Web Analytics Made Easy - Statcounter

 آیا واکسن کرونای ایرانی قابل‌اعتماد است؟ این جمله کلیدواژه‌ای است که این روزها در شبکه‌های فارسی زبان همچون بی‌بی سی و ایران اینترنشنال تکرار می‌شود و در برنامه‌های مختلف و گفتگو با کارشناسان تلاش دارند تا دستاورد ایران در تولید واکسن کرونا را کوچک‌نمایی کنند و اعتماد مردم را به واکسن کرونای وطنی از بین ببرند، اما بیش از ۲۷ هزار داوطلب تزریق این واکس تنها سه روز پس از فراخوان عمومی ستاد اجرایی فرمان امام نشان داد، مردم ایران با وجود تمام شیطنت‌های رسانه‌های معاند به ماحصل مطالعات و تلاش دانشمندان ایرانی و فرزندان خودشان اعتماد دارند، آنچنان که تا لحظه نگارش این گزارش ۲۷ هزار نفر داوطلبانه حاضر شدند نخستین افرادی باشند که واکسن کرونای وطنی را دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند کاهشی ابتلا، بستری و فوتی‌های کرونا در کشور همچنان ادامه دارد. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۵ دی ماه، ۶هزارو۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۰۶ نفر از آنان بستری شدند. بر این اساس، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۸۹ هزار و ۲۰۳ نفر رسید. طی همین زمان ۱۳۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۴۴۰ نفر رسید. تاکنون ۹۳۳ هزار و ۷۳۶ نفر از بیماران بهبودیافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. بحث داغ این روزهای کرونایی، واکسن کروناست؛ خرید واکسن کرونای خارجی و ساخت واکسن کرونای داخلی هنوز هیچ‌کدام به ثمر نرسیده و واکسن کرونا هنوز در کشورمان وجود ندارد. بگذریم از اینکه پیدا شدن سر و کله کرونای انگلیسی معادلات جهانی ساخت واکسن کرونا را به هم زده‌است.


۴ هزار جهش در ویروس کرونا و احتمال بی‌اثر شدن واکسن‌های تولیدی

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم با اشاره به اینکه تاکنون کرونا ۴ هزار جهش را تجربه کرده تصریح می‌کند: «این خطر بالقوه وجود دارد جهش‌های ویروس تأثیر واکسن‌ها را هم کاهش دهد و باعث شود که نیاز به واکسن‌های دیگری باشد که البته هنوز به این مرحله نرسیده و ثابت نشده‌است.»

از سوی دیگر تاخت وتاز کرونا و مرگ‌های کرونایی همچنان ادامه دارد. پیام طبرسی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا، از فوت یک هزارم جمعیت کشور در اثر ابتلا به کرونا خبر می‌دهد و می‌گوید: «تاکنون ۵۴ هزار نفر از هموطنان ما بر اثر کرونا جان باخته‌اند. این آمار باید دو برابر محاسبه شود، چون برخی از فوت‌شدگان بدون تست بوده‌اند و باید گفت که یک هزارم جمعیت ما به خاطر کرونا در این ۱۰ماه فوت شده‌اند.»


بی‌اثر بودن تلاش رسانه‌های معاند

همین روند دنباله‌دار مرگ و میر و شیوع هم موجب شده تا هم در ایران و هم در سایر نقاط دنیا برای ساخت واکسن کرونا تلاش‌های متعددی صورت بگیرد. این تلاش‌ها در برخی کشورها به نتیجه رسیده و تزریق این واکسن آغاز شده‌است. در ایران هم واکسن کرونا تولید ستاد اجرایی فرمان امام به مرحله تست انسانی رسیده‌است، با وجود این برخی رسانه‌های معاند تلاش می‌کنند تا به مردم القا کنند واکسن کرونای ایرانی قابل‌اعتماد نیست، این در حالی است که طبق اعلام کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو سازمان جهانی بهداشت واکسن‌های کرونای تولید ایران را در فهرست کاندیداهای خود قرار داده و تمامی مراحل تولید واکسن کرونای ایرانی در این سازمان ثبت شده‌است. از سوی دیگر با وجود تمام تلاش‌ها و به کارگیری انواع تکنیک‌های رسانه‌ای انگار رسانه‌های غربی در القای غیرقابل اعتماد بودن واکسن ایرانی کرونا به مردم کشورمان چندان موفق نبوده‌اند؛ چراکه طی سه روز اخیر ۲۷ هزار نفر داوطلب تزریق واکسن کرونا ایرانی شدند.


۲۷ هزار داوطلب ظرف ۳ روز

همین چند روز پیش بود که محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام برای ثبت‌نام داوطلبان تزریق واکسن کرونا در مرحله آزمایش انسانی فراخوان داد. بر این اساس بنا شد تا داوطلبان طی تماس با سامانه ۴۰۳۰ برای شرکت در آزمون انسانی این واکسن ثبت‌نام کنند، اما شاید هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد ظرف مدت سه روز ۲۷ هزار نفر برای این کار داوطلب شوند.

حجت نیکی‌ملکی، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، در توییتی نوشت: «تاکنون ۴۴ هزار و ۹۴۱ نفر برای داوطلبی تست انسانی واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان امام با ۴۰۳۰ تماس گرفته‌اند و ۲۷ هزار و ۷۹ نفر اعلام آمادگی کردند.» به گفته وی از همه اقشار مانند ایثارگر، نظامی، طلبه، معلم، استاد دانشگاه، آهنگساز، خبرنگار، مجری، کارگر، راننده کامیون و معدنکار در بین داوطلبان دیده می‌شود.

نیکی‌ملکی با اشاره به بازتاب این استقبال در بین تیم علمی تولیدکننده واکسن خاطر نشان کرد: «دانشمندان تولید واکسن از شنیدن این آمار و ارقام روحیه مضاعف گرفتند.»

اولین واکسن ایرانی کرونا پس از طی مراحل تست حیوانی و ثبت در سازمان جهانی بهداشت و کسب مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، وارد مرحله تست انسانی‌شده که این تست‌ها از هفته آینده و در سه مرحله انجام خواهد گرفت.


اختصاص ۲۰۰ میلیون یورو برای ۸ /۱۶ میلیون دوز واکسن

عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی هم با اشاره به تأمین منابع مورد نیاز برای خرید واکسن کرونا گفت: «تمام تلاش مان را با همکاری وزارت بهداشت برای تأمین واکسن ادامه می‌دهیم و وزارت بهداشت تلاش خوبی کرده برای عقد قرارداد با کارگزار سازمان بهداشت جهانی که بتوانیم نزدیک ۸ /۱۶ میلیون دوز واکسن بگیریم.» همتی ادامه داد: «قبلاً هم چند بار مطرح شده که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که ما مجوز کلی را گرفته‌ایم، بله مجوز کلی گرفته بودند، ولی هر بار ما می‌خواستیم به حساب کارگزار سازمان بهداشت جهانی در سوییس و بانک یو بی‌اس پول بریزیم می‌گفتند هر مرحله بروید مجوز جداگانه بگیرید.»

وی با تأکید بر تمرکز همزمان روی تولید داخل واکسن افزود: «دستور دادم که اولویت یک را تأمین ارز و منابع مورد نیاز خط تولید واکسن بگذارند و هر چقدر که منابع مورد نیاز باشد، بلافاصله تأمین ارز می‌شود. ما نمی‌توانیم، چون تولید داخلی می‌شود به خرید بین‌المللی بی‌توجه باشیم و خریدمان را انجام می‌دهیم و ۲۰۰ میلیون یورو برای ۸/۱۶ میلیون دوز واکسن تخصیص دادیم و محدودیتی در این زمینه نداریم.»

2323

کد خبر 1469813

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: واکسن ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۵۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کد خبر 6095221

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • جمع‌آوری بیش از ۳۱ میلیارد ریال کمک مردمی در فعالیت‌های داوطلبانه هلال احمر کردستان
  • جمع‌آوری31 میلیاردریال کمک مردمی درفعالیت‌های داوطلبانه هلال احمر
  • رقابت داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش و EPT در دانشگاه آزاد اسلامی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در پنجاه و یکمین آزمون دستیاری پزشکی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد