Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر معصومه ابتکار در مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی زن و علم با بیان اینکه انقلاب زمینه را برای حضور زنان در عرصه های مختلف فراهم کرد، افزود: این امر برخلاف تصور عده ای است که فکر می کنند حضور زنان در جمهوری اسلامی ایران محدود است و زنان منزوی هستند.

وی با اشاره به تأکیدات امام راحل و مقام معظم رهبری بر حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی خاطر نشان کرد: علیرغم همه این تأکیدات این همت زنان ایرانی بوده است که با وجود همه موانع و سقف های شیشه ای مسئولیت های چندگانه از نقش همسری و تربیت فرزندان تا حوزه های مدیریتی را پذیرفتند و این نشان می دهد که زنان توانستند فاصله ها را کم کنند و از موانع عبور کنند و امروز شاهد رشد شتابان زنان در عرصه های علمی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتکار با تأکید بر ضرورت ارائه آمارهای واقعی از فعالیت های علمی ایران خاطر نشان کرد: در جامعه ما زنان ایرانی با تلاش و همتی که داشتند و با استقامت و صبری که به خرج دادند به ویژه در عرصه های علمی امروز نه تنها موجب کاهش بی سوادی در میان آن ها شده است بلکه شاهد حضور آن ها در عرصه های مختلف هستیم.

یک چهارم زنان ایرانی تحصیلات بالاتر از دیپلم دارند 

به گفته وی در زمان انقلاب ۳۶ درصد کودکان دختر بی سواد بودند و امروز این میزان به کمتر از یکی، دو درصد رسیده است و تلاش داریم با همکاری وزارت آموزش و پرورش این میزان را به صفر نزدیک کنیم.

ابتکار تأکید کرد: در اوایل انقلاب کمتر از سه تا چهار درصد زنان تحصیلات دانشگاهی داشتند که در حال حاضر این میزان به ۲۵ درصد افزایش یافته و ۲۵ درصد زنان ما تحصیلات بالاتر از سطح دیپلم دارند و این امر نیز رو به رشد است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اعلام یونسکو برای مشارکت زنان در عرصه های علم و فناوری از ۲۷.۷ به ۳۱.۲ درصد افزود: علاوه بر آن در کنکور سراسری شاهد هستیم که دختران عرصه های مختلف را درمی نوردند ضمن آنکه درصد قابل توجهی از اعضای هیأت علمی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم و وزارت بهداشت از میان بانوان است که این امر نشان می دهد که هیچ مانعی برای حضور زنان در عرصه های علمی، ملی و بین المللی وجود ندارد.

وی با اشاره به رتبه ایران در شاخص HDR گفت: ارتقای شاخص ایران در این زمینه توجه ما به بخش آموزش بوده است و ما باید تلاش کنیم که آمارهای درستی ارائه شود تا وجهه کاملی از جمهوری اسلامی ایران در دنیا ارائه شود.

دستاوردهای مهم زنان از درمان تا تشخیص و تولید واکسن کرونا

ابتکار با اشاره به چهره های شاخص زنان در عرصه های علمی ایران با تأکید بر اینکه این افراد ستاره های درخشان آسمان علمی ایران هستند، افزود: در زمان شیوع کوید ۱۹ بانوان توانستند دستاوردهای مهمی از درمان تا تشخیص و تولید واکسن ارائه دهند که این امر نشان دهنده نقش و تأثیر زنان در اقتدار علمی است.

وی تأکید کرد: امسال ما در کنار برگزاری جایزه مریم میرزاخانی، با همکاری پژوهشگاه رویان اقدام به برگزاری جایزه مرحوم دکتر پروانه فرزانه کردیم. وی یکی از زنان فرهیخته کشور بود که اخیرا مرحوم شده اند و وی در زمان حیاتش توانست بانک ژن را ایجاد کند و به عنوان یک پشتوانه مهم علمی اطلاعات ژنتیک را در اختیار محققان قرار دهد.

به گفته وی امسال اولین دوره جایزه دکتر فرزانه برگزار می شود و ابراز امیدواری کرد که این جایزه روند رو به رشدی داشته باشد.

47232

کد خبر 1469955

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: معصومه ابتکار زنان حضور زنان در جامعه ویروس کرونا واکسن زنان در عرصه عرصه های علمی عرصه های مختلف حضور زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۱۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟

محمد ابراهیم پارسانژاد، فوق تخصص نازایی و رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران گفت: زوج‌هایی که برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند بر اساس میزان مشکلاتشان از احتمال موفقیت مختلفی برخوردار خواهند بود. استاد دانشگاه شیراز در مورد درمان ناباروی، گفت: وقتی زوجی برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند در مرحله اول درمان‌های سطحی مربوط به زوجین برای آنها تجویز می‌شود و در صورت لزوم درمان‌های اولیه به سمت درمان‌های پیشرفته سطح ۳ می‌رود. وی افزود: بعد ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای آن ها به صد درصد می‌رسد. این پزشک متخصص با اشاره به اینکه تمامی زوج های نابارور می‌توانند در فرایند درمان قرار گیرند، تاکید کرد: این به معنای آن نیست که همه آن ها بچه دار می‌شوند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می‌کنند و از روش‌های کمک باروری استفاده می‌کنند بچه دار می‌شوند. وی تاکید کرد: تا سال ها پیش اگر زوجی مراجعه می‌کردند که به قول معروف مرد دچار مشکل بود و اسپرم نداشت به او گفته می‌شد که قابل درمان نیست. اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می‌شود و البته این به معنای موفقیت در همه عمل‌ها نیست.

پارسانژاد در مورد علت تغییر تاریخ بیست و سومین کنگره انجمن ناباروری در زمانی که اعلام شده بود نیز گفت: قرار بود کنگره ناباروری در تاریخ پنجم اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود و برنامه ریزی برای برگزاری آن از ماه ها قبل انجام شده بود اما وقتی همکاران ما برای نصب پلاکاردها و تجهیز سالن به دانشگاه مراجعه می‌کنند مسئولین سالن مجوز کار نمی‌دهند و علت ممانعت را همزمانی کنگره با کنکور سراسری عنوان می‌کنند. وی خاطرنشان کرد: موضوع با ریاست دانشگاه مطرح شد و وی با ابراز تاسف از وقوع چنین شرایطی سالن دانشگاه را در تاریخ ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ماه در اختیار کنگره انجمن باروری و ناباروی ایران قرار دادند تا کنگره در این زمان برگزار شود. پارسانژاد با ابراز تاسف از اینکه این اتفاق بسیار ناگوار بود چرا که بسیاری از پزشکان از استانهای مختلف برای این کنگره بلیط رزرو کرده بودند ادامه داد: ما در موقعیت سختی قرار گرفتیم و مجبور بودیم به تک تک مدعوین تماس بگیریم و خبر تغییر تاریخ کنگره را برای آنها توضیح دهیم.آنها هم پذیرفتند که قصور از مسئولان برگزار کننده کنگره نبوده و قرار شد در ۱۹ اردیبهشت ماه در خدمت آنها باشیم. رئیس انجمن باروری و ناباروری ایران خاطرنشان کرد: توجه به متضرر شدن تعدادی از همکاران در سراسر کشور در جهت تهیه بلیط و اقامت در تهران و تغییر تاریخ کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران طی گفتمانی با ریاست دانشگاه و همچنین در جلسات متعدد انجمن این موضوع مورد بررسی شد؛ حتی الامکان قسمتی از خسارات وارد شده به همکاران جبران شود. گفتنی است بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • رژیم صهیونیستی در عرصه نظامی به هیچیک از اهدافش نرسید
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • سردار رادان: قرائت قرآن از زنان مکشوفه حجاب را نشان می دهند/ این تفکر حتی برخی افراد حزب اللهی را تحت تاثیر قرار داده و تصاویر آن دست به دست می‌شود
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • افشای مدرک تحصیلی استاد همه‌چیزدان عرصه سیاست ایران | کدام دانشگاه درس خوانده است؟ +سند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض این واکسن؛ ۵۰ قربانی شکایت کردند