Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنطور که مسئولان سازمان برنامه بودجه می گویند با افزایشی که در بودجه پژوهشی و آموزشی در سال آینده پیش بینی شده این مرکز تا حدودی از فشار سال جاری خارج و دست شان بازتر خواهد شد.

حسن میرزا بزرگ - رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه - در گفت و گو با ایسنا در رابطه با جزئیات بودجه های پژوهشی و دانشگاهی، اقدامات پژوهشی صورت گرفته در رابطه با کووید-۱۹ و همچنین پروژه های جهاد دانشگاهی توضیحاتی ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، فرهنگستان ها و پارک های فناوری وابسته به وزارت علوم و همچنین دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی وزارت علوم تحت پوشش بودجه دولت قرار می گیرند، افزود: برای سال آینده هدف اصلی ترمیم حقوق ها و همچنین مسائل مربوط به پروژه ها و آموزش بوده است.

رشد ۳۸ درصدی بودجه فصول پژوهشی

میرزا بزرگ با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی حقوق در سال ۱۴۰۰ گفت: این از جمله مهمترین اقداماتی بود که می تواند در سال آینده دست دانشگاه ها و مراکز پژوهشی را بازتر کرده و فرصتی برای خروج از فشارهای سال جاری باشد.

وی با بیان اینکه اعتبارات فصول پژوهش های پایه ای و توسعه ای کشور حدود ۳۸ درصد رشد یافته که دربرگیرنده فعالیت های حوزه نانو تکنولوژی است. افزود: در مراکزآموزش عالی که بخش بزرگی از پژوهش کشور را برعهده دارد ۴۴ درصد افزایش بودجه  و درمراکز پژوهشی حدود ۲۸ درصد و در پارک های فناوری مربوط به تجاری سازی و فن آوری رشد ۳۴ درصدی اعمال شده است.  

رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: اینکه بگوییم که بودجه پژوهشی و آموزشی چه سهمی از منابع عمومی دولت دارد موضوعی نیست که نشان دهنده اقدامات صورت گرفته در این بخش باشد، اما نکته مورد توجه این است که بودجه چند درصد رشد داشته و چگونه می تواند کمک کند.

 اقدامات حمایتی از پژوهش های کووید-۱۹

این مقام مسئول در سازمان برنامه و بودجه در رابطه با پروژه های مربوط به کووید-۱۹ نیز گفت: بخش های پژوهشی به ویژه پارک های فناوری همانند پژوهشگاه های وزارت بهداشت در رابطه با کووید- ۱۹ اقدام کردند؛ به طوری که توانستند در این جریان خط تولید ماسک را راه اندازی و حتی صادرات انجام دهند.  

وی افزود: در این باره معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور بسیار پیگیر بوده و ما نیز حمایت کلی داشتیم؛ به طوری که تخصیص یورویی از صندوق توسعه ملی حدود ۹۰۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفت.  

میرزا بزرگ افزود: مراکز پژوهشی از بودجه سالانه خود حدود نیمی را برای بخش های حقوق و هزینه ای خود مورد استفاده قرار می دهند و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد آن به فعالیت های پژوهشی اختصاص پیدا می کند، این در حالی است که برای پژوهشگاه ها در سال جاری حدود ۱۵۶۰ میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده بود که برای سال آینده با رشد ۲۹ درصدی به ۲۰۰۰ میلیارد تومان می رسد  که از بخشی از آن برای پروژه های پژوهشی و حمایتی خود در کوید ۱۹ استفاده می کنند.  

دولت تا حد ممکن از پروژه های خاص جهاد دانشگاهی حمایت می کند

 رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه در مورد بودجه های مربوط به جهاد دانشگاهی نیز گفت: جهاد دانشگاهی تمامی بودجه خود را از دولت دریافت نمی کند بلکه بخشی از آن را ما اختصاص می دهیم، اما  هر زمان که جهاد دانشگاهی در رابطه با پروژه های خاص خود از دولت تقاضای حمایت داشته دولت نیز پشت آن ایستاده است.

میرزا بزرگ ادامه داد: مراکز بسیار مهمی از جمله ابن سینا و رویان در جهاد دانشگاهی قرار دارد که از نظر دولت نیز بسیار حائز اهمیت بوده و تا حد ممکن از آن حمایت می کند.  

وی با اشاره به پروژه های زیادی که در جهاد دانشگاهی در دستور کار قرار دارد، افزود: پروژه هایی که از ما درخواست کرده اند در بخش های تملک دارایی سرمایه ای و هزینه ای است که به عنوان مثال می خواهند ساختمانی را برای یکی از موسسات پژوهشی ایجاد کنند و یا پژوهشی در دست بررسی است که دولت نیز از آن حمایت خواهد کرد.  

نظارت بر خرج بودجه پژوهشی چگونه است؟

او درمورد اینکه بودجه های پژوهشی که هر سال به دستگاه های مختلف اختصاص پیدا می کند به چه نحوی و با چه نظارتی تخصیص و مورد استفاده قرار می گیرد، توضیح داد: حدود ۴۰ درصد بودجه پژوهشی شرکت ها و دستگاه ها نزد خزانه  بلوکه و از طریق شورای عالی عطف و دبیرخانه آن و به طرح های کلان پژوهشی کشور آن هدایت می شود. به عبارتی ما در سازمان برنامه و بودجه تعیین کننده سازوکار هزینه بودجه های پژوهشی نیستیم و این موضوع در اختیار شورای عالی عطف قرار دارد در عین حال که تمامی دستگاه ها شورای تحقیقات دارند و بر این موضوع رسیدگی می کند. سازمان برنامه و بودجه نظارت کلان دارد که چه میزان از بودجه تخصیص یافته مصرف و تا چه حد آن باقی مانده است و سایر فرایندها بر عهده دستگاه های دیگر از جمله شورای عالی عطف است.  

۱۲۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از دانشجویان

رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه همچنین در مورد اینکه با توجه به افزایش هزینه ها در دانشگاه ها و بالا رفتن شهریه ها آیا دولت برنامه و تسهیلاتی جهت حمایت از دانشجویان در بودجه پیش بینی کرده است، گفت: در صندوق رفاه دانشجویان حدود ۲۰ درصد افزایش بودجه داریم در عین حال که در بخش هدفبندی ۴۰۰ میلیارد تومان و  باید به آن درآمدهای اختصاصی رفاهی دانشجویان را نیز اضافه کرد که در مجموع به ۱۲۰۰ میلیارد تومان می رسد که برای حمایت دانشجویان اختصاص پیدا خواهد کرد.

به گفته وی، طی پیش بینی های صورت گرفته سرانه تغذیه دانشجویان در سال آینده تا ۸۰ درصد افزایش پیدا می کند.  

میرزا بزرگ یادآور شد: اما در هر صورت باید تلاش بسیاری برای حمایت از دانشجویان صورت گیرد تا به استانداردهای مورد نظر دانشگاه ها دست پیدا کنیم. هر چند که اقدامات صورت گرفته برای سال آینده مناسب است اما با مطلوب هنوز فاصله دارد.  

به گزارش ایسنا، لایحه بودجه ۱۴۰۰ با منبع عمومی ۸۴۱ هزار میلیارد تومانی در دوازدهم آذرماه به مجلس ارائه شد و بعد از بررسی در کمیسیون های مربوطه در حال در دستور کار کمیسیون تلفیق قرار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 بودجه پژوهشی کووید 19 جهاد دانشگاهی تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه رئیس امور آموزش عالی جهاد دانشگاهی میلیارد تومان مراکز پژوهشی بودجه پژوهشی دانشگاه ها میرزا بزرگ دستگاه ها سال آینده پروژه ها پیش بینی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۰۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی

به گزارش خبرگزاری مهر، سجاد میرزاخانی مسؤول امور بین‌الملل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به‌عنوان مهمان ویژه در کنفرانس علمی «توسعه ورزش‌های الکترونیک دانشگاه سینرجی روسیه»، به معرفی ظرفیت‌های صنعت بازی ایران پرداخت.

میرزاخانی مقدم که به‌صورت آنلاین در این کنفرانس شرکت می‌کرد در سخنانی به معرفی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای به‌عنوان تنها متولی صنعت بازی در ایران پرداخت و برگزاری دوره‌های بازی‌سازی و برگزاری جشنواره بازی‌های جدی را از زمینه‌های شکل‌گیری همکاری‌های مشترک میان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و دانشگاه سینرجی روسیه دانست.

وی نظام رده‌بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای ایران (اسرا) را یکی از ۷ نظام رده‌بندی سنی دنیا و تنهاترین آنها در میان کشورهای اسلامی دانست و در ادامه گزارشی از روند شکل‌گیری و توسعه همکاری میان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و سازمان توسعه بازی‌های رایانه‌ای روسیه در حوزه‌های پژوهشی، آموزشی، سرمایه‌گذاری، نشر بازی‌های ایرانی در روسیه و نشر بازی‌های روسی در ایران ارائه داد.

نماینده بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با اشاره به برگزار شدن جلسات حضوری و وبیناری میان دو مجموعه در سال گذشته و شکل‌گیری روابط علمی، پژوهشی و تجاری بین شرکت‌های ایرانی و روسی، از طراحی پروژه‌ها و رویدادهای علمی و تجاری مشترک در سال جاری خبر داد.

وی با اشاره به لزوم حمایت دستگاه‌های حاکمیتی مختلف از بازی سازان و ناشران گفت: ایران با وجود ۳۴ میلیون بازیکن، جمعیت جوان و میزان بسیار بالای کاربران اینترنت کشوری دارای ویژگی‌های جذاب برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی حوزه بازی‌های رایانه‌ای است.

مقدم، در جریان برگزاری این کنفرانس نیز به پرسش‌های مطرح شده در خصوص آمارهای مربوط به بازار بازی‌های رایانه‌ای ایران و فعالیت‌های بین‌المللی شرکت‌های ایرانی و حمایت حاکمیت از آنها پاسخ دادند.

در پایان مقدم با قدردانی از میخائیل پیمنوف مدیر بین‌الملل دانشگاه سینرجی روسیه، نسبت به تحکیم روابط علمی و پژوهشی میان اساتید و دانشجویان این صنعت در دو کشور ابراز امیدواری کرد.

کد خبر 6092094 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود
  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • رییس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاههای آمریکا نامه اعتراضی نوشت