Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان گفت: تا زمانی که روال بر این باشد که دستگاه‌های اجرایی با توجه به تورم درخواست بودجه بیشتر کنند به مقصد نخواهیم رسید و باید هر سال دولت از دستگاه‌ها بخواهد برنامه خود را ارائه دهند تا مشخص شود که آن سازمان چقدر بودجه نیاز دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حسن سبحانی اقتصاددان و نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه بودجه دولت و اصلاح ساختار گفت: در سالهای اخیر ما با مجالس و دولت های مختلفی مواجه بوده‌ایم که در بخش درآمدها کوشش زیادی نکردند اما در بخش مصارف حد و اندازه خود را نگاه نمی‌داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی افزود، در سال 1400 شرایط هزینه و درآمد به گونه‌ای است که بودجه 319 هزار و 500 میلیارد تومان کسری تراز عملیاتی دارد، یعنی اگر بخواهیم که دولت هیچ کار عمرانی انجام ندهد و فقط هزینه های جاری کشور را از طریق مالیات و درآمدهای غیرنفتی تامین کند، این میزان کسری دارد و باید از طریق منابع دیگری آن را تامین کند تا بتواند کشور را در همین اندازه که هست اداره کند.

این اقتصاددان در خصوص دلایل این کسری تراز گفت: دلیل این موضوع این است که ما در بخش مصارف حد را نگه نمی‌داریم و می‌بینیم در حالی که دولت در سال 1399، 261 هزار میلیارد تومان درآمد داشته، می‌خواهد در سال 1400 به 317 هزار میلیارد تومان برساند یعنی درآمد دولت حدود 22 درصد قرار است که افزایش یابد.

این در حالی است که هزینه های جاری دولت در سال 99، 367 هزار میلیارد تومان بوده که دولت پیش‌بینی کرده است این هزینه‌ها در سال 1400 به 637 هزار میلیارد تومان برسد. یعنی در حدود 73.5 درصد افزایش هزینه‌های جاری در قبال 22 درصد افزایش درآمدها. این موضوع در خصوص پروژه های عمرانی نیز صادق است.

سبحانی در خصوص هزینه‌های جاری دولت گفت: تا زمانی که روال بر این باشد که دستگاه‌های اجرایی با توجه به تورم درخواست بودجه بیشتر کنند، به مقصد نخواهیم رسید. راهکار این است که هر سال سازمان برنامه و بودجه و دولت از دستگاه‌های اجرایی بخواهند تا برنامه خود را ارائه دهند تا مشخص شود که آن سازمان واقعاً به چه میزان بودجه نیاز دارد نه اینکه بر اساس تورم بودجه سال قبل افزایش یابد. به عبارت «دیگر تنظیم بودجه سال جاری بر مبنای صفر».

وی در ادامه گفت: به این ترتیب می‌توان یک تحول رادیکال در سنجش هزینه‌های جاری کشور به وجود آورد. 

این اقتصاددان گفت: اگر تمام هزینه‌های عمرانی که برای اتمام پروژه‌های کشور در نظر گرفته شده را اختصاص دهیم باز هم به گواه لایحه بودجه برای به پایان بردن پروژه های باقی مانده در حدود 989 هزار میلیارد تومان دیگر می‌خواهیم تا آنها را به اتمام برسانیم.

به عبارت دیگر بدون در نظر گرفتن تورم و حفظ بودجه فعلی، در حدود 10 سال دیگر پروژه‌های باقی‌مانده به اتمام خواهد رسید.

سبحانی با بیان اینکه برخی اوقات دولت یا مجلس بودجه را به گروگان می‌گیرند، گفت: این بدین معناست که در برخی موارد که بودجه محدود است و افراد می‌خواهند در منطقه آنها پروژه‌های عمرانی اجرا شود، دولت اسم آنها را در جدولی به نام جدول شماره 20 می‌نویسد و بدون آنکه مطالعات آن انجام، توجیه فنی و زیست محیطی آن اثبات و برآورد هزینه آن انجام شده باشد، 254 پروژه بدون مجوز که هر کدام از آنها صدها میلیارد تومان هزینه دارد در این جدول قرار دارد. حال تمام بودجه‌ای که دولت برای آنها در نظر گرفته است، با حجم پروژه‌ها قابل مقایسه نیست.

وی افزود، بعضا نمایندگان مجلس نمی‌توانند با بودجه برخورد کنند چراکه نگرانند که ممکن است این جدول و در مواردی، بودجه‌ای که برای شهر آنها پیش‌بینی شده از بین برود. به همین دلیل در بعضی موارد اصلاحات ساختاری را برنمی‌تابند.

جزئیات اولین نشست کمیسیون تلفیق بودجه 1400 با حضور نوبخت و دژپسندعضو کمیسیون تلفیق مطرح کرد؛ وابستگی 49 درصدی بودجه 1400 به نفت

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: تا زمانی که ما نظم را در خود ایجاد نکنیم و دست از افزون طلبی ها بر نداریم و هزینه‌ها را از صفر نبندیم، هرچه از زمان حال دورتر شویم اصلاحات برای ما سخت و سخت تر خواهد شد. 

وی معتقد است، باید یاد بگیریم به کسانی پول بدهیم که قانونی برای انجام وظایف آنها وجود دارد. در حال حاضر بسیار هستند کسانی که بودجه دریافت می‌کنند اما قانونی در خصوص وظایف آنها وجود ندارد. ما باید هزینه‌های خود را به شدت کنترل کنیم و افرادی که این وظیفه را به عهده دارند باید بدانند که کسی جز آنها نمی‌تواند اصلاحات ساختاری را انجام دهد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: لایحه بودجه 1400 بودجه ایران لایحه بودجه 1400 بودجه ایران هزار میلیارد تومان دستگاه های اجرایی هزینه های جاری دستگاه ها پروژه ها هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۸۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت «ناسالم» هوا در هندیجان

ایسنا/خوزستان مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان از قرار گرفتن هوای هندیجان در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» خبر داد.

شهریار عسکری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۰ امروز (۱۶ اردیبهشت‌ماه) شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه هندیجان ۱۵۳ میکروگرم بر مترمکعب بوده بنابراین هوای این شهر در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» بوده است.

وی افزود: همچنین در این مدت هوای اهواز و ماهشهر در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» بوده است.

عسکری گفت: طبق شاخص میکرون ۲.۵ اندیمشک، شوشتر، مسجدسلیمان و خرمشهر در وضعیت «قابل قبول» بوده و هوای هیچکدام از شهرهای خوزستان در وضعیت «پاک» نبوده است.

به گزارش ایسنا، شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • وضعیت «ناسالم» هوا در هندیجان
  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد
  • چرا متناسب سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین اجرایی نشد؟ | مابه‌التفاوت واریز خواهد شد
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی