Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال 1400 با چهار انتخابات مهم ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر، میان دوره‌ای مجلس و میان دوره‌ای مجلس خبرگان همراه است؛ این درحالی است که بر اساس گفته‌ی ستاد ملی مبارزه با کرونا، همه‌­گیری ویروس کرونا تا سال بعد قطعی است اما به نظر می‌رسد در فرصت کوتاه باقی مانده تا خرداد 1400، نهادهای مسئول برای نحوه‌ی برگزاری انتخابات سردرگم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_فاطمه زمانی_از یک سمت نگاه‌ها به آمار بالای تلفات کرونایی است و از سوی دیگر، چشم‌ها خیره به مشارکت پایین و 46 درصدی آخرین انتخابات ملی مانده؛ در حالی که کمتر از 6 ماه تا یکی از مهم‌ترین انتخابات‌های ریاست جمهوری کشور باقی‌مانده، هنوز مشخص نیست که آیا به جز دوراهی کاذب سلامت- مشارکت، راه‌حل دیگری وجود دارد؟ راهی که بتوان با حفظ سلامت مردم، مشارکت در انتخابات را نیز افزایش داد.

سال 1400 برای مردم ایران، با چهار انتخابات مهم ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر، میان دوره‌ای مجلس و میان دوره‌ای مجلس خبرگان همراه است؛ این درحالی است که بر اساس گفته‌ی ستاد ملی مبارزه با کرونا، همه‌­گیری ویروس کرونا تا سال بعد قطعی است و حتی کمرنگ شدن آن از طریق توزیع واکسن، حداقل تا پایان 1400 بعید به نظر می‌رسد.

چه کسی مسئول است؟

بر اساس قانون انتخابات ریاست جمهوری، روند برگزاری انتخابات برعهده‌ی وزارت کشور و نظارت بر صحت و امنیت آن برعهده شورای نگهبان است و چند ماهی است که مسئولین و نهادهای دخیل، درحال بررسی روش‌های ممکن برای برگزاری سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران هستند. جلسات ستاد انتخابات از آبان شروع شد و تقویم انتخابات ریاست جمهوری نیز از 11 اسفند آغاز خواهد شد. در همین خصوص رحمانی فضلی، وزیر کشور، 19 آذر در نشستی بیان کرد: «چگونگی اجرا، بحثی است که در کارگروه­های مختلف، هم توسط شورای نگهبان درحال بررسی است و هم توسط وزارت کشور و هم درباره تجربیاتی که کشورهای دیگر داشتند بحث کرده‌ایم.»

 

برخی کند بودن این روند را به شورای نگهبان نسبت می‌دهند؛ عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، دلیل مخالفت با پیشنهاد فعلی وزارت کشور را امن نبودن صندوق‌های الکترونیک و روش پیشنهادی دولت اعلام کرد؛ وی، 21 آبان در گفت‌وگویی با روزنامه فرهیختگان در همین باره گفت:«فردی که رأی به صندوق می‌اندازد، اطمینان دارد شورای نگهبان از آن پاسداری می‌کند. لذا ما، بیشتر دغدغه پاسداری از رای مردم را داریم.»
کدخدایی در اظهارات جدید خود و در گفت­و­گویی با خبرگزاری دانشجو نیز اعلام کرد که درصورت ایجاد زیرساخت­های امن و مناسب توسط دولت و قانونی شدن، شورای نگهبان از طرح‌های جدید و متفاوت مانند انتخابات الکترونیکی، از راه دور یا پستی استقبال می­‌کند.

 

درخصوص دیگر نهادهای تأثیرگذار، جمال عرف، رئیس ستاد هماهنگی انتخابات، در مصاحبه‌ای که اوایل آذر با خبرگزاری تسنیم داشت، بیان کرده بود که ممکن است لازم شود تسهیل برخی موانع قانونی برای روش‌های جدید، پس از تأیید شورای نگهبان توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا تصویب شود. اسماعیل موسوی، سخنگوی این ستاد نیز 21 آذر و در گفت‌وگویی با باشگاه خبرنگاران جوان از لزوم ورود مجلس برای تغییر و تصویب برخی قوانین خبر داد.

در چنین موقعیتی و در کشوری که سلامت مردم و مشارکت اجتماعی آن‌ها از اصول اساسی است، انتظار می‌رود که مسئولین حساسیت ویژه‌ای نسبت به روند برگزاری انتخابات داشته باشند اما با وجود اینکه کمتر از 6 ماه تا انتخابات فرصت باقی است، برنامه منسجمی از طرف دولت ارائه نشده و وزارت کشور هنوز در مرحله ارائه راهکار به سر می­برد.

تمامی مسیر‌های پیش‌رو

تعویق انتخابات، خط قرمزی است که بارها توسط مسئولین مختلف رد شده و همگی بر این موضوع تأکید داشتند که انتخابات ریاست جمهوری، طبق قانون در تاریخ 28خرداد سال بعد برگزار خواهد شد. ضمن اینکه این­ کار تأثیری هم در برطرف کردن موانع ندارد. چون پیش‌بینی فراز و فرود همه‌گیری بیماری کووید19 ممکن نیست.

اَشکال مختلف پیشنهادی و تجربیات کشورهای دیگر را می‌توان در دو دسته کلی بررسی کرد؛ یک دسته مانند روش‌های اینترنتی، پستی و الکترونیکی هستند که علاوه بر قانون، امکان اجرایی کردن آن‌ها را باید در زیرساخت‌ها نیز جست­وجو کرد؛ دسته‌ی دیگر، روش‌هایی هستند که تغییراتی جزئی مانند افزایش صندوق و زمان ایجاد می‌کنند و یا ترکیبی از روش‌های جدید و الکترونیک با مدل سنتی انتخابات هستند.

 

منهای زیرساخت

در ارتباط با انتخابات اینترنتی، بیژن عباسی، معاون پژوهش معاونت حقوقی رئیس جمهور چندی پیش و در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، با تأکید بر وجود مشکلات فنی و عدم اعتماد مردم، تصریح کرد: «انتخابات الکترونیک به این معنا که فرد در روز انتخابات از خانه رأی بدهد در کمتر کشوری انجام شده و در کشور ما با توجه به سرعتی که اینترنت دارد و احتمال هکی که در رای‌گیری وجود دارد و با بسترهای فعلی نمی‌توان تصور کرد که امکان رای­گیری از راه دور وجود داشته باشد.»

همچنین اسماعیل موسوی، سخنگوی ستاد انتخابات در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «انتخابات اینترنتی تقریبا در هیچ کجای جهان مرسوم نیست؛ زیرا امنیت انتخابات موضوع مهمی است که از طریق بستر اینترنت فراهم نخواهد شد. از همین رو ترجیح ما بر برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی است.»

در حوزه انتخابات پستی که در آمریکا انجام شد نیز موسوی اظهار کرده بود که این روش در جایی از قانون ما پیش‌بینی نشده؛ در همین خصوص، کدخدایی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو تأکید کرد:«به دلیل اینکه اخذ رأی یک کار مهم و حیاتی در سلامت انتخابات هست، اگر بخواهد به صورت پستی یا اخذ رای الکترونیک از راه دور و یا شیوه‌های مختلف دیگر انجام شود، باید این اقدام تبدیل به قانون در مجلس شود.»

پیشنهاد اصلی دولت

بیشترین اظهارت و پیشنهادها، حول تبدیل روش اخذ رأی دستی به الکترونیکی می‌­چرخد که از طریق آن، حضور افراد در محل رأی‌گیری، کوتاه می‌شود و شمارش آرا و اعلام نتایج نیز با سرعت بسیار بالا و بدون دخالت دست صورت می‌گیرد؛ در همین باره جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور در گفت­وگو با تسنیم بیان کرد:«انتخابات، 25 فرایند دارد و تا الآن 24 فرایند کاملاً الکترونیکی انجام می‌گیرد؛ فقط در بحث فرایند اخذ رأی یعنی صندوق الکترونیک تا الآن نتوانستیم با شورای نگهبان به توافق برسیم.»

 

وی مطرح کرد که دستگاه رأی‌گیری اصطلاحاً سینگل است و به جایی وصل نیست و با اشاره به این موضوع که دیگر زمانی برای تولید صندوق جدید نیست، ادامه داد: «به ‌نظر باید روی همین 30هزار صندوق الکترونیکی که داریم سرمایه‌گذاری کنیم، بر این اساس می‌توانیم 10 هزار شعبه از بیش از 60 هزار شعبه را الکترونیکی کنیم.»

ممکن‌ترین راه

در حال حاضر دو پیشنهاد قطعی و اصلی دولت، افزایش شعب و صندوق­‌های انتخاباتی و همچنین افزایش زمان انتخابات است که تنها مانع آن، قانون فعلی است که یک روز را جهت برگزاری تعیین کرده و به ورودِ مجلس برای تغییر قانون یا تصویب ستاد مبارزه با کرونا جهت تعیین شرایط خاص نیاز دارد؛ کشورهایی مانند روسیه و کره جنوبی نیز همین روش‌ها را برای انتخابات خود به­ کار بردند.

روش‌های ترکیبی دیگری نیز برای استفاده از صندوق‌های الکترونیکی در برخی مناطق با حساسیت کم‌تر یا در کلان‌شهرها از سوی دولت مطرح شده که در اینجا نیز نیازمند تأیید امنیت صندوق‌ها از طرف شورای نگهبان است.

کلاف سردرگم سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری

در ابتدای آذر، وزارت کشور در فراخوانی از دانشگاهیان، فعالان سیاسی، حزبی و رسانه­ای دعوت کرد تا در روند تدوین و اتخاذ سیاست‌ها، برنامه­ها و اقدامات مناسب برای برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ در شرایط کرونا، پیشنهادات خود را ارسال کنند.

به گزارش تسنیم، معاون سیاسی رئیس جمهور20 آذر درهمین­خصوص گفت: «خوش‌بختانه تا امروز دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خوبی راجع به برگزاری انتخابات 1400 از دانشگاهیان، نخبگان و اندیشه‌ورزان این عرصه شاهد بودیم و تلاش داریم با بهره‌گیری از نظرات نخبگان، شرایط مناسبی را برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر انتخابات 1400 فراهم سازیم.»

در جدیدترین اقدام نیز، پژوهشکده‌ی شورای نگهبان در قالب یک رقابت مسئله‌محور به جمع‌آوری ایده‌های مربوط به "بحران کرونا و مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400" می‌پردازد و زمان ثبت‌نام در آن را تا 10 دی اعلام کرده؛ محورهای این رویداد شامل: چالش‌های قانونی و حقوقی در برگزاری انتخابات، چالش‌های انتخابات الکترونیک، چالش‌های نحوه‌ی ساماندهی حوزه‌های رای‌دهی و چالش‌های نحوه‌ی رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

تنها 6 ماه فرصت باقی است و با نزدیک‌تر شدن به مراحل پیش از انتخابات، نهادهای مسئول، مشغولیت‌های دیگری نیز پیدا می‌کنند. از طرفی تب و تاب های جناحی  و سیاسی انتخابات نیز درپیش است؛ حال باید منتظر ماند و دید که آیا شرایط برگزاری انتخابات مشخص خواهد شد؟ آیا وزارت کشور به عنوان متولی اصلی برگزاری انتخابات و دیگر نهادهای مسئول خواهند توانست سرنخِ کلاف سردرگمِ انتخابات را دربین هیاهو‌ها گم نکنند و آن را به سرانجا برسانند؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انتخابات 1400 وزارت کشور مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان انتخابات الکترونیک کرونا مشارکت انتخابات ریاست جمهوری برگزاری انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگزاری دانشجو مبارزه با کرونا وزارت کشور ی برگزاری ی دیگر روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۷۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش

به گزارش «تابناک» به نقل از سایت حسن روحانی، حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق از پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست.

حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم که دیروز برگزار شد، با تبریک روز کارگر و معلم به این دو قشر مهم جامعه، راه‌حل مشکلات کشور را مشارکت مردم در همه زمینه‌ها عنوان کرد و گفت: وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟

رئیس جمهوری سابق کشورمان، با اشاره به روزهای سخت کشور در ۴۵ سال گذشته، از جنگ تحمیلی هشت ساله تا تحریم‌های هسته‌ای، اظهار داشت: در روزهای سخت، عمده توان ما برای عبور از مشکلات متکی به حضور مردم بود. مردم با حاکمیت همفکری و همکاری و کمک می‌کردند یا خواست حاکمیت را قبول می‌کردند. در جنگ ۸ ساله اگر مردم نمی‌آمدند و اگر بسیج نبود، ما توان آن را نداشتیم در برابر عراق بجنگیم. اگر صنایع وارد نمی‌شدند ما گلوله توپ و خمپاره نداشتیم. فقط با نیروی مسلح، ارتش و سپاه و ژاندارمری مشکلات حل نمی‌شد.

رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشورهای همسایه را بخوریم.

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم. در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.

روحانی دلیل بهبود شرایط اقتصادی در دولت یازدهم را امیدواری مردم و حمایت آن‌ها از حاکمیت و دولت دانست و افزود: در آن دوره انقلاب دیجیتال تحقق پیدا کرد. استارت‌آپ‌ها در آن ایام شتاب گرفتند. توسعه پهنای باند در فضای مجازی باعث شد مردم راحت شوند و بسیاری از مشاغل در آن بستر شکل بگیرد. امروز فضای مجازی چگونه است؟ در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، برخی سکوهای اقتصاد دیجیتال را می‌خواهند حاکمیتی کنند. بخش خصوصی را قبلاً خصولتی می‌کردند، الان خصومتی می‌کنند.

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: وقتی در توزیع قدرت مردم را مشارکت نمی‌دهیم، آن‌ها در اقتصاد هم مشارکت نخواهند کرد. وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟ توان هسته‌ای و موشکی جای خود، اتفاقاً رشد اصلی توان هسته‌ای و موشکی در دولت تدبیر و امید رخ داد. مشکل ما ایران‌هراسی و کاهش قدرت بازدارندگی با قطعنامه‌های فصل هفتمی شورای امنیت بود که با حمایت جهانی از پیشنهاد جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری از سوی ایران و برجام این فضا تغییر کرد. وقتی برجام امضا شد، اولین افرادی که به من تبریک گفتند دوستان منطقه‌ای ما؛ عراق و سوریه و جهاد اسلامی بودند. برجام بازدارندگی ایران را افزایش داد. در آن شرایط که مردم با ما بودند توانستیم مشکلات را حل کنیم و به سمت توسعه و پیشرفت برویم.
هفتمین رئیس‌جمهور ایران، غفلت از امر توسعه کشور را نگران‌کننده دانست و گفت: کشورهای اطراف ما در منطقه به فکر توسعه همه‌جانبه هستند اما متأسفانه عده‌ای در داخل فقط به فکر حفظ قدرت یک جناح اقلیت هستند و حتی به فکر حفظ نظام و کشور هم نیستند. کشور بدون توسعه حفظ نمی‌شود. توسعه هم بدون مشارکت مردم، ورود سرمایه خارجی به داخل و رابطه درست با دنیا امکان‌پذیر نیست. الان طرح‌های عمرانی مهمی که در دوره ما ۶۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت داشته را هم دنبال نمی‌کنند؛ فقط برخی مواردی که ما بیش از ۹۰ درصد پیش برده بودیم را به صورت محدود تکمیل می‌کنند.

روحانی خواستار حفظ کرامت مردم در عرصه اجتماعی در کنار حل مشکلات معیشتی آن‌ها شد و گفت: دو نمونه اصلی حکومت اسلامی، حکومت پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) و مولا امیرالمؤمنین(ع) است؛ باید ببینیم در امر به معروف و نهی از منکر سیره آن بزرگان چه بود؟ قرآن در بحث حجاب از نگاه افراد شروع می‌کند. امیرالمؤمنین نه تنها زن بی‌حجابی که از کنار جمع یارانش عبور کرد را تنبیه نکرد بلکه به دیگران گفت چرا به او نگاه می‌کنند؟ باید بررسی کرد که دستگاه‌های فرهنگی و صداوسیما در طول ۴۵ سال گذشته توانستند دین‌داری مردم را بیشتر کنند؟ واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟ امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالیکه اول باید نمازخوان تربیت کرد، اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند. در مقولات اجتماعی کرامت و حیثیت مردم را باید حفظ کنیم. مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟ وقتی انقلاب شد بسیاری از زنان باحجاب شدند و حتی چادر به سر کردند.

او در پایان از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست. اگر داوری شورای نگهبان مورد تردید قرار بگیرد، به جمهوریت و اسلامیت ما ضربه وارد خواهد شد. مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم.

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • سخنگوی شورای نگهبان: مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی