Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: در سال زراعی جاری حدود ۵۵ درصد مزارع گندم این استان با بذور دارای گواهی کشت شده در حالی که این میزان برای مزارع گندم کل کشور حداکثر ۳۴ درصد است.

حسین پژمان با بیان اینکه فارس به لحاظ تامین بذور گندم گواهی شده مورد نیاز کشاورزان از جمله استان‌های موفق است، عنوان کرد: بالغ بر ۴۲۰ هزار هکتار گندم در این استان کشت شده که ۲۷۰ هزار هکتار به صورت  آبی و ۱۵۰ هزار هکتار آن کشت دیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش ایسنا به نقل از جهادکشاورزی فارس، پژمان با بیان اینکه برای سطوح کشت مذکور حدود ۸۰ هزار تن انواع  بذور گندم مورد نیاز بوده است، اظهار کرد: در سال زراعی جاری حدود ۵۳ هزار تن از بذور گندم شامل ۴۸ هزاز تن بذر گواهی شده و استاندارد و پنج هزار تن دانه گندم مرغوب توسط سازمان جهاد کشاورزی فارس تامین و توزیع  شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با تاکید بر اینکه بیشترین حجم بذور گواهی شده گندم در کشور در فصل زراعی جاری در استان تهیه و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، افزود: قیمت پایین تر بذور گواهی شده نسبت به دانه گندم خود مصرفی کشاورزان، افزایش سطوح کشت گندم به خصوص کشت دیم و عدم پیش بینی دقیق زمان آغاز بارندگی‌ها باعث شد تا تقاضای کشاورزان برای خرید بذور گواهی شده افزایش یابد.

به گفته پژمان، بارندگی‌های زود هنگام نسبت به پیش بینی‌های سازمان هوا شناسی از بیستم آبان ماه و سه بارش پی در پی و با فاصله یک هفته از یکدیگر، تمایل کشاورزان به کشت برای استفاده از آب باران به عنوان خاکاب اول را بیشترکرد و موجب شد تا تقاضای کشاورزان برای بذور گواهی شده در یک دوره زمانی کوتاه سه هفته‌ای تشدید شد. 

او با بیان اینکه دلایل مورد اشاره فشار شدیدی بر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی برای تامین بذور گواهی شده یا دانه مرغوب گندم وارد کرد، اضافه کرد: بر اساس سوابق و تجارب موجود، در دو دهه گذشته حدود ۵۰ درصد کشاورزان از بذور خود مصرفی استفاده و حداکثر ۵۰ درصد بذر مورد نیاز خود را از وزارت جهاد کشاورزی دریافت می‌کردند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه قریب به ۲۰ شرکت تخصصی فرآوری و تامین کننده بذور گواهی شده گندم با ظرفیت تقریبی ۷۵۰ تن در روز در این استان وجود دارد که بخش عمده آنها در شهرستان مرودشت واقع است، بیان کرد: هم اکنون برنامه ریزی‌های لازم برای تامین بذور گندم مورد نیاز کشاورزان در سال بعد و جلوگیری از تکرار مشکلات سال جاری در حال انجام است. 

به گفته پژمان، برای مدیریت بذر گندم در سنوات آتی، علاوه بر تعیین قیمت مناسب که نقش اصلی در میزان تقاضای کشاورزان دارد، سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از ظرفیت انبارهای اداره کل تعاون روستایی و اتحادیه تعاونی‌های تولید استان فارس برای ذخیره سازی و تامین نیاز بذری کشاورزان کمک خواهد گرفت تا کشاورزان بیشتری به بذور با کیفیت دسترسی پیدا کنند.
 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گندم دیم سازمان جهادکشاورزی استان فارس سازمان جهاد کشاورزی فارس بذور گواهی شده تامین بذور مورد نیاز بذور گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۳۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، علیرضا دلبری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جغتای گفت: در پی نارضایتی فعالان بخش کشاورزی مبنی بر اختصاص سهمیه سوخت اداوات کشاورزی و به کمک فناوری نوین و یک شرکت فناور و نصب نرم افراز میزان کارکرد (jps) که میزان ساعت کارکرد وسیله و قدرت موتور و میزان فشاری که برای انجام کار تحمل می‌کند سنجیده می‌شود و براین اساس سهمیه سوخت تراکتور طبق جدول محاسبه واختصاص می‌یابد.
سید مرتضی میرزایی مدیر عامل شرکت فناور و طراح فناوری هم گفت:که به جز اعلام میزان ساعت کارکرد وسیله درصورتی که در وضعیت سیستم سیم کشی و برق ویا فشار روغن و احتمالا سرقت باطری توسط این نرم افزار پیامکی به تلفن همراه مالک تراکتور ارسال می‌شود تا مالک در صدد رفع مشکل براید.
او افزود:ضمن اینکه با توجه به اعلام مشکل به مالک در جهت افزایش هزینه‌های خرابی تراکتورو در صورت سرقت ان با رد یابی محل انتقال تراکتور به مالک اعلام می‌ شود.
مدیر عامل شرکت فناورگفت:ضمن اینکه در اینده باید تمامی ادوات کشاورزی به منظور جلو گیری از قاچاق سوخت و رعایت عدالت در توزیع سوخت کشاورزی به این سامانه ونرم افزار متصل شوند.

دیگر خبرها

  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس
  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد/سدها پر شد