Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانه‌های تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظره‌ای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.

خبرگزاری میزان - پس از شیوع موج سوم بیماری کرونا و تعطیلی دوباره تمامی تماشاخانه‌های تئاتر، این هنر با سکون غیر قابل منتظره‌ای روبرو شد، هر چند بسیاری از هنردوستان تئاتر با ایجاد رویدادهای مجازی سعی در زنده نگه داشتن این هنر طی هشت ماه اخیر داشتند اما ضرر وارد شده بر تئاتر بسیار بالا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد. 

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

تولید یک نمایش شورایی با محوریت «نفی ترور» در جشنواره تئاتر فجر

نشست هم اندیشی دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر و مدیران امور هنری در زندان‌های استان تهران به منظور تولید نمایشی برای حضور در بخش دیگرگونه‌های اجرایی جشنواره برگزار شد.

حسین مسافر آستانه دبیر و سامان خلیلیان مدیر بخش نمایش‌های خیابانی و دیگرگونه‌های اجرایی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با فرهاد درودگر مسئول امور هنری زندان‌های استان تهران و پارسا پولادوند کارشناس هنری بازداشتگاه اوین دیدار کردند. این جلسه با محوریت تولید یک نمایش شورایی با محوریت موضوع «ترور» در آستانه سالگرد شهید سردار حاج قاسم سلیمانی و با توجه به بخش ویژه سرباز انقلاب در جشنواره امسال برگزار شد.

حسین مسافر آستانه دبیر جشنواره سی و نهم تئاتر فجر با اشاره به حمایت خود از این همکاری مشترک عنوان کرد: تئاتر به عنوان مهمترین ابزار تعلیمی و تربیتی می‌تواند به مددجویان زندان‌ها کمک کند و قابلیت آن را دارد که تاثیر شگرفی بر بهبود وضعیت اقشار آسیب دیده اجتماعی داشته باشد. آموزش و تولید تئاتر در آموزشگاه‌ها هم می‌تواند به کاهش آسیب‌های اجتماعی منجر شود.

در ادامه سامان خلیلیان مدیر بخش نمایش‌های خیابانی و دیگرگونه‌های اجرایی عنوان کرد: در این دوره از جشنواره بر کیفیت بالای آثار در بخش دیگرگونه‌ها و نمایش‌های خیابانی و سایر بخش‌ها تاکید وجود دارد و از حضور گروه تئاتر بازداشتگاه اوین در جشنواره استقبال می‌کنیم.

فرهاد درودگر نیز به ظرفیت‌های موجود در زندان‌های استان تهران به منظور تولید و اجرای عمومی تئاتر توسط مددجویان و در سطح شهر اشاره کرد.

همچنین پارسا پولادوند نسبت درباره شرایط بازداشتگاه اوین جهت تمرین و اجرای آثار نمایشی توضیحاتی را ارائه کرد و سالن آمفی تئاتر این بازداشتگاه را دارای استانداردهای لازم به این منظور دانست.

در پایان این نشست هم‌اندیشی سالن آمفی تئاتر بازداشتگاه اوین به عنوان یکی از سالن‌های اجرای نمایش در در سی و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر انتخاب و مقرر شد گروه تئاتر اوین با لحاظ کردن استانداردهای کیفی در بستر آنلاین به اجرای اثر خود در ایام جشنواره بپردازد.

سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافرآستانه بهمن ۹۹ برگزار می‌شود.

۷ نمایش در بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر سردار آسمانی اجرا می‌شوند

هیات انتخاب آثار بخش صحنه‌ای دومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی متشکل از وحید فخر موسوی، محمد لارتی و سیدعلی موسویان ۷ اثر نمایشی را واجد شرایط برای اجرا در این رویداد معرفی کردند.

نمایش‌های راه یافته به بخش صحنه‌ای دومین دوره جشنواره سردار آسمانی بدین شرح است:

نمایش «سبابه نشین» (عقیق) به نویسندگی و کارگردانی شهرام سلطانی و شاهین سلطانی از شهر اراک استان مرکزی

نمایش «جدال» به نویسندگی و کارگردانی محمد داورپناه از شهر بجنورد استان خراسان شمالی

نمایش «یک و بیست دقیقه بامداد» به نویسندگی و کارگردانی پژمان شاهوردی از شهر بروجرد استان لرستان

نمایش«موج» به نویسندگی و کارگردانی سجاد منصوری از شهر زرند استان کرمان

نمایش «وقتی ماهیچه‌ها سنگ می‌شوند» به نویسندگی و کارگردانی کیانوش احمدی از شهر تهران استان تهران

نمایش «ایستاده چو سرو به تماشای خورشید» به نویسندگی هاشم پورمحمدی و کارگردانی مرتضی اسدی مرام از شهر کرمانشاه استان کرمانشاه

نمایش «نفس سرد» به نویسندگی و کارگردانی محمد قاسمی از شهر تهران استان تهران

دومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی با حمایت بنیاد فرهنگی روایت فتح، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان و به دبیری امیرحسین شفیعی در قالب سه بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی، بخش صحنه‌ای و خیابانی از ۱۰ تا ۱۵ دی ماه در کرمان برگزار می‌شود.

بدرقه اشکبار آقای خنده گیلان به سوی خانه ابدی

پیکر «رضا نظری» کمدین معروف گیلانی با چشمان اشکبار هم استانی ها و همشهریانش بدرقه و در قطعه هنرمندان انزلی به خاک سپرده شد.

غلغله‌ای برپا بود، یادمان نمی‌آید بعد از فوت مرحوم «سیروس قایقران»، انزلی چنین تشییع باشکوهی را برای یک عزیز از دست رفته دیده باشد، مردم از پیر و جوان و زن و مرد آمده بودند که بگویند قدردان تلاش‌های مردی هستند که حدود ۳۰ سال آفریننده خنده بر لبان مردم بود و امروز در کمال ناباوری و پس از هفت ماه جنگ با بیماری سرطان خون به خاک سرد سپرده شد، البته نباید فراموش کرد که به دلیل شرایط کرونایی بسیاری از مردم ترجیح دادند در منازل خود و از طریق صفحات مجازی این مراسم را دنبال کنند.

اما آقای خنده گیلان از میان مردم رفت تا آخرین سکانس بازیگریش تشییع پیکر خودش باشد و با رفتنش در آغازین روزهای زمستان، داغی سرد بر دل مردم نهاد.

«رضا نظری» از هفت ماه پیش که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کرد، بی مهری‌های بسیاری دید و چشم انتظار اقدام خیلی از مسئولانی بود که فقط به گرفتن عکس سلفی با وی اکتفا کردند و پس از فوتش تنها با بنرهای تسلیت و تعزیت و عکس با خانواده این مرحوم دین خود را به وی ادا کردند.

در مدت هفت ماه گذشته با فراخوان از صفحات اینستاگرامی و اعلام شماره کارت رضا نظری، کمک‌های مالی بسیاری برای ادامه روند درمان این هنرمند محبوب جمع آوری شد به نوعی که برخی از کسانی که کمک‌های قابل توجهی کرده بودند خواستند نامشان فاش نشود و حتی شورای شهر رشت نیز مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای درمان رضا نظری اختصاص داد اما این هنرمند در خانه خود غریبه ماند و فریاد درخواست کمک رسانه‌ها هم از مسئولان انزلی برای «رضا نظری» به جایی نرسید.

مردم با حضور پرشور در این مراسم نشان دادند که قدرشناس کسی هستند که اگرچه در زمان حیاتش حتی به سختی به وی مجوز اجرای برنامه می‌دادند و غصه‌های بسیار بر دل داشت اما دل مردم را شاد کرد و همان مردم، امروز برایش سنگ تمام گذاشتند.

جزییاتی از تازه ترین تصمیمات دولتی برای تعیین حریم تئاتر شهر

پروژه تعیین حریم مجموعه تئاتر شهر در دیدار معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد مرحله تازه ای شد.

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی وزارت میراث فرهنگی وگردشگری، پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران و جبرائیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران باستان روز سه شنبه دوم دی ماه در دیدار با سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادرآشنا مدیرکل هنرهای نمایشی و ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاتر شهر بر ضرورت عملیاتی شدن پروژه تعیین حریم مجموعه تئاتر شهر طی روزهای آینده تاکید کردند.

ابراهیم گله دارزاده: حذف تعیین حریم در تئاتر شهر نتیجه معکوس داد

ابراهیم گله دارزاده رییس مجموعه تئاتر شهر گفت: پیرو جلسه و دیداری که طی روزهای گذشته با مدیر موزه ملی ایران در تئاتر شهر داشتیم، تاکید بر این شد که موضوع تعیین حریم مجموعه تئاتر شهر می تواند به عنوان یکی از موضوعات مهم وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مورد توجه قرار گیرد بنابراین جلسه مشترک مدیران وزارت میراث فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز برگزار شد که امیدوارم نتایج ارزشمندی برای تئاتر شهر داشته باشد.

وی افزود: به هر حال شرایط این سال های تئاتر شهر به گونه ای رقم خورده که متاسفانه شاهد اتفاقات ناخوشایندی در محیط پیرامونی این مجموعه هستیم و لازم است هرچه زودتر اقدام عاجلی برای کاهش این آسیب ها انجام داد. مجموعه تئاترشهر یکی از نقاط مهم تاریخی تهران است که می تواند دربرگیرنده جاذبه های فرهنگی، هنری، میراث فرهنگی و گردشگری باشد.

رییس تئاتر ادامه داد: حدود ۲ دهه پیش بنا به تصمیم مدیران شهرداری آن دوران تصمیم بر این شد تا حصار فیزیکی تعیین کننده حریم این مجموعه با محیط مجاور برداشته شود. شرایطی که به دلیل تغییرات اجتماعی به وجود آمده ماجرا را به سمت دیگری سوق داد که موجب بروز آسیب های فراوانی در این ناحیه شد. به دلیل همین فقدان تعیین حریم امروزه شاهد تخریب و آسیب های متعدد فیزیکی به مجموعه هستیم. از این منظر لازم است تا با حمایت و همراهی وزارت میراث فرهنگی تعیین حریم تئاتر شهر محقق شود.

قادر آشنا: ساختمان تئاترشهر اعتبار تئاتر ایران است

قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی هم در این نشست بیان کرد: ساختمان تئاترشهر اعتبار تئاتر ایران است بنابراین نگهداری و مرمت آسیب های آن باید متناسب با شان و جایگاه این مجموعه باشد. اما در این راه بزرگترین نگرانی ما حریم تئاتر شهر است که در این زمینه طی هفته های گذشته جلسات متعددی را با مدیران شهرداری تهران برگزار کردیم تا بتوانیم هرچه زودتر موضوع تعیین حریم را مرتفع کنیم.

وی افزود: اکنون فرصت هایی برای مرمت مجموعه تئاتر شهر وجود دارد. تئاتر شهر یک اثر دارای ثبت ملی است که نگهداری و مرمت آن اولی تر از هر مساله دیگری است.

سیدمجتبی حسینی: پیشنهاد سه طرح اجرایی به وزارت میراث فرهنگی برای تئاترشهر

سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت های گسترده تئاتر ایران در مقایسه با فعالیت هنرمندان تئاتر کشورهای دیگر در منطقه بیان کرد: همزمان با فعالیت گسترده هنرمندان تئاتر در تهران و سایر شهرهای کشور، قلب هنر نمایش در تئاتر شهر می زند و می توان گفت اینجا به تعبیری نقطه عشق بسیاری از دوستداران و هنرمندان تئاتر است که از تئاتر شهر وارد حوزه تئاتر شدند.

وی افزود: موارد مجموعه تئاتر شهر در ارتباط با میراث فرهنگی مبتنی بر سه نکته است اولا تعیین حریم برای مجموعه تئاتر شهر بر اساس نظرات مکتوب کارشناسی شده در قالب یک پروژه رسمی که می تواند نقش قابل توجهی برای اهمیت این موضوع داشته باشد. قدم دوم تهیه گزارش کارشناسی آینده نگارانه برای نگهداری بنای تئاتر شهر به عنوان یک اثر دارای ثبت ملی است که باید چه دستور العملی در این زمینه صادر شود و اقدامات برای حفاظت بنا بر اساس دستورالعمل تخصصی باشد.

حسینی یادآور شد: گام بعدی هم تعیین کارشناسانی از سوی امور موزه های وزارت میراث فرهنگی است که بتوانند به عنوان یک گروه کارشناس متخصص در بحث آرشیو، مستندسازی و محتوا سازی همراه همکاران ما در مجموعه تئاتر شهر باشند و اینکه چگونه محتوای موجود را به نمایشگاهی پویا و محلی برای حضور گردشگران بر اساس قواعد بین المللی مجموعه های فعال فرهنگی هنری تبدیل کنیم. به هر حال اسنادی که در مجموعه تئاتر شهر وجود دارد یک سرمایه ملی و گنجینه ای است که می تواند نقش بسیار ارزشمندی در شناساندن اتفاقات گذشته تئاتر کشورمان داشته باشد.

محمدرضا کارگر: رسیدگی به ماجرای تعیین حریم تئاتر شهر اورژانسی است

محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی وزارت میراث فرهنگی وگردشگری هم در این جلسه گفت: تیاتر شهر به عنوان ظرفیت مهم فرهنگی هنری شهر تهران از مشکلات زیادی برای نگهداری برخوردار است بنابراین باید نسبت به رفع مسائل مربوط به تعیین حریم این مجموعه کارهای لازم را انجام دهیم. در شرایطی هستیم که تجربه برداشتن حصار از مجموعه تئاتر شهر که دو دهه قبل پیاده سازی شده، جواب لازم را نداده و آسیب هایی برای تئاتر شهر داشته است. یک مکان فرهنگی و هنری نیز حریم و حرمت دارد و ضروری است که ساختمان تئاتر شهر به اصالت بنای خود بازگردد.

مدیرکل امور موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی وزارت میراث فرهنگی وگردشگری تصریح کرد:  ما در امور موزه های وزارت میراث فرهنگی آماده ایم تا هرگونه همکاری در زمینه راه اندازی موزه و مواردی از این دست در مجموعه تئاتر شهر داشته باشیم.

پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران نیز در ادامه این جلسه گفت: با در نظر گرفتن شرایط موجود و پروژه «پهنه فرهنگ و هنر رودکی» باید تلاش کنیم میراث فرهنگی برای بهبود اوضاع کنونی تئاتر شهر کمک کند. در این راه ترسیم یک نقشه راه و تشکیل یک کمیته یا شورای راهبردی برای حل مشکلات کنونی تعیین حریم تئاترشهر پیشنهاد می شود که این کمیته یا شورا با حضور نمایندگان نهادها و مجموعه های مرتبط به زودی تشکیل شود.

جبرائیل نوکنده: تعیین حریم تئاتر شهر حداقل کار ممکن است

جبرائیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران باستان نیز در این جلسه اظهار کرد: تعیین حریم برای مجموعه تئاتر شهر امر بسیار مهم و ضروری است ضمن اینکه تئاتر شهر جدای از ماجرای تعیین حریم دربرگیرنده ویژگی های منحصر به فردی به لحاظ ساختار معماری و فرهنگی است.

محمدحسن طالبیان: بررسی ابلاغ رسمی موضوع «اعیان و عرصه» تئاتر شهر برای تعیین حریم

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سخنانی بیان کرد: امیدوارم در وزارت میراث فرهنگی بتوانیم در بهبود اوضاع فعلی تئاتر شهر کارهایی را انجام دهیم. مجموعه تئاتر شهر یکی از مهم ترین زنجیره های معماری دوره مدرن کشورمان است که حتی قابلیت ثبت در فهرست جهانی یونسکو را دارد.

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: مباحثی هم در حوزه سلسله مراتب معماری و مرزبندی های موجود در عرصه ها وجود دارد که مشتمل بر قواعدی برای تردد مردم در فضای فرهنگی است. شاید در ۲ دهه قبل نگاه دیگری برای مجموعه تئاتر شهر وجود داشت اما واقعیت این است که حتما باید در این مکان حصار وجود داشته باشد. تئاتر شهر اکنون یک منطقه بحران زده است که باید با شهرداری تهران درباره بهسازی وضعیت موجود کارهای مهمی انجام داد.

طالبیان افزود: همه باید بسیج شویم تا در حوزه مرمت ساختمان مجموعه تئاترشهر کارهایی را انجام دهیم. البته ما به دلیل محدودیت های قانونی قادر به حمایت های مالی برای مرمت مجموعه های تحت نظر دولت نیستیم اما قطعا در حوزه مشاوره و آسیب نگاری اولویت های ترمیم همراهی و کمک می کنیم. از هم اکنون هم برای تدوین دستورالعمل نگهداری ساختمان نیز آمادگی کامل داریم تا کارهای لازم را انجام دهیم. در حوزه تجهیزات موزه ای نیز می توانیم به طور کامل در خدمت اهالی تئاتر شهر باشیم. تشکیل شورای راهبردی و مشورتی که جلساتی را برگزار کند و درباره تعیین حریم تئاتر شهر تا رسیدن به نتیجه به هدف مشخصی برسد امری ضروری است.

معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پایان تاکید کرد: همه تلاش ها باید مبتنی بر این چارچوب باشد که عرصه و اعیان تئاتر شهر از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به شهرداری تهران اعلام شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: تئاتر شهر تئاتر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تئاتر شهر تئاتر معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی جشنواره تئاتر سردار آسمانی نویسندگی و کارگردانی وزارت میراث فرهنگی تعیین حریم تئاتر شهر فرهنگ و ارشاد اسلامی گردشگری و صنایع دستی سی و نهمین جشنواره جشنواره تئاتر فجر مجموعه تئاتر شهر بازداشتگاه اوین انجام دهیم امور موزه ها دیگرگونه ها استان تهران تئاتر شهر بخش صحنه ای عنوان یک امور هنری زندان ها رضا نظری آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۱۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن «سنگلج» می‌لرزد!

در چند روز اخیر، ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه «سنگلج» که در تملک شهرداری تهران است و از دوره مدیریت محمد باقر قالیباف بحث واگذاری آن به این تماشاخانه مطرح بوده، خبرساز شده است.

به گزارش ایسنا، بعد از ابراز نگرانی پریس مقتدی، مدیر این تماشاخانه درباره آسیب زدن به این بنای قدیمی، مشاهده ها هم حاکی از آن است که به هنگام ساخت و ساز ساختمان مجاور، بنای تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود و از آنجاکه این تماشاخانه روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته، این ساخت و ساز نگرانی جامعه هنری را در پی دارد که مبادا فاجعه‌ای انسانی در پیش باشد. از سوی دیگر از آنجاکه تماشاخانه «سنگلج» در فهرست آثار ملی ثبت شده است، هر گونه ساخت و سازی در مجاورت آن باید با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی باشد.

در همین زمینه کاظم نظری، مدیر کل هنر‌های نمایشی درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز ساختمان مجاور «سنگلج» گفت: از دفتر طرح‌های عمرانی پیگیر این مساله هستیم و کارشناسان این دفتر از ساختمان بازدید کرده‌اند. در حال حاضر چال‌برداری انجام نشده و فعلا ساخت و ساز در مرحله هم‌سطح زمین است، ولی اگر بخواهند چال‌برداری کنند، باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرند.

او ادامه داد: فعلا نامه‌نگاری‌های لازم با میراث فرهنگی و دفتر حقوقی وزارت ارشاد انجام شده و اگر قرار باشد ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج گسترش پیدا کند یا دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد، قطعا باید با هماهنگی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی باشد.

نظری اضافه کرد: فعلا دفتر‌های اداری مالی، حقوقی و طرح‌های عمرانی با میراث فرهنگی در تعامل و تماس هستند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را با میراث فرهنگی انجام داده‌ایم، ولی کارشناسی که مسئول رسیدگی به این موضوع (خانه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی) است، فعلا در ماموریت به سر می‌برد و قرار است هفته آینده این موضوع با پیگیری ایشان دنبال شود.

او در پاسخ به اینکه با توجه به تخریبی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد ساخت و ساز ادامه داشته باشد و متوقف نشود، توضیح داد: قطعا اگر قرار باشد ساخت و ساز ادامه پیدا کند، باید مسائل امنیتی و پروتکل‌های اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی را رعایت کنند. ما تا پیش از عید پیگیر بودیم که ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج به این تماشاخانه واگذار شود همچنانکه خیلی از بزرگان هنر کشورمان هم پیگیر این قضیه بودند، ولی متاسفانه با رفتن آقای قالیباف از شهرداری، این موضوع مسکوت ماند.

مدیر کل هنر‌های نمایشی با تاکید بر ضرورت گسترش نمایش‌های ایرانی یادآوری کرد: اگر قرار به راه‌اندازی بنیاد تئاتر ملی باشد، نیازمند فضایی برای تولید هنر و انجام کار‌های پژوهشی هستیم و با این تصور که شهرداری ساختمان مجاور سنگلج را در اختیار ما قرار می‌دهد، منتظر اجرایی شدن این وعده بودیم که مساله ساخت و ساز پیش آمد.

او در پاسخ به اینکه طبق مشاهده ایسنا، بر اثر این ساخت و ساز، تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود، گفت: امیدواریم این ساختمان‌ساز به فاجعه انسانی منتهی نشود. به هر حال ما هم این نگرانی‌ها را داریم و پیگیر حل این وضعیت هستیم. اما فعلا شرایط به گونه‌ای نبوده که اجرای نمایش را متوقف کنیم.

نظری در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز اداره تئاتر نیز گفت: مجوز اداره تئاتر را از شورای عمرانی گرفته‌ایم و مشغول برآورد هزینه‌ها هستیم تا کار شروع شود. آقای وزیر هم دستور لازم را صادر کرده‌اند. قرار است تا هفته آینده برآورد هزینه نقشه ساختمان از سوی دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد ارایه شود. اگر بتوانیم مجوز یک بنای ۵، ۶ طبقه را بگیریم، مهمانسرایی هم برای هنرمندان تئاتر استان‌ها خواهیم ساخت تا دیگر نیازی به اقامت در هتل نداشته باشند. ضمن اینکه امیدوارم بتوانیم دفتر‌هایی برای کارگردانان تئاتر تهران در یکی از طبقات اداره تئاتر بنا کنیم.

لازم به یادآوری است که تماشاخانه سنگلج با نام پیشین ۲۵ شهریور، نیمه اول دهه ۴۰ در محله قدیمی سنگلج راه‌اندازی شد که محل کار و فعالیت بزرگانی، چون عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی، جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، عباس جوانمرد، خلیل موحد دیلمقانی، محمود دولت آبادی، بیژن مفید و ... بوده است. این تماشاخانه به عنوان تالاری ویژه اجرای نمایش‌نامه‌های ایرانی تعریف شد و هرچند در بخشی از تاریخ فعالیت خود، میزبان اجرای نمایشنامه‌های خارجی هم بوده، ولی همچنان به عنوان نماد تئاتر ملی کشورمان به شمار می‌رود. تالاری که به گفته علی نصیریان، خشت خشت آن پر از برای بزرگان تئاتر کشورمان پر از خاطره است.

دیگر خبرها

  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • تن «سنگلج» می‌لرزد! + تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!+ تازه‌ترین توضیحات مدیر تئاتر