Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@18:00:20 GMT

بارداری خودتان را با دیگران مقایسه نکنید

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۵۸۵۱۳

بارداری خودتان را با دیگران مقایسه نکنید

ایسنا/قزوین یک فلوشیپ طب مادر و جنین گفت: برخی از زنان باردار متأسفانه خودشان را با سایر مادران باردار مقایسه می‌کنند و کارهایی را انجام می‌دهند که دیگران به آن‌ها توصیه کردند در برخی از موارد همین امر عوارضی ایجاد می‌کند که گاهی جبران‌ناپذیر است، توجه داشته باشید که بارداری هر فرد منحصر به خودش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر شکوه السادات حاجی سید ابوترابی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به‌سلامت بارداری، تصریح کرد: هدف از مراقبت خانم باردار طی دوران بارداری این است که درنهایت یک مادر و یک جنین سالم داشته باشیم بنابراین با توجه به اینکه شرایط مادرها باهم متفاوت است نمی‌توان توصیه یکسانی ارائه کرد.

وی افزود: برخی از مادرها حاملگی پرخطر دارند، برخی با استفاده از روش‌های کمک باروری باردار شدند، برخی مادرها سابقه طولانی نازایی داشتند، برخی نیز سابقه جنین‌های مشکل‌دار دارند، برخی در سنین بالا یا خیلی پایین باردار شدند درنتیجه نمی‌شود یک دستور کلی ارائه داد و یک خانم باردار نباید خودش را با خانم باردار دیگری مقایسه کند.

این فلوشیپ طب مادر و جنین اظهار کرد: برخی از زنان باردار متأسفانه خودشان را با سایر باردارها مقایسه می‌کنند و کارهایی را انجام می‌دهند که دیگران به او توصیه کردند در برخی از موارد همین امر عوارضی ایجاد می‌کند که گاهی جبران‌ناپذیر است، با کنترل وزن، فشار و علائمی که توسط مراقبین مراکز بهداشت یا پزشک متخصص انجام می‌شود می‌توان تشخیص داد که مادر بارداری سالم دارد یا این‌طور نیست.

وی خاطرنشان کرد: مراقبین از طریق بالا رفتن بطن، کنترل مرتب فشارخون؛ اندازه رحم، پیگیری توسط سونوگرافی و انجام آزمایشات سلامت بارداری را تأیید می‌کنند، در طول بارداری ممکن است به خاطر مواردی که پیش می‌آید مراقب یا پزشک آزمایش‌های خاصی را درخواست کند که فردبه‌فرد متفاوت است.

ابوترابی یادآور شد: گاهی نیاز است که مادر در بیمارستان بستری شود یا تحت شرایط خاصی نگهداری شود در این مورد در صورت ایجاد شرایط خطرناک ما تلاش می‌کنیم که جنین را بیرون از رحم مادر نگهداری و زمینه زنده ماندن آن را فراهم کنیم اما تحت هر شرایطی اولویت ما حفظ سلامت مادر است.

وی تأکید کرد: برخی از مادران باردار به توصیه افراد مختلف از داروهای سنتی و یا شیمیایی استفاده می‌کنند اما باید توجه کنند ممکن است استفاده از این مواد در طول بارداری برای جنین مشکل ایجاد کند بنابراین زنان باردار حتماً باید تحت کنترل پزشک متخصص قرار داشته باشند و مصرف هر نوع دارویی صرفاً با تجویز پزشک باشد.

این فلوشیپ طب مادر و جنین اظهار کرد: تست‌های غربالگری طبق پروتکل وزارت بهداشت انجام می‌شود که طی آن افراد پرخطر شناسایی می‌شوند و اقدامات لازم برای حفظ سلامتی مادر و جنین انجام می‌شود، غربالگری را وزارت بهداشت به‌عنوان بانی سلامت جامعه مطابق با پروتکل‌های استاندارد دنیا پس از ارزیابی تصویب می‌کند که انجام شود بنابراین مطالبی که گاهی در صفحات مجازی گفته می‌شود پایه و اساس علمی ندارد و مادران باردار باید بر علم وزارت خانه اتکا کند که با توجه به پروتکل‌های استاندارد دنیا است.

وی خاطرنشان کرد: غربالگری بارداری دائماً در حال ارزیابی مجدد است و هر دو ماه به‌روز و اشکالات آن برطرف می‌شود بنابراین الگوی قابل قبولی است که مادران باردار و پزشکان باید از آن پیروی کنند. در مراقبت‌های بارداری عواملی مانند قد، وزن و فشار مادر موردتوجه قرار می‌گیرد، بر اساس این موارد، محدودیت‌های غذایی اعلام می‌شود.

ابوترابی تأکید کرد: تغذیه برای هر مادر باردار متفاوت است، مصرف غذاهای پروتئینی، لبنیات، گوشت سفید و ماهی برای زنان باردار خوب است اما همه این‌ها باید بر اساس شرایط خاص مادر تعیین شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بارداری سلامت زنان و بارداری جمعیت مادران باردار زنان باردار مادر و جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۸۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی

یکی از مباحث مهم دینی که در آیات قرآن به آن تاکید بسیار شده، مشورت با دیگران و استفاده از نظرات و رهنمودهای افراد خردمند و آگاه است. احادیث بسیار زیادی از ائمه اطهار(ع) نیز درباره توجه به مشورت واهمیت و فایده آن به ما رسیده است؛ نخستین و مهمترین سود مشورت با دیگران در این روایات، مشارکت و استفاده از عقل و خرد دیگران و در نتیجه قرار گرفتن در مسیر نجات و خوشبختی است. به مناسبت نهم اردیبهشت، روز روانشناس و مشاور، درباره جایگاه مشاوره در دین اسلام با حجت الاسلام دکتر رضا مهکام، رئیس موسسه تخصصی یاوران سلامت روان و عضو هیات علمی گروه روانشناسی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی به گفتگو نشسته‌ایم.

اگر موافق باشید گفتگو را با بیان جایگاه و اهمیت مشاوره در دین مبین اسلام آغاز کنیم.

مشورت در اسلام جایگاه بسیار مهمی دارد.  در آیات بسیاری از قران به اهمیت مساله مشورت اشاره شده  شده و حتی یکی از سوره‌های این کتاب آسمانی، شوری نام دارد. برای نمونه خدا در آیه  38 سوره شوری می‌فرماید: «والذین استجابوا لربهم و اقاموا الصلاة و امرهم شوری بینهم و مما رزقناهم ینفقون». یعنی کسانی که امر خدا را اطاعت می‌کنند و نماز را به پا می‌دارند و بین خودشان مشورت می‌کنند و از آنچه روزیشان کردیم انفاق می‌کنند. در آیه 159 سوره آل عمران نیز خداوند به پیامبر(ص) دستور می‌فرماید: «و شاورهم فی الامر فاذا عزمت فتوکل علی الله ان الله یحب المتوکلین». یعنی با مردم مشورت کن و پس از مشورت به هر نتیجه ای که رسیدی به خدا توکل به خدا کن.

در برخی از داستان‌های قران نیز به آثار و نتایج ارزشمند مشورت اشاره شده است؛ مثلا در داستان حضرت یوسف(ع)، وقتی عزیز مصر آن خواب خاص را می‌بیند، از اطرافیان خود مشورت می‌خواهد و در نهایت به سراغ حضرت یوسف(ع) می‌روند و آن حضرت، خواب را تفسیر می‌کند. در داستان حضرت سلیمان(ع) نیز وقتی از ملکه صبا دعوت می‌شود که پیش حضرت سلیمان(ع) برود، ملکه با بزرگان دربارش در این زمینه مشورت می‌کند.

احادیث بسیار زیادی از ائمه اطهار(ع) درباره توجه به مشورت واهمیت و فایده آن به ما رسیده است؛ نخستین سود مشورت در روایات، مشارکت واستفاده از عقل و خرد دیگران و در نتیجه قرار گرفتن در مسیر نجات است. طبیعی است که وقتی با چند نفر مشورت می‌کنیم این مشورت باعث می‌شود از دانش و تجربه و فکر آنها استفاده کنیم، تصمیمات بهتری بگیریم، سلامت روانمان بهتر حفظ شود و کارهایی که انجام می دهیم در مسیر سالم‌تری قرار گیرد. خداوند نیز در آیه 18 سوره زمر می‌فرماید: «الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه اولئک الذین هداهم الله و اولئک هم اولوالالباب»: کسانی که همه سخنان را گوش می‌کنند و بهترین رای را انتخاب می‌کنند، آنها را خدا هدایت کرده و صاحب خرد و دانش هستند. فایده دیگر مشاوره با دیگران، بنابر روایات، بحث هدایت است؛ یعنی خدا هدایت بنده را در ذهن دوستان و افراد عاقل و متخصص قرار داده و طبیعتا بهترین مسیرها را می‌توانیم در فضای مشورت پیدا کنیم. نکته دیگر اینکه بنابر روایات کسانی که مشورت نمی‌گیرند به هلاکت می‌افتند یعنی با ندانم‌کاری خودشان را ازچاله به چاه می‌اندازند و فشارهای زیادی را متحمل می‌شوند.  اگر بخواهیم عام تر نگاه کنیم، سلامت روان، خانواده سالم، ازدواج‌های سالم و در ادامه جامعه سالم در مسیر مشاوره گرفتن از افراد متخصص است؛ در واقع سالم و حتی دیندارانه زندگی کردن می‌تواند در گرو یک مشورت درست و به جا باشد.

در احادیث معصومین(ع) برای مشاور خوب چه ویژگی‌هایی بیان شده و در مقابل از مشورت با چه افرادی نهی شده است؟

در احادیث ویژگی‌های زیادی برای مشاور خوب و شایسته ذکر شده: نخستین ویژگی یک مشاور خوب در روایات معصومین(ع)، صاحب خرد و اندیشه بودن است؛ یعنی باید با کسی مشورت کنیم که از قوه تفکر و عقلانیت بالایی برخوردار باشد. طبیعی است که مشورت با فرد کم خرد نتیجه معکوس دارد و ما را از راه به در می‌کند.  دومین ویژگی مشاور خوب، داشتن تخصص است یعنی باید در هر زمینه‌ای، از افرادی که تخصص کافی دارند مشورت بگیریم. سومین ویژگی یک مشاور خوب، متدین بودن اوست. منظور از متدین بودن، مومن و مقید بودن به آداب دینی است؛ در روایات گفته شده که فرد خداترس چون در مشورت با دیگران خدا را در نظر می‌گیرد تلاش می‌کند بهترین و سالم‌ترین مشورت را به افراد بدهد ولی فردی که از خدا نترسد ممکن است در مشورت خیانت کند. حتی در متن روایت آمده: فرد خداترس و متدین، مسیر سالم را معرفی خواهد کرد. ویژگی دیگر یک مشاور خوب در روایات، حر بودن یا آزاده بودن یعنی در قید و بند دیگران نبودن است. مثلا اگر مشاور وامدار فردی باشد ممکن است در فضای مشورت دچار مشکل شود. ویژگی پنجم، مؤاخات و برادری است.در روایات به عبارت «صدّیقا مؤاخیا» اشاره شده. یعنی با کسی مشورت کن که دوست و برادرگونه باشد؛ یعنی در قبال تو احساس مسئولیت بکند و از کنارت بی اعتنا نگذرد و این دلسوزی را فرد در درون خود داشته باشد.

همچنین در روایات از مشورت با افراد دروغگو ، ترسو است. بخیل، حریص و  دمدمی ومتلون المزاج نهی شده است.

تفاوت مشاوره دینی با غیر دینی چیست و نسبت به آن چه مزایایی دارد؟

پرسش خوبی است؛ مشاورانی که تحصیلات آکادمیک دارند و از مباحث دینی بی اطلاعند، در راهنمایی افراد فقط از علم روانشناسی و مشاوره استفاده می‌کنند و بسیاری از جاها هم مباحثشان مفید و قابل استفاده است. اما طبیعتا افرادی که هم تخصص روانشناسی و هم دینی دارند، علاوه بر دانش روانشناسی از توصیه‌های دینی هم برخوردارند؛ اسلام دین کاملی است و در مورد سبک زندگی، فرزندپروری، خانواده‌داری، مدیریت استرس و بسیاری دیگر از مسائل توصیه های ارزشمندی دارد. مسلم است که این مباحث با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما هم عجین شده و با عمل به آنها زندگی‌ سالم‌تری خواهیم داشت.

زهرا دلپذیر

دیگر خبرها

  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • راهی متفاوت طی کن (+فیلم)
  • بلینگام را با زیدان مقایسه نکنید!
  • با ۲٫۵ ساعت انتظار، الماس خودتان را بسازید
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی