Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@17:10:41 GMT

برخی بناهای تاریخی کشور متصرف غیرقانونی دارد

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۵۱۸۱

برخی بناهای تاریخی کشور متصرف غیرقانونی دارد

هادی میرزایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به اینکه برخی از بناهای تاریخی متصرفان غیر قانونی دارند، گفت: بر اساس قانون، صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی تنها مرجعی است که باید اقدام به جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی به منظور احیای بنا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بناهایی که در اختیار صندوق قرار گرفته درصد کمی از کل آثار ملی کشور است.
وی با اشاره به ۲۷۰ بنای که بر اساس مصوبه دولت به صندوق واگذار شده است، گفت: عدم اجرای مصوبات دولت در حکم تصرف اموال دولت محسوب می شود ولی هم اکنون شاهد هستیم بسیاری از اموال در اختیار صندوق قرار ندارد.


میرزایی  با اشاره به وجود ۳۴ هزار اثر ثبت ملی گفت: باید ۲۷۰ بنا بر اساس مصوبه قانون با کمک بخش خصوصی مرمت واحیا شود در حالی که هم اکنون ۱۷۰ مورد آن در اختیار خود دولت قرار دارد و تحت مالکیت صندوق نیست.
وی با اشاره به شیوع کرونا و آسیب صنعت گردشگری گفت: یافتن سرمایه گذاران برای حضور در مزایده اخیر نیز کار سختی بود. درحالی ارزش سرمایه گذاری‌ها در این مزایده بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان بود که اعتبارات سالانه وزارت میراث فرهنگی در بخش مرمت آثار تاریخی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است.
میرزایی با اشاره به وضعیت نامطلوب بناهای تاریخی گفت: مصلحت آمیزترین کار واگذاری آنها است؛ زیرا دولت با محدودیت منابع مواجه است و باید در این بخش از بخش خصوصی کمک بگیرد.
وی با بیان این که بهره برداری از نفایس تاریخی در همه کشورها در اختیار بخش خصوصی است و وظیفه دولت تنها حفاظت از آن بناها است، گفت: قدمت بناهایی که اخیرا در مزایده قرار گرفته متعلق به دوره پهلوی است و کمتر بنایی در این مزایده متعلق به دوره قبل از پهلوی می رسد.

میرزایی با اشاره به ۱۱ پرونده حقوقی در صندوق گفت: داشتن این میزان اختلاف و دعاوی با بخش خصوصی زیاد نیست یعنی حدود ۱۰ درصد از سرمایه گذاری ها با اختلاف مواجه شده است که البته این میزان نیز نباید باشد.

وضعیت عمارت مسعودیه همچنان نامعلوم
وی در خصوص پرونده حقوقی عمارت مسعودیه گفت: این پرونده از سال ۹۵ در محاکم قضایی آغاز شد، و همچنان سرانجام آن مشخص نیست. قرارداد ما بین سرمایه گذار عمارت مسعودیه و صندوق هنوز فسخ نشده و دعاوی به سرانجام نرسیده است. آن چیزی که بیشتر از همه خسارت و ضرر دیده است عمارت  مسعودیه است که احیا و مرمت نشد و هم اکنون در شرایط نامطلوبی قرار دارد.

میرزایی درباره خانه پدری جلال گفت: این خانه در دوره‌هایی کاربری های متفاوتی از خانه باستان‌شناسی تا کاربری های تجاری داشته است. در این مزایده اخیر کاربرد فرهنگی، هنری و آئینی برای این خانه در نظر گرفته شده تا این خانه تبدیل به پایگاه نخبگان و اندشمندان کشور و آزاد اندیشان شود.
وی با بیان این که بخش‌های دولتی و عمومی بهره برداران و ارائه دهندگان خدمات فرهنگی مطلوب نیستند، ‌گفت: با وجود این دستگاه عریض و طویل فرهنگی در کشور وضعیت فرهنگی مطلوبی نداریم.چون مجموعه ‌های دولتی وظیفه سیاستگذاری دارند.

صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی، در تازه ترین دور از مزایده های خود بناهای تاریخی مجموعه پردیس کردشت جلفا، محور تاریخی طبیعی ارسباران (مجموعه کردشت جلفا، کاروانسراهای گویجه بل هریس و جانانلو کلیبر)، خانه ناصح زاده تبریز استان آذربایجان شرقی، عمارت های بانک ملی، شهربانی، دارایی، کلاه فرنگی و شیرخورشید ماکو استان آذربایجان غربی،کاخ شهرستانک استان البرز، حمام پیرزرگر اردبیل، عصارخانه شهید عصاری آران و بیدگل، خانه سالک شهر اصفهان، حمام شاه اصفهان، خانه های حکیم باشی کاشان و مغنی اصفهان، عمارت والی کهره شهر چرداول و قلعه کنجانچم استان ایلام را به مزایده گذاشت .

همچنین خانه آذین، خانه نجفی و عمارت گلشن بوشهر، خانه سعادتخواه و خانه پدری جلال آل احمد تهران، اتاق آئینه شهرکرد، قلعه چالشتر استان چهار محال و بختیاری، خانه تیزنو دزفول، خانه مستوفی شوشتر، خانه سوزنگر دزفول استان خوزستان، حمام قدمگاه نیشابور خراسان رضوی، کاروانسرای مهر سبزوار استان خراسان رضوی، ساباط و خانه مستوفی بشرویه استان خراسان جنوبی، کاروانسرای شاه عباسی دامغان و کاروانسرای میاندشت استان سمنان، باغ خالصه بمپور ایرانشهر، قلعه سب سراوان، ارگ محمد حسین خان نارویی زهک وخانه رهبری ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان از دیگر بناهایی هستند که طی این آگهی به مزایده گذاشته شدند .

این صندوق همچنین، در تازه ترین دور از مزایده ها خانه بهروزی و خانه زینعلی و اسدی استان قزوین، خانه افشاریان، عمارت دیوانخانه و خانه محتشم شیراز استان فارس، خانه غفاری کرمان، حمام نظام کرمانشاه،مجموعه بلاد شاپور ( کاروانسرای دهدشت وحمام کهیار) دهدشت استان کهکیلویه و بویر احمد، حمام مریان تالش، خانه صادقی لاهیجان استان گیلان، خانه فاطمی و خانه میرشهیدی گرگان، حمام عروج رامیان استان گلستان، خانه بزرگمهری بروجرد استان لرستان، کاروانسرای گدوک سوادکوه استان مازندران، کاروانسرای مشهد میقان، عمارت امیر مفخم خمین استان مرکزی، خانه کازرونی، خانه شهریاری، خانه اسماعیل مرغون و مجموعه چرخاب اردکان یزد را نیز به مزایده گذاشته است.

برچسب‌ها هادی میرزایی دولت قانون اساسی صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی عمارت مسعودیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هادی میرزایی دولت قانون اساسی عمارت مسعودیه هادی میرزایی دولت قانون اساسی عمارت مسعودیه اخبار کنکور بهره برداری بناهای تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۵۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان با اشاره به افزایش بازدید گردشگران از باغ فین گفت: ۵۵ هزار نفر در دو روز پنج‌شنبه و جمعه از مجموعه جهانی باغ فین بازدید کردند.

احمد دانائی‌نیا افزود: خانه تاریخی بروجردی با بیش از ۹ هزار نفر و محوطه باستانی سیلک با بیش از ۳ هزار نفر در رتبه‌های بعدی این آمار قرار دارند.

وی گفت: جاذبه‌های تاریخی منطقه فرهنگی کاشان همه ساله با آغاز فصل بهار و موسم گل و گلاب در شهرستان کاشان در هم می‌آمیزد و به تناوب تا اواخر خردادماه در بیشتر نقاط شهرستان کاشان پذیرای خیل عزیمی از گردشگران می‌شود.
باغ فین کاشان پانزدهم آذر سال ۱۳۱۴ خورشیدی با شماره ۲۳۸ در فهرست آثار ملی کشور ثبت و در زمستان ۱۳۸۹ به همراه چند باغ ایرانی دیگر، به ثبت جهانی رسید.

دیگر خبرها

  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • امباپه عمارت مجلل راموس را در مادرید خرید
  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • اجرای همخوانی قرآن در بناهای تاریخی قزوین
  • ویدئو| پناهنده ایرانی: به خط پایان رسیده‌ام!