Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 - یک کارشناس مسائل شبه قاره با اشاره به ترورهای اخیر روزنامه نگاران، فعالان مدنی و زنان افغانستان اظهار کرد: هدف اصلی از این ترورها ایجاد رعب و وحشت در بین روزنامه‌نگاران و فعالان زنان در این کشور است تا آن ها عرصه ای که در آن حضور دارند و مشغول به فعالیت هستند را رها و ترک کنند .

پیرمحمد ملازهی در گفت و گو با ایسنا در مورد ترورهای اخیر در افغانستان از جمله ترور فعالان رسانه ای و زنان در این کشور همسایه گفت: هنوز به صورت دقیق روشن نیست که این ترورها را چه کسانی انجام داده اند و انگشت اتهام از طرف دولت افغانستان و افکار عمومی این کشور به سمت طالبان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بخشی از طالبان این ترورها را رد کرده است ولی همچنان انگشت اتهام متوجه آن‌ها است ، اظهار کرد: اگر جریان های رادیکال اسلامی در افغانستان را که دربرگیرنده طالبان، داعش، القاعده و دیگر گروه های مسلح است در نظر بگیریم این جریان انگیزه کافی برای ایجاد ترور و وحشت در بین فعالان رسانه ای و فعالان مدنی و زنان افغانستان دارد ،چرا که این جریان فکر می کند که فعالان در این عرصه باعث شده اند که ابتکار عمل از دست آن ها خارج شود.ملازهی با اشاره به تکثر رسانه ها در افغانستان و تأثیرگذاری آن ها بر افکار عمومی گفت: آنچه که در بسیاری از این رسانه ها توسط روزنامه نگاران مطرح می شود با نگاه فکری این گروه های رادیکال همخوانی ندارد بنابراین این گروه های رادیکال با تهدید و ارعاب و انجام ترور می خواهند کاری کنند که آزادی رسانه ها که از سال ۲۰۰۱ در افغانستان ایجاد شده  است ،نتواند ادامه پیدا کند و ابتکار عمل را از دست فعالان رسانه ای خارج کنند.

این کارشناس مسائل شبه قاره با اشاره به نگاه طالبان به رسانه ها افزود: آن ها زمانی که امور در افغانستان را بر عهده داشتند کل رسانه ها را تعطیل کردند و فقط یک رادیو شریعت در افغانستان فعالیت می کرد که این رادیو نیز فقط اقدام به پخش قرآن و  تبلیغات مذهبی می کرد. اکنون فضای حاکم در رسانه ها این گروه های تندرو را اذیت می کند و آن ها تصور می کنند که رسانه ها ابتکار عمل را از دست آن ها گرفته اند. آن ها اگر حتی قدرت را نیز در دست بگیرند فقط مساجد را در اختیار خواهند داشت و قطعا مخاطبان این شبکه های تلویزیونی بیشتر از کسانی است که در مساجد حضور پیدا می کنند. بنابراین رسانه ها و روزنامه نگاران تبدیل به رقبای گروه های رادیکال اسلامی در افغانستان شده اند و همین موضوع انگیزه قوی به آن ها می دهد که فعالان رسانه ای و زنان را مرعوب و تهدید کنند.

وی ادامه داد : در حال حاضر این فضا و انجام این ترورها باعث ایجاد رعب و وحشت در بین فعالان رسانه ای افغانستان از جمله زنان شده است و گروه های رادیکال اسلامی به دنبال این هستند  که با ایجاد چنین فضایی این روزنامه نگاران با احساس اینکه جانشان در خطر است از انجام فعالیت دست بردارند.ملازهی خاطرنشان کرد : از دیگر سو در درون بخشی از جامعه افغانستان نیز آزادی به وجود آمده در این کشور  قابل هضم نیست، چرا که بخش زیادی از این جامعه سنتی است و بعید نیست که برخی از افراد که مخالف این روند هستند دست به انجام این ترورها زده باشند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: فعالان رسانه ای گروه های رادیکال روزنامه نگاران رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۷۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار حزب التحریر به طالبان

دفتر مطبوعاتی «حزب التحریر» در افغانستان در بیانیه‌ای ضمن تأیید بازداشت اعضای این گروه در ولایت‌های مختلف توسط طالبان نوشت: چنین فشارهایی حزب التحریر و اعضای آن را از ادامه دعوت و تلاش برای اقامه خلافت منصرف نمی‌کند.

این گروه در ادامه نیز از طالبان انتقاد کرد که اعضایش شامل عفو و آزادسازی زندانیان به‌مناسبت عید فطر قرار نگرفتند.

اواخر فروردین گذشته نیز حزب التحریر در بیانیه‌ای از بازداشت سخنگو و شماری از اعضای این گروه طی دو ماه گذشته به‌جرم دعوت و فعالیت و برپایی خلافت اسلامی خبر داده بود.

اداره اطلاعات طالبان دو سال قبل نیز فعالیت حزب ‌التحریر، جمعیت اصلاح و نهاد النجم را در افغانستان ممنوع اعلام کرده بود.

حزب ‎التحریر سازمانی است که تشکیل خلافت در سراسر جهان اسلام را هدف خود و هر یک از کشورهای اسلامی را ولایتی از این خلافت با مرکزیت سرزمین‌های عربی می‌داند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • اصحاب رسانه برای رضای خدا و خدمتگزاری به مردم قلم بزنند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • فعالان سرود بیمه می‌شوند
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند