Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@09:17:54 GMT

بیم‌ و امیدهای روابط واشنگتن و دهلی نو

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۶۹۰۲۴

بیم‌ و امیدهای روابط واشنگتن و دهلی نو

ساعت 24-کارشناسان متفق‌القولند که چین و سیاست‌های بین‌المللی این کشور اصلی‌ترین عامل در تعیین کیفیت روابط امریکای بایدن و هند خواهد بود. در طول چهار سال گذشته، دولت دونالد ترامپ سرمایه‌گذاری قابل توجهی روی گسترش روابط واشنگتن و دهلی‌نو انجام داد؛ چرا که هند را به عنوان شریکی حیاتی در مسیر متعادل‌سازی قدرت چین می‌دانست و مقامات دولت او بر این باور بودند که ایالات متحده می‌تواند از طریق تقویت روابط با دهلی‌نو می‌تواند گام‌های موثری در مسیر کنترل قدرت چین بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، همکاری‌های نظامی میان دو کشور و روابط صمیمی میان دونالد ترامپ و نارندرا مودی - که هر دو ملی‌گرایانی سلطه‌طلب بودند - باعث نزدیکی هرچه بیشتر امریکا و هند شد. اکنون در حالی که دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر شکست خورده و جو بایدن، رقیب دموکرات او به عنوان رییس‌جمهور منتخب ایالات متحده به زودی کار خود را آغاز خواهد کرد، کارشناسان دیپلمات‌های امریکایی، مقامات هندی و کارشناسان امنیت ملی بر این باورند که نوعی بازنگری در روابط دو کشوررا شاهد خواهیم بود و دیگر مانند گذشته نمی‌توان انتظار داشت که همکاری‌های مشترک با سرعت افزایش پیدا کند. با این وجود کارشناسان معتقدند سطح روابط میان دهلی‌نو و واشنگتن به دلایل مهمی از جمله موضوع چین کاهش جدی نخواهد داشت. از یک سو، تحلیلگران بر این باورند که دولت جو بایدن به تحولات داخلی مناقشه برانگیز هند - جایی که حزب راست‌گرای نارندرا مودی به‌طور مداوم در حال یکدست کردن قدرت و خصومت‌ورزی آشکار با اقلیت‌های مسلمان است - واکنش نشان خواهد داد. موضوعی که دونالد ترامپ چشم بر آن بسته بود و ترجیح می‌داد با سکوت از کنار آن عبور کند. از دیگر سو، کارشناسان فکر می‌کنند که مسائلی واجب‌تر از ملاحظات حقوق بشری دامنگیر دولت بایدن خواهد بود و این مسائل مانع از آن می‌شوند که دولت آینده امریکا تجدیدنظری جدی در روابط با هند داشته باشد. آنها معتقدند ایالات متحده نیاز ویژه‌ای به همکاری با دهلی‌نو برای مهار هند دارد و همین موضوع سبب می‌شود امریکا قادر به تغییر سیاست‌های خود در این حوزه نباشد. استیون بیگان، معاون وزیر خارجه امریکا در ماه اکتبر در این باره گفت: «گشایش اصلی در روابط ایالات متحده و هند در دوره ریاست‌جمهوری بیل کلینتون اتفاق افتاد. رییس‌جمهور بوش به تقویت روابط سرعت بخشید، این موضوع در دوره رییس‌جمهور اوباما ادامه یافت و در دوره رییس‌جمهور ترامپ نیز شاهد بودیم چگونه دو کشور در مسیر تقویت بیش از پیش همکاری‌ها گام برداشتند.» به گفته او، بسیار حائز اهمیت است که هر رییس‌جمهوری که به کاخ سفید آمده فارغ از نگاه سیاسی به تقویت روابط با هند پرداخته یا دست‌کم سطح روابط با این کشور را حفظ کرده است. تحلیلگران سیاست خارجی امریکا موضوع چین را عامل اصلی این رفتار روسای جمهور طی سه دهه گذشته ارزیابی می‌کنند. اشلی جی تلیس، یکی از اعضای ارشد بنیاد کارنگی در واشنگتن در این باره می‌گوید: «ما به دلایل متعددی به رابطه قوی و پایدار با هند نیاز داریم که اصلی‌ترین این دلایل ضرورت مهار سرعت رشد چین است.»

همکاری چهارجانبه برای مهار چین
در سال جاری به‌رغم بروز پاندمی کرونا و تحت تاثیر قرار گرفتن بسیاری از مناسبات بین‌المللی، تنش میان چین و هند رو به افزایش گذاشت. از جمله موضوعات مورد بحث میان دو کشور، اختلافات مرزی بود که در ابتدای سال 2020 به کشته شدن 20 سرباز هندی منجر شد. در پی این اتفاق، این احساس نیاز در دهلی به وجود آمد که باید به تقویت همکاری‌های امنیتی چهارجانبه با ایالات متحده، استرالیا و ژاپن بپردازد و قدرت بازدارندگی خود را در برابر چین افزایش دهد. چین نگاهی منفی به این همکاری چهارجانبه دارد و آن را «نسخه آسیایی پیمان آتلانتیک شمالی» ارزیابی می‌کند؛ چرا که به درستی آگاه است هدف اصلی این همکاری امنیتی مهار قدرت پکن است. در مقابل هند نیز به دلیل اینکه همچنان امیدوار به حفظ روابط رسمی و بالا نگه داشتن سطح تجارت با چین است، همکاری گسترده‌ای در چارچوب این گفت‌وگوهای چهارجانبه نداشت و تنها پس از بالا گرفتن تنش مرزی حاضر شد که تجدیدنظری در این خصوص داشته باشد.
در امریکا جو بایدن نیز که در گذشته خوش‌بینانه از ظهور چین به عنوان «یک قدرت بزرگ» سخن می‌گفت در سال‌های اخیر به صورت فزاینده‌ای نسبت به پکن سختگیرتر شده است و از ضرورت مقابله با رشد روز افزون این کشور حرف می‌زند. نیویورک‌تایمز نوشته است که بایدن قصد دارد با تمرکز روی همکاری با کشورهای ژاپن، استرالیا و هند درصدد مقابله با چین برآید. ریچارد فونتین، مدیر اجرایی موسسه امنیت امریکای جدید در این باره می‌گوید: «امریکای بایدن به تقویت این همکاری چهارجانبه در شرق و جنوب شرقی آسیا ادامه خواهد داد.» 

هند نگران است
به رغم چشم‌اندازی که از سیاست خارجی بایدن در قبال چین موجود است، برخی مقامات و تحلیلگران هندی نگرانند که دولت بایدن به اندازه کافی در قبال پکن سختگیر نباشد و این موضوع سبب شود که سختگیری‌های بیشتری در خصوص هند صورت گیرد. برهما چلنی، استاد مطالعات استراتژیک در مرکز تحقیقات سیاست - یک اتاق فکر در دهلی نو - معتقد است «اگر جو بایدن رویکرد نرم‌تری را در قبال چین در پیش گیرد، باعث خواهد شد دهلی‌نو نیز در خصوص همکاری‌های امنیتی چهارجانبه تجدید نظر کرده و درباره متحدان خود در حوزه سیاست خارجی بازاندیشی کند.» در خصوص همکاری‌های نظامی نیز به نظر می‌رسد امکان تقویت روابط به صورت جدی مطرح نباشد؛ چرا که امریکا به‌رغم تمایل به فروش سلاح به هند، این کشور را به عنوان یک خریدار بزرگ سلاح از دیگر کشورها از جمله فرانسه، روسیه و اسراییل می‌داند که نمی‌توان به‌طور کامل به آن اعتماد کرد. مقامات پنتاگون ابراز نگرانی کرده‌اند که در صورت واگذاری تجهیزات پیشرفته نظامی به هند این امکان وجود داشته باشد که نیروهای نظامی دیگر کشورها نظیر روسیه به این تجهیزات دسترسی پیدا کنند و چنین وضعیتی به نفع امریکا نخواهد بود.  نگرانی دیگر هندی‌ها، عدم سختگیری دولت آینده ایالات متحده در قبال پاکستان است. ترامپ سختگیری‌های زیادی علیه پاکستان داشت تا بتواند رضایت هند را در این زمینه جلب کند. از جمله این اقدامات قطع کمک‌های مالی به اسلام‌آباد بوده که در دوره ترامپ قطع شده است.

بازداشت ۷۵ تن در کشمیر پس از انتخابات محلی

رهبران سیاسی و یکی از مقام‌های پلیس کشمیر روز شنبه اعلام کردند، دولت هند دست‌کم ۷۵ تن از رهبران سیاسی و فعالان کشمیری را بابت ناآرامی‌های سیاسی پس از پیروزی ائتلافی از احزاب سیاسی منطقه‌ای این ناحیه در انتخابات محلی بازداشت کرده است.
 به گزارش رویترز، انتخابات شورای محلی کشمیر که اخیرا به انجام رسید، نخستین مورد از زمان لغو وضعیت ویژه کشمیر از سوی دولت نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند به شمار می‌رود. دهلی‌نو از سال گذشته میلادی گروه‌های اپوزیسیون را سرکوب کرده و صدها تن از ساکنان کشمیر را برای جلوگیری از برگزاری راهپیمایی‌ها و خشونت دستگیر کرده است.  یکی از مقام‌های ارشد پلیس که خواست نامش فاش نشود، گفت: بازداشت‌های جدید شامل رهبران جدایی‌طلب و اعضای گروه ممنوعه «جماعه اسلامی» هستند. هند و پاکستان مدعی مالکیت تمامی کشمیر از زمان جدایی دو کشور در ۱۹۴۷ هستند. دو کشور سه بار بر سر این منطقه مورد مناقشه درگیری و جنگ داشته‌اند. عمران نبی‌دار، سخنگوی حزب منطقه‌ای موسوم به «کنفرانس ملی» و یکی از اعضای ارشد ائتلاف پیروز در انتخابات محلی گفت: بازداشت‌ها تضعیف کننده خواست و رای مردم است. عمر عبدالله، سر وزیر سابق و رییس کنفرانس ملی نیز گفت: پیروزی این ائتلاف نشان داد که کشمیری‌ها تصمیم نخست‌وزیر هند را درباره پایان دادن به وضعیت ویژه این منطقه نپذیرفته‌اند. عمر عبدالله و محبوبه مفتی، رهبر حزب دموکراتیک مردم جامو و کشمیر پس از آزادی از یک بازداشت طولانی اعلام کردند، ائتلاف در اکتبر به دنبال احیای صلح‌آمیز خودمختاری کشمیر است.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دونالد ترامپ ایالات متحده تقویت روابط رییس جمهور همکاری ها جو بایدن دهلی نو دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۹۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند

به گزارش جماران، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، سفر اخیر خود به چین را با توقفی در یک فروشگاه موسیقی در پکن، جایی که آلبوم‌های تیلور سویفت و دو وَی (انگلیسی: Dou Wei، یک خواننده، ترانه‌سرا، موسیقی‌دان، آهنگساز، شاعر اهل چین ) را خرید به اتمام رساند . این اقدام او نمادی از تبادل های بین فرهنگی میان دو کشور بود.  او در فروشگاه Li-Pi در راه رسیدن به فرودگاه گفت: موسیقی بدون توجه به جغرافیا، بهترین رابط میان انسان ها است.»

با این حال، ترانه های «نیمه‌شب‌ها» سوئیفت و «رویای سیاه» دو وی به همین راحتی می‌توانند اختلافات ظاهراً حل‌ناپذیر در روابط عمیقاً آشفته بین دو اقتصاد بزرگ جهان را که هر دو طرف به طور عمومی و خصوصی، دیگری را مقصر آن می دانند، نشان دهند. وزرای خارجه آمریکا و چین و البته رئیس جمهور این کشور در سخنان خود همگی به این شکاف‌ها اشاره کردند، حتی در حالی که از فضایل باز نگه داشتن کانال‌های ارتباطی برای مدیریت این اختلافات و جلوگیری از سوء تفاهم‌ها و محاسبات اشتباه تمجید کردند. بلینکن تمام تلاش خود را برای حمایت از اهمیت مبادلات ایالات متحده و چین در همه سطوح انجام داد. در شانگهای، او در یک رستوران معروف پیراشکی، سوپ و  غذا خورد، در یک بازی پلی آف بسکتبال چین شرکت کرد و با دانشجویان آمریکایی و چینی در شعبه دانشگاه نیویورک دیدار کرد. او در دیدارهای رسمی خود با رهبران چین در پکن، بارها از بهبود روابط در سال گذشته صحبت کرد.

اما او همچنین تاکید کرد که ایالات متحده نگرانی های جدی درباره سیاست ها و اقدامات چین در صحنه های محلی، منطقه ای و جهانی دارد. و از این مواضغ عقب نشینی نخواهد کرد. وی گفت: آمریکا همیشه از منافع و ارزش های اصلی ما دفاع خواهد کرد. او در چندین نوبت از تولید بیش از حد خودروهای الکتریکی در چین که تهدیدی برای تأثیرات مخرب بر خودروسازان آمریکایی و اروپایی است انتقاد و از اینکه چین به اندازه کافی برای توقف تولید و صادرات پیش سازهای مواد افیونی مصنوعی اقدام نمی کند، گلایه کرد.

در مقطعی او به صراحت هشدار داد که اگر چین به حمایت از بخش صنایع دفاعی روسیه پایان ندهد، چیزی که دولت بایدن می گوید به روسیه اجازه داده است حملات خود به اوکراین را افزایش دهد و امنیت اروپا را تهدید کند، ایالات متحده برای متوقف کردن آن اقدام خواهد کرد. بلینکن پس از دیدار با شی به خبرنگاران گفت: «من روشن کردم که اگر چین به این مشکل رسیدگی نکند، ما به آن رسیدگی خواهیم کرد».

مقامات چینی نیز در این گفت و گوها صریح بودند و گفتند که در حالی که روابط عموماً از زمان پایین آمدن سال گذشته به دلیل سرنگونی یک بالون نظارتی چینی بهبود یافته، اما همچنان پرتنش است.

شی به بلینکن گفت: «دو کشور باید به جای آسیب رساندن به یکدیگر به موفقیت یکدیگر کمک کنند، به جای درگیر شدن در رقابت شریرانه، به دنبال زمینه های مشترک و حفظ تفاوت ها باشند، و به جای گفتن یک چیز اما برخلاف آن عمل کردن به حرف هایی که زده می شود متعهد بمانند.» او در واقع تلویحا آمریکا را به ریاکاری متهم کرد.

وانگ، وزیر امور خارجه، گفت که چین از آنچه که مداخله آمریکا در حقوق بشر، تایوان و دریای چین جنوبی و تلاش برای محدود کردن تجارت و روابط خود با سایر کشورها می‌داند خسته شده است. وی گفت: عوامل منفی در رابطه همچنان در حال افزایش و ایجاد است و رابطه با انواع اختلالات مواجه است. وی از ایالات متحده خواست «از خطوط قرمز چین در مورد حاکمیت، امنیت و منافع توسعه چین عبور نکند».

همان طور که یانگ تائو، مدیر کل امور آمریکای شمالی و اقیانوسیه در وزارت امور خارجه، به نقل از خبرگزاری رسمی شینهوا گفت: «اگر ایالات متحده همیشه چین را رقیب اصلی خود بداند، روابط چین و آمریکا به طور مستمر با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.»

با این حال، بلینکن بر تعامل در همه سطوح تاکید کرد. او از توافق جدیدی برای مذاکره با چین در مورد تهدیدات ناشی از هوش مصنوعی خبر داد، اما از کمبود دانشجویان آمریکایی که در چین تحصیل می‌کنند ابراز تاسف کرد . در حال حاضر کمتر از 900 نفر آمریکایی در مقایسه با بیش از 290000 چینی در ایالات متحده در چین تحصیل می کنند. او گفت که هر دو طرف به دنبال افزایش این مسئله هستند.

وزیر خارجه آمریکا در این باره گفت: « ما به این موضوع علاقه داریم، زیرا اگر رهبران آینده ما - چه در دولت باشد، چه در تجارت، جامعه مدنی، آب و هوا، فناوری و سایر زمینه ها - اگر بخواهند بتوانند همکاری کنند، اگر بخواهند قادر به حل مشکلات بزرگ باشند، اگر قرار است بتوانند اختلافات را حل کنند، باید زبان، فرهنگ، تاریخ یکدیگر را بدانند و بفهمند. آنچه در این دیدار به همتایان خود در جمهوری خلق چین گفتم این است که اگر می‌خواهند آمریکایی‌های بیشتری را به چین جذب کنند، به‌ویژه دانش‌آموزان، بهترین راه برای انجام این کار ایجاد شرایطی است که امکان شکوفایی یادگیری را در هر جایی فراهم می‌کند – یک بحث آزاد درباره ایده‌ها و باورهای مختلف، دسترسی به طیف گسترده ای از اطلاعات، سهولت سفر، اطمینان به ایمنی، امنیت و حریم خصوصی شرکت کنندگان. »

اینها مسائلی هستند که نه تیلور سویفت و نه دو وی نمی توانند بر آنها غلبه کنند.

 

دیگر خبرها

  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • امیرعبداللهیان بر استمرار همکاری های دو کشور در عرصه های بین المللی تاکید کرد
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی