Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا قلمبران روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در باره تاثیر فرهنگ مصرف‌گرایی بر محیط زیست اظهار داشت: مصرف‌گرایی (بیش از اندازه) به عنوان یکی از مباحث اصلی مبانی علم اقتصاد سبب خسران مالی و اقتصادی خانواده‌ها و همچنین آلودگی و تخریب محیط زیست است.

وی افزود: به عنوان مثال، مصرف بیش از اندازه لباس در هر یک از کشورها بی‌شک با رشد فزاینده تولید پارچه و استفاده از تکنولوژی روز همراه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قلمبران ادامه داد: در تولید این پارچه از محصولات زیست‌تخریب‌پذیر به ندرت استفاده و این الیاف مصنوعی همچون پلی‌استر (مواد شیمیایی حاصل از واکنش‌های طبیعی) که در کارخانه‌های نساجی و مواد شیمیایی تولید می‌شود، تخریب محیط زیست را در پی خواهد داشت.

وی با بیان این که این الیاف با منشا ترکیبات شیمیایی می‌تواند در صنایع شیمیایی نیز مورد بهره‌برداری قرار بگیرد، تصریح کرد: سلامت جامعه و محیط زیست مستلزم بهره‌برداری از منابع گیاهی، دامی و حیوانی است، اما این منابع طبیعی و جانوری پاسخگوی نیاز فراوان بشر نیست.

استاد دانشکده علوم و فناوری‌ زیستی شهید بهشتی ادامه داد: بنابراین رویکرد مصرف‌گرایی سبب تولید از طریق بهره‌برداری از صنایع پتروشیمی و شیمیایی خواهد شد.

فلمبران تاکید کرد: این مواد شیمیایی خاک را تخریب و با نفوذ به ترشحات وآنزیم خاک به تدریج با گذر زمان محیط زیست طبیعی و آب‌ها را دچار برخی آلاینده‌های مخرب خواهد کرد.

قلمبران ادامه داد: الیاف مصنوعی در درازمدت در محیط زیست تجزیه می‌شود و در این بازه زمانی گاه خاک تخریب و براین اساس آب‌های سطحی، حاصلخیزی خاک و... هم تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد.

به گفته کارشناس محیط زیست دانشگاه شهیدبهشتی، تولید پوشاک از طریق منابع زیست‌تخریب‌پذیر همچون پنبه و پوست دام و... (که نمی‌تواند احتیاج صنایع نساجی دنیا را تامین کند) در اکوسیستم تجزیه می‌شود.

قلمبران همچنین یادآور شد: حساسیت برخی انسان‌ها به بعضی از پارچه‌ها نیز به جهت استفاده صنایع آلارژن (حساسیت‌زا) در تولید پوشاک است که عامل اصلی خسارت به دیگر موجودات زنده نیز محسوب می‌شود.

برچسب‌ها مصرف‌گرایی اختصاصی ایرنا تخریب محیط زیست آهنگ حیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مصرف گرایی اختصاصی ایرنا تخریب محیط زیست آهنگ حیات مصرف گرایی اختصاصی ایرنا تخریب محیط زیست آهنگ حیات اخبار کنکور تخریب محیط زیست مصرف گرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۵۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از مشاهدۀ پلنگ ایرانی در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، علی سالاروند، امشب، با اشاره به ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شدۀ سفیدکوه، گفت: مشاهدۀ این گونه ارزشمند در لرستان تأیید شده‌است.

او با بیان اینکه حضور پلنگ برای سایر گونه‌ها جنبۀ حمایتی دارد، اضافه کرد: مشاهدۀ پلنگ در یک زیست‌بوم نشان‌دهندۀ پویایی و تکمیل زنجیرۀ غذایی زیستگاه‌ است.

افزایش جمعیت حیات‌وحش لرستان ‌طبق سرشماری اخیر

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با تقدیر از خدمات محیط‌بانان، بیان کرد: هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین ارتقای امنیت، افزایش مشاهدۀ تعداد گونه‌های حیات‌وحش طی دو سال اخیر را به‌دنبال دارد.

او با اعلام اینکه تعداد گربه‌سانان ایران به هشت گونه کاهش یافته‌است، تأکید کرد: پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه‌گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده‌است.

سالاروند خاطرنشان کرد: سه مورد پلنگ ایرانی سال گذشته در زیستگاه‌های لرستان مشاهده و ثبت شده‌است.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود