Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@10:12:36 GMT

بازارگردان‌های بورس به فکر سود خودشان هستند

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۶۹۲۶۵

بازارگردان‌های بورس به فکر سود خودشان هستند

یک تحلیلگر بازار سرمایه گفت: اگرچه دولت کسب منفعت را اولویت دوم برای بازارگردانان تعیین کرده اما برداشت اغلب سهامداران آن است که شرکتهای بازارگردانی مشغول نوسان‌گیری هستند.

به گزارش سرویس بورس مشرق، وحید کشمیری پور با تاکید بر اینکه بازارگردان‌ها در شرایط کنونی به وظایف خود به درستی عمل نمی‌کنند، گفت: تصور سهامداران این است که بازارگردان‌ها به جای اینکه منفعت را در درجه دوم اولویت خود در بازار سرمایه قرار دهند، بیشتر به فکر نوسان‌گیری و کسب سود برای خود و ذی‌نفعانشان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عموماً مشاهده می‌شود بازارگردان‌ها در سهم‌های بزرگ اقداماتی را انجام می‌دهند که به نفع سهامداران عمومی نیست.

بیشتر بخوانید:

ارزش واقعی بورس تهران چقدر است؟ +نمودار

وی ادامه داد: عموماً مشاهده می‌شود بازارگردان‌ها در سهم‌های بزرگ اقداماتی را انجام می‌دهند که به نفع سهامداران عمومی نیست؛ ضمن اینکه در اکثر موارد، هر سهمی را که بابت آن صف خرید تشکیل می‌شود، بازارگردانان به صورت کامل نسبت به عرضه آن اقدام می‌کنند و در روزهای بعدی که سهم منفی می‌شود، در قیمت منفی آن را خریداری می‌کنند.

تحلیلگر بازار سرمایه افزود: اگر عرضه‌ای صورت می‌گیرد، باید کنترل شده و در راستای این هدف باشد که به روند سهم آسیب نزند؛ اما عملکرد بازارگردانان نشان می‌دهد آنها به اینکه کسب سود نباید اولویت اول شأن باشد، پایبند نیستند. اگر به این اصل پایبند بودند، اگر برای یک سهم، صف خرید تشکیل شد، این صف خرید نباید به صورت کامل بسته شود یا اگر صف فروش تشکیل شد، به صورت کامل این صف جمع نشود.

با شرایط کنونی بازار سهام، عمق‌بخشی به بازار صرفاً در سهم‌های کوچک که شناوری سریع دارند و در سقف خرید قرار گرفته‌اند، مفید است؛ چراکه برخی سهامداران عمده، از عرضه سهام خودداری می‌کنند و در سهام شرکتهایی که شناوری مناسبی دارند، عمق‌بخشی می‌تواند کارساز باشد

وی تصریح کرد: همین که بازارگردان صف فروش را جمع کند، این به شناوری سهم و تعدیل آن کمک خواهد کرد؛ ضمن اینکه در روند صعودی نیز، اگر صف خرید سنگین داریم، بازارگردان باید یک مقدار عرضه را به صورت محدود و کنترل شده صورت دهد تا بازار به تعادل برسد.

کشمیری پور در خصوص راهکارهای عمق‌بخشی به بازار سرمایه نیز گفت: برخی سهامداران از عمق دادن به بازار این برداشت را دارند که شرکتها باید سهام خود را عرضه کنند؛ در حالی که این روش برای شرایط صعودی بازار خیلی خوب است؛ ولی در زمانی که بازار در حال جان گرفتن است و شرایط هنوز پایدار نیست، نمی‌توان این اقدامات را صورت داد.

وی اظهار داشت: با شرایط کنونی که در بازار سرمایه وجود دارد، عمق‌بخشی به بازار صرفاً در سهم‌های کوچک که شناوری سریع دارند و در سقف خرید قرار گرفته‌اند، مفید است؛ چراکه برخی سهامداران عمده، از عرضه سهام خودداری می‌کنند و در سهام شرکتهایی که شناوری مناسبی دارند، عمق‌بخشی نمی‌تواند کارساز باشد.

کشمیری پور گفت: بازارگردان‌ها باید به نحوی عمل کنند که پیش فرص برای سهامدار ایجاد نشود که آنها در حال نوسان‌گیری هستند؛ چراکه این امر نااطمینانی را در بازار افزایش می‌دهد؛ این در حالی است که برخی راهکارها می‌توانند به بازار ثبات بخشند؛ که از جمله آن کاهش پلکانی نرخ سود بانکی از یک سو و تقویت بازار سرمایه از سوی دیگر است؛ آنگاه در عین تقویت، می‌توان به بازار عمق بخشید؛ بنابراین کاهش پلکانی نرخ سود می‌تواند علاوه بر اینکه تورم آتی را تضعیف کند؛ جلوی انتشار پول را هم بگیرد و تولید را افزایش دهد.

وی تصریح کرد: سازمان بورس باید نظارت خود بر شرکتهای بازرگردانی را تشدید کرده و مانع از آن شود که کسب سود، در اولویت بازارگردانها قرار بگیرد.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا شهید سلیمانی بازارگردانی بازار سرمایه بورس شاخص بورس بازار بورس بورس تهران فرابورس سازمان بورس و اوراق بهادار سازمان بورس بورس کالا اخبار بورس ریزش بورس بازار بازار سهام سهام سرمایه گذاری بازارگردان ها بازار سرمایه عمق بخشی صف خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۹۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!

بورس تهران که در سال قبل، هفتمین بازار سهام بزگ خاورمیانه به شمار می‌رفت؛ در سال جاری با افزایش قابل توجه دومین بازار سهام امارات متحده عربی، یک پله نزول کرد و به هشتمین بازار سهام بزرگ خاورمیانه بدیل شد.

به گزارش اکوایران، بورس تهران به عنوان بزرگترین بازار سهام کشور، دارای ارزش بازاری برابر با مجموع ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در این بازار است. ارزش بازاری بورس تهران در سال گذشته نوسانات متعددی داشته است، ولی در اردیبهشت ماه امسال ترازی نزدیک به تراز اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ دارد. این در حالی است که ارزش دلار بازار آزاد در این مدت رشد داشته که ارزش دلاری کمتری به نسبت اردیبهشت ماه سال قبل برای بازار سهام در بر دارد.

ارزش دلاری بورس تهران با در نظر گرفتن نرخ دلار ۶۵ هزار تومانی در حال حاضر حدودا ۱۲۲ میلیارد دلار است و در صورتی که نرخ دلار بازار آزاد را ۶۰ هزار تومان فرض کنیم به ارزش دلاری ۱۳۳ میلیارد دلاری بورس تهران می‌رسیم. اردیبهشت ماه سال قبل، ارزش دلاری بازار‌های سهامی خاورمیانه به شکلی بود که بورس تهران پس از بورس شش کشور منطقه، با ۱۴۵ میلیارد دلار، هفتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رفت. در اردیبهشت ماه امسال با کاهش ارزش دلاری بازار بورس اوراق بهادار تهران و افزایش قابل توجه ارزش دلاری بازار مالی دبی که دومین بازار سهامی کشور امارات متحده عربی به شمار می‌رود؛ بورس تهران به رتبه هشتم جدول بزرگترین بازار‌های سهامی خاورمیانه سقوط کرد.

تداول عربستان که در سال‌های اخیر به بزرگ‌ترین بازار سهامی منطقه تبدیل شده است؛ با رشد نزدیک به ۱۲ درصد در ارزش دلاری خود به نسبت اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ارزش دلاری ۲ هزار و ۹۸۰ میلیارد دلاری رسیده است. ارزش دلاری بورس ابوظبی نیز در این مدت ۹ درصد رشد داشته و به ۸۰۶ میلیارد دلار رسیده است.

بورس تل آویو نیز در یک ساله اخیر با افزایش ارزش بازاری همراه بوده و به ارزش دلاری ۴۷۵ میلیارد دلار دست یافته است. دومین بازار سهامی امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش ارزش دلاری به ارزش ۱۸۷ میلیارد دلاری دست یافته است.

بورس تهران در حال حاضر بالاتر از بازار سهام کازابلانکا و مصر، هشتمین بازار سهامی بزرگ خاورمیانه به شمار می‌رود.

دیگر خبرها

  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود