Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان به عنوان خبرگزاری تخصصی حوزه دین، فرهنگ و اندیشه با فرارسیدن ایام فاطمیه، ویژه برنامه‌هایی را در سرویس های مختلف خبری خود در راستای معرفی شخصیت آن بزرگوار و الگوسازی از زندگی ایشان برای مخاطبان تهیه کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ایام فاطمیه نام روزهایی است که شیعیان به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌ الله علیها یعنی بین دو روایت از 13 جمادی الاول تا 3 جمادی الثانی عزاداری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  چرا که زمان دقیق شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها همانند مکان دفن ایشان از مجهولات تاریخی است که نشانه اوج مظلومیت حضرت است.

در واقع ایام فاطمیه، زمان مناسبی است تا از کوثر پیامبر اکرم (ص) یاد شود و در کنار ذکر مصیبت‌، جایگاه رفیع ایشان، و درس‌هایی که به امت اسلامی آموختند، مرور شود.

خبرگزاری شبستان به عنوان خبرگزاری تخصصی حوزه دین، فرهنگ و اندیشه با فرارسیدن ایام فاطمیه، ویژه برنامه‌هایی را در سرویس های مختلف خبری خود در راستای معرفی شخصیت آن بزرگوار و الگوسازی از زندگی ایشان برای مخاطبان تهیه کرده است که در بستری چهل روزه تا سالروز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها پانزدهم بهمن ماه مصادف با بیستم جمادی الثانی منتشر خواهد کرد تا مخاطبان این خبرگزاری از آن بهره مند شوند.

درادامه به صورت مجزا عناوین مباحثی که در هر گروه خبری خبرگزاری شبستان در ایام فاطمیه تولید و بر روی این خبرگزاری منتشر خواهد شد، قابل ملاحظه است.

 

گروه قرآن و معارف

گفتگو با کارشناسان دینی در خصوص زندگی و سیره حضرت زهرا سلام الله علیها و ویژگی های شخصیتی، اخلاقی ایشان

پوشش گزارش برخی از هیات ها و سخنرانی منبری های مشهور

تهیه گزارش از هیات مذهبی در خصوص در خصوص سنت هایی که از قدیم در فاطمیه بوده است و گفت و گو با منبری ها و هیات داران

تهیه گزارش از حوزه های علمیه هم نام با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

انعکاس اخبار امامزادگان و اعتبات مقدسه متناسب با ایام فاطمیه

بازخوانی زیارت حضرت توسط کارشناسان مذهبی

تفسیر سوره کوثر برای تبیین مقام و منزلت حضرت زهرا سلام الله علیها

 

گروه مهدویت و غدیر

تهیه گزارش از برنامه های مسجد جمکران در ایام فاطمیه

و گفت و گو با کاشناسان در خصوص فلسفه  شهرت امام زمان(عج) به «مهدی فاطمه(س)»

بررسی نقش حضرت در حیات غدیر در طول تاریخ

مهم‌ترین آموزه‌ در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها برای منتظران

 

گروه اندیشه

تهیه گفت و گو با کاشناسان در محورهایی چون:

مقاومت و پایداری در سیرۀ حضرت زهراء سلام الله علیها

الگوسازی، ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی بر مبنای سیرۀ حضرت

بازنمایی الگوهای فرهنگ فاطمی متناسب با نیاز جامعه امروز

لزوم احیای هویّت اسلامی زن مسلمان با تکیه بر فرهنگ فاطمی

 

گروه سیاسی

گفت و گو با نمایندگان مجلس و زنان فعال در عرصه سیاسی و اقتصادی با موضوعاتی همانند بررسی قوانین موجود در ارتباط با جایگاه زنان در نظام اسلامی و ضرورت توجه به جایگاه رفیع مادری و همسری در نهاد مقدس خانواده 

 

گروه فرهنگ و ادب

معرفی تولیدات شاخص هر یک از مظاهر فرهنگ و هنر درباره حضرت فاطمه سلام الله علیها

بررسی نقاط قوت و ضعف محصولات تولیدی فرهنگی مرتبط با حضرت

ارائه پیشنهاد و راهکار برای بهیود کیفیت آثار طراحی شده پیرامون زندگی حضرت

 

گروه مسجد و کانون های مساجد

معرفی مساجد و کانون های مساجد همنام با حضرت زهرا سلام الله علیها

 تهیه گزارش از فعالیت های مرتبط با گسترش فرهنگ فاطمی همچون مسابقات کتابخوانی در مساجد و کانون ها

 تهیه اخبار برنامه مساجد و کانون ها در ایام فاطمیه

 

گروه اجتماعی

گفتگو با مادران شهدا، زنان موفق در عرصه های مدیریتی و اجتماعی

گفتگو در خصوص نقش مادران در خانواده و اجتماع

تهیه گزارش از مولفه های خانواده فاطمی

 

گروه جهان اسلام

نهیه گزارش از موسسات و مراکزی به نام حضرت زهرا سلام الله علیها خدمات ارایه می دهند و یا معرفی مساجد با نام آن حضرت در خارج از ایران
گزارش از برنامه اعتاب مقدسه عراق و سوریه در این ایام

 

گروه عکس

تهیه گزارش تصویری از مساجد همنام حضرت زهرا سلام الله علیها

 تهیه گزارش تصویری از برنامه هیئت های مذهبی معروف تهران و استان ها

 

گروه چند رسانه ای

تهیه کلیپ از مداحی ها

تهیه سخن نگاشت در خصوص حضرت

طراحی اینفوگرافی

طراحی پوستر برای ایام شهادت و حضرت زهرا سلام الله علیها

گروه استان ها

محور موضوعات ایام فاطمیه در تحریریه استان ها

 گفتگو با مدیران کانون ها در مورد اجرای برنامه های ایام فاطمیه

 انعکاس برنامه‌های تولیدی صدا و سیمای مراکز استانها در ایام فاطمیه

تهیه گزارش با محوریت مساجد مزین به نام فاطمه زهرا سلام الله علیها

ترویج فرهنگ کمک به محرومان و انفاق با توجه به سیره ایشان در روزهای کرونایی

تهیه اخبار توزیع کمک های مردمی در مساجد در ایام فاطمیه

 مصاحبه با مسئولان خانم کانون های فرهنگی در رابطه با حضرت فاطمه زهرا (س) با محوریت عفاف، حجاب
گزارشات اختصاصی نمایندگی های استان های قم و مشهد از برنامه های اعتاب مقدسه و دفاتر مراجع معظم تقلید

 

 

 

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: برنامه های ایام فاطمیه ایام فاطمیه خبرگزاری شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها خبرگزاری شبستان حضرت فاطمه زهرا فاطمه زهرا سلام ایام فاطمیه تهیه گزارش گفت و گو کانون ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۵۸۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات

سخنران حرم مطهر حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها گفت: حدود ۳۰ آیه قرآن کریم به حضرت حمزه سید الشهدا تطبیق داده شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌ ناصر رفیعی در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن اشاره به سالروز شهادت حمزه سیدالشهدا(ع) و بزرگداشت وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، ماه شوال را سالروز جنگ احد در مدینه دانست و اظهار داشت: جنگ احد در سال سوم هجری و به‌نوعی انتقام شکست مشرکین از مسلمین در جنگ بدر بود.

رفیعی افزود: این جنگ که در آغاز با پیروزی مسلمین همراه بود؛اما در نهایت به‌خاطر تخلف برخی، مسلمانان شکست خوردند و 70 نفر شهید شدند که حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) یکی از این شهدای والامقام است.

 وی تبیینی از جنگ احد ارائه کرد و با بیان این که روزها در گردش است و یاری خدا در گرو استقامت در تلاش و همت است، «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَی» افزود: در جنگ احد وقتی شایع شد که پیامبر(ص) از دنیا رفتند، برخی فرار کردند؛ خداوند در قرآن کریم می‌فرماید؛ «أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ … ؛ آیا اگر پیامبر بمیرد یا کشته شود به سنت پیشینیان خود باز می‌گردید؟»؛ و نشان می‌دهد که اسلام شخصیت‌محور و وابسته به فرد نیست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ضمن اشاره به ایثارها و رشادت مسلمین در جنگ احد، با بیان این که حضرت حمزه(ع) محکم پای دفاع از پیامبر ایستاد، گفت: بازشناسی و معرفی حضرت حمزه را می‌توان از چهار طریق قرآن، احادیث پیامبر، کلمات ائمه اطهار علیهم‌السلام درباره حمزه و خود زندگی ایشان دنبال کرد.

 وی گزارشی از همایش بین‌المللی حضرت حمزه و تدوین کتاب هشت‌جلدی درباره این شخصیت ولای جهان اسلام ارائه نمود و بیان کرد: در ذیل حدود 30 آیه قرآن کریم به حضرت حمزه اشاره نموده، مفسرین و روایات آن را بر حضرت حمزه تطبیق داده‌اند که از جمله آن می‌توان به آیه 23 سوره احزاب «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَی نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا» اشاره کرد.

رفیعی با بیان این که در جنگ بدر که در 17 رمضان روی داد هزار نفر از مشرکین در مقابل 313 نفر از مسلمین شکست خوردند؛ به سلحشوری‌های امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام، حضرت حمزه و عبیده در این جنگ اشاره نمود و یادآور شد: آیه 28 سوره ص و آیه 19 سوره حج را می‌توان تبیینی از این رویداد مهم تاریخ اسلام دانست.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به کلمات پیامبر(ص) راجع به حضرت حمزه اشاره و با بیان این که حمزه محبوب و موردتوجه پیامبر(ص) بود، گفت: پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله می‌فرمایند؛ کسی که به مدینه بیاید و به زیارت حمزه نرود به من جفا کرده است.

وی بر اهمیت پاسداشت سالروز شهادت حضرت حمزه تأکید نمود و اظهار داشت: پیامبر خدا فرمودند: «علی قائم العَرشِ مَکتوبٌ؛ حَمزةُ أسَدُ اللّه ِ و أسَدُ رسولِهِ و سَیّدُ الشُّهَداءِ»، بر ستون عرش نوشته شده است؛ حمزه، شیرخدا و شیر رسول خدا و سیّد شهیدان است.

 سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به روایت نبوی «أَحَبُّ إِخْوَانِی إِلَییَ عَلِییُ بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَ أَحَبُّ أَعْمَامِی إِلَییَ حَمْزَةُ» اشاره و حضرت حمزه را محبوب‌ترین عموی پیامبر دانست و تصریح کرد: پیامبر خدا در روایتی می‌فرمایند؛ حضرت حمزه اجازه نمی‌دهد، در روز قیامت محبینش وارد جهنم شوند؛ یعنی حضرت حمزه حق شفاعت دارد.

 وی روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام دررابطه‌با حضرت حمزه را موردتوجه قرار داد و افزود: بر اساس شواهد تاریخی بعد از سقیفه وقتی امیرالمؤمنین علیه‌السلام از پله‌های مسجد پیامبر بیرون آمدند، در جمله‌ای نسبت به ناملایماتی که بر ایشان گذشت؛ فرمودند، «واحمزتا واجعفرا»؛ اگر حمزه و جعفر بود این جسارت‌ها انجام نمی‌گرفت.

رفیعی به فرازهایی از نامه 28 نهج‌البلاغه اشاره نمود و بیان کرد: امیرالمؤمنین علی (ع) در این نامه به معاویه می‌نویسد، ما مسلمانان افتخاراتی داریم که نخستین آن رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله است؛ افتخار دیگر ما حسن و حسین سید شباب اهل الجنه، فاطمه زهرا خیر نساء العالمین و حمزه سید الشهداست؛ حضرت در این نامه به حضرت حمزه افتخار می‌کنند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • چرا اوضاع مالی اهل علم خوب نیست؟
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • از تولید مسکن تا آخرین وضعیت ابر پروژه باغ راه حضرت فاطمه
  • حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور
  • بیانیه مشترک حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) در حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه رمضانی تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • تدارک لباس برای شیرخوارگان حسینی