Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی باشه آهنگر کارگردان سینمای دفاع مقدس ضمن بیان خاطرات خود از دیدار با رهبر انقلاب به عدم عمل مسئولین به توصیه‌های ایشان برای همراهی با سینمای ایران اشاره کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از چهره‌هایی که در جریان مستند «غیررسمی» حضور داشت اما سخنی از او شنیده نشد «محمدعلی باشه آهنگر» کارگردان سینمای ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلمسازی که با فیلم «بیداری رویاها» و «ملکه» گره‌هایی از فضای جنگ را برای ما ترسیم کرد که سبک خاص او را در فیلم‌سازی دفاع مقدس نشان می‌دهد. فیلم دیگر او یعنی «سرو زیر آب» نیز با همین نگاه خاص نسبت به جنگ و دفاع مقدس ساخته شد که به علت عدم همراهی سینماها در اکران و تبعیض همیشگی جریان مافیای اکران از فروش قابل قبولی برخودار نشد. اما طبق گفته کارگردان رهبر انقلاب آن را پسندیده بودند.

با این کارگردان کم‌حاشیه و محترم سینمای دفاع مقدس دقایقی کوتاه درباره تجربه دیدارش با رهبر انقلاب صحبت کردیم تا بدانیم که رهبری در دیدار با کارگردانان سینمای ایران چه می‌گویند و چه بازخوردی دارند؟ صمیمی یا رسمی!

آقای باشه آهنگر با شاره به اینکه دیدارهای میان رهبری و اصحاب فرهنگ و هنر به صورت رسمی و غیررسمی است گفت دیداری که در این مستند پخش شد در آستانه جشنواره فیلم فجر بود و به همین دلیل کارگردانان فیلم‌های آن دوره را مانند به وقت شام، تنگه ابوغریب و فیلم من یعنی سرو زیر آب را برای حضور در این برنامه دعوت کردند.

تصور من این گونه بود که احتمالا دیدار نیمه عمومی است اما بعد متوجه شدیم که جلسه به صورت غیررسمی اما محدود است. در این جلسه حضرت آقا بسیار شوخ طبع بودند و جلسه به صورت صمیمانه برگزار شد. ایشان از فیلم‌هایی که کار شده بود اطلاع داشتند و می‌دانستند که هرکدام از ما چه سبک فیلمی را ساخته‌ایم. مثلاً به من گفتند شما بیشتر فیلم‌های دفاع مقدسی می‌سازی. یا آقای تبریزی گفت که فیلمی دارم می‌سازم که روی لبه است و ایشان به شوخی به او گفتند که چرا روی لبه راه می‌روی؟ روی آسفالت صاف راه برو و همه خندیدند. یا به یکی از کارگردانان گفتند که فیلم‌ها را به صورتی بساز تا باقی و ما هم بفهمیم چه می‌گویید.

او ادامه داد: برنامه تا ساعت 11 طول کشید و ایشان گفتند که قرار است تا به جلسه دیگری بروند. یکی از ما گفت که آقا شام هم هستیم؟ ایشان گفتند دفعه قبلی هم خبری از شام نبود. البته ایشان در دیدار دیگری که در پشت حسینیه تشکیل شده بود یکبار حتی برای شام هم ماندند و البته غذای مختصری خوردند.

روایت اهالی فرهنگ و هنر از دیدار غیررسمی با امام خامنه ای_1|تعبیر رهبر انقلاب از لباس ضدگلوله برای ورود به سینما چه بود؟نرگس آبیار برای از سینه سپر کردن و مظلومیت شهدای غواص گفت+عکس

خلاصه که با همه شوخی می‌کردند و حتی گفتند که همه صحبت کنند اما بعد از اینکه آقای برزیده و حقیقی حرف زدند یکی از همکاران ما خارج از نوبت وارد بحث شدند که باعث شد هم فضا و بحث از مسیر خارج شود و هم اینکه فرصتی که ما هم بتوانیم حرف بزنیم از دست رفت. اما آقا با این حال با همه روبوسی کردند و به چند نفر انگشتر دادند و به من هم یک انگشتر دادند.

باشه آهنگر با اشاره به تماشای فیلم سرو زیر آب توسط رهبری به صورت خانوادگی گفتند: در دیدار دیگری که با ایشان داشتیم درباره سرو زیر آب حرف زدیم. ایشان گفتند که فیلم را به صورت خانوادگی تماشا کردند و از فیلم خوششان آمده بود. سؤالی درباره ازدواج «جهانبخش» که برادرش به شهادت می‌رسد با «چیستا»، دختر زرتشتی پرسیدند و اینکه چطور این دو با هم ازدواج کردند در حالی که امکان ازدواج مرد مسلمان با زن غیر مسلمان نیست. من هم گفتم که این دو با یکدیگر ازواج نکردند بلکه لایه زیرین فیلم اشاره به این دارد که شهدا می‌توانند واسطه ارتباط بین ادیان باشد. ایشان هم گفتند که به این لایه فکر نکرده بودند اما نکته خوبی بود.

بعد هم با آقا درباره اکران فیلم که برخی مشکلات فراوانی بر سر راه ما ایجاد کردند صحبت کردم و ایشان هم به کسی که کنار ما بود توصیه‌های کوتاهی کردند که امکان اکران بهتر برای فیلم فراهم باشد. البته متأسفانه این توصیه‌های رهبری عملی نشد و فیلم در اکران مشکلات فراوان و تبعیض‌های روشنی در سانس‌های نمایش دید که باعث شد به خوبی فروش نرسد.

خب حضرت آقا به هنر و شعر و ادبیات و حتی موسیقی مسلطند و این از ویژگی‌های خوب ایشان است و در کل از نظر هنری برای یک رهبر روحانی به نوعی در قله بودن ایشان محسوب می‌‌شود.

رهبری یک کشور در این شرایط سخت سیاسی و اقتصادی واقعاً دشوار است اما امیدوارم که خداوند به همه نصرت بدهد. کشور خوبی داریم و همه دوستش داریم اما گاهی حرکاتی می کنیم که باعث ناراحتی است.

این کارگردان سینمای ایران در پایان گفت: مثلاً هنوز که هنوز است در فیلمنامه نه می‌توان نام پزشک آورد و نه نام روحانی. اگر بخواهیم از پلیس استفاده کنیم که واقعاً دشوار است زیرا باید تمام فیلمنامه را بخوانند و هر بار برای هرکدام از سکانس‌ها ایرادی وارد می‌کنند. این گونه دیگر تنها یک فیلمنامه بی‌رمق می‌ماند که دیگر فایده‌ای ندارد. در حالی که خود آقا می‌گویند که باید مسائل کشور در فیلم‌ها مطرح شود و حامی این رویکردند.

چه اشکالی دارد اگر ما بخواهیم مثلاً درباره قوه قضائیه فیلمی بسازیم؟ درباره معاونینی که معلوم شده است فساد دارند نمی‌توان فیلم ساخت مگر اینکه فرضاً آقای رئیسی شخصاً وارد عمل شوند.

هنرمند باید جلوتر از مردم به مشکلات و مسائل کشور فکر کند و درباره آن فیلم بسازد. باید هنرمند نقادی بکند و نباید جلوی او گرفته شود. در این جلسات جلوی آقا این گلگی‌ها گفته می‌شود. ایشان هم می‌فرمایند که مملکت خودتان است و برای آن کار کنید اما بعد از آن در عمل کوهی از موانع و مشکلات بر سر راه فیلمساز ایجاد می‌شود که کار او را سخت می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رهبر فیلم سینما رهبر فیلم سینما سینمای ایران رهبر انقلاب باشه آهنگر سرو زیر آب دفاع مقدس فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۷۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم

به گزارش جماران؛ مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری عصر روز پنجشنبه در مسجد جامع نارمک برگزار شد. در این مراسم که از طرف خانواده شهید مطهری و ستاد سالگرد برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین احمد ناطق نوری، علی، محمد و مجتبی مطهری، علی لاریجانی، محسن هاشمی و اقشار مختلف مردم حضور داشتند. 

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا هاشمی تهرانی در این مراسم سخنرانی خود را با موضوع علم و معرفت و جایگاه عالم دینی در جامعه آغاز کرد و گفت: در سیره امام جعفر صادق (ع) جهل و نادانی بزرگترین مرض بود. انسان در حرف ممکن است ادعای دینداری داشته باشد، اما تا مادامی که نسبت به توحید و ولایت جاهل و نادان باشد و نتواند حق را از باطل تشخیص دهد، دینداری اش هم ارزشی نخواهد داشت. 

وی با اشاره به روایتی جالب که در زمره روایات دقیق اهل بیت (ع) است اظهار داشت: از پیامبر اکرم (ص) سوال کردند که کدام عمل از همه اعمال پرفضیلت‌تر است. پیامبر در جواب فرمودند: پرفضیلت‌ترین عمل، علم به خداست. سوال کننده متعجب شد و فکر کرد که پیامبر متوجه سوال وی نشده است و دوباره سوال را پرسید. حضرت نگاهی کردند و باز فرمودند همان پاسخ را فرمودند. سوال کننده تعجبش بیشتر است و گفت من از عمل می‌پرسم شما جواب من را چیز دیگری می‌دهید. حضرت فرمود اگر کسی علم به خدا نداشته باشد، معرفت به توحید نداشته باشد، شناخت نداشته باشد کمترین اعمال او مقبول درگاه خداوند است. اما آن کسی که نمی‌داند چه کسی را می‌پرستد و علم به خدا ندارد و حقیقت توحید برای او مجهول است هر چقدر هم عمل کند فایده‌ای ندارد.

هاشمی تهرانی با بیان اینکه علم و معرفت یک حقیقتی است که ائمه اطهار مکرراً شیعیان را به آن‌ها توصیه می‌کردند، تصریح کرد: محب و شیعه بی‌سواد و بی‌معرفت، به درد اهل بیت (ع) نمی‌خورد. معارف غنی اهل بیت (ع) غیر از این چیز‌هایی است که ما در کتاب‌های خود می‌خوانیم. اهل بیت (ع) در مقام آموزش شیعیان یک راه خاصی را طی کردند. شیعه و محب بی سوادِ جاهل به چه دردی می‌خورد. 

این سخنران با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های برجسته و منحصربفرد استاد مطهری این بود که تراز منبر را در عالی‌ترین سطح خود حفظ کرد، ادامه داد: استاد مطهری جایی منبر می‌رفت که وقتی پایین می‌آمد منبر و مطالب او کتاب معرفتی شیعه می‌شد. در زمان خود برخی از این کتب به چاپ ۴۰، ۵۰ و ۶۰ می‌رسید. 

استاد مطهری تراز عالم دینی را حفظ کرد. اینکه ما بنشینیم خواب، خاطره و حکایات شخصی تعریف کنیم به چه دردی می‌خورد. باید از استاد مطهری یاد بگیریم. 

حجت الاسلام هاشمی تهرانی گفت: ابان ابن تغلب از بزرگترین اصحاب اهل بیت بوده است. کسی که امام صادق (ع) برای او احترام ویژه‌ای قائل بود. ذهبی یکی از رجالیون قدرتمند اهل تسنن نقل می‌کند که احترام ابان ابن تغلب در مسجد النبی و مدینه بیشتر از امام صادق (ع) بوده است. تمام مسلمانان از جمیع فرق به این شخصیت بزرگ سترگ آن زمان احترام می‌کردند. امام صادق (ع) مکرر می‌فرمود خدا ابان ابن تغلب را رحمت کند، او ۴۰ هزار حدیث از پدرم امام باقر (ع) حفظ کرده بود، مکرر فرمود اگر ابان نبود روایات امام باقر (ع) ضایع شده بود. این‌ها شیعه بودند و در مسیر احیای امر اهل بیت کار می‌کردند.

این سخنران مذهبی اضافه کرد: هیئت گرفتن و نماز جماعت فوق العاده خوب است، اما آنچه که یکایک ما موظف هستیم این است که معارفت اهل بیت (ع) را ابتدا یاد بگیریم و به نسل بعد خود منتقل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه مساله حجاب یکی از معضلات کف جامعه ما امروزه است که خیلی فراگیر است، ابراز کرد: بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند. اگر معارف دینی در سطوح مختلف ارائه می‌شد و با این جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم. آیت الله مطهری با سعه صدر با تمام مخالفین بحث می‌کرد. مباحثات دقیق، بدون اینکه از کوره در برود. اسلام این را می‌خواهد که انسان آن‌چنان قدرت پیدا کند و معرفت عمیق دینی را آن‌چنان ارائه کند و بگوید هر کسی هر چه شبهه دارد بیاورد. این خصیصه مکتب تشیع و امام صادق (ع) است. علمای ربانی دین ما این چنین بودند. 

هاشمی تهرانی گفت: تهران بزرگانی به خود دیده است. مرحوم ابوالحسن رفیعی قزوینی، مرحوم شاه آبادی در تهران منبر‌های عمیق معرفتی می‌رفتند که پامنبری‌ها آن‌ها طلاب و دانشجو نبودند، بازاری‌های تهران بودند. مرحوم آیت الله میرزا عبدالکریم روشن در چهارراه سیروس برای مردم توحید تبیین می‌کرد. 

او با ابراز تأسف از اینکه امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته است، اظهار داشت: علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند. هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد. آقای مداح می‌آید سینه زنی را برگزار می‌کنند و تمام می‌شود.

حجت الاسلام هاشمی تهرانی در پایان گفت: برخی آقایان علم‌شان که بالا می‌رود دیگر ابا دارند که روضه بخوانند اما شأن جلیل القدر مرحوم آقای مطهری این بود که در اوج حکمت و استاد تمامی حوزه و دانشگاه وقتی منبر می‌خواند بعد از آن در روضه برای سیدالشهدا هق هق می‌کرد که نشان می‌دهد در اوج علم و معرفت هم که باشی تنها راه نجات، راه اختصاصی رحمت واسعه حضرت سیدالشهداء (ع) است.

دیگر خبرها

  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • شمشیربازی جایزه بزرگ سئول| رهبری به جدول اصلی رسید؛ دو سابریست حذف شدند
  • ببینید | روایت یک خبرنگار از دیدار معلمان با رهبر انقلاب
  • هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم
  • فیلم/در دیدار قهرمان تیم ملی والیبال دانش‌آموزی با رهبری چه گذشت؟
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • فیلم| روایت دیدار آینده‌سازان با رهبر انقلاب
  • برای رفع مشکلات شهروندان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد