Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنبش مقاومت اسلامی (حماس) با صدور بیانیه‌ای موضع حزب عدالت و توسعه اسلامی مراکش نسبت به عادی سازی روابط بین این کشور و رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت عربی ۲۱، جنبش حماس با صدور بیانیه‌ای از حزب عدالت و توسعه مراکش خواست از موضع خود در حمایت و توجیه عادی سازی روابط بین مراکش و رژیم صهیونیستی تجدیدنظر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جنبش در بیانیه خود مجدداً نسبت به خطر هروله و شتاب به سمت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برای تاریخ و هویت امت اسلامی در حال حاضر و آینده آن و همچنین بر امنیت ملی آن هشدار داد و تمامی توافقات اعلام شده توسط برخی کشورهای عربی در خصوص عادی‌سازی روابط با دشمن صهیونیستی که آخرین آن مراکش است، را به شدت محکوم کرد.

در بیانیه مذکور همچنین آمده است: ما در جنبش حماس به همراه ملت فلسطینی و امت عربی و اسلامی محکومیت‌ها و ابراز تأسف‌ها نسبت به اعلام عادی‌سازی روابط بین مراکش با دشمن صهیونیستی تحت نظارت دولت آمریکا را دنبال کرده‌ایم.

جنبش حماس قرار گرفتن رهبر حزب اسلامی در کنار جنایتکار جنگی مئیر بن شبات، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که دستش به خون ملت فلسطین آغشته است را محکوم کرد.

این جنبش تاکید کرد، اقدام نخست وزیر مراکش در امضای بیانیه عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر و حمایت دبیرخانه حزب عدالت و توسعه از آن، زیرپا گذاشتن اصول حزب و حمایت از فلسطین و ملت آن است.

این جنبش در بیانیه خود اعلام کرد: ما بر این باور هستیم که تحقق منافع کشورهای اسلامی به زیان مسأله ملت فلسطین ممکن نیست و ما پیامدهای اعلام شوم عادی سازی روابط مراکش با دشمن را بسیار خطرناک تلقی می‌کنیم؛ در حالی که مراکش ریاست کمیته قدس را برعهده دارد که هدف آن حمایت و حفاظت از قدس در برابر طرح‌ها و توطئه‌های صهیونیستی و برنامه‌های یهودی سازی آن است.

سه شنبه گذشته سعدالدین العثمانی، نخست وزیر مراکش اعلامیه مشترک بین این کشور، رژیم صهیونیستی و آمریکا را امضا کرد.

پس از امارات، بحرین و سودان، مراکش چهارمین کشور عربی است که در سال ۲۰۲۰ و در ظرف چند ماه روابطش را با رژیم صهیونیستی رسمی کرد.

مراکش و رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۹۳ و پس از دستیابی به توافقنامه اسلو روابط کم رنگی با یکدیگر داشتند اما رباط در پی انتفاضه فلسطین و مشخصا از سال ۲۰۰۲ این روابط را متوقف کرده بود.

پس از قطع روابط موریتانی با تل آویو در سال ۲۰۱۰، مراکش نخستین کشور در مغرب عربی است که با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جنبش حماس حزب عدالت و توسعه عادی سازی روابط میان مراکش و اسرائیل عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۶۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییاتی از توافق آتش‌بس غزه؛ حماس برای پایـان جنگ چه چیزی را پذیرفت؟

«خلیل الحیه» نائب رئیس جنبش حماس جزئیاتی درباره پیشنهاد توافق آتش‌بس ارائه کرد و گفت: پیشنهادی که قطر و مصر به ما ارائه کردند، سه مرحله است که شامل خروج کامل [نظامیان صهیونیست]از غزه، بازگشت آوارگان و تبادل اسراست».

به گزارش فارس، الحیه با اشاره به اینکه تبادل اسرا نیز در سه مرحله انجام خواهد شد، ادامه داد: این طرح از نظر مراحل اجرایی با هم مرتبط است. در مرحله دوم، توقف عملیات‌های نظامی و خصمانه به صورت دائمی اعلام خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر، توپ در زمین اسرائیل است، گفت: در این توافق به اهداف آتش‌بس، بازگشت آوارگان، امدادرسانی و توافق جدی تبادل اسرا دست یافتیم.

این مقام حماس با تأکید بر اینکه در روز نخست از مرحله اول، همه طرف‌ها باید به توقف موقت عملیات نظامی پابیند باشند، تصریح کرد: «بازگشت آوارگان، هیچ محدودیتی نخواهد داشت و این مسئله در توافق، به صورت واضح آمده است».

الحیه ادامه داد: «اسرائیل در مرحله نخست توافق، به مناطق مجاور داخل غزه عقب‌نشینی خواهد کرد. البته ما امتیاز‌هایی دادیم تا اینکه مسیر توقف این جنگ دیوانه‌وار باز شود و تبادل واقعی اسرا صورت گیرد».

وی با اشاره به اینکه هنوز زمانی برای اعلام موافقت اسرائیل، تعیین نشده است، گفت: ما منتظر پاسخ اسرائیل به موافقت با این پیشنهاد هستیم.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، ساعتی پیش در گفتگو با «محمد بن عبد الرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر و «عباس کامل» وزیر اطلاعات مصر، موافقت این جنبش را درباره پیشنهاد آتش‌بس در غزه به آنان ابلاغ کرد.

در پی تصمیم کابینه جنگی رژیم صهیونیستی برای آغاز تجاوز نظامی به شهر مرزی «رفح» در جنوب غزه، یک منبع در جنبش حماس ساعتی پیش خبر داده بود که مذاکرات غیر مستقیم با این رژیم را به حالت «تعلیق» درآورده است.

این منبع گفت که حماس پس از رایزنی با سایر گروه‌های مقاومت، تصمیم گرفت، این مذاکرات را به حالت تعلیق درآورد و به همین دلیل، بازگشت هیأت مذاکره کننده به قاهره هم به تعویق افتاد.

وی با بیان اینکه حماس منتظر نتایج تلاش‌های واسطه‌ها خواهد ماند، خبر داد: طرف مصری، با حماس تماس گرفته و خواستار عدم تنش نظامی و اعطای زمان برای مهار این بحران شده است.

مفاد جدید آتش‌بس در غزه 

خبرگزاری دانشجو نیز به نقل از روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت جزئیات توافق سه مرحله‌ای پیشنهاد شده به جنبش حماس را منتشر کرد. توافق مطرح شده سه مرحله‌ای بوده و ۱۲۴ روز طول خواهد کشید. پیش‌نویس توافق پیشنهاد شده شامل آزادی ۲۰ اسیر فلسطینی زن محکوم به حبس ابد در مقابل هر نظامی زن زنده صهیونیستی است.

مرحله اول:

۱- آتش بس ۴۰ روزه.

۲- آزادی ۳۳ اسیر صهیونیستی.

۳- آزادی ۸۰۰ اسیر فلسطینی.

۴- بازگشت مردم غزه به خانه‌های خود در شمال نوار غزه.

مرحله دوم:

۱- آتش بس ۴۲ روزه.

۲- بقیه اسرای صهیونیستی آزاد می‌شوند.

۳- اسرای فلسطینی آزاد می‌شوند.

مرحله سوم:

۱- آتش بس ۴۲ روزه.

۲- تمامی اجساد اسرای صهیونیستی مبادله می‌شوند.

۳- تمامی اجساد اسیران فلسطینی مبادله می‌شوند.

۴- خروج ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه

دیگر خبرها

  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • رد شدن توافق آتش‌بس از سوی نتانیاهو
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • حماس با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد/ کابینۀ جنگ اسرائیل حمله به رفح را تصویب کرد!/ آمریکا: در حال بررسی پاسخ حماس هستیم
  • جزییاتی از توافق آتش‌بس غزه؛ حماس برای پایـان جنگ چه چیزی را پذیرفت؟
  • حماس با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد/ توپ در زمین اسرائیل!
  • حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی
  • واکنش نتانیاهو: به شروط حماس برای آتش‌بس
  • بن گویر خواستار حمله فوری به رفح شد
  • نخستین واکنش یحیی السنوار به پیشنهاد مطرح شده در قاهره برای توافق