Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، انتخابات ۱۳ آبان ماه ریاست جمهوری آمریکا در حالی به مراحل آخر خود نزدیک می‌شود که دونالد ترامپ رئیس جمهوری فعلی و نامزد بازنده جمهوری‌خواهان، همچنان بر طبل تقلب می‌کوبد و از هر راهی می‌کوشد نتیجه این باخت تلخ را تغییر دهد.

تاکنون صدها پرونده شکایتی در دادگاه‌های مختلف تشکیل داده است که ۲ مورد آن به دیوان عالی رفت و ۹ قاضی عمدتا محافظه‌کار این دیوان که سه نفر آن از منصوبان ترامپ هستند، رای بر رد آن صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ همچنین شرکت دامینین را متهم کرد که نتایج انتخابات را در نرم‌افزار مربوطه دستکاری کرده است و آرا به نفع رقیب او یعنی جو بایدن دموکرات شمرده شده‌اند.

اتهامی که از سوی این شرکت رد شد و اکنون مدیران آن را واداشته است که علیه این اتهام ترامپ، اقامه دعوا کنند.

تیم حقوقی ترامپ به سرپرستی رودی جولیانی و با مشارکت سیدنی پاول از وکلای دیگر وی، در محاکم مختلف مدعی شده‌اند که ناظران انتخاباتی آنها در شعب اخذ رای حضور نداشته‌اند و برای نظارت آنها، مانع تراشی شده است.

این ادعا هم توسط مقامات برگزار کننده انتخابات رد شده است و فاصله اجتماعی در نظر گرفته شده را ناشی از مقررات بهداشتی مربوط به همه‌گیری کرونا دانسته‌اند.

با این حال، ترامپ راه دیگری را دنبال کرد و آن درخواست از ویلیام بار وزیر دادگستری برای تشکیل مشاور ویژه برای تحقیق درباره تقلب در انتخابات بود.

ویلیام بار، سه روز پیش از سمت خود کناره‌گیری کرد.

ترامپ عصر چهارشنبه گذشته در توئیتی نوشت: پس از دیدن تقلب گسترده رای‌دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ، با هر کسی که فکر کند بلافاصله به یک مشاور ویژه قوی، سریع و منصفانه نیازی نیست، مخالفم. این فاسدترین انتخابات در تاریخ کشور ما بود و باید از نزدیک مورد بررسی قرار گیرد!

این توییت، همانند بسیاری از ترامپ که در مورد انتخابات سال ۲۰۲۰ ارسال کرده است، حاوی هشدار توئیتر بود: این ادعا در مورد تقلب در انتخابات مورد اختلاف است.

توئیتر تاکنون ۴۰۰ پیام ترامپ را علامت‌دار کرده است.

بار که از سال گذشته یکی از وفاداران سرسخت ترامپ محسوب می‌شد، در آخرین نشست خبری حضور در وزارت دادگستری آمریکا گفت دلیلی برای برگزیدن مشاور ویژه برای بررسی ادعاهای تقلب در انتخابات نمی بیند و اظهارات قبلی خود را تکرار کرد که هیچ شواهدی از تقلب گسترده وجود ندارد تا بتواند پیروزی جو بایدن را تغییر دهد.

بار اظهار کرد اگر فکر می‌کردم یک مشاوره ویژه در این مرحله ابزار مناسبی است، من یکی را نام می بردم اما من این کار را نکرده‌ام و نمی‌خواهم انجام دهم.

اما اصرار ترامپ برای انجام این کار نشانه آن است که جفری روزن سرپرست وزارت دادگستری و دادستانی کل آمریکا، تحت فشار قرار خواهد گرفت تا پیش از ۲۰ ژانویه دست به چنین اقدامی بزند.

در صورتی که این اتفاق بیفتد، همچون آنچه که در سال ۲۰۱۷ و انتصاب بازرس رابرت مولر برای مشاور ویژه و مسئول تحقیق درباره تبانی روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ رخ داد، رئیس جمهوری بعدی نمی‌تواند آن را برکنار کند و به این ترتیب، ترامپ از طریق این مشاور می‌تواند بایدن را تحت فشار قرار دهد.

تارنمای بلومبرگ به نقل از یک منبع آگاه گفت ترامپ قصد دارد سیدنی پاول وکیل ستاد انتخاباتی خود را برای این کار برگزیند.

علاوه ترامپ در نظر داشت پرونده اتهامی هانتر بایدن فرزند رئیس جمهوری منتخب را هم به این مشاور ویژه واگذار کند اما ویلیام بار زیر بار آن نرفت و گفت دادستان‌ها بر اساس مسئولیت خود این پرونده را مدیریت خواهند کرد.

بحران مالی و عفو مجرمان

ترامپ سه سال گذشته را همواره با تعطیلی بخش‌های زیادی از دولت به خاطر فقدان بودجه، پشت سر گذاشت و به نظر می‌رسد امسال هم اینگونه باشد.

اما شیوع گسترده همه‌گیری کرونا در آمریکا، رکود اقتصادی، رشد نرخ بیکاری و افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا، شرایط ویژه‌ای ایجاد کرده است.

از این رو، نمایندگان کنگره آمریکا در هماهنگی کامل با تیم اقتصادی ترامپ سرانجام به لایحه‌ای دست یافتند که علاوه بر تامین بودجه دفاعی، بودجه لازم برای کمک‌های معیشتی دوره همه‌گیری را به ازای هر نفر ۶۰۰ دلار تصویب کرده بود.

اما ترامپ آن را وتو کرد و گفت به نظر او باید به هر نفر، ۲۰۰۰ دلار پرداخت شود.

رئیس جمهوری آمریکا این را گفت و به مارالاگو، ملک شخصی خود در فلوریدا رفت تا به این ترتیب نزدیک به یکسال از چهار سال ریاست جمهوری خود را در اماکن شخصی خود سپری کرده باشد.

وی همچنین در ۲ روز گذشته، تعدادی از محکومان نزدیک به خود را عفو کرد که پل منافورت رئیس ستاد انتخاباتی سال ۲۰۱۶، راجر استون دوست دیرینه و سرمایه‌گذار انتخاباتی وی، چارلز کوشنر پدر داماد خود و تنی از اعضای شرکت بلک واتر که در عراق مرتکب جنایت شده بودند، مورد عفو قرار داد.

پیشتر گفته می‌شد ترامپ، جرد کوشنر داماد خود را که به عنوان مشاور ارشد رئیس جمهوری فعالیت دارد، به عنوان تعیین کننده افراد واجد عفو انتخاب کرده بود.

به نظر می‌رسد ترامپ از فاصله گرفتن جمهوری‌خواهان از وی بسیار ناراحت است و انتظار دارد در آخرین روزهای باقی‌مانده دولت خود، آنها به هرکاری حتی تحریک و خشونت خیابانی برای بقای او دست بزنند.

رئیس جمهوری آمریکا که با خود رایی و یکه‌تازی، حزب جمهوری‌خواه را تا آستانه فروپاشی برده است و حمایت شخصی خود را مرهون پیروزی سناتورها در این دوره از انتخابات می‌داند، ناراحتی خود را اینگونه ابراز می‌کند که "امروز در جلسه ای در فلوریدا، همه می‌پرسیدند که چرا جمهوری‌خواهان بر سر این واقعیت که دموکرات‌ها با تقلب در انتخابات، ریاست جمهوری را سرقت کردند ، نمی‌جنگند؟"

وی ادامه داد: " آنها گفتند به خصوص در سنا، جایی که شما به ۸ سناتور کمک کردید تا در رقابت خود پیروز شوند. چقدر سریع فراموش می‌کنند!"

با این حال، هنگامی که وی برای تعطیلات کریسمس به فلوریدا پرواز می‌کرد، بار دیگر خواستار آن شد که مایک پنس معاون رئیس جمهوری از تصویب نتایج انتخابات گزینشگران، امتناع ورزد.

نیویورک تایمز به نقل از برخی منابع گفته است ترامپ از اینکه پنس نمی‌تواند نتایج انتخابات را در روز ششم ژانویه لغو کند، گیج شده است.

با گذشت انتخابات، مجمع گزینشگران در ۲۴ آذرماه در هر ایالت گرد هم آمدند و آرای خود را به نامزد برگزیده شده ایالت مربوط، به صندوق ریختند. آنها هم به رئیس جمهوری و هم به معاون اول وی رای دادند و سپس ۶ تاییدیه از نتایج را امضا و یک نسخه آن را به مایک پنس معاون اول رئیس جمهوری که رئیس سنا هم محسوب می‌شود، فرستادند.

کنگره متشکل از سنا و مجلس نمایندگان در ششم ژانویه (۱۷ دی‌ماه) گرد هم می‌آیند تا این نتایج را مورد شمارش قرار دهند.

چنانچه به اعتبار این نتایج اعتراضی شود، هم سنا و هم مجلس نمایندگان به مدت ۲ ساعت، تشکیل جلسه می‌دهند و به اعتراض رسیدگی می‌کنند و در نهایت باید هر دو مجلس اعتراض را وارد بدانند و گرنه تغییری ایجاد نخواهد شد.

از آنجا که مجلس نمایندگان در اختیار اکثریت دموکرات‌ها است، پس نتیجه تغییری نخواهد کرد و جو بایدن با ۳۰۶ رای الکترال در برابر ۲۳۲ رای الکترال ترامپ، باید در روز ۲۰ ژانویه ادای سوگند کند.

حال، گویا ترامپ بر این تصور بوده است که پنس اختیار لغو نتایج را دارد و به گفته رسانه‌های آمریکایی،  دستیاران پنس و کاخ سفید سعی کرده‌اند به او توضیح دهند که نقش او بیشتر یک امر تشریفاتی است و نمی تواند آرای گزینشگران انتخاباتی را یکجانبه رد کند.

این وضعیت، کار را برای پنس که اکنون بیشتر تمرکز خود را برای حمایت از ۲ نامزد جمهوری‌خواهان برای کرسی سنا از ایالت جورجیا جلب کرده است، سخت خواهد کرد. هرچند که خود پنس هم همچنان خواستار ایستادگی برای مبارزه در این رابطه است و می‌گوید هر رای قانونی باید شمرده شود و هر رای غیرقانونی نیز باید خارج گردد.

برخی می‌گویند پنس در روز ۱۷ دی‌ماه، تنها نتایج را انتخاب می‌کند و به یک سفر خارج از کشور می‌رود و برخی هم می‌گویند که ترامپ از پنس خواسته است تنها در آن روز، پیروزی ترامپ را اعلام کند و برود.

پنس در صورتی که ایالت‌ها تا ۲۴ آذر ماه نتایج انتخابات گزینشگران خود را اعلام نمی‌کردند می‌توانست به سرعت وارد عمل شود و آرای آنجا را اعلام کند اما قانون اساسی به معاون اول رئیس جمهوری، قدرت رد نتایج انتخابات را نمی‌دهد.

خطری که ممکن است برای پنس وجود داشته باشد این است که در صورت اعلام پیروزی ترامپ، چشم انداز سیاسی وی در حزب جمهوری‌خواه آسیب خواهد دید، به ویژه اگر وی در سال ۲۰۲۴ به دنبال ریاست جمهوری باشد.

ادوارد فولی استاد حقوق در دانشگاه ایالتی اوهایو که یکی از ستون نویس‌های روزنامه واشنگتن پست هم است، می‌گوید کار کنگره این نیست که تشخیص دهد آیا انتخابات تقلبی بوده است یا خیر، بلکه تایید این است که نتایج دریافت شده همان نتایجی است که هر فرماندار آن را امضا کرده است .

برچسب‌ها انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ مایک پنس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ مایک پنس انتخابات ۲۰۲۰ دونالد ترامپ مایک پنس اخبار کنکور تقلب در انتخابات نتایج انتخابات جمهوری خواهان ریاست جمهوری رئیس جمهوری مشاور ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۴۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد

رئیس‌جمهوری ونزوئلا اطمینان داد «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت ونزوئلا را متوقف کند.

به گزارش مشرق، از خبرگزاری افه، نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا در مراسمی در کاراکاس به مناسبت روز جهانی کارگر گفت: ما در این دوره چهار ماهه (بازه زمانی بین ژانویه تا آوریل ۲۰۲۴/ اوایل دی تا اوایل اردیبهشت)، بیش از دو میلیارد دلار ضرر داشتیم.

مادورو با رد «باج‌خواهی دائمی امپراتوری آمریکای شمالی»، مخالفان دولت از جناح «راست افراطی» از جمله ماریا کورینا ماچادو رهبر اپوزیسیون را متهم کرد که اعمال «تحریم‌های جدید» علیه شرکت نفت دولتی این کشور (Pdvsa) را از دولت آمریکا خواستار شده‌اند.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با این حال اطمینان داد که «هیچکس و هیچ چیز» نمی‌تواند رشد اقتصاد و صنعت نفت این کشور را متوقف کند؛ رشدی که هر چند «با سرعت کمتر» از حد انتظار، در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۴ «حفظ شد».

در این راستا، مادورو پیش‌بینی کرد این کشور با اتکا به «تلاش‌های خود»، سال ۲۰۲۴ را با تولید نفت یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بست که در مقایسه با ۸۷۴ هزار بشکه در روز، در مارس گذشته (اسفند- فروردین)، افزایش ۳۷.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین افزود که در این کشور «الگوی اقتصادی متنوع و جدیدی متولد شده است که رشد آن را تضمین می‌کند» و «به تحریم‌ها و مجوزهای ایالات متحده وابسته نیست»، که «در نظر دارد یک مدل استعمارگری را تحمیل کند».

دولت آمریکا به تازگی (۱۷ آوریل/ ۲۹ فروردین) اعلام کرد که بخشی از تحریم‌های لغو شده بر نفت و گاز ونزوئلا را دوباره فعال می‌کند. این تصمیم واشنگتن پس از متهم کردن رئیس جمهوری ونزوئلا به عمل نکردن به تعهدهای انتخاباتی خود با رد صلاحیت ماریا کورینا ماچادو نماینده مخالفان اتخاذ شد.

به این ترتیب، مجوز عمومی ۴۴ (Licencia General ۴۴) که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود و به مدت شش ماه به کاراکاس اجازه داده بود تا نفت و گاز خود را در بازارهای بین‌المللی به فروش برساند، از روز پنج‌شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) منقضی شد. شرکت‌هایی که تحت تاثیر این لغو معافیت از تحریم‌ها قرار می‌گیرند، تا ۳۱ مه (۱۱ خرداد) فرصت خواهند داشت تا عملیات‌های خود را به پایان برسانند.

همچنین شرکت‌هایی که می‌خواهند همچنان با شرکت نفت دولتی ونزوئلا (PDVSA) معامله انجام دهند، نیاز به مجوز انفرادی از خزانه‌داری ایالات متحده دارند تا به صورت موردی ارزیابی شود.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در انتقاد از تصمیم واشنگتن مبنی بر تمدید مجدد تحریم‌ها علیه کاراکاس، دولت آمریکا را متهم کرد که به تعهدهای مربوط به لغو «همه تحریم‌های جنایتکارانه» اعمال شده علیه این کشور حوزه کارائیب عمل نکرده است.

دیگر خبرها

  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد