Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو کوهنورد دوستدار زاینده رود برای درک سرنوشت برف‌های ذوب شده از سرچشمه رودخانه تا تالاب گاوخونی را با پای پیاده به مدت ۱۱ روز پیمودند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، دو کوهنورد و دوستدار طبیعت و زاینده‌رود برای درک سرنوشت برف‌های ذوب شده در سرشاخه‌های زاینده‌رود، از یکی از سرچشمه‌های این حوضه " رودخانه پلاسجان" تا تالاب بین‌المللی گاوخونی را به مسافت ۴۳۰ کیلومتر در مدت ۱۱ روز با پای پیاده پیمودند و این پیاده روی روز جمعه پنجم دی‌ماه در تالاب به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرام اونیکازی و محمدرضا اسفنانی از کوهنوردان و راهنمایان امداد و نجات کوهستان هستند که برای نخستین بار مسیر رودخانه زاینده‌رود را از سرآب تا پایاب طی کرده‌اند.

محمدرضا اسفنانی دوستدار زاینده‌رود، به خبرنگار ایمنا، گفت: ما اسپانسر و حامی نداشتیم و تنها به دلیل علاقه شخصی مسیر رودخانه زاینده‌رود را از سراب تا پایاب پیاده طی کردیم تا دست کم برای خودمان روشن شود سرانجام این آب چیست؟

وی افزود: به طور متوسط روزانه ۴۰ کیلومتر از مسیر را راه رفتیم؛ از غرب اصفهان که می‌آمدیم در بخش‌هایی امکان عبور و بازدید نبود، آب کم می‌شد و مشخص بود چون حریم رودخانه آزاد نیست این آب برداشت می‌شود و در بالا دست آب را از دره برای باغات در ارتفاع پمپاژ می‌کردند و مناطقی از حریم زاینده‌رود ویلاسازی شده بود و امکان عبور و دسترسی نبود.

این دوستدار طبیعت ادامه داد: قبل از شهر اصفهان رودخانه خشک می‌شود و بدتر از آن، رودخانه در شرق اصفهان به محلی برای جریان پساب و فاضلاب تبدیل می‌شود که متأسفانه خواسته یا ناخواسته کشاورزان از آن برداشت می‌کردند. این پساب‌ها به دلیل وجود آلاینده‌ها برای انسان مضر است و منظره زاینده‌رود به دلیل ریختن زباله و نخاله در شرق اصفهان وضعیت نامناسبی دارد.

اسفنانی گفت: رودخانه‌ای که هزاران سال به برکت گذر آب به شهرها و روستاها حیات می‌بخشید امروز حال خوبی ندارد، هنگامی که به دلتای زاینده‌رود و نیزارها رسیدیم توقع دیدن پرندگان مهاجر فصلی را داشتیم اما از پرندگان و هیاهوی حیات وحش خبری نبود.

وی افزود: از بالادست تا پایین دست زاینده رود مانند قایقی است که همه بر آن سوار هستیم و هرگونه نقصی بر این قایق وارد شود همه افراد غرق می‌شوند. به امید روزی که زاینده رود را زنده و جاری ببینیم.

کد خبر 464448

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تالاب گاوخوني حوضه آبریز زاینده رود محيط زيست ورزنه احیای گاوخونی دوستدار طبیعت فریدونشهر کوهنوردی سرآب تا پایاب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق زاینده رود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۸۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرا نشدن فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد

رئیس شورای اسلامی شهرستان سامان با اشاره به لزوم اجرای شبکه فاضلاب روستایی حاشیه زاینده‌رود، گفت: ورود فاضلاب به این رودخانه می‌تواند تهدیدی برای سلامت عمومی مصرف‌کنندگان آب از این حوزه باشد و اجرای شبکه فاضلاب این روستاها باید هرچه سریع‌تر صورت بگیرد.

غلامرضا چهلگردی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: با وجود چهارهزار جوان دارای مجوز فعالیت از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، تکمیل ساختمان فرهنگسرای شهرستان سامان ضروری و نیازمند اعتبار لازم است.

وی با اشاره به لزوم اختصاص اعتبار برای تکمیل ساختمان اداره ثبت احوال شهرستان سامان، گفت: ساخت ساختمان اداری ثبت احوال حدود پنج سال پیش شروع شده و سه سال است که کاملا تعطیل شده است، همچنین تکمیل ساختمان بخشداری زاینده رود، احداث بیمارستان محلی شهرستان سامان و ساماندهی مسیل اصلی شهر سامان و ایمن‌سازی آن نیازمند تخصیص اعتبار مناسب است‌.

رئیس شورای شهرستان سامان ادامه داد: جاده سامان به تیران به عنوان یکی از محورهای اصلی ورودی استان و تکمیل جاده سامان به قراقوش با توجه شرایط خاص این جاده، باید در اولویت کاری قرار داده شود.

چهلگردی با اشاره به لزوم اجرای شبکه فاضلاب روستایی حاشیه زاینده‌رود، افزود: ورود فاضلاب به این رودخانه می‌تواند تهدیدی برای سلامت عمومی مصرف‌کنندگان آب از این حوزه باشد و اجرای شبکه فاضلاب این روستاها باید هرچه سریع‌تر صورت بگیرد.

کد خبر 749212

دیگر خبرها

  • اختتامیه پویش ارومیه شهر دوستدار کودک برگزار شد
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • نساجی به دنبال ذوب کردن آهن در اصفهان
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • اجرا نشدن شبکه فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • اجرا نشدن فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • جلوه گری دریاچه سد حنا در شهر هزار چشمه + فیلم