Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: رقبای ما در عراق درحال افزایش است. ترکیه و چین در عراق فعال هستند و کشورهای عربی مثل اردن، عربستان و مصر در آینده رقبای ایران خواهند بود. هر میزان که وضعیت عراق عادی‌تر و امن‌تر باشد، شرایط رقابتی‌تر می‌شود.

یحیی آل اسحاق  در مورد کاهش ارز دینار عراق و تاثیر آن بر ارتباط تجاری این کشور با ایران اظهار کرد: کاهش ارزش دینار عراق مسئله داخلی این کشور است و استدلال دارند که این موضوع به نفع بودجه و دیگر مسائل‌شان است و این موضوع در تجارت ایران و عراق تاثیر چندانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در واردات کالای عراقی قدرت مانور ما بیشتر می‌شود و اگر فرض کنیم مبادلات ما با دینار خواهد بود به نفع ما می‌شود، همچنین امکانات دیناری بیشتری در اختیار مسافران و زوار ما قرار می‌گیرد. اما روی صادرات تاثیر خاصی ندارد، دینار بیشتری به دست تجار ایرانی می‌رسد اما دیناری که ارزش کمتری دارد. از آنجا که کالای وارداتی زیادی از عراق نداریم و بیشتر صادرات به این کشور داریم در مجموع تجارت ما تاثیر چندانی نخواهد داشت.

وی درباره حضور کشورهای دیگر به خصوص کشورهای عربی در بازار عراق تصریح کرد: عربستانی‌ها و مصری‌ها مقدمات اولیه خود را برای حضور در بازار عراق طی می‌کنند و رقابتی بین آنها و ایران شکل نگرفته اما به هر صورت رقبای ما در عراق در حال افزایش است. ترکیه و چین در عراق فعال هستند و کشورهای عربی مثل اردن، عربستان و مصر در آینده رقبای ایران خواهند بود.

وی ادامه داد: هر میزان که وضعیت عراق عادی‌تر و امن‌تر باشد، شرایط رقابتی‌تر می‌شود و با آرام شدن وضعیت عراق حتما اروپایی‌ها نیز وارد این بازار خواهند شد. ما در داخل باید کیفیت، قیمت و خدمات پس از فروش کالا را بهبود ببخشیم تا بتوانیم در بازار رقابت کنیم.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پاسخ به سوالی پیرامون پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق گفت: در حال حاضر پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق حدود 5 میلیارد دلار است، برنامه‌ریزی‌هایی درحال انجام است که از این 5 میلیارد دلار بهینه استفاده شود. در ازای بخشی از آن قرار است کالاهای غیرتحریمی وارد شود. اگر از بخش خصوصی نیز در این باره استفاده شود بسیار خوب است. به طور کلی درحال مذاکرات در این مورد هستند و به بخشی از آن نیز عمل شده است.

 

 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۸۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی که برای شرکت در پنجاهمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • قیمت دینار عراق امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • رقبای جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟