Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک هنرمند خوشنویس گفت: حمایت‌های دولتی در حوزه فرهنگ و هنر که اغلب در جلسات مطرح می‌شود، به مرحله اجرا نمی‌رسند.

حسین قائمی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مشکلات به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا برای هنرمندان و فعالان فرهنگی گفت: همانطور که می‌دانید شیوع ویروس کرونا همه را درگیر کرده و اماکن فرهنگی نیز تا جایی که من اطلاع دارم با مشکل مواجه شده‌اند اما حمایت‌هایی که بایستی از سمت دستگاه‌های دولتی صورت می‌گرفت، در برخی مواقع بیان و ادعا شده‌ اما به مرحله اجرا درنیامده ‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال وزارت ارشاد سایتی را معرفی کرده تا با ثبت‌نام در آن، به هنرمندان وام با سود چهار درصد تعلق بگیرد اما زمانی که اقدام به دریافت این وام می‌کنیم، متوجه می‌شویم شرایط بسیار سختی در نظر گرفته‌اند که عملا دریافت وام امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: از شرایطی که برای دریافت این وام ارائه شده این است که آموزشگاه و یا مرکز فرهنگی باید طرحی را ارائه دهد و چنانچه این طرح تصویب شود و به نتیجه برسد، پس از بررسی کارایی و ثمربخش بودن آن، بانک مربوطه این وام را پرداخت خواهد کرد. این موضوع هم شنیده شده که بانک پس از پرداخت یک یا دو مرحله، به گونه‌ای رفتار کرده که گویی قصد نداشته وام را پرداخت کند؛ بنابراین هنرمند مجبور شده به واسطه شکایت مبلغ را دریافت کند.

این هنرمند خوشنویس خاطرنشان کرد: شهرداری نیز تعاملی با اداره ارشاد اسلامی داشته‌است که بر اساس آن آموزشگاه‌هایی که مجوز دارند، طی مراحلی ثبت‌نام کرده و شهرداری متقاضیانی به این آموزشگاه‌ها معرفی کرده و بخشی از شهریه این متقاضیان را پرداخت کند.

قائمی بیان کرد: با توجه به این که ۹ ماه از شیوع ویروس کرونا گذشته‌است و در این مدت هنرمندانی که مسئول آموزشگاه، نگارخانه و یا مراکز فرهنگی هستند، گاهی مجبور به پرداخت اجاره‌بها بدون هیچ درآمدی بوده‌اند و افراد نیز متقاضی دریافت خدمات و امکانات این اماکن در شرایط فعلی نیستند، بنابراین لازم است شرایط برای هنرمندان سهولت پیدا کند و کمک‌ها و حمایت‌هایی از آن‌ها صورت گیرد.

وی افزود: چنانچه بودجه‌ای برای کمک در این زمینه تصویب شده‌، چرا پس از گذشت ۹ ماه هنوز اتفاقی رخ نداده‌است و تنها در حد شعار و صحبت بوده‌ است. اگر قرار نیست بودجه و هزینه‌ای به این موضوع تخصیص داده‌شود، چرا بیان می‌شود که حمایت‌ صورت می‌گیرد. تا جایی که  من اطلاع دارم، فکر می‌کنم حدود ۸۰ درصد اماکن فرهنگی تسهیلات دریافت نکرده‌اند.

این هنرمند خوشنویس تصریح کرد: همانطور که بسیاری از حوزه‌ها با تعطیلی مواجه شده‌اند، قطعا افرادی که در عرصه فرهنگ و هنر فعالیت می‌کنند نیز در شرایطی که دچار ضرر می‌شوند و سرمایه خود را از دست می‌دهند، به تدریج مراکز خود را تعطیل خواهند کرد. همانطور که در حال حاضر نیز تعدادی از آموزشگاه‌ها و نگارخانه‌ها تعطیل است.

قائمی عنوان کرد: اماکنی که اجاره نمی‌پردازند، در صورت بازگشایی و در حد امکان با توجه به محدودیت‌ها فعالیت‌هایی دارند که این فعالیت نیز منوط به حضور متقاضیان در این اماکن است. از طرفی نیز مخاطبان و متقاضیان نیز حق دارند که از شرکت در کلاس‌ها با توجه به شرایط کرونایی بترسند. البته من با تعدادی از خانواده‌ها و افراد که در ارتباط هستم، آن‌ها نیز از این شرایط خسته شده‌اند.

وی اظهار کرد: از طرفی دیگر برخی مالکان و مسئولان آموزشگاه‌ها، نگارخانه‌ها و سایر اماکن باید اجاره پرداخت کنند و حمایت دولتی نیز از آنان صورت نمی‌گیرد؛ به علاوه بیش از ۷۰ درصد مخاطبان نیز به دلیل شرایط موجود به اماکن فرهنگی مراجعه نمی‌کنند؛ بنابراین مراکز و اماکن خود را تعطیل می‌کنند.

این هنرمند خوشنویس اضافه کرد: با توجه به اینکه مشخص نیست ویروس کرونا چه زمانی از بین خواهد رفت، بنابراین با گذشت زمان میل و انگیزه برای ایجاد مرکز فرهنگی از بین می‌رود و تعداد زیادی از هنرمندان مراکز خود را تعطیل کرده و به این ترتیب به زیرساخت‌های فرهنگی و هنری نیز ضربه و آسیب وارد می‌شود.

قائمی تصریح کرد: با توجه به اینکه دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی مانند شهرداری، اداره ارشاد، آموزش و پرورش و... سالن‌ها و فرهنگ‌سراهایی دارند، پیشنهاد من این است که این نهادها با مالکین آموزشگاه‌ها، نگاره‌خانه‌ها و... که توان پرداخت اجاره ندارند و مراکز خود را تعطیل کرده‌اند، قرارداد ببندند و مراکز خود را به صورت رایگان و یا در ازای دریافت اجاره در اختیار این افراد قرار دهند تا فعالیت‌های خود را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌ها در این اماکن ادامه دهند زیرا بازگشت این اماکن به شرایط قبل از کرونا بسیار زمان‌بر و پرهزینه است.

وی درخصوص تمهیدات صورت‌ گرفته برای ادامه فعالیت‌های فرهنگی در شرایط کرونایی گفت: با توجه به اینکه من در انجمن خوش‌نویسان و انجمن هنرهای تجسمی فعالیت دارم و با عنیات به اطلاعاتی که در این زمینه دارم، در حال حاضر پیشنهاداتی مبنی بر برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی مطرح شده اما ممکن است برخی هنرمندان به امکانات مجازی دسترسی نداشته ‌باشند.

این هنرمند خوشنویس افزود: زیرا سیستم متمرکزی مانند سیستم شاد آموزش و پرورش وجود ندارد و هر فرد باید امکانات فضای مجازی را برای خود فراهم کند؛ از سویی دیگر حدود ۵۰ درصد هنرجویان متقاضی شرکت در کلاس‌های مجازی نیستند؛ در نتیجه برخی موسسات پنهانی و دور از چشم ارشاد و... فعالیت‌های محدودی دارند.

قائمی بیان کرد: من از تلاش تمام مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری تشکر می‌کنم اما فکر می‌کنم بخش عمده این تلاش‌ها روی کاغذ و در جلسات عنوان می‌شود. با توجه به اینکه تعداد اندک و محدودی از هنرجویان متقاضی برگزاری کلاس‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند، بنابراین می‌توان از این فضا منفعت‌های مالی کسب و تلاش کرد فضای فرهنگی را با شرایط و محدودیت‌های خاصی زنده و فعال نگه‌ داشت.

وی تشریح کرد: در غیر این صورت ورود افراد بیکار شده از بخش‌های مختلف مانند گردشگری، هتل‌داری، فرهنگی هنری و... مشکلات جبران‌ناپذیری ایجاد خواهد کرد. به این ترتیب امیدواریم که انشاءالله فکرها و ایده‌های بهتر و کاربردی‌تری ارائه شود و مسئولان، هنرمندان و همه افراد فعال در حوزه فرهنگ و هنر در کنار مردم به بهبود شرایط کمک کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری کروناویروس تسهیلات کرونایی هنرمندان فرهنگ و هنر اهالی فرهنگ و هنر هنرمند خوشنویس خود را تعطیل مراکز خود ویروس کرونا آموزشگاه ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز

به گزارش خبرنگار مهر، عصر دوشنبه جلسه همفکری مسوولان فرهنگی و هنری البرز به میزبانی حوزه هنری این استان با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر کرج، رئیس حوزه هنری البرز، معاون فرهنگی و هنری سپاه استان و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج برگزار شد.

این جلسه با هدف بحث، تبادل نظر و هماهنگی برای انجام اقدامات و برنامه های فرهنگی و هنری در استان البرز برگزار و در خصوص برپایی ششمین کنگره شعر امام حسن مجتبی (ع) تحت عنوان حدیث حسن نیز مباحثی مطرح و مقرر شد این اقدام فرهنگی در قالب یک لایحه به شورای اسلامی شهر کرج ارسال و ردیف بودجه برای آن در نظر گرفته شود.

محمد مهرابی، رییس حوزه هنری استان البرز در این جلسه با تاکید بر ضرورت حمایت از گروه های فرهنگی و هنری استان گفت: باید با حمایت از هنرمندان بستر رشد روزافزون آنها را فراهم کنیم تا انگیزه این قشر برای فعالیت در این استان و کمک به ترویج فرهنگ و هنر انقلابی افزایش یابد زیرا با کمک هنرمندان می توانیم در راستای ارتقای سطح فرهنگی جامعه گام برداریم.

حجت الاسلام علیرضا سعیدی، رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر کرج نیز هنرمندان را بازوان ترویج فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی خواند و بیان کرد: همانگونه که در شهر و استان سایت اداری وجود دارد، لزوم ساخت یک سایت فرهنگی و هنری نیز به منظور ایجاد یک مجموعه منسجم جهت ساماندهی انجمن ها و فعالیت های هنری احساس می شود.

کد خبر 6092522

دیگر خبرها

  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان