Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@03:48:48 GMT

تداوم معطلی کامیون‌های تجارت خارجی در آستارا

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۵۱۵۷

تداوم معطلی کامیون‌های تجارت خارجی در آستارا

 این روزها به محض ورود به آستارا از سمت تالش از محدوده بقعه امامزادگان تا تالاب استیل،  بندر و گمرک آستارا، دیواری از کامیون ها در دو سوی جاده به چشم می خورد و صف طولانی از کامیون ها در طول خیابان های منتهی به درب تجاری گمرک کشیده شده است.

پارک دوبله و گاه بیش از آن در محوطه پایانه بار و محلات نزدیک به تالاب استیل سبب ناخوشنودی مردم منطقه شده و برخی رانندگان کامیون ها که چند شبانه روز را در کابین وسایل نقلیه خود می گذرانند، ناخواسته برای خانه های اطراف مزاحمت ایجاد می کنند و ریخته شدن زباله، تخلیه گازوئیل و روغن و انسداد مسیرهای عبوری مردم از جمله مشکلاتی است که صف های کیلومتری کامیون ها این روزها برای مردم آستارا ایجاد کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانداری و اداره کل گمرک آستارا مشکل اصلی تردد کامیون ها در مرز را کندی روند ترخیص از جانب گمرک جمهوری آذربایجان اعلام و عنوان کرده اند که برای رفع این مشکل با گمرک مقابل رایزنی و گفت و گو شده اما گشایشی تا کنون در این امر ایجاد نشده است.

این در حالی است که بر اساس اعلام پایانه مرزی آستارا امسال تا ۱۵ آذرماه ۶۱ هزار و ۸۰۰ دستگاه کامیون داخلی و خارجی برای صادرات و واردات کالا از این مرز تردد کرده اند و این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد افزایش داشته است؛ بنابراین این افزایش تردد کامیون ها نسبت به سال قبل از دلایل تشکیل صف های طولانی کامیون ها در آستارا محسوب می شود.

عباس صابر فرماندار آستارا برای مدیریت این مشکل، از پایانه بار خواسته است تا کامیون ها را به تناسب آهنگ ترخیص از گمرک، روانه شهر کنند تا از شمار و ترافیک آنها در خیابان های اصلی کاسته شود اما این امر سبب شده تا برخی رانندگان، کامیون های خود را در محلات مجاور پایانه و تالاب استیل پارک کنند.

به تازگی رئیس اداره بندر و دریانوردی آستارا برای کاهش صف کامیون‌های صادرات کالا دستور داده بود تا کانتینرهای بار کامیون ها را از طریق بندر به وسیله کشتی‌ به کشورهای مقصد ترانزیت شود.

به گفته کیانوش امیری، بارگیری کانتینرهای حاوی کالاهای صادراتی بر روی کشتی ها در بندر آستارا، باری از دوش گمرک زمینی برمی دارد و در یک مرحله بیش از ۳۰ کانتینر با ۲ فروند کشتی به کشورهای مقصد حمل و نقل شده است.

او گفت: تعدادی از کامیون ها بارهای خود را در محوطه بندر تخلیه می کنند تا با انتقال و ترانزیت بار آنها از مسیر دریا از حجم صف و ترافیک کامیون ها در شهر و مقابل درب گمرک زمینی آستارا کاسته شود.

کریم رسولی، مدیرکل گمرک آستارا نیز گفته است که طرح درحال اجرای ساماندهی محوطه گمرک برای تردد کامیون ها هم اکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در وسعت ۲۷ هکتار با ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار اجرا می شود و برای ورود و خروج کامیون ها به محوطه ۶ باند در نظر گرفته شده است.

وی با اذعان به ترافیک و توقف کامیون ها در ورودی آستارا از سمت تالش خواهان همکاری دستگاه های مرتبط را برای رفع ترافیک در مسیر منتهی به گمرک شده است.

به گفته مسئولان امر،  سهم ۸۳ درصدی ایران از صادرات محصولات کشاورزی به اوراسیا در رونق تجارت خارجی موثر است و روسیه بزرگترین بازار تقاضای اوراسیا را دارد و روابط حسنه ایران با آن کشور و سایر همسایگان شمالی و اعضای اتحادیه اوراسیا در توسعه اقتصاد فرامرزی بی تاثیر نیست و همه اینها سبب شده تا ۸۰ درصد صادرات گیلان از مرزهای زمینی، دریایی و ریلی آستارا محقق شود؛ اما در کنار همه این مزایا و امتیازها، انتظار می رود با پیگیری مجدد و مستمر مسئولان محلی و استانی از طریق وزارت امور خارجه، رویه های گمرکی در گمرک جمهوری آذربایجان تسریع و معضل صف های کیلومتری کامیون ها در آستارا برچیده شود.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و از مبادی مهم واردات و صادرات کالاهاست.

برچسب‌ها آستارا توسعه صادرات توسعه اقتصادی تولید داخلی جهش تولید گمرک جمهوری اسلامی ایران منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا تجارت گیلان صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آستارا توسعه صادرات توسعه اقتصادی تولید داخلی جهش تولید گمرک جمهوری اسلامی ایران منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا تجارت گیلان صادرات غیر نفتی آستارا توسعه صادرات توسعه اقتصادی تولید داخلی جهش تولید گمرک جمهوری اسلامی ایران منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا تجارت گیلان صادرات غیر نفتی اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۵۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

  وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.   علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.   وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.   توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.   علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.   وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.   حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا   وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.   وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.   اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری   علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.   وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • حمله به یک کشتی در بندر «المخا» یمن
  • توقیف محموله داروهای قاچاق در گمرک سرو ارومیه
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور