادگی ارائه خدمات بیماریابی و درمان مالاریا را دارند. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا