Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاستگذاران برای ایجاد شوک در سطح قیمت‌ها می‌توانند با اقداماتی نظیر آزادسازی واردات خودرو و کنترل و نظارت بر واردات، بازار را به سمت قیمت‌های منطقی هدایت کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در چند ماه گذشته به دنبال رشد قیمت‌ها در بازارهای مختلف، قیمت‌ها در بازار خودرو نیز افزایش یافته است؛ بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگر واردات خودروهای خارجی آزاد شود، کیفیت خودروهای داخلی در رقابت با خودروهای خارجی افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها بر این باورند در صورت آزادسازی واردات خودروهای خارجی، تولیدکننده داخلی برای بقا در بازار مجبور به استفاده از روش‌های مدرن تولید برای کاهش مخارج خود خواهد شد؛ البته این شرایط برای زمانی است که تولید کننده داخلی برای استفاده از تکنولوژی‌های روز با محدودیتی روبه‌رو نباشد.

اگر با آزادسازی واردات خودرو، تولیدکننده داخلی برای کاهش هزینه‌های خود و باقی ماندن در بازار از روش‌های تولیدی که منجر به حداقل کردن زیان تولید کننده شود استفاده کند، قیمت خودروهای داخلی نیز کاهش پیدا می‌کند اما میزان این کاهش مشخص نیست چون مؤلفه‌های زیادی در قیمت خودرو داخلی تأثیرگذار است. همچنین با آزادسازی واردات خودرو قیمت خودروهای خارجی می‌تواند کاهش چشمگیری را تجربه کند؛ به عنوان مثال بسیاری از خودروهای با کیفیت کره‌ای در مناطق آزاد تجاری قبل از ممنوعیت واردات با قیمت‌های بسیار مناسبی معامله می‌شدند اما بعد از ممنوعیت واردات خودرو رشد خیره کننده‌ای را تجربه کردند؛ قیمت این خودروها با پلاک ملی هم نسبت به قیمت کنونی آنها در بازار بسیار پایین بود اما محدودیت واردات خودروهای خارجی منجر به افزایش قیمت آن‌ها در بازار شد.

افزایش قیمت خودروهای داخلی و نا به سامانی در تولید و عرضه خودروهای داخلی طی یک سال اخیر نارضایتی زیادی را در بین مردم ایجاد کرده است در این میان راهکارهای مختلفی برای مدیریت بازار و کاهش قیمت‌ها مطرح می‌شود.

این روزها با داغ شدن موضوع واردات خودرو نظرات موافق و مخالف مختلفی مطرح است.

کاهش قیمت خودروهای داخلی و خارجی با آزادسازی واردات

فربد زاوه، کارشناس بازار خودرو معتقد است: حتی اگر فرض کنیم که واردات خودرو آزاد خواهد شد قطعاً تأثیر بسیاری در خودروهای وارداتی و خودروهای مونتاژی چینی در بازار خواهد گذاشت و قیمت آن‌ها را به شدت پایین خواهد آورد؛ اما اینکه تصور کنیم پایین آمدن قیمت خودروهای خارجی بر روی قیمت خودروهای داخلی تأثیر می‌گذارد و برای مثال قیمت پراید را به ۶۰ میلیون تومان می‌رساند یک تفکر اشتباه است چرا که افزایش قیمت خودروهای داخلی ناشی از تورم بازار است نه ممنوعیت واردات و آزادسازی واردات خودرو در نهایت تأثیر ناچیزی بر روی قیمت خودروهای داخلی خواهد داشت.

مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: با آزادسازی واردات خودرو نمی‌توان رقیب خودروسازان داخلی شد، بلکه تنها می‌توان انتخاب را به مردم واگذار کرد؛ زمانی‌که بازار وارداتی‌ها بشکند، قیمت خودروهای داخلی نیز تکان می‌خورد و این موضوع در مجموع نیز به نفع مردم تمام خواهد شد.

بابک کریمخان، عضو انجمن همگن قطعه‌سازان کشور نیز معتقد است: گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال آزاد شدن واردات خودرو در سال آینده وجود دارد، اما این موضوع در حد احتمال مطرح است، البته در صورت آزادسازی واردات تأثیر چندانی بر بازار خودروهای داخلی نخواهد داشت؛ نرخ خودروهای وارداتی معمولاً آنقدر بالا است که در کلاس خودروهای تولید داخل جا نمی‌گیرد و در کلاس بالاتری قرار دارد، از همین رو خودروهای وارداتی وارد عرصه رقابت با تولیدات داخلی نخواهند شد و تأثیر چشمگیری بر قیمت خودرو داخلی ندارد. واردات خودرو می‌تواند بخشی از عطش بازار برای این دسته از خودروها را کاهش دهد و مقداری از قیمت‌های نجومی و غیرمنطقی خودروهای خارجی که اکنون به دلیل عدم واردات تا این حد بالا رفته، بکاهد.

آزادسازی واردات خودرو و تأثیرات آن در اقتصاد

امیرحسن کاکایی، استاد دانشگاه علم و صنعت گفت: مجاز بودن واردات خودروهای سبک و سنگین می‌تواند مصرف ارز را افزایش دهد، زیرا به دلیل تحریم نبودن واردات خودرو و تشنه بودن بازار، واردات خودروهای خارجی افزایش خواهد یافت. این عمل هر چند شاید در ابتدا کاهش قیمت خودروهای خارجی را در بازار رقم بزند، اما در نهایت موجب افزایش شدید نرخ ارز می‌شود که نتیجه آن افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی نرخ تورم خواهد بود و جامعه تاب آن را نخواهد داشت. لحاظ کردن چنین تصمیمی در شرایط کنونی خیلی عجیب است و تبعات منفی زیادی خواهد داشت، شاید هم دولت پیش بینی بهتر شدن صادرات را داشته است.

مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو تشریح کرد: یکی از راه‌ها برای جلوگیری از خروج ارز از کشور این است که واردکنندگان با ارز خود که در خارج از کشور است، خودرو وارد کنند در این صورت بدون اینکه یک دلار ارز از کشور خارج شود خودرو به کشور وارد می‌شود. البته در پیشنهاد آزادسازی واردات خودرو منفعت‌هایی نیز وجود دارد. اینکه دولت می‌تواند کسری بودجه خود را جبران کند، بدون اینکه تورمی ایجاد شده یا اینکه به نقدینگی جامعه اضافه شود؛ علاوه بر این ارزی که در خارج از کشور وجود دارد، می‌تواند به صورت خودرو به کشور وارد شود که این مساله بسیار مهم است.

بابک کریمخان، عضو انجمن همگن قطعه‌سازان نیز معتقد است: خودروهای وارداتی عمدتاً در دسته خودروهای لوکس محسوب می‌شوند، در حالی که خودرویی که قشر عمده مردم در داخل کشور برای آن تقاضا دارند خودرو با نرخ بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان است که بعید به نظر می‌رسد خودرو وارداتی در این رِنج قیمتی وجود داشته باشد. وقتی که واردات خودرو صورت می‌گیرد، باید فکری به حال سرویس، تأمین قطعات یدکی و پشتیبانی این نوع خودروها هم بشود، نه اینکه بعد از مدتی که خودروهای خارجی نیازمند سرویس شد مردم برای تأمین قطعات آنها مستاصل بمانند. به علاوه واردات خودرو باید روند دائمی داشته باشد و متوقف و برقرار کردن متوالی آن مناسب نیست. شاید بهتر باشد ارزی که برای واردات خودرو خارجی اختصاص می‌یابد صرف واردات قطعات و موارد اولیه مورد نیاز خودروسازان داخلی شود، اگر این روند اتفاق بیفتد می‌تواند پنج تا شش برابر خودروهایی که قرار است وارد شود، در داخل کشور ظرفیت تولید خودرو ایجاد کرده و بازار خودرو را بسیار متأثر می‌کند.

آزادسازی خودرو در چه مرحله‌ای است؟

دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: با توجه به اینکه مدتی است که بحث آزادسازی واردات خودرو مطرح شده، برخی تصور می‌کنند واردات خودرو به صورت کامل آزاد خواهد شد؛ باید گفت این آزادسازی تا نیمه دوم سال آینده محقق نخواهد شد؛ اکنون در شرایطی هستیم که نمی‌توانیم روی آزادسازی واردات خودرو حساب باز کنیم زیرا به قدری موانع بر سر واردات خودرو زیاد است که باید التماس کرد تا یک نفر خودروی خارجی وارد کند.

به گزارش ایمنا، روند افزایش قیمت‌ها در اقتصاد ایران چرخه‌ای است؛ بدین صورت که مدتی رکود در بازارهای مختلف داریم و پس از مدتی فنر قیمتی رها می‌شود و به یکباره قیمت‌ها چندین برابر افزایش پیدا می‌کنند؛ بازار خودرو نیز مانند سایر بازارها رشد قیمتی زیادی را تجربه کرده است و برای آرام گرفتن آن باید منتظر اقدام سیاست گذاران باشیم.

کد خبر 464123

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خودرو خودروسازي قیمت خودرو بازار خودرو خودروسازان داخلی افزایش قیمت خودرو کاهش قیمت خودرو خودروها کیفیت خودرو آزادسازي واردات خودرو قیمت خودروهای داخلی و خارجی خودروهای داخلی قیمت خودروهای داخلی واردات تجارت نرخ ارز دلار قیمت خودروهای خارجی محدودیت واردات شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آزادسازی واردات خودرو واردات خودروهای خارجی قیمت خودروهای داخلی آزادسازی واردات خودروهای وارداتی افزایش قیمت بازار خودرو قیمت خودرو خواهد شد قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۹۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد، گفت: داده‌ها در رابطه با نقاط حادثه‌خیز جاده‌های کشور دقیق نیست. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیدکمال هادیانفر با اشاره به وجود 3200 نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های کشور اظهار کرد:‌ بر اساس صورتجلسه بین پلیس و راهداری887 نقطه حادثه‌خیز پر حادثه است.

وی با یادآوری این‌که اختلافی با پلیس در این زمینه نداریم، اما داده‌ها در رابطه با نقاط حادثه‌خیز دقیق نیست، افزود: از منابع داخلی وزارت راه  وشهرسازی 412 نقطه از اینها رفع شده است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد دولت این بوده که در لایحه بودجه 3000 میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه‌خیز تخصیص یابد که مجلس آنرا تصویب کرده که البته گیر و گورهایی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که 60 درصد از تصادفات رانندگی در 30 کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها اتفاق می‌افتد، گفت: در برخی جاها حریم شهرهاست و برخی جاها حریم جاده‌هاست که در حال رفع آنها هستیم.

هادیانفر با بیان این‌که با تدابیر استانداران در نوروز 1403 تصادفات رانندگی در 30 کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها به 56 درصد کاهش یافت، اضافه کرد: از NOGها خواسته‌ایم اگر طرحی برای کاهش تصادفات رانندگی دارند آنرا به وزارت راه و شهرسازی ارائه کنند تا بتوانیم تکلیف قانونی در این زمینه را اجرایی کنیم.

وی درباره وظیفه خودروسازان برای تولید خودروهای باکیفیت، اظهار کرد: در کمیسیون ایمنی راه‌ها این موضوع را پیگیری می‌کنیم، این‌که بگوییم فقط عامل انسانی باعث بروز تصادفات رانندگی است حرف درستی نیست. هفته گذشته جلسه‌ای با وزیر صمت داشتیم و وی از بنده موضوع ارتقای ایمنی در خودروها را مطالبه کرد!

وی ادامه داد: وزیر صنعت گفت چه کار کنیم که ایمنی در خودروها ارتقا یابد. بنده گفتم در دهه 80 چه عواملی باعث کاهش جان‌باختگان ناشی از تصادفات رانندگی شد. یکی از موارد واردات خودروهای ایمن بود و خودروسازان به سمت رقابت با خودروهای وارداتی رفتند.

وی تاکید کرد: واردات خودرو علاوه بر ارتقا ایمنی، باعث رقابت بین خودروسازان می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟