Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، خالد بیدون استاد حقوق دانشگاه کالیفرنیا ( برکلی آمریکا) طی سخنانی در نشست «چرایی اسلام ستیزی در غرب» که به همت مجمع بین المللی اساتید مسلمان برگزار شد، با اشاره به انتشار کتاب های درباره اسلام هراسی در آمریکا گفت: من دو کتاب نوشته ام و الان هم روی کتاب سوم کار می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا، درباره کتاب اولم صحبت می‌کنم با عنوان «اسلام هراسی در آمریکا». این کتاب زمانی مطرح شد که دونالد ترامپ، به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری ظهور کرده بود.

وی افزود: هدفی که در نگارش کتاب اولم مدنظر بود، تاکید بر این گزارش بوده که با روی کار آمدن دونالد ترامپ، وجهه جدیدی از اسلام هراسی در جامعه آمریکا ظهور پیدا کرده است. بن مایه و روند اصلی در کتاب اسلام هراسی در آمریکا این بود که با نگاه تاریخی و سیر تاریخی نشان دهد نگاه‌های تعصب آمیز و ارتجاعی درمورد مسلمانان، چه ریشه‌هایی داشته است؟

 استاد حقوق دانشگاه کالیفرنیا ادامه داد: نکته نخست اینکه از سال 1790 تا 1950 قانونی در ایالات متحده وجود داشت مبنی بر اینکه اگر قرار است فردی به عنوان شهروند آمریکا پذیرفته شود، باید سفیدپوست باشد. بر این اساس، مسلمان‌ها نمی‌توانستند شهروند آمریکا شوند؛ زیرا درباره پیروان دین اسلام، این تلقی وجود داشت که آنها غیرسفید پوست هستند.

بیدون تصریح کرد: نکته دومی که در این کتاب بر آن تاکید کردم عبارتست از اینکه به صورت مستمر و پیوسته، این گزاره را مطرح می کنند که مسلمانان، مهاجران تازه واردی هستند که وارد جامعه آمریکایی شده اند. این در حالی است که واقعیت‌های تاریخی می گوید 30 درصد بردگانی که از کشورهای افریقایی به آمریکا برده شده‌اند، مسلمان بودند. این برده‌های مسلمان چون برده بودند، اجازه نداشتند شعائر اسلامی خودشان را برپاکنند.

وی تاکید کرد: کتاب دوم، عبارتست از «اسلام هراسی در قوانین امریکا». این کتاب به نگرش حقوقدان‌ها و یا قوانینی می پردازد که در این زمینه در امریکا وجود دارد. این کتاب را انتشارات دانشگاه کمبریج در انگلیس منتشر کرده و هدف از آن عبارتست از بیان صریح این نکته که اسلام هراسی در وجوه مختلف خود، چگونه در شئون زندگی آمریکایی ظهور پیدا کرده است.

این استاد دانشگاه گفت: یک فصل کتاب به این نکته می‌پردازد که چگونه «اسلام هراسی» در حوزه قراردادهای اشتغال، خودش را نشان می‌دهد. در این بخش، تشریح شده که چه بسترهای قانونی وجود دارد که دایره کار را برای فردی گسترده می کند که می خواهد با مسلمانی قرارداد ببندد و بالتبع، دایره را برای مسلمانان محدود می کند.

بیدون خاطرنشان کرد: فصل دیگر کتاب به این نکته می پردازد که اسلام هراسی با مهاجرت و مهاجران چه ارتباطی دارد و اینکه چگونه سیاست‌های بیگانه ­ستیز موجود در آمریکا و قوانین مربوط به آن، علیه مسلمانانی به کار گرفته شده که مهاجر بوده یا خواسته اند شهروند امریکا شوند.

وی ادامه داد: فصل دیگر کتاب، به بحث «امنیت و اسلام هراسی» می‌پردازد. شاید این معروفترین حوزه مطالعات اسلام هراسی باشد که به آن پرداخته شده است. همانطور که استحضار دارید در ایالات متحده و همچنین به صورت عام‌تر در اروپا، هرگاه از مسلمان‌ها و هویت‌شان صحبت می‌شود، مسلمانان را به تروریست‌ها نسبت می دهند و شاید این مسئله، مضرترین تأثیر اسلام هراسی باشد که متوجه جامعه مسلمانان شده و سبب شده آنها نتوانند در کشورهای غربی شعائر و مناسک خودشان را داشته باشند.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: در ادامه می خواهم به صورت مختصر به کتاب سومی بپردازم که الان در حال نگارش آن هستم. بن مایه یا روند اصلی کتاب سوم، عبارتست از «اسلام هراسی، پدیده جهانی» من در این کتاب، به پروژه اسلام هراسی در کشورهای دیگری از قبیل چین و هند و به صورت مشخص‌تر، پدیده دیگری می پردازم که در کشورهای اروپایی و به صورت مشخص تر در فرانسه، شاهد ان هستیم.

وی گفت: هدف از این کتاب، نشان دادن این واقعیت است که اسلام هراسی، یک سازه ذهنی نیست که فقط در آمریکا دنبال شود؛ بلکه نوعی نگاه تعصبی است که در سراسر جهان ترویج می شود و سناریوی آمریکایی مبارزه با تروریسم، همانند جریانی بوده که مقوم این سناریو شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اسلام کتاب آمریکا ترامپ اساتید مسلمان اسلام هراسی در آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۲۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)



منبع:همشهری

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کشته شدن یک سیاه پوست دیگر به دست پلیس آمریکا (فیلم) سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه «تگزاس» (فیلم) حمله به ماشین خودران گوگل در آمریکا (فیلم)

دیگر خبرها

  • ترامپ: حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا پول گرفته‌اند
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تبدیل به پادگان نظامی شد؛ ترامپ خوشحال شد
  • تمجید دونالد ترامپ از دستگیری دانشجویان معترض 
  • از حسرت کودکان نیازمند تا لبخند گرمابخش یک معلم
  • استاد دانشگاه کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • واکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین
  • نعل وارونه آزادی بیان در آمریکا
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)