Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@14:43:19 GMT

وضعیت بورس‌های جهانی در ماه دسامبر

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۶۹۱۹

وضعیت بورس‌های جهانی در ماه دسامبر

بازدهی بیشتر شاخص های مهم بورسی در ماه دسامبر مثبت بوده است.

به گزارش ایمنا، ماه دسامبر شامل رخدادهای مهمی بود که بر عملکرد بازارهای جهانی تأثیر به سزایی داشتند. آخرین ماه میلادی در حالی به پایان می‌رسد که قرار است در آمریکا دولت جو بایدن سر کار بیاید و بیشتر فعالان بازار انتظار دارند یکی از اولویت‌های اصلی دولت وی بازسازی روابط با کشورهای اروپایی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال بایدن گفته است قصد ندارد فوراً در سیاست خصمانه دولت ترامپ در قبال چین تغییرات زیادی را ایجاد کند و احتمالاً اختلافات تجاری دو اقتصاد نخست جهان در سال ۲۰۲۱ نیز به قوت خود باقی خواهد ماند هر چند که احتمال تشدید تنش‌ها نیز کم است. جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر موفق شد تا رقیب جمهوری خواه خود و رئیس جمهور فعلی- دونالد ترامپ را شکست دهد و با کسب ۳۰۶ رأی الکترال راهی کاخ سفید شود.

وقایع مهم این ماه

برگزیت: سرانجام پس از گذشت چهار سال از رأی مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا، لندن و بروکسل بر سر جزئیات روابط آینده خود به توافقات اولیه دست پیدا کردند. بدین ترتیب ریسک برگزیت بدون توافق تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است هر چند هنوز احتمال بروز اختلافاتی بر سر جزئیات توافق وجود دارد. بوریس جانسون- نخست وزیر انگلیس و اورسلا فون در لین- رئیس کمیسیون اروپا پس از دیدار با یکدیگر در کنفرانسی خبری حضور یافته و اعلام کرده اند این توافق به نفع هر دو طرف خواهد بود و همکاری نزدیک دو طرف ادامه می‌یابد. این توافق برای اجرایی شدن نیازمند تصویب در پارلمان اروپا و مجلس انگلیس خواهد بود.

تورم آمریکا: آخرین داده از متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان (تا پایان نوامبر) حاکی از آن است که تورم بدون تغییر نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۱.۲ درصد رسیده است. این نرخ تورم که ۰.۱ درصد کمتر از نرخ مورد انتظار قبلی و کمترین سطح تورمی ثبت شده در آمریکا در سه ماهه اخیر بوده، بیش از همه تحت تأثیر افزایش قیمت بخش مواد غذایی قرار گرفته؛ به گونه‌ای که تورم این بخش به ۳.۷ درصد رسیده است. پس از آن نیز مراقبت‌های درمانی با تورم ۱.۹ درصد قرار گرفته است.

گزارش آنکتاد از اقتصاد جهان: کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در گزارشی پیش بینی کرد تحت تأثیر شیوع کرونا و اخلال جدی در زنجیره تأمین جهانی، متوسط رشد اقتصادی کشورهای جهان در سال جاری به منفی ۵.۶ درصد برسد که در صورت تحقق، بدترین عملکرد از زمان بحران مالی در سال ۲۰۰۹ تاکنون محسوب می‌شود. این گزارش اگرچه هنوز گزارش ناامید کننده‌ای محسوب می‌شود اما نسبت به پیش بینی قبلی منفی ۹ درصدی، بهبود نسبی یافته است.

تورم اروپا: طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به نوامبر با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به منفی ۰.۳ درصد رسید تا نرخ تورم بیش از پیش از سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه فاصله بگیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۰.۲ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۱ درصد کمتر شده است.

بسته حمایتی جدید کرونایی در آمریکا: رهبران دو حزب دموکرات و جمهوری خواه در کنگره آمریکا اعلام کردند که بر سر اجرایی شدن بسته دوم حمایتی از اقتصاد این کشور در برابر پیامدهای کرونا توافق حاصل شده است. پیش از این دموکرات‌ها خواهان تخصیص حدود دو تریلیون دلار اعتبار و جمهوری خواهان خواهان تخصیص حدود ۴۰۰ میلیارد دلار اعتبار در بسته حمایتی جدید شده بودند. در بسته جدید به هر شهروند آمریکایی ۶۰۰ دلار پرداخت خواهد شد. هم چنین ۲۸۴ میلیارد دلار اعتبار برای حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط تخصیص داده خواهد شد.

برآورد فدرال رزرو از وضعیت اقتصادی آمریکا: بانک مرکزی آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد که شرایط نسبت به پیش بینی قبلی این نهاد بهتر شده است اما نباید انتظار پایان بحران اقتصادی را تا پایان امسال داشت. این نهاد رشد اقتصادی امسال آمریکا را منفی ۲.۴ درصد پیش بینی کرده است که نسبت به برآورد قبلی در ماه سپتامبر ۱.۳ درصد بهبود داشته است. در سال آینده رشد اقتصادی آمریکا طبق پیش بینی این گزارش ۴.۲ درصد خواهد بود که از گزارش قبلی ۰.۲ درصد بیشتر شده است. پیش بینی می‌شود نرخ بیکاری امسال ۶.۷ درصد باشد که در سال اینده این رقم به پنج درصد کاهش پیدا خواهد کرد.

کرونا: پس از مدت‌ها انتظار سرانجام روند واکسیناسیون عمومی در بسیاری از کشورهای جهان آغاز شده است و انتظار می‌رود تا پایان فصل بهار گروه‌های حساس و کادر درمانی در بسیاری از کشورها واکسینه شده باشند.

تاکنون بیش از ۸۰ میلیون و ۶۴ هزار و ۵۷۴ مورد ابتلاء به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۷۵۴ هزار و ۸۶۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۳۳۷ هزار و ۶۴۴ نفر، برزیل با ۱۹۰ هزار و ۱۴۵ نفر، هند با ۱۴۷ هزار و ۳۷۹ نفر، مکزیک با ۱۲۱ هزار و ۱۷۲ نفر و ایتالیا با ۷۱ هزار و ۳۵۹ نفر بوده است.

بورس آمریکا

۱- شاخص داوجونز اینداستریال اوریج

آخرین ارتفاع شاخص: ۳۰ هزار و ۱۹۹.۸۷

بازدهی ماهانه: مثبت ۱.۱ درصد

۲- شاخص نزدک کامپوزیت

آخرین ارتفاع شاخص: ۱۲ هزار و ۸۰۴.۷۳

بازدهی ماهانه: مثبت ۵.۸۷ درصد

۳- شاخص اس اند پی ۵۰۰

آخرین ارتفاع شاخص: ۳۷۰۳.۰۶

بازدهی ماهانه: مثبت ۲.۰۲ درصد

۴- شاخص نیویورک کامپوزیت

آخرین ارتفاع شاخص: ۱۴ هزار و ۳۸۲.۵۰

بازدهی ماهانه: منفی ۰.۱۱ درصد

بورس‌های اروپایی

۱- شاخص فوتسی ۱۰۰ لندن

آخرین ارتفاع شاخص: ۶۵۰۲.۱۱

بازدهی ماهانه: مثبت ۱.۷۴ درصد

۲- شاخص دکس فرانکفورت

آخرین ارتفاع شاخص: ۱۳ هزار و ۵۸۷.۲۳

بازدهی ماهانه: مثبت ۲.۲۲ درصد

۳- شاخص کک ۴۰ پاریس

آخرین ارتفاع شاخص: ۵۵۲۲.۰۱

بازدهی ماهانه: منفی ۰.۸۸ درصد

۴- شاخص ایبکس ۳۵ مادرید

آخرین ارتفاع شاخص: ۸۱۱۱.۵۰

بازدهی ماهانه: منفی ۰.۶۵ درصد

بورس‌های آسیایی

۱- شاخص نیک کی ۲۲۵ توکیو

آخرین ارتفاع شاخص: ۲۶ هزار و ۶۵۶.۶۱

بازدهی ماهانه: مثبت ۱.۳۷ درصد

۲- شاخص تاپیکس توکیو

آخرین ارتفاع شاخص: ۱۷۷۸.۴۱

بازدهی ماهانه: مثبت ۰.۶۱ درصد

۳- شاخص هنگ سنگ هنگ کنگ

آخرین ارتفاع شاخص: ۲۶ هزار و ۳۸۶.۵۶

بازدهی ماهانه: منفی ۱.۰۶ درصد

۴- شاخص سی اس آی ۳۰۰ شانگهای

آخرین ارتفاع شاخص: ۵۰۴۲.۰۲

بازدهی ماهانه: مثبت ۱.۲۳ درصد

۵- شاخص اس اند پی ای اس ایکس استرالیا

آخرین ارتفاع شاخص: ۶۶۶۴.۷۷

بازدهی ماهانه: مثبت ۱.۸ درصد

(معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک تا تاریخ ۲۴ دسامبر بوده است)

نفت

۱- وست تگزاس اینترمدیت

قیمت هر بشکه: ۴۸.۲۳ دلار

میزان تغییرات قیمتی: ۰.۲۳ درصد افزایش

۲- نفت خام برنت

قیمت هر بشکه: ۵۱.۲۹ دلار

میزان تغییرات قیمتی: ۰.۱۸ درصد افزایش

فلزات گرانبها

۱- طلا برای تحویل فوری

آخرین قیمت: ۱۸۸۳.۲۰ دلار

میزان تغییرات قیمت: ۰.۵۶ درصد افزایش

۲- نقره

آخرین قیمت: ۲۵.۹۱ دلار

میزان تغییرات قیمت: ۰.۰۵ درصد کاهش

۳- مس

آخرین قیمت: ۳۵۶.۲۵ دلار

میزان تغییرات قیمت: ۰.۱۸ درصد افزایش

۴- پلاتین

آخرین قیمت: ۱۰۲۶.۱۲ دلار

میزان تغییرات قیمت: ۰.۰۱ درصد افزایش

محصولات زراعی

۱- ذرت

آخرین قیمت: ۴۵۱ دلار

میزان تغییرات قیمت: ۰.۸۴ درصد افزایش

۲- گندم

آخرین قیمت: ۶۲۷ دلار

میزان تغییرات قیمت: ۰.۴۴ درصد کاهش

۳- کاکایو

آخرین قیمت: ۲۵۹۳ دلار

میزان تغییرات قیمت: ۱.۴۱ درصد افزایش

۴- پنبه

آخرین قیمت: ۷۶.۲۰ دلار

میزان تغییرات قیمت: ۰.۰۸ درصد افزایش

منبع‌: ایسنا

کد خبر 464192

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کرونا در جهان ویروس کرونا کرونا ویروس اقتصاد جهانی اقتصاد شاخص بورس های جهانی وضعیت بورس های جهانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آخرین ارتفاع شاخص بازدهی ماهانه درصد افزایش آخرین قیمت درصد کاهش پیش بینی نرخ تورم مثبت ۱ ۳ درصد ۴ درصد منفی ۰ ۱ درصد ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۶۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاماندگی بورس از بازار‌ها

این روز‌ها رکود و رخوت در صحنه معاملات بورس تهران به عادت و سنت همیشگی تبدیل شده است و تابلوی معاملات و نقشه بازار، سهامداران را هرروز میهمان رنگ سرخ می‌کند و نشانی از تمایلات به سمت ارتفاعات بالاتر در بازار مشاهده نمی‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، تداوم روند نزولی در تالار شیشه‏ای سبب شده است جریان پول در بازار نیز با حالتی مأیوس و ناامید نظاره گر دادوستد‌های روز‌های اخیر بورس تهران باشد. سرمایه‌گذاران حقیقی همچنان به خارج کردن پول از بازار ادامه می‌دهند و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز رکودی بودن اوضاع بورس را مخابره می‌‏کند.

بازار از دریچه آمار

در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل برای سومین روز متوالی در مدار نزولی قرار گرفت و در سطح ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی، کار خود را به اتمام رساند. شاخص کل که بعد از زدوده‌شدن سایه ریسک سیستماتیک، تا سطح ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار واحدی نیز پیشروی کرده بود، در روز گذشته نیز ۰.۵۴ از ارتفاع خود را از دست داد تا از سقف تاریخی خود در کانال ۲ میلیون و ۵۰۰هزار واحدی، دورتر شود.

نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نشان می‌دهد، با افت ۰.۸ درصدی همراه شد. این شاخص نیز برای سومین روز متوالی در مسیر نزولی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افت ۰.۷۵ درصدی همراه شد. در جریان دادوستد‌های روز سه‌شنبه بورس تهران، ۲۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد بازار نیز که شامل سهام و حق تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۳ هزار و ۱۱۱ میلیارد تومان را ثبت کرد.

تطابق بازار‌ها با دلار

بازار‌های داخلی کشور (بازار سهام، سکه و طلا، خودرو و مسکن) در بازه زمانی بلندمدت همواره با توجه به وضعیت تورم عمومی کشور و قیمت دلار، خود را با تغییرات این متغیر‌ها همراه کرده اند. همسو با افزایش قیمت دلار و ثبت تورم‌های بالا در اقتصاد کشور، بازار‌ها نیز شاهد تاخت وتاز قیمتی و رشد‌های افسارگسیخته بوده‌اند.

حتی گاهی برخی از بازار‌ها موفق به سبقت‌گرفتن از تورم و دلار می‌شوند که این موضوع علاوه بر حفظ قدرت خرید سرمایه گذاران آن بازارها، بازدهی مثبت حقیقی را برای فعالان آن‌ها به ارمغان می‌آورد. حال در این میان، گاهی بنا به دلایل مختلفی مانند تصمیمات تاثیرگذار سیاستگذار، محدودیت‌های ایجادشده از سوی نهاد قانون‌گذار و چشم انداز منفی که نسبت به آینده بازار موردنظر وجود دارد شاهد جاماندگی قیمتی در بازار‌ها بوده ایم، اما نکته حائز اهمیت این است که اگرچه در کوتاه مدت، بازار‌ها در اثر عوامل منفی مختلف تاثیرگذار، قادر به حرکت موازی و همسان با سایر بازار‌ها و تورم نیستند، اما در بلندمدت بازار‌ها خود را از قید و بند این جاماندگی و عقب نشینی قیمتی رها می‌کنند و نماگر‌ها و قیمت‌های بازار‌ها خود را با تغییرات تورم و دلار همگام می‌کنند.

براساس آمار موجود، بازار سهام همچنان نسبت به رشد قیمت اسکناس آمریکایی واکنش درخوری نشان نداده است و می‌توان گفت که این بازار دیر یا زود در راستای جبران جاماندگی خود نسبت به دلار حرکت خواهد کرد. نکته قابل ذکر این است که در شرایط کنونی، تمایلات فروش در بازار بیش از میل به خرید است که این موضوع موجب عقب نشینی نماگر‌های تالار شیشه‌ای و قیمت‌ها در روز گذشته شد. فعالان بازار سهام فعلا امیدی به افزایش قیمت‌ها در این بازار ندارند و نقدکردن سهام را به کاهش ارزش سبد سهام خود ترجیح می‌دهند.

ریسک‌های بازار

تصمیمات خلق الساعه‌ای که هر از گاهی از سوی نهاد‌ها و مسوولان مختلف بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهند از جمله ریسک‌های داخلی موجود در اطراف بورس تهران است که هر یک به نوبه خود و از جنبه‌ای خاص مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها در بازار سهام می‌شوند. اختلاف بیش از ۵۰ درصد میان دلار نیمایی و دلار بازار آزاد و نرخ بهره بالا نیز از جمله عوامل مهم دیگری است که بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به نظر می‌رسد تا زمانی که بخش اعظم این موانع و مشکلات حل‌و فصل نشوند، روند صعودی قدرتمندی در بازار شکل نخواهد گرفت که جاماندگی قیمت‌ها را جبران کند. همچنین نبود اعتماد در بازار نیز از دیگر عواملی است که مانع از ورود جریان پول به بازار می‌شود.

همان‌طور که در گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» نیز اشاره شد: متاسفانه در سال‌های اخیر اعتماد، به حلقه مفقوده بورس تهران تبدیل شده است و همین موضوع باعث‌شده تا بازار سهام بعد از گذشت بیش از ۳سال که از ریزش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای می‌گذرد، همچنان به روند آتی این بازار و مکانیزم‌های آن اعتماد کمی داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که هر روند صعودی که در بازار سهام شروع می‌شود، سهامداران در انتظار فرارسیدن فرجام زودهنگام آن و سقوط آزاد قیمت‌ها هستند و در مقطع کنونی کمتر کسی پیدا می‌شود که افق سرمایه‌گذاری خود را بلندمدت قرار دهد. بی اعتمادی به‌گونه‌ای باعث تزریق بدبینی مفرط به جریان معاملات سهام می‌شود و در اذهان سهامداران رخنه و رسوخ می‌کند که کمتر کسی در تالار شیشه‌ای پیدا می‌شود در شرایط کنونی افق سرمایه‌گذاری خود را در این بازار به‌صورت بلندمدت قرار دهد.

دیگر خبرها

  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • لحظه به لحظه با بورس / کاهش ۴۶ واحدی شاخص کل
  • کاهش ۴۶ واحدی شاخص کل بورس
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • ترمز طلای جهانی در مسیر صعود
  • افزایش ۵۷۶ واحدی شاخص کل بورس
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی