Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-03@03:10:55 GMT

آیا کشتی های اتمی واقعیت می یابند؟

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۶۱۱۱۹

آیا کشتی های اتمی واقعیت می یابند؟

کشتی های مجهز به باتری اتمی می توانند سریع تر حرکت کنند و در این سرعت های بالا هزینه اضافی هم برای سوخت پرداخت نکنند. با این حال پذیرش عمومی هنوز هم یک مانع بر سر راه توسعه این ایده است.

به گزارش «انرژی امروز» از فایننشیال تایمز، ایده کشتی های اتمی دوباره در مرکز توجه بسیار قرار گرفته اند. هرچند هنوز فقط یک کشتی اتمی متعلق به روسیه به آب انداخته شده است اما ایده کشتی های اتمی مربوط به زمان آیزونهاور است که به گفته او «انرژی اتمی برای مقاصد صلح‌آمیز» باید استفاده می شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعت جهانی کشتیرانی قرار است تا سال 2050 انتشارات خود را به نصف انتشارات سال 2008 برساند.

اما تمامی گزینه های سوختی که باید برای رسیدن به این هدف استفاده شوند، خود محدودیت هایی دارند و اغلب یا بسیار حجیم هستند یا بسیار سنگین.

اما یک باتری اتمی هم می تواند به صورت به هم فشرده باشد و در عین قدرت زیادی هم داشته باشد.

کشتی های مجهز به باتری اتمی می توانند سریع تر حرکت کنند و در این سرعت های بالا هزینه اضافی هم برای سوخت پرداخت نکنند.

با این حال پذیرش عمومی هنوز هم یک مانع بر سر راه توسعه این ایده است. اما اگر بتوان تکنولوژی جایگزینی برای راکتورهای آب تحت فشار پیدا کرد، در این صورت شاید از نگرانی های عمومی کاسته شود.

اولین و آخرین کشتی تراحی شده آمریکایی مجهز به راکتور اتمی

راکتورهای آب تحت فشار همان راکتورهایی هستند که کشتی ساوانه، اولین و آخرین کشتی اتمی طراحی شده آمریکا، و ناوگان زیردریایی های نیروی دریایی استفاده می کنند.

به عنوان مثال راکتورهای نمک مذاب از نمک هم به عنوان ماده سرد کننده و هم به عنوان سوخت استفاده می کنند. این راکتورها در فشاری نزدیک به فشار اتمسفر کار می کنند و خطر افنجار در آنها به حداقل می رسد.

این ایده هرچند ایده جدیدی نیست و در دهه 1950 برای بخش حمل و نقل هوایی مطرح بود، حالا اما حامیان بانفوذی یافته است.

ترراپاور، که بیل گیتس بنیان گذار آن است، با همکاری شرکت تجارت انرژی ساترن ایالات متحده، در حال آزمایش نمونه های از این راکتورهاست.

این دو شرکت به همراهی شرکت تکنولوژی کورپاور بریتانیایی و شاخه آمریکایی فرانس‌اورانو اقدام به توسعه نسخه‌ای از این ایده برای استفاده در دریا کرده اند.

هزینه ساخت چنین کشتی بسیار مهم است اما تولید انبوه آن می تواند این راکتورها را برای استفاده در کشتی های بزرگ رقابتی تر کند.

شناورها و کشتی های کوچک می توانند از هیدروژن استفاده کنند درحالی که در واحدهای ساخت و تولید شناوری ساخته می شوند که با باتری های اتمی تغذیه می شوند.

اما هیدروژن طرفداران زیادی دارد. دو سوم از مدیران صنایع کشتی سازی می گویند می خواهند هیدروژن به عنوان بخشی از ترکیب سوخت این صنعت در آینده باشد. در حالی که کمتر از 5 درصد از این صنایع به راکتورهای اتمی روی خوش نشان داده اند.

تولید هیدروژن برای اینکه واقعا سبز باشد به مقادیر بسیار زیادی انرژی تجدیدپذیر نیاز دارد. برق هسته ای هنوز هم جای بحث و جدل بسیار دارد. اما آن مقدار کاهش انتشارات که در انرژی هسته ای رخ می دهد هنوز هم جایگزینی آنچنانی ندارد.

 

برچسب هاانرژی امروز ایالات متحده آمریکا بیل گیتس ترراپاور (TerraPower) راکتور هسته ای کشتی اتمی نمک مذاب

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انرژی امروز ایالات متحده آمریکا بیل گیتس راکتور هسته ای کشتی اتمی نمک مذاب آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو هنوز هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه اسپوتنیک، رئیس حزب قوات لبنانی در اظهاراتی بدون توجه به تجاوزات دائمی رژیم صهیونیستی علیه اراضی لبنان و همچنین اشغال بخش هایی از این کشور از سوی صهیونیست‌ها مدعی شد: نبرد حزب الله با اسرائیل به لبنان آسیب رسانده است

وی در ادامه بدون اشاره به واقعیت های آشکار در جنگ اخیر مدعی شد: این جنگ (عملیات های حزب الله) بدون تأثیری بر حمله اسرائیل به نوار غزه به لبنان آسیب زد!

اظهارات جعجع در شرایطی مطرح شده است که وی واقعیت اشغالگری رژیم صهیونیستی را در نظر نگرفته است، از سوی دیگر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اخیرا در اظهاراتی تاکید کرده بود که عملیات های مرزی حزب الله نقش فوق العاده بر تحولات غزه به ویژه نبرد زمینی آن داشته و موجب شده تمرکز ارتش رژیم صهیونیستی کاملا بر هم بخورد.

جعجع که در گذشته روابط مساله داری با صهیونیست ها داشته و حتی در پرونده هایی به فعالیت علیه منافع ملی لبنان متهم است، در ادامه گفت: حزب‌الله باید از مناطق مرزی با اسرائیل عقب‌نشینی کند و ارتش لبنان باید در تمام این نقاط مستقر شود!

این در حالی است که در شرایط کنونی میان ارتش لبنان و مقاومت اسلامی حزب الله روابط بسیار نزدیکی و برادرانه ای برقرار است و این دو نیروی نظامی به عنوان دو رکن مهم معادله طلایی «ملت، ارتش، مقاومت» در لبنان، همکاری تنگاتنگی در نقاط مرزی این کشور دارند.

کد خبر 6094561 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!
  • فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خود پرورش می‌یابند
  • خانه های هلال کشور توسعه می یابند
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند
  • هشدار درباره وضعیت پرسپولیس و استقلال
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • چه زود زنگ خطر برای استقلال و پرسپولیس به صدا درآمد؟/ رفتارهای خریداران این دوتیم ،غیرحرفه ای است