Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: احیا، توسعه و غنی سازی اراضی جنگلی بلوط استان که از خشکسالی ها و آفات آسیب دیده اند به بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

حجت اله فتحی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای مبارزه با زوال و خشکیدگی درختان بلوط باید برنامه های مدونی همراه با تخصیص اعتبار اجرا شود که در استان ایلام با وجود کمبودهای اعتباری اما اقدامات موثر و پیشگیرانه ای انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تمامی اقدامات صورت گرفته در استان از محل منابع داخلی انجام شده است، یادآور شد: از همان ابتدای شناسایی کانون های خشکیده بلوط اقدامات مختلف بیولوژیکی و تنش رطوبتی کوتاه مدت تا بلندمدتی در استان انجام گرفت و این روند همچنان تا پایان کامل خشکیدگی درختان بلوط در استان ادامه دارد.

وی گفت: شاخه زنی و قطع بافت های آسیب دیده ناشی از خشکیدگی یا بیماری های دیگری چون مخور و لورانتوس، خروج بافت های آسیب دیده از جنگل و معدوم سازی آنها، اقدام های پرورشی چون تولید نهال و بذرکاری و ایجاد سامانه های سطوح آبگیر باران از جمله فعالیت های مربوط به احیای درختان بلوط در استان ایلام است.

فتحی اظهار داشت: همچنین در کنار فعالیت های عملیاتی، تدوین پایان نامه های دانشجویی و طرح های مطالعاتی دانشگاهی در خصوص وضعیت درختان بلوط توسط مراکز پژوهشی و دانشگاهی در حال انجام است.

وی افزود: از مهمترین اقدامات مبارزه با زوال درختان بلوط به حفاظت از درختان سالم، آموزش، ترویج، تولید نهال و کشت در مناطق جنگلی و بذرگیری از پایه های مقاوم به خشکیدگی می توان اشاره کرد.

وی یادآور شد: برای ریشه کنی این مشکل در ناحیه رویشی زاگرس باید یک مرکز جامع پایش خشکیدگی تشکیل شود تا از طریق این مرکز هماهنگی در تبادل موضوعاتی چون پژوهش و تحقیقات دانشگاهی و علمی، پیگیری برای جذب اعتبارات، انجام فعالیت های عملیاتی موثر و دیگر موارد مفید در خصوص وضعیت درختان بلوط در استان های واقع در ناحیه رویشی زاگرس تسریع یابد.

به گزارش ایرنا، از همان سال ۸۷ که اولین نشانه های خشکسالی و زوال درختان بلوط مشاهده شد، تمام مناطق و جنگل های بلوط مورد پایش و بررسی محققان داخلی و خارجی و سازمان های بین المللی از جمله فائو قرار گرفت.

 در پایش های انجام گرفته و شناسایی کانون های درگیر خشکسالی با توجه به میزان آسیب دیدگی ها سطوح به چهار سطح صفر تا ۲۵ درصد، ۲۵ تا ۵۰ درصد، ۵۰ تا ۷۰ درصد و ۷۰ تا ۱۰۰ درصد مشخص و سطح بندی شد.

۲۰ سایت مهم آسیب دیده از خشکیدگی درختان بلوط در استان ایلام شناسایی شد که از مهمترین این سایت ها می توان به مناطق جنگلی دالاب، سیاه پیر، کبیرکوه، بانکول و ارغوان اشاره کرد.

۵۰ درصد درختان بلوط استان ایلام درگیر زوال و خشکیدگی در سطوح مختلف شد و ۶۱ هزار هکتار معادل ۱۰ درصد جنگل های بلوط استان دچار خشکیدگی و زوال ۷۵ درصد به بالا بودند.

لینک کوتاه: asriran.com/003CIY

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بلوط ایلام درختان بلوط در استان استان ایلام آسیب دیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۰۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق وعده صادق با ۲۰ درصدتوان نیروها

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سردار حاجی‌زاده با اشاره به عملیات وعده صادق گفت: این عملیات نکات پنهان زیادی دارد و نشان‌دهنده بخشی از توان یک نیرو بود.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: در عملیات وعده صادق فقط ۲۰ درصد از مجموع امکاناتی را که برای اقدام تنبیهی علیه صهیونیست‌ها فراهم کرده بودیم، استفاده کردیم که برای مقابله با همین ۲۰ درصد هم صف‌آرایی عجیب و غریبی انجام شد.

سردار حاجی‌زاده ادامه داد: آمریکایی‌ها که گفته بودند «ما دخالت نمی‌کنیم»، کاملاً دخالت کردند و در کنار رژیم صهیونیستی قرار گرفتند.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه یادآور شد: در جریان عملیات وعده صادق، رژیم صهیونیستی حملات خود به غزه و مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان را تعطیل کرد و حتی یک هواپیمای بدون سرنشین هم به آن مناطق نفرستادند؛ بلکه تمامی امکانات آن‌ها برای مقابله با حمله‌ی ایران، بسیج شد.

سردار حاجی‌زاده با اشاره به کمک آمریکا، انگلیس، فرانسه و بسیاری از کشور‌های منطقه به صهیونیست‌ها در جهت خنثی‌سازی حمله‌ی کشورمان، گفت: آمریکایی‌ها علاوه بر هواپیما، رزم‌ناو‌ها و ناو‌های هواپیمابرشان را هم وارد عرصه کردند و آن شب ۲۰ درصد از توان یک نیرو صرف مقابله با تمامی قدرت‌های جهانی و متحدان آن‌ها شد.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه عنوان کرد: با وجود همه اقدامات دشمنان، الحمدلله این پیروزی بزرگ به برکت خون شهدا، تدبیر و اراده رهبر معظم انقلاب اسلامی و دعای مردم حاصل شد و در واقع این اراده مردم بود که تبلور یافت.

دیگر خبرها

  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • تحقق وعده صادق با ۲۰ درصدتوان نیروها
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • یک نشانه مهم زوال عقل