Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علیرضا باغشنی» کارگردان مستند «کشور کوچک من» در گفت و گو با خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، درباره این مستند راه یافته به جشنواره عمار، گفت: ما در خراسان رضوی روستایی به نام کریم آباد داریم. بسیاری از جوان های روستای ما برای اینکه در اینجا خشک سالی است به مشهد می روند و کارگری می کنند. اما در این میان یکی از این جوان ها تصمیم می گیرد به روستا برگردد و روستا را آباد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او به روستا برگشته و کارهای مفیدی را انجام می دهد و اهالی روستا به او اعتماد کرده و سال بعد او را به عنوان دهیار روستا انتخاب می کنند. 

 

وی در ادامه افزود: او با دهیار شدندش دست به ابتکارهای جالبی می زند. یکی از کارهایش نوشتن اولین سند توسعه روستایی کشور است و به مرحله ای می رسد که برخی دوستانش که برای کارگری به شهر رفته بودند را پیش خودش برمی گرداند تا به کمک هم روستا را آباد کنند. 

این کارگردان افزود: آن روستا منطقه کویری است و آب کمی دارد و  آقای حسن غلامی در این مستند با استفاده از ۹ کیلومتر لوله کشی آب را به روستا می رساند. در مرحله دوم، نوع کشت را در روستا عوض می کنند و به جای هندوانه که آب زیادی برای کشت نیاز دارد به سمت کشت پسته و زعفران می روند و حتی آب هم اضافه می آید. از این رو با اضافه آمدن آب می شود در زمین های دیگر کشت های دیگری انجام داد و از این طریق جوان های بیکار مشغول به کار می شوند و زمینه برای کارهای دیگر و کشت های دیگر ایجاد می شود و اهالی روستا از طرق مختلف به درآمدزایی می رسند.

وی ادامه داد: ما برای تولید این مستند یک هفته در آن روستا بودیم. آقای غلامی شخصیت اصلی آن روستا است و من چهار سال پیش با او برای برنامه دیگری مصاحبه کردم و او را از همانجا می شناختم.  
آقای غلامی الان ۳۰ خانوار را به روستا برگردانده است. 

این کارگردان درباره هدف گذاری از تولید چنین مستندی گفت: جنگ الان ما جنگ اقتصادی است و یکی از نیرو محرکه های جنگ اقتصادی، توسعه روستاها است و اگر ما روستاهای پیشرفته ای داشته باشیم که اقتصاد متکی به خودش داشته باشد، بسیاری از معضلات مان برطرف می شود. افرادی که به حاشیه شهرها رفته اند نیز از این طریق به روستاهایشان برمی گردند و وقتی روستاها وابسته به بودجه های دولتی نباشند و مردم بتوانند اقتصادشان را درست کنند، حاشیه شهرهای ما نیز خالی می شود و با ایجاد اشتغال مشکلات مردم نیز حل می شود.

 

باغشنی افزود: حس کردم با تولید این مستند می توانیم چنین موضوعی را بین روستاییان فرهنگ سازی کنیم و تلنگری به آنها بزنیم تا برای خودشان کارآفرینی کنند. 

وی در پایان نیز افزود: این مستند از مجموعه مستند «بزرگراه» شبکه افق است که درباره همت های عالی مردم است و «کشور کوچک من» بخشی از این مستند است که هنوز از شبکه افق پخش نشده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جشنواره عمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۸۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب؛ حجت‌ الاسلام عابدین رستمی در خطبه های عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع مومنان و نمازگزاران با دعوت آنان به تقوای دینی و خداترسی و پرهیزکاری و مسیر حق و توحید اظهار داشت: به گفته پیامبر عظیم الشان اسلام صلی الله علیه و آله وسلم ملاک برتری انسانها تقواست و آنچه که انسانها را ارزش می دهد فقط و فقط تقواست.

وی گفت: به فرموده پیامبر اکرم صلی الله هیچ کس بر کس دیگری ارجحیت و برتری ندارد نه عرب بر عجم و نه عجم بر عرب نه سفید پوست بر سیاه پوست و تنها ملاک برتری انسانها تقوای آنان است و آنچه انسان را به خدا نزدیک می کند.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی بیان کرد: کسی کرامت و برتری دارد که با تقوا باشد مهاجرت دو گونه است هجرت نخست هجرتی است گه از گناهان دوری کند و از سیئات و گناهان و چیزهایی که ارزش‌های انسان را کم کند هجرت کند و مهاجرت دوم دور شدن از گناه و حرکت به سمت پروردگار و دوری از وسوسه های شیاطین است.

وی افزود: کسی که ایمان داشته باشد خیر و شر و آبروی و ثروت و سلامت و اقتصاد او در دستان پروردگار متعال است و فکر این فرد شکست ناپذیر و خلل ناپذیر است .

خطیب نماز جمعه شهرستان قروه در ادامه خطبه های این هفته با تبریک هفته کار و کارگر گفت: نیروی کار و کارگر موتور محرکه اصلی اقتصاد هر جامعه ای است جامعه ای که بخواهد مایحتاج خود را تامین کند و بحران‌های اقتصادی خود را پشت سر بگذارد و متکی به درون خود باشد باید به کار و کارگر بها دهد هم در حوزه وضع قوانین و هم در حوزه حمایت‌ها و پشتیبانی ها و هم در حوزه هویت بخشی جامعه کارگران باید کوشا باشد.

حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: کارگری که در اسلام یک هویت ذاتی و اصیل دارد یک ابزار تولیدی نیست بلکه بر خلاف دیدگاه غرب و تمدن غیر اسلامی، کارگر یک ابزار تولید نیست و چرخ دنده نیست که بچرخد و خروجی آن برای دیگران باشد کارگر اصالت ذاتی و ارزش و بنای ذاتی دارد  بطوری که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم آنقدر به کارگر بها و ارزش می دادند خم می شدند و  دست کارگر را می بوسیدند و این پیام را در تمام دنیا منتشر کردند که این ارزش و عزت واقعی کارگر است و جامعه کارگری وابسته به ما نیست بلکه ما وابسته به آنان هستیم اگر این اصل خودش را در قانون و اجرا نشان دهد این جامعه جامعه ی بالنده ای می شود.

وی خاطر نشان کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید نواقص مربوط به جامعه کارگری را جبران کنیم چه در حوزه سیاستگذاری و چه حوزه اجرایی و چه در حوزه حمایت و پشتیبانی باید حقوق جامعه کارگری حفظ شود.

حجت الاسلام  رستمی در پایان افزود: مطالبات جامعه کارگری که مشکلات بیشتر جامعه کارگران است بیمه و امنیت شغلی کارگران است که باید حفظ شود .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۵ روستا در فریدن و نائین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • نقش شوراها در آبادانی و‌پیشرفت روستاها
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است
  • بهره مندی روستای «سرپله» آبدانان از آب آشامیدنی سالم و پایدار