Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایجاد اشتغال پایدار در روستاها از طرح‌های مهم برای مقابله با بیکاری در این مناطق است که نقش مهمی در شکل‌گیری مهاجرت معکوس ایفا می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، دارای ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۹ روستا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این روستاها در سال های به دلیل آنچه اقتصاد ضعیف و نبود شغل برای ساکنان عنوان شده خالی از سکنه شده اند که نظام جمهوری اسلامی و دولت تلاش کرده با تامین برخی امکانات زمینه بازگشت روستاییان از شهرها به روستاها را محقق کند به طوری که در برخی روستاها کارهای خوبی انجام داده و زیرساخت های روستایی در بخش راه، بهداشت، آموزش، گاز و برق امروز قابل قیاس با گذشته نیست و به‌طور تقریبی همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار از این مزایا برخوردار هستند.

با این حال ناگفته پیداست که یکی از کارهای ضروری در روستاها با وجود تامین همه زیرساخت های فراهم ‌شده در بحث بهداشت، آموزش، گاز و برق لزوم ایجاد اشتغال روستایی است زیرا توسعه زیرساخت ها به‌تنهایی برای روستاها کافی نیست و باید ثروت آفرینی، ایجاد کار و تولید مناسب هم در کنار آن شکل بگیرد.

روستای "چور" در شهرستان مرزی مریوان که در عمق جاده سنندج ـ مریوان است و از جمله روستاهای گردشگری کُردستان هم به شمار می رود که هر کدام از اهالی روستا، به کاری مشغولند و روستایشان اولین روستای بدون بیکار کشور است.

اشتغال در چور واقعی است

رییس شورای اسلامی روستا می‌گوید: چور شغل کاذب ندارد.

کاک خالد سوری می گوید: روستا 175 خانوار با 585 نفر دارد و نیروی انسانی، آب و هوای خوب، طبیعت بی‌نظیر گردشگری و منابع خدادادی مهمترین دارایی‌های روستاست.

وی با قدردانی از خدمات نظام جمهوری اسلامی، گفت: ایجاد مشاغل خانگی روستایی و ارتقای وضعیت اقتصادی خدماتی است که فراموش نمی‌شود.

پرداخت 239 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در حوزه کشاورزی کردستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: 3 هزار و 44 طرح با 333 میلیارد تومان اعتبار برای دریافت تسهیلات در بخش اشتغال پایدار روستایی به بانک‌ها معرفی شدند که تا کنون 2 هزار و 982 طرح موفق به دریافت 239 میلیارد تومان شدند.

 فرید سپری اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به آمارهای رسمی حوزه کشاورزی سهم 30 درصدی از اشتغال کردستانی‌ها را به خود اختصاص داده و این نشان از اهمیت این حوزه دارد.

وی افزود: 3 هزار و 44 طرح با 333 میلیارد تومان اعتبار برای دریافت تسهیلات در بخش اشتغال پایدار روستایی به بانک‌ها معرفی شدند که تا کنون 2 هزار و 982 طرح موفق به دریافت 239 میلیارد تومان شدند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: با این میزان سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی 4 هزار و 500 شغل جدید ایجاد شد که نشان از ظرفیت بالای حوزه کشاورزی در بحث اشتغالزایی دارد.

سپری یادآور شد: امور دام، صنایع تبدیلی و تکمیلی، ایجاد باغات جدید، شیلات، آب و خا، افزایش ظرفیت سردخانه‌ها، فرآوری محصولات کشاورزی و محصولات گلخانه‌ای، تولید شیر، محصولات زراعی و گوشت قرمز حوزه‌هایی هستند که توانسته‌ایم با پرداخت تسهیلات اشتغال از محل پایدار روستایی ایجاد شغل داشته باشیم.

سهم 600 میلیاردی کردستان از اعتبارات اشتغال پایدار روستایی

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: در مرحله پنجم تسهیلات اشتغال پایدار روستایی سهم کردستان 600 میلیارد تومان است.

 عیسی منصوری اظهار کرد: استان کردستان در جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در 4 دوره گذشته عملکرد موفقی داشته و برای مرحله پنجم نیز 600 میلیارد تومان برای این استان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در حوزه روستایی با توجه به مصوبه سال 97 مبنی بر افزایش 40 درصدی هزینه تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی، سعی می‌کنیم در آینده نزدیک این مصوبه را اجرایی کنیم با توجه به اینکه تعدادی از طرح‌ها با تسهیلات دریافتی به اتمام نرسیدند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: با توجه به اینکه بازپرداخت تسهیلات پرداختی شروع شده و تا امروز 66 میلیارد تومان نیز کردستانی‌ها بازپرداخت داشته‌اند می‌توان از این محل نیز باز هم تسهیلاتی به طرح‌های جدید پرداخت کرد.

وی بیان کرد: هزار میلیارد تومان برای آموزش سرمایه‌گذارانی که از تسهیلات پایدار روستایی استفاده می‌کنند در نظر گرفته شده و کردستان به عنوان استان پایلوت می‌تواند به این موضوع ورود کند و در صورت آموزش سرمایه‌گذاران تمام هزینه‌های آن از طریق این وزارتخانه پرداخت می‌شود.

ایجاد اشتغال و بهبود معیشت رمز ماندگاری مردم در روستاها است

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان تاکید کرد که تنها راه ماندگاری مردم در مناطق روستایی ایجاد اشتغال پایدار و بهبود معیشت روستانشینان است.

خالد جعفری گفت: پرداخت تسهیلات کم بهره بانکی با هدف ایجاد شغل و کمک به ماندگاری مردم در روستاها انجام می شود و باید تلاش کرد این اعتبارات صرفا در روستاها و در راستای اشتغال آفرینی هزینه شود.

وی افزود: اولویت پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی برای مشاغلی است که در بافت روستاها ایجاد می شود و برای رسته های دیگر باید از محل های دیگر تامین و جذب اعتبارات صورت بگیرد.

جعفری با بیان اینکه از آغاز ۱۲ هزار طرح بررسی و بیش از پنج هزار طرح موفق به دریافت تسهیلات ۳۵۰ میلیارد تومانی شدند، گفت: باید طرح های باقیمانده در بانک ها و دستگاه های اجرایی به روز رسانی و در سفر آتی معاون اشتغال وزیر رفاه، کار و تامین اجتماعی برای دریافت تسهیلات معرفی و تامین اعتبار برای آنها انجام شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان یکی از مهمترین راه های ایجاد اشتغال در روستاها را توجه به صنایع دستی و توسعه گردشگری عنوان کرد و افزود:  در تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به موضوع صنایع دستی و درآمدزایی از آن محل کمتر توجه شده که این امر باید مرتفع شود و تلاش کنیم تسهیلاتی را در این راستا در اختیار متقاضیان قرار دهیم.

جعفری یادآوری کرد: اگر به ایجاد اشتغال در روستاها توجه کنیم و در این راستا اقدامات اساسی و عملیاتی انجام دهیم از مهاجرت بی رویه جلوگیری خواهد شد.

آغاز حرکت و تلاش از روستاهای محروم

و حالا صدای "نه" به تحریم های اقتصادی و "بله" به اقتصاد مقاومتی از روستاهای مرزی و دورافتاده کُردستان به گوش می رسد.

استانی که اگرچه هنوز از زیرساختهای لازم توسعه برخوردار نیست، امّا همت بلند مردمش، الگویی برای همه مردم ایران شده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: تسهیلات اشتغال پایدار روستایی دریافت تسهیلات پرداخت تسهیلات حوزه کشاورزی ایجاد اشتغال طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۰۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۰۰۰ میلیاردی تسهیلات در آران و بیدگل

فرماندار آران و بیدگل از پرداخت بیشش از یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید در سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آران و بیدگل، علی اکبر رضایی ظهر امروز در کارگروه کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان آران و بیدگل، ضمن اشاره به شعارهای اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: اگر ما با توجه به سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی یک سری اهداف را تامین کنیم، باید آمادگی برای خودکفایی در زمینه قوت مردم را داشته باشیم.

وی افزود: حوزه جهاد کشاورزی با قوت مردم ارتباط مستقیم دارد و با توجه به شعار سال باید هدف‌گذاری مشخص شود و با توجه به تشکیل قرارگاه جهش تولید با مشارکت مردم از جهاد کشاورزی در رابطه با وضعیت موجود اطلاعات خواسته شده است تا بر این اساس بتوان هدف‌گذاری کرد.

فرماندار شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه سال گذشته بالای یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی در این شهرستان پرداخت داشتیم، ابراز داشت: لازم است امور آموزش به صورت ویژه به آن پرداخته شود و در بحث مجوزهای اتاق اصناف نیز باید احتیاط لازم صورت پذیرد.

وی گفت: در بحث واگذاری امور نیز اگر بخواهیم حرکتی انجام شود باید کار را به مردم واگذار کرد و قوانین دست و پاگیر و بروکراسی اداری مانع می‌شود که اهداف مد نظر مقام معظم رهبری محقق شود و از این رو فارغ‌التحصیل رشته‌های جهاد کشاورزی فاقد کار مقرر شده است تا شناسایی و با ایجاد شرکت تعاونی برای آنان اشتغال‌زایی ایجاد شود.

رضایی ضمن اشاره به ناهماهنگی بین امور آب و جهاد کشاورزی تصریح کرد: بحث دامداری‌های سنتی و صنعتی کاشان باید تعیین تکلیف شود و برای دریافت خدمات یک سری مشکلاتی وجود دارد که باید تمهیدات ویژه در این زمینه پیش‌بینی شود.

وی ضمن اشاره به تغییر کاربری اراضی کشاورزی تاکید کرد: یک سری مسائل وجود دارد که برای مصادیق تغییر کاربری باید مد نظر قرار بگیرد و از این رو یک سری بازنگری در این زمینه لازم است تا مردم در این زمینه با مشکل روبه‌رو نشوند.

انتهای پیام/803/

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیاردی تسهیلات در آران و بیدگل
  • پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد به ۶۲ درصد رسید
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • عزم دولت برای تأمین مسکن جدی است
  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • ۱۵ روستا در فریدن و نائین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی