Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس پس از آنکه «اوزلافون درلاین» رئیس کمیسون اروپا در بروکسل (مقر این اتحادیه) از توافق با انگلیس بر سر جدایی خبر داد در یک نشست خبری بصورت مجازی که به صورت زنده از شبکه‌های تلویزیونی و برخی شبکه‌های رادیویی این کشور در حال پخش است گفت: از ابتدای ماه ژانویه، بریتانیا دوباره اختیار مرزها، قوانین و نیز مقررات مهاجرت را دوباره در دست می‌گیرد، زیرا توافق با اتحادیه اروپا به دست آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بوریس جانسون که از ابتدای نخست وزیر گفته بود بریتانیا را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد افزود: بدین ترتیب، از این پس بازرگانی با اتحادیه اروپا، مشابه توافق این اتحادیه با کشور کانادا، بدون تعرفه‌های گمرکی خواهد بود.

جانسون گفت: از ابتدای سال جدید میلادی، بریتانیا از نظام گمرکی مشترک اتحادیه اروپا و نیز بازار مشترک اروپایی نیز خارج خواهد شد.



دیوید کامرون و ترزا می، نخست وزیران پیشین بریتانیا با توئیت هایی، از این توافق استقبال کردند، اما نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند و رهبر حزب ملی اسکاتلند یادآور شد این توافق برخلاف نظر مردم اسکاتلند بود و وعده داد برای استقلال اسکاتلند از بریتانیا، مقدمات کار را فراهم خواهد کرد.

همچنین گای ورهوفستاد (Guy Verhofstadt)، نماینده پارلمان اروپایی درباره برگزیت در توئیتی نوشت امیدوار است این توافق، گام اول برای بازگشت بریتانیا به خانواده اروپایی باشد.

اتحادیه اروپا هم اکنون شامل ۲۷ کشور مستقل است که مجموعاً ایالت‌های عضو خوانده می‌شوند و عبارتند از: آلمان، اتریش، اسپانیا، استونی، اسلوواکی، اسلوونی، یتالیا، ایرلند، بلژیک، بلغارستان، پرتغال، چک، دانمارک، رومانی، سوئد، فرانسه، فنلاند، قبرس، کرواسی، لاتویا، لوکزامبورگ، لهستان، لیتوانی، مالت، مجارستان، هلند و یونان.

اکنون ۲۱ کشور از اعضای اتحادیه اروپا در پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، عضوند. اتحادیه در حال حاضر بازار واحد مشترکی دارد که اتحادیه گمرکی، واحد پول یورو - که تحت اداره بانک مرکزی اروپاست - سیاست مشترک کشاورزی، سیاست مشترک تجارت و سیاست مشترک شیلات را در بر می‌گیرد.

سیاست مشترک خارجه و امنیت نیز به عنوان دومین ستون از سه ستون اتحادیه اروپا شکل گرفته است. پیمان شنگن کنترل روادید را لغو کرد، ایست‌های گمرکی نیز در بسیاری از مرزهای داخلی برداشته شد و امکان رفت‌وآمد شهروندان اتحادیه اروپا برای زندگی، مسافرت، کار و سرمایه گذاری بیش‌تر فراهم شد.

هم اکنون ۵ کشور ترکیه، ایسلند، مونته نگرو، صربستان و مقدونیه درخواست کرده اند تا عضو اتحادیه شوند که وضعیت آن‌ها در حال بررسی است.

در روز سوم تیر ۱۳۹۵ خورشیدی یک همه پرسی درباره ادامه عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا برگزار شد که در آن ۱۷.۴ میلیون نفر معادل ۵۱.۹ درصد رای دهندگان به خروج و ۱۶.۱ میلیون نفر معادل ۴۸.۱ درصد به ماندن در اتحادیه اروپا رای دادند.

بریتانیا دیرتر از کشورهای بزرگ اروپایی و در سال ۱۹۷۳ میلادی به اتحادیه اروپا پیوست و عضویت در اتحادیه اروپا، از همان آغاز به موضوعی بحث انگیز در بریتانیا مبدل شده بود. مخالفان اتحادیه اروپا در بریتانیا می‌گفتند این اتحادیه حاکمیت ملی را ضعیف ساخته و اختیار مرزها، مقررات و قوانین را در دست گرفته است و در صورت بیرون آمدن این کشور از اتحادیه اروپا، منافع این کشور بهتر تامین خواهد شد. پیش از بریتانیا، هیچ یک از کشورهایی که به اتحادیه اروپا پیوسته بودند، از آن خارج نشده بودند و بریتانیا شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی نخستین کشوری است که از اتحادیه اروپا خارج می‌شود.

واکنش ها به توافق بریتانیا با اتحادیه اروپا

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در حالی درباره خوبی های توافقش با اتحادیه اروپا سخن می گوید که، واکنش ها به این توافق آغاز شده است.

عصر امروز رئیس کمیسیون اروپا در نشست خبری اعلام کرد: اتحادیه اروپا، بر سر شرایط جدایی بریتانیا از این اتحادیه، با دولت بریتانیا به توافق رسیده است.

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا افزود: بر اساس این توافق، مقررات و قوانین اتحادیه اروپا محترم شمرده خواهد شد و برای ۵.۵ سال، ماهیگیری در آب‌های بریتانیا برای ماهیگیران اتحادیه اروپا، ممکن خواهد شد.

وی تاکید کرد: این توافق، منافع اتحادیه اروپا را تامین می‌کند و توافقی متوازن و مناسب است.

اورزولا فون در لاین اعلام کرد کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit) را فراموش کنند و به فکر آینده باشند، زیرا آینده این اتحادیه، در اروپاست.

بوریس جانسون که از ابتدای نخست وزیری گفته بود بریتانیا را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد، در سخنانش گفت: از ابتدای ماه ژانویه، بریتانیا دوباره اختیار مرزها، قوانین و نیز مقررات مهاجرت را دوباره در دست می‌گیرد، زیرا توافق با اتحادیه اروپا به دست آمد.

وی افزود: بدین ترتیب، از این پس بازرگانی با اتحادیه اروپا، مشابه توافق این اتحادیه با کشور کانادا، بدون تعرفه‌های گمرکی خواهد بود.

بوریس جانسون گفت: از ابتدای سال جدید میلادی، بریتانیا از نظام گمرکی مشترک اتحادیه اروپا و نیز بازار مشترک اروپایی خارج خواهد شد.

به گفته نخست وزیر بریتانیا، دو طرف توافق کردند سالانه ۶۶۸ میلیارد پوند، بدون تعرفه گمرکی، میان دو طرف تجارت کنند و بدین ترتیب، توافق بازرگانی میان اتحادیه اروپا و بریتانیا، مشابه توافق این اتحادیه با استرالیا که براساس قوانین سازمان جهانی تجارت است، کنار گذاشته شد.

بوریس جانسون ابراز امیدواری کرد این توافق در ۳۰ ماه دسامبر، چهارشنبه ۱۰ دی ماه، در مجلس بریتانیا تصویب شود.

نخست وزیر انگلیس همچنین گفت: این توافق مشاغل در کشور را حفظ خواهد کرد و ثبات را به جامعه باز می‌گرداند.

نیکولا استورجن (Nicola Sturgeon)، وزیر اول دولت محلی اسکاتلند بلافاصله در توئیتی نوشت: پیش از این که ماشین تبلیغاتی دولت بریتانیا راه بیفتد، باید یادآور شد که این توافق و جدایی، برخلاف خواست اکثریت مردم اسکاتلند است و از هم اکنون باید به فکر کشوری مستقل، در جامعه اروپایی بود.

حزب کارگر، اصلی‌ترین حزب رقیب حزب حاکم محافظه کار انگلیس، در اطلاعیه‌ای نوشت نظرش را بعدا اعلام خواهد کرد.

دیوید کامرون و ترزا می، نخست وزیران پیشین بریتانیا با توئیت هایی، از این توافق استقبال کردند.

بوریس جانسون در این نشست خبری همچنین خطاب به کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفت: ما دوست، متحد و حامی شما باقی خواهیم بود و البته بازار شماره یک شما نیز هستیم.

مردم بریتانیا (شامل انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) در روز سوم تیر ماه ۱۳۹۵ در یک همه‌پرسی درباره ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا شرکت کردند که در آن ۱۷.۴ میلیون نفر (۵۱.۹ درصد رأی‌دهندگان) به خروج و ۱۶.۱ میلیون نفر (۴۸.۱ درصد) به ماندن رأی دادند.

براساس مقررات موجود، بریتانیا قرار بود در ۹ فروردین ماه ۱۳۹۸ اتحادیه اروپا را ترک کند که به علت اختلافات فراوان، چنین نشد.

این خروج به برگزیت موسوم شده است و اکنون بریتانیا روزهای پایانی دوره گذار را طی می‌کند تا به طور کامل از اتحادیه اروپا خارج شود.

اکنون حدود یک هفته تا زمان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باقی است و در اول ژانویه سال آینده، ۱۲ دی ماه سال جاری، این کشور از بازار مشترک و نیز گمرک مشترک اتحادیه اروپا خارج خواهد شد.
به گزارش رسانه‌های بریتانیا، این توافق حدود دو هزار صفحه است که برای تصویب به پارلمان اروپایی و مجلس بریتانیا ارائه خواهد شد.

در پی انتشار این خبر، ارزش برابری پوند انگلیس در برابر دیگر ارزها اندکی افزایش یافت و مثلا هر پوند با ۱.۳۶ دلار برابر شد. همچنین ارزش سهام در بازار لندن نیز بیش‌تر شد و به بالاترین میزان در ده ماه اخیر رسید.

311311

کد خبر 1469489

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بوریس جانسون بریتانیا اتحادیه اروپایی اتحادیه اروپا خارج اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا بوریس جانسون سیاست مشترک میلیون نفر خارج خواهد نخست وزیر خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۶۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند

سخنگوی وزارت امور خارجه به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.   به گزارش خبرآنلاین سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.   کنعانی افزود ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.   سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.   سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!   سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!   کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.   کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.   سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.   کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!   سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا
  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی