Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@00:20:04 GMT

اختلالات روانی که همراه با کرونا شایع شدند

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۴۷۶۰۸

اختلالات روانی که همراه با کرونا شایع شدند

همه‌گیری کووید-۱۹ و سرعت انتشار بالای این بیماری باعث شد، هر کشوری برای کاهش شیوع ویروس، اقدامات خاصی را انجام دهد. این اقدامات پیشگیرانه و قوانین سخت‌گیرانه مانند قرنطینه، به شکلی عمیق سبک زندگی و نوع روابط اجتماعی را تغییر داده است. این تغییرات ممکن است از بعد روانی هزینه‌های بالایی را برای افراد جامعه ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



طبق نظر پژوهشگران در طول شیوع کووید-۱۹ ممکن است تغییرات روان‌شناختی مانند: ترس، اضطراب، افسردگی، آشفتگی روان‌شناختی و یا عدم اطمینان در انسان‌ها رخ دهد. همچنین این وضعیت می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر کادر پزشکی و افرادی که به طور مستقیم تحت تاثیر ویروس قرار دارند، به وجود آورد.

با توجه به نکات گفته شده، اثرات روانی همه‌گیری کووید-۱۹ نیاز به توجه ویژه‌ای دارد. به همین دلیل حسین سوری؛ پژوهشگر گروه روان‌شناسی دانشگاه پیام نور تهران، مرضیه نوری‌فرد؛ پژوهشگر گروه روان‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان و صابر آریامنش؛ پژوهشگر گروه مشاوره خانواده دانشگاه هرمزگان؛ با انجام مطالعه‌ای وضعیت سلامت روانی کاربران شبکه‌های اجتماعی را در دوره شیوع بیماری کووید-۱۹ در ایران مورد بررسی قرار دادند.

برای انجام این پژوهش کاربران شبکه‌های اجتماعی مجازی تلگرام و واتساپ مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهشگران با طراحی یک پرسش‌نامه آنلاین، ۴۴۳ کاربر بالای ۱۵ سال را ارزیابی کردند.

یافته‌های این پژوهش در خصوص میانگین نشانه‌های اختلالات روان‌شناختی حاکی از سلامت روانی قابل قبول شرکت‌کنندگان داشت. در بین نشانه‌های مختلف اختلال، ترس مرضی، در بین افراد بیشتری دیده می‌شد. کم‌ترین اختلال روانی مشاهده شده طی این بررسی‌ها نیز روان‌پریشی بود.

میانگین نمره زنان در نشانه‌های اختلال روانی، شکایات جسمانی، وسواس جبری، حساسیت بین فردی و افکار پارانوئیدی، بیشتر از مردان بود. افرادی که تجربه ابتلا به کرونا را داشتند، در مولفه‌های شکایت جسمانی، وسواس جبری، اضطراب و ترس مرضی، نشانه‌های اختلال روانی بالاتری نسبت به افرادی که به کرونا مبتلا نشده‌بودند، داشتند.

این نشانه‌ها در افراد مجرد بیشتر از متاهلین بود. همچنین نشانه‌های شکایات جسمانی، اضطراب و ترس مرضی در بین افراد دارای بیماری‌های مزمن بالاتر از افراد بدون بیماری مزمن بود. افرادی که والدین با بیماری مزمن داشتند نیز بیشتر از دیگران دچار ترس مرضی بودند.

پژوهشگران این مطالعه برای افزایش سلامت روانی در این دوران پیشنهاد می‌کنند افراد علاوه بر رعایت بهداشت و در صورت توان رعایت قرنطینه، از روش‌های ذهن‌آگاهی و تن‌آرامی استفاده کنند و از هیجان، استرس یا اضطراب دوری کنند. همچنین مطالعه و ورزش در منزل نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد.

نتایج این مطالعه آبان ماه سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی وضعیت سلامت روانی کاربران شبکه‌های اجتماعی در دوران شیوع بیماری کووید-۱۹» در مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، منتشر شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اختلالات روانی کرونا اضطراب ترس کووید ۱۹ افسردگی پارسی خبر سلامت روانی کووید ۱۹ ترس مرضی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۷۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان

بغل کردن از رایج‌ترین انواع ارتباط غیرکلامی‌ و یکی از اعمالی است که می‌تواند منتقل‌کننده بسیاری از احساسات مثبت به خصوص عشق باشد. این کار بر رشد کودکان بسیار موثر است و می‌تواند به سیر بهتر آن کمک کند. بیشتر والدین معتقدند که باید در مرحله اول، نیازهای رایج و سطحی‌تر کودکان مثل غذا، خانه، آموزش و... برطرف شود. با اینکه یکی از اساسی‌ترین خواسته‌های کودک، احساس امنیت، راحتی و محبت است که معمولا بغل کردن بهترین راه برای انتقال آن‌هاست.

در آغوش گرفتن کودکان برای انتقال حس عشق تنها یکی از مزایای این کار است. محققان‌، این موضوع را در ابعاد جسمانی و روانی هم بررسی کرده‌اند که در ادامه مطلب به نتایج آن‌ها می‌پردازیم.

فواید جسمانی

در تحقیقات علمی اثبات شده است که یک آغوش ساده می‌تواند منجر به انواعی از هورمون‌هایی شود که بر ایجاد احساسات مثبت در کودکان بسیار اثر پررنگی دارند. یکی از این هورمون‌ها، اکسی توسین است. این هورمون از هیپوتالاموس مغز ترشح شده و در خون جریان می‌یابد. یکی از ویژگی‌های اکسی توسین، خاصیت ضدالتهابی است که به دنبال آن، استرس و اضطراب کاهش پیدا می‌کند و احساس آرامش و امنیت بیشتر می‌شود. طبق مطالعات گوناگون، بغل کردن و فرآیند ترشح اکسی توسین بسیار سریع و در لحظه اتفاق می‌افتد.  علاوه بر اکسی توسین، ترشح هورمون‌های رشد هم افزایش پیدا می‌کنند. طبق این استدلال علمی، در آغوش گرفتن کودک به معنای حقیقی باعث رشد آن‌ها می‌شود.

از جمله هورمون‌های دیگری که با بغل کردن‌ ترشح می‌شود، می‌توان به دوپامین اشاره کرد. این هورمون، باعث ایجاد شادی، لذت و رضایت می‌شود. ترشح دوپامین از طریق تماس فیزیکی در کودکان، باعث می‌شود فرزندتان بیش از پیش متوجه میزان علاقه شما به خود شود و اعتماد به نفسش بالاتر برود. در آغوش گرفتن کودکان باعث ترشح هورمون کورتیزول می‌شود و به آن‌ها کمک می‌کند تا میزان اضطراب را کاهش دهند. این کار حتی موجب ترشح نوعی مسکن به نام اندروفین می‌شود که احساس شادی را در کودک به وجود می‌آورد.  نیروی بغل کردن به حدی زیاد است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و تعداد گلبول‌های سفید که وظیفه مبارزه با عوامل بیماری‌زای خارجی هستند را افزایش می‌دهد. هورمون دیگری که توسط آغوش ترشح می‌شود، سرتونین است که به کیفیت خواب کودک کمک می‌کند.

فواید روانی

تا اینجا فواید و آثار جسمانی بغل کردن را بررسی کردیم و در این بخش  نگاهی به اثرات آن بر جوانب روانی می‌پردازیم. کودکان هنگامی که در آغوش گرفته می‌شوند، احساس عزت نفس و اعتماد به نفسشان به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد، احساس قدرت می‌کنند و می‌توانند حس امنیت بیشتری را در خود پیدا کنند. طبق تحقیقات علمی، کودکانی که به اندازه نیازشان بغل می‌شوند، کمتر درگیر اختلالاتی همچون افسردگی و انزوا دچار خواهند شد.

یکی دیگر از نتایج قابل ذکر در آغوش گرفتن، جلوگیری از بروز رفتارهای نامناسب و مخرب است؛ به این صورت که کودکان با بغل کردن و در آغوش کشیده شدن، شناخت بیشتری نسبت به خود و احساساتشان پیدا می‌کنند و بهتر می‌توانند آن‌ها را شناسایی و بیان کنند. اگر یکی از دغدغه‌های تربیتی‌تان، داشتن فرزندی اجتماعی‌ با مهارت‌های ارتباطی زیاد است، آغوشتان را از او دریغ نکنید. بغل کردن، کودک را به فردی تبدیل می‌کند که موقعیت‌ها اجتماعی را بهتر درک می‌کند و می‌تواند با گستره بیشتری از اطرافیانش در ارتباط باشد.

منبع: Daddy simply

ترجمه: تکتم شریفی نژاد تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • اجتماع عزاداران امام صادق (ع) در ۳۰۰ بقعه متبرکه استان
  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم برخوردار در زاهدان
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • مو، روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون