Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@13:45:18 GMT

حمله ویلاسازها به بازار بوم‌گردی

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۵۰۵۷

حمله ویلاسازها به بازار بوم‌گردی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ این اقامتگاه‌ها که در واقع فرهنگ و آداب و رسوم یک جامعه را به نمایش می‌گذارند معمولا در مناطق بکر و روستایی ایجاد می‌شوند. اما در رویدادی مخرب، ساخت ویلا و ساختمان‌های مدرن در این مناطق موجب آسیب به بوم‌گردی و طبیعت بکر آن شده است.

 در همین راستا خسرو روستایی یکی از فعالان بوم‌گردی در استان گیلان در این باره  گفت: در حال حاضر ضوابط و مقررات مربوط به محیط زیست در مناطق بکر گردشگری تحت تاثیر رفتارهای تخریب‌کننده قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوم‌گردی در سایر کشورها معنای متفاوتی با اقامتگاهی که با این نام در کشور ایران فعالیت می‌کنند دارد. در سایر کشورها از بوم‌گردی‌ها به‌عنوان جاذبه‌ای برای افراد گردشگر در مناطق بکر استفاده نمی‌کنند زیرا ممکن است تردد زیاد گردشگران به این مناطق موجب تخریب طبیعت بکر آنها شده و آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به محیط زیست وارد کنند. البته این به معنای ممانعت از ورود گردشگر در مناطق طبیعی و سنتی نیست بلکه سرمایه‌گذاری هدفمند و محتاطانه برای بازار بوم‌گردی در کشورهای مختلف صورت گرفته است؛‌ سرمایه‌گذاری سازگار با محیط زیست. ما نیز در ایران باید ابتدا میزان تقاضا برای آن را اندازه‌گیری می‌کردیم و پس از آن و بر اساس نیاز بازار و ذائقه توریسم به افزایش تعداد این بوم‌گردی‌ها اقدام می‌کردیم. در واقع این نوع بازار گردشگری ایجاد‌کننده بینش در جوامع و افراد هستند که ضوابط زیستی، صنایع دستی، شرایط آب و هوایی و... اطلاعاتی را عرضه می‌کنند. متاسفانه در حال حاضر شاهد ساخت ویلاها در مناطق بکر و روستایی در کشور هستیم یا اینکه شاهد ساخت و شکل‌گیری بدون مدیریت و برنامه‌‌ریزی اقامتگاه‌های بوم‌گردی هستیم که همین امر به بافت بکر مناطق روستایی آسیب می‌زند. این ساخت و سازها در حالی صورت می‌گیرد که برخی مدیران بومی در برخی از این مناطق با ارائه تسهیلاتی به سازنده‌ها آنها را تشویق به این کار می‌کنند. امروزه متاسفانه شاهد فروش مکان‌های بکر و روستاها به سازندگان ساختمان هستیم تا با ساخت ساختمان‌هایی که همخوانی با طبیعت ندارند عملا اقامتگاه‌های طبیعی را از حالت عمومی به ملک شخصی تبدیل کنند. وی افزود: با توجه به توسعه پایدار روستاها و اهمیت آنها برای حفظ فرهنگ و محیط زیست بکر این مناطق باید ساخت حتی بوم‌گردی‌هایی که با محیط آنها سازگار است نیز با برنامه و بررسی‌های دقیق انجام شود. علاوه بر آن باید جمعیت حاضر در مناطق بکر کنترل شده و از اشغال زمین‌های این مناطق جلوگیری شود. از سوی دیگر توجه داشته باشید که هنوز متولیان گردشگری توان آموزش به توریست‌هایی که وارد این مناطق می‌شوند را ندارند به‌طوری که برخی سواحل و مناطق سنتی از بین رفته و پسماندهای غیرقابل تجزیه و انباشت شده در اطراف آن گواه این امر است. بنابراین باید ابتدا در نظر داشته باشیم که گردشگرانی که قصد ورود به این مناطق را دارند چه نوع توریستی هستند. آیا حامی محیط زیست و موافق توسعه پایدار روستاها هستند یا خیر؟ همچنین باید بدانیم که میهمان‌هایی که وارد بوم‌گردی‌ها می‌شوند میهمان‌های ویژه‌ای باشند که آموزش‌های لازم برای حضور در جامعه معنوی را دیده باشند. از سوی دیگر می‌توان با ظرفیت‌سنجی دقیق مشخص کرد که چه مناطق روستایی با چه میزان مسافر و چه ویژگی‌هایی مجاز به ورود به این منطقه است. یکی دیگر از اقداماتی که باید انجام شود آموزش مالکان این اقامتگاه‌ها است در واقع باید همان‌طور که موسساتی به راهنمایان تورهای گردشگری آموزش‌های حرفه‌ای ارائه می‌دهند باید موارد مهم نیز به صاحبان این اقامتگاه‌ها آموزش داده شود تا بتوانند برای معیارهای محیط‌زیستی ارزش قائل شوند تا حتی کمترین آسیب نیز به طبیعت وارد نشود. یکی از مشکلات صاحبان بوم‌گردی‌ها رفتن به مسافت‌های طولانی برای تمدید مجوز است که باید ساز و کار اینترنتی آن فراهم شده و نحوه تمدید برای آنها آسان شود.

پربیننده ترین سفر با خانه متحرک چند؟ چینی‌ها ایران را با اخبار بد شناخته‌اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گردشگری توریست طبیعت گردی توریست ایرانی ویلاسازی مناطق بکر اقامتگاه ها بوم گردی ها محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۵۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر جنگ اسرائیل: مذاکرات شکست بخورد به رفح حمله می‌کنیم

هانی محمود در الجزیره نوشت: پیش بینی بسیار محتاطانه‌ای برای آتش بس در شهر رفح بر سر مذاکرات جاری در قاهره وجود دارد و با توجه به تجارب گذشته مردم در مورد مذاکرات، این اتفاق غیرممکن نیست.

به گزارش شفقنا از الجزیره، مردم اینجا در هاله‌ای از ابهام هستند، زیرا نمی‌دانند که آیا وسایل خود را جمع کرده و به خانه‌های خود در بخش‌های مرکزی و شمالی غزه باز خواهند گشت یا آن‌ها را تخلیه کرده و به جای دیگری خواهند رفت.

تردید‌های زیادی در مورد روایت اسرائیل از مناطق تخلیه وجود دارد.

تجربیات گذشته ما با مناطق تخلیه، از جمله المواسی در بخش غربی غزه، تا حد زیادی متناقض، مبهم و گمراه کننده بود.

این مناطق در نهایت به هیچ وجه امن نبودند، زیرا مردم هنگام پناه گرفتن در منازل مسکونی و چادر‌های داخل این مناطق که به عنوان امن تعیین شده بودند کشته شدند.

در اینجا یک اجماع کلی وجود دارد که توپ اکنون در زمین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مذاکرات است و او باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد معامله کند یا نه.

تهدید مداوم عملیات اسرائیل در رفح احتمالاً باعث کشتار بیشتر در بخش جنوبی غزه آسیب دیده و ویران شده خواهد شد.

دیگر خبرها

  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • وزیر جنگ اسرائیل: مذاکرات شکست بخورد به رفح حمله می‌کنیم
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • ابلاغ سرفصل‌های دوره توانمندسازی بهره‌برداران بوم‌گردی
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • اهدای بیش از ۵ هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر