Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تکنا، دانشمندان سالهاست در تلاش هستند تا بتوانند از نظریه نسبیت عام انیشتین برای اجرای پروژه لنز گرانشی استفاده کنند. در این نظریه گرانش می تواند منحنی فضا زمان را تغییر داده و همچنین بر طبق آن مسیر نور نیز در اثر برخورد به میدان گرانشی تغییر خواهد کرد. دو فیزیکدان تئوری نیز تلاش کردند با استفاده از این نظریه و پژوهش های انجام شده درباره خورشید از این جرم غول آسا برای ایجاد یک لنز گرانشی خورشیدی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تلسکوپ قادر است با تقویت نور امکان تصویربرداری از سیاره های فراخورشیدی را فراهم کنند. در صورت امکان تصویر برداری، بررسی روی این سیاره ها بیشتر شده و امکان سکونت پذیری آنها نیز مشخص خواهد شد.  
پژوهش های مربوط به این پروژه که در مجله Physical Review D منتشر شده نشان می دهد لنز گرانشی علاوه بر این که می تواند در حوزه اخترفیزیک مورد استفاده باشد، امکان ضبط تصاویر منحصر به فرد جهان را نیز فراهم خواهد کرد. از جمله پدیده های قابل عکسبرداری با کمک لنز گرانشی حلقه های انیشتین است که بر اثر برخورد نور ناشی از اجرام دوردست با میدان گرانشی بین جرم آن و ناظر به وجود می آید. ویکتور توث، فیزیک‌دان تئوری و اسلاوا جی توریشف، فیزیکدان ناسا هستند که بر روی پروژه تصویربرداری چند پیکسلی مستقیم از سیاره های فراخورشیدی با کمک لنز گرانشی خورشید (SGL)  فعالیت می کنند.
به عقیده این دو فیزیکدان برای تصویربرداری از سیاره فراخورشیدی نیاز به تلسکوپ های عظیم ۹۰ کیلومتری است که در زمان حیات انسان های کنونی و حتی نوادگان آنها نیز امکان پذیر نخواهد بود. اما با استفاده از روش (SGL) می توان به راحتی سیاره های فراخورشیدی مجاور را رصد کرد. حتی این امر نیز ممکن است تا اواسط قرن به طول انجامد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: گرانش خورشید فیزیک تلسکوپ ناسا سیاره های فراخورشیدی لنز گرانشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۸۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماموریت کاوشگر ناسا به قمر پوشیده از یخ سیاره مشتری قرار است حاوی پیام منحصربفردی باشد. 

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» (METI International) نیز در همین راستا تاکید کرده‌اند که کاوشگر جست‌و‌جوی حیات در قمر یخی مشتری اهداف تعریف شده‌ای دارد که در یک قدمی دستیابی به آنها است. این سازمان نیز به انتقال پیام‌های رادیویی قدرتمند به حیات فرازمینی اختصاص دارد.

فضاپیمای اروپا کلیپر ناسا که در اکتبر ۲۰۲۴ (شش ماه دیگر) به قمر پوشیده از یخ مشتری می‌رسد، حامل پیامی حکاکی شده با لیزر است که ارتباط بشریت با قمر یخی را جشن می‌گیرد و ادای احترامی به ماموریت‌های گذشته این سازمان است که همگی به دنبال حیات در سیاره‌های فرازمینی بودند.

پژوهشگران اطمینان دارند اقیانوس عظیمی از آب شور کیلومتر‌ها زیر سطح پوشیده از یخ اروپا وجود دارد که این قمر را به نامزد اصلی میزبانی از حیات فرازمینی در منظومه شمسی تبدیل می‌کند. با این حال تعیین اینکه آیا این اقیانوس پنهان دارای عناصر شیمیایی مناسب برای حمایت از حیات است یا نه، دشوار بوده است.

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» اظهار کرده‌اند، ما صدا‌های ضبط شده را به ۱۰۳ زبان جمع آوری کردیم و تصمیم گرفتیم آنها را به شکل موج‌هایی تبدیل کنیم که این صدا‌ها را به صورت بصری نشان می‌دهد. 

همکاران ناسا این شکل از موج‌ها را در صفحه فلزی حک کردند که از الکترونیک حساس فضاپیما در برابر تشعشعات شدید سیاره مشتری محافظت می‌کند. از آنجا که آب برای برقراری حیات اولویت اصلی کاوش‌های سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا است، بخش دیگری از پیام نیز به طوری طراحی شده که طول موج‌های اجزای آب را به صورت بصری به تصویر می‌کشد.

حک کردن پیام‌ها در فضاپیما روش جدیدی نیست و پیام کلیپر پیروی از سنتی است که قدمت به آن چند دهه می‌رسد.

این ماموریت هدف اصلی خود را بررسی و تحقیق درباره قمر یخی و جستجوی اطلاعات در مورد وجود حیات در آن قرار داده است. یکی از جوانب این ماموریت، ارسال یک پیام میان دو سیاره آبی است که به زبان‌های مختلف و شکل‌های مختلف ارسال می‌شود و به عنوان نمونه تلاشی برای حضور انسان در فضا و کشف اسرار آن به جا می‌ماند.

ماموریت ناسا اطلاعاتی ارزشمند از این قمر را در اختیار می‌گذارد و شاید ادله‌ای برای وجود زندگی در فضا را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشمندان یک «خطای فنی» در لبه کیهان کشف کردند
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • باند دوم جاده امیدیه تا سه‌راهی آغاجاری از سوی نفت و گاز آغاجاری تکمیل می‌شود
  • ۵۵۰ وزنه‌بردار در مسابقات قهرمانی کشور حضور پیدا می‌کنند
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد