Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان باراک راوید نویسنده صهیونیست در مقاله‌ای که در پایگاه والا منتشر شد امکان رویارویی کابینه رژیم صهیونیستی با دولت جو بایدن را در موضوع هسته‌ای ایران بعید نمی‌داند.

راوید معتقد است بایدن در چارچوب تلاش‌های آمریکا برای رسیدن به توافق بهتر با ایران، تصمیم دارد به توافقنامه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بازگردد، اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اقداماتی علیه این تصمیم آغاز کرده است و به نظر می‌رسد در روز‌های پیش از انتخابات زودهنگام در اسرائیل، این تلاش‌ها بیشتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راوید در این مقاله آورده است: اسرائیل و دولت بایدن در نگرش به توافقنامه هسته‌ای با ایران در دو جهت متضاد حرکت می‌کنند، یکی تلاش می‌کند به این توافقنامه باز گردد و دیگری سعی می‌کند چنین اتفاقی رخ ندهد. بایدن و مشاورانش پس از پیروزی در انتخابات، بار‌ها تاکید کردند در پی توافق اصولی با ایران هستند تا هم تحریم‌ها علیه این کشور برداشته شود و هم آمریکا به توافقنامه هسته‌ای باز گردد.

وی فاش ساخت: تاکنون هیچ تماسی میان دولت بایدن و اسرائیل برقرار نشده است، اما نتانیاهو و مشاوران نزدیکش به همراه رون دریمر، سفیر تل آویو در واشنگتن در پیام‌هایی جداگانه خطاب به دولت جدید آمریکا، از مخالفت خود با بازگشت به توافقنامه هسته‌ای سخن گفته اند. نتانیاهو اعلام کرده است دولت جدید آمریکا حق ندارد چنین کاری انجام دهد. دریمر نیز این اقدام را اشتباه فاحش خوانده و حتی با بیان اینکه بازگشت به توافقنامه هسته‌ای برای خاورمیانه خطرناک و وحشت آور خواهد بود، آن را بالاتر از اشتباه دانسته است.

باراک راوید نوشت: مشاوران جو بایدن که عموما در دولت باراک اوباما منصب‌های بالایی در اختیار داشتند، پیام‌های نتانیاهو و نزدیکانش را می‌شنوند. این پیام‌ها برای برخی از آنان یادآور اتفاقات سال ۲۰۱۵ یعنی حملات آن زمان نتانیاهو علیه دولت آمریکاست، با آنکه از این روند برایشان مایه خرسندی نیست، به روی خود نمی‌آورند و در این مرحله سکوت در پیش گرفته اند.

این نویسنده اسرائیلی ادامه داد: در مورد ایران، شاهد موضع واحدی در کابینه اسرائیل نیستیم. با آنکه نتانیاهو و دریمر راه تندرو‌ها را در پیش گرفته و با هر گونه بازگشت به توافقنامه هسته‌ای مخالفت کرده اند، وزرای جنگ و امور خارجه یعنی بنی گانتس و گابی اشکنازی به همراه آویو کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش، موضع متفاوتی دارند و توافق با ایران را رد نمی‌کنند، اما می‌گویند توافق باید جدید و به مراتب بهتر از توافق سال ۲۰۱۵ باشد.

بر اساس مقاله باراک راوید، با توجه به اینکه تا به الآن تماس خاصی میان مقامات عالی رتبه اسرائیل با اعضای دولت جو بایدن برقرار نشده است، مقامات عالی رتبه سیاسی و نظامی اسرائیل سعی کرده اند از سفر اخیر مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به اسرائیل سود ببرند، زیرا به نظر می‌رسد میلی پس از آغاز به کار دولت بایدن نیز در سمت خود باقی بماند و اگر چنین شود، آنگاه ممکن است میلی به پلی برای ارتباط میان اسرائیل با دولت جدید آمریکا تبدیل شود.

راوید فاش کرد: مارک میلی با نتانیاهو، گانتس، کوخاوی و برخی از مقامات عالی رتبه نظامی دیگر در اسرائیل دیدار کرد. پیام اصلی همه این نشست‌ها برای آمریکا این بود که بایدن نباید در بازگشت به برجام عجله کند بلکه باید تلاشش را بر این اصل استوار کند که از فشار‌های ناشی از تحریم‌های دولت ترامپ علیه ایران جهت رسیدن به توافق بهتر با این کشور بهره ببرد، اما اگر بخواهد به سرعت به برجام بازگردد، این اهرم فشار را از دست خواهد داد و راه رسیدن به توافق بهتر را دشوار خواهد کرد.

پیام دیگری که اسرائیل از طریق میلی به آمریکا ارسال کرد تا او با اعضای دولت جدید کشورش در میان بگذارد، این بود که به روابط با عربستان و امارات اهمیت دهد. این پیام به این دلیل است که بایدن بار‌ها از این دو کشور به دلیل جنگ یمن و نقض حقوق بشر انتقاد کرده است هرچند مقامات اسرائیلی معتقدند بایدن در تعامل با این دو کشور باید نرمش بیشتری داشته باشد و از توافقنامه‌های عادی سازی روابط و فضای جدیدی که در منطقه ایجاد شده است، سود ببرد تا پل‌های ارتباطی میان آمریکا و این کشور‌ها تخریب نشود.

باراک راوید در انتها تاکید کرد: اوضاع سیاسی در اسرائیل بر روند مذاکرات تل آویو با بایدن تاثیر خواهد گذاشت، زیرا او در شرایطی کارش را در کاخ سفید آغاز می‌کند که اسرائیل درگیر انتخابات است. نتانیاهو تمایل دارد سفری به آمریکا و دیداری با بایدن داشته باشد، اما مشخص نیست آیا بایدن تمایلی دارد در چنین شرایطی این دیدار برگزار شود یا خیر,، زیرا ممکن است تمایل نداشته باشد به او به عنوان چهره‌ای نگریسته شود که در انتخابات بعدی اسرائیل مداخله می‌کند درست مانند رئیس جمهور قبلی (ترامپ) که در سه انتخابات اخیر اسرائیل مداخله کرده بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توافق هسته ای جو بایدن رژیم صهیونیستی توافقنامه هسته ای باراک راوید دولت جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۲۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد «یائیر لاپید» از دخالت تندروهای صهیونیستی در ارتش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در ادامه اختلافات داخلی و تنش در تل آویو، به تازگی «یائیر لاپید»، رهبر مخالفان کابینه نتانیاهو در انتقاداتی از هرج و مرج در دستگاه سیاسی این رژیم گفته است که انتصاب افسران در ارتش، نقش و وظیفه رئیس ستاد ارتش و وزیر دفاع است.

به نظر می‎‌رسد که این سخنان لاپید اشاره‌ای به دخالت نیروهای تندرو و وزرای افراطی کابینه نتانیاهو در ساختار ارتش و تصمیم گیری‌های نظامی است. در همین ارتباط نیز یائیر لاپید در ادامه با حمله مستقیم به وزاری کابینه نتانیاهو گفته است که تلاش اسموتریچ و بن گویر برای به دست گرفتن کنترل ارتش اسرائیل به نتیجه نمی‌رسد. اسموتریچ و بن گویر هر دو از وزرای بسیار تندرو کابینه نتانیاهو به شمار می‌روند.

با گذشت بیش از ۲۰۰ روز از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، ارتش این رژیم نتوانسته هیچیک از اهداف از پیش اعلام شده را در خصوص بازگرداندن اسرا و یا نابودی جنبش حماس محقق کند. همین مساله باعث شده درگیری‌های لفظی و اختلافات میان مقامات صهیونیست تشدید شود.

چند روز پیش نیز وزیر شهرک سازی در رژیم صهیونیستی در گفت و گو با رادیو ارتش این رژیم گفت: کابینه اسرائیل در حال فدا کردن همه چیز برای بازگرداندن ۲۲ یا ۳۳ اسیری است که شایستگی زندگی و حیات ندارند.

این سخنان وزیر شهرک سازی رژیم صهیونیستی باعث شد یائیر لاپید رئیس جریان مخالف در این رژیم واکنش نشان دهد.

لاپید در واکنش به این وزیر صهیونیست تاکید کرد: کابینه اسرائیل متشکل از ۲۲ یا ۳۳ عضو تندرویی است که حق زندگی ندارند.

این در حالی است که اوضاع در اراضی اشغالی متشنج‌تر شده و شهرک‌نشینان صهیونیست شب گذشته نیز به تظاهرات اعتراضی خود علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه وی ادامه دادند.

خبرنگار الجزیره گزارش داد که صدها شهرک‌نشین صهیونیست در برابر ساختمان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در «تل‌آویو» دست به تظاهرات زده و خواهان امضای توافق مبادله اسیران میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین در نوار غزه شدند.

خانواده‌های اسیران صهیونیست نزد مقاومت فلسطین در نوار غزه خواهان نشست فوری با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اطلاع از رویکرد جدید توافق مبادله اسیران میان این رژیم و مقاومت فلسطین در نوار غزه شدند.

پیش از این «یائیر لاپید» رئیس مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی تاکید کرده بود که عناصر موسوم به حریدیم (یهودیان تندرو) در سن خدمت باید به ارتش ملحق شوند.

وی افزود: ارتش اسرائیل در حال حاضر به این مساله نیاز دارد.

این در حالی است که «اسحاق یوسف» خاخام ارشد سرزمین‌های اشغالی در سخنانی تهدید آمیز تاکید کرده بود: اگر کابینه اسرائیل ما را مجبور کند که به ارتش بپیوندیم همگی این منطقه را ترک خواهیم کرد.

پیشتر «بنی گانتز» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی اذعان کرده بود که لایحه قانون نظامی که احزاب موسوم به حریدیم به دنبال تصویب آن هستند باعث وقوع درگیری‌های خطرناک در اراضی اشغالی خواهد شد.

کد خبر 6095415

دیگر خبرها

  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح
  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • انتقاد «یائیر لاپید» از دخالت تندروهای صهیونیستی در ارتش
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • رکوردی که نتانیاهو ثبت کرد