Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش اصفهان با بیان اینکه آمار باسوادی استان اصفهان از میانگین کشوری بالاتر است، گفت: تاکنون۶۰ درصد سوادآمعادل پنج هزار و ۱۰۰ نفر شناسایی شدند و مطابق آخرین عملکرد نهضت سوادآموزی، ۹۸ درصد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در این استان باسواد هستند.

محمد اسماعیل‌زاده، در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، با تبریک‬ هفتم دی ماه سالروز تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی، اظهار کرد: در آستانه چهل و یکمین سالروز تشکیل این‬ نهاد‬ به فرمان تاریخی امام خمینی (ره) هستیم ودر طول ۴۱ سال گذشته موفقیت‌هایی بسیار خوبی را در این عرصه شاهد بودیم که شاید یکی از مهم‌ترین آنها شاخص عملکرد ۸۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصدی متقاضی برای گروه ۱۰ تا ۴۹ سال است و همین شاخص به تنهایی می‌تواند کارآیی، موفقیت و اثربخشی این مجموعه را نشان دهد.

۸۰ درصد فعالیت نهضت سوادآموزی مربوط به آموزش زنان است

وی با بیان اینکه از فعالیت‌های شاخص سواد آموزی بحث آموزش اتباع خارجی است، افزود: با همکاری نهضت سوادآموزی و کمیساریا با ایجاد طرح‌های اتباعی در سازمان نهضت سوادآموزی استان شاهد آموزش این گروه هستیم، همچنین آموزش زنان نیز یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌ها بوده و بیش از ۸۰ درصد فعالیت‌های سازمان نهضت سوادآموزی استان اصفهان معطوف به آموزش زنان است.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، تصریح کرد: کاهش شکاف سطح سواد بین مناطق روستایی و شهری یکی از دستاوردهای مجموعه سوادآموزی در طول ۴۱ سال گذشته است. آموزش کودکان کار و بازماندگان از تحصیل هم از دیگر فعالیت‌های شاخص بوده و امسال هم با توجه به شرایط خاص بیماری کرونا مجموعه سوادآموزی استان همه تلاش خود را برای شناسایی، جذب و آموزش افراد بیسواد انجام داده است.

شناسایی پنج هزار و ۱۰۰ نفر و برگزاری کلاس‌های آموزشی

اسماعیل‌زاده ادامه داد: هدف‌گذاری ما بر اساس اصلاحیه سازمان سوادآموزی کشور، آموزش ۸۷۰۰ نفر بوده که تاکنون ۶۰ درصد بیسوادان معادل پنج هزار و ۱۰۰ نفر در استان شناسایی شدند که آموزش آنها و برگزاری کلاس‌ها هم شروع شده است.

وی درباره دوره‌های آموزشی در نهضت سوادآموزی، گفت: سه دوره سوادآموزی شامل آموزش سوادآموزی، دوره انتقال و دوره تحکیم را برای سوادآموزان اجرا کردیم که دوره سوادآموزی معادل دوره اول ابتدایی پایه‌های اول تا سوم ابتدایی تلقی می‌شود و مخاطب آنکه افراد بزرگسال بیسواد هستند که با گذراندن دوره سوادآموزی موفق می‌شوند که از جمع بیسوادان خارج شوند و در گروه سوادآموز قرار گیرند.

اسماعیل زاده با بیان اینکه دوره بعد دوره تحکیم سواد است، افزود: در این دوره به دنبال تعمیق و ایجاد ثبات سواد در افراد سوادآموز هستیم. در این دوره باید آموخته‌های آنها عمیق شود و این افراد در دوره تحکیم تا حدودی ثبات در سواد پیدا کنند، در دوره انتقال که معادل چهارم تا ششم ابتدایی برای سوادآموزان است با گذراندن این دوره سوادآموزان به وضعیت خوبی از نظر باسوادی می‌رسند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، تاکید کرد: شیوه آموزش سازمان نهضت سوادآموزی امسال با توجه به شرایط شیوع کرونا بیشتر معطوف به آموزش غیرحضوری و آموزش نیمه حضوری است اما باز هم در شهرستان‌هایی که وضعیت بیماری کنترل شده به طور طبیعی به سمت آموزش‌های حضوری نیز خواهیم رفت.

وی ادامه داد: امسال شعار روز جهانی مبارزه با بیسوادی «آموزش و یادگیری سوادآموزی در بحران کووید ۱۹ است» و همه فعالیت‌ها در سطح استان و مناطق متأثر از شرایط بیماری کووید ۱۹ است و برنامه‌ریزی‌های خوبی در این زمینه انجام گرفته است، با این برنامه تلاش می‌شود تا در زیست بوم جدید بتوانیم مباحث سوادآموزی با محوریت همین شعار را در استان برای مخاطبان اجرا کنیم.

سوادآموزی اصفهان بالاتر از میانگین کشوری

وی با اشاره به اینکه از دیدگاه سوادآموزی بهترین شیوه آموزش همان آموزش‌های حضوری است، اظهار کرد: اما به هر صورت با توجه به اینکه موضوع سلامت سوادآموزان و آموزش دهندگان در اولویت دستور کار ما قرار دارد مانند سایر بخش‌های کشور ما نیز تابع روابط ابلاغی ستاد مدیریت استانی مقابله با بیماری کرونا هستیم و بر این اساس بیشتر فعالیت‌ها در حال حاضر به صورت نیمه حضوری و غیرحضوری است.

اسماعیل زاده در خصوص برنامه کشوری آموزش بازماندگان از تحصیل حوزه بزرگسالان که قرار است به نهضت سوادآموزی واگذار شود، گفت: موضوع آموزش بزرگسالان چند سالی است که به عنوان یک موضوع در بحث وزارتخانه مطرح است تا آموزش بزرگسالان به حوزه سوادآموزی واگذار شود، ولی در حال حاضر به طور رسمی برنامه‌ای به ما اعلام نشده اما این موضوع از سوی وزیر آموزش و پرورش به عنوان یکی از بحث‌های مهم مطرح شده است که در کل حوزه آموزش بزرگسالان به سازمان نهضت سوادآموزی کشور واگذار شود.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، با تاکید بر نرخ باسوادی و بیسوادی استان اصفهان در مقایسه با سایر استان‌ها، اظهار‬ کرد: استان اصفهان آمار بالاتری از میانگین کشوری در حوزه باسوادی دارد. در حال حاضر مطابق آخرین عملکردها، نهضت سوادآموزی استان اصفهان ۹۸ درصد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد دارد و این اتفاق نشانگر‬ این است که این استان در بخش باسوادی در جایگاه بالاتری از میانگین کشوری قرار دارد.

کد خبر 464050

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نهضت سوادآموزي بیسوادی آموزش افزایش یادگیری ویروس کرونا اپیدمی سوادآموزي زنان کلاس آموزشی مناطق روستایی نرخ با سوادی شیوع بیماری کووید۱۹ فضای مجازی آموزش و پرورش شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش سازمان نهضت سوادآموزی میانگین کشوری سوادآموزی استان استان اصفهان اسماعیل زاده فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۶۹۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو

ایسنا/مازندران ایرانیان با پیشینه سه هزار ساله، نخستین و قدیمی‌ترین تولیدکنندگان چرم در جهان هستند. آثار باستانی به جا مانده از دوران قبل از میلاد نشان دهنده این است که ایرانیان ازحدود هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد از چرم برای لباس و زره استفاده می‌کردند.

تولید انواع پوست و چرم و تجارت مرتبط با آن، در دوره عباسی در سراسر قلمرو اسلامی پر رونق بود. استفاده از پوست حیوانات مختلف برای ساخت پوستین، قبضه شمشیر و آستر کفش و لباس‌های زمستانی هچنین برای افسار، رکاب، مشک و همچنین جلدهای چرمی برای کتاب‌ها که به صورت ساده‌ای طلاکوب می‌شد برخی از مهمترین کاربردهای چرم در این دوره است .

در دوره قاجار نیز انواع چرم به مقدار زیاد در شهرهای ایران تولید می‌شد، همدان در این دوره مرکز مهم تولید نوعی چرم معروف به چرم همدانی بود، که از پوست گوسفند تهیه می‌شد در این دوره صادرات پوست و چرم از اغلب شهرهای ایران به روسیه و عثمانی و هند رونق بسیار داشت.

اولین کارخانه چرم سازی ایران در سال ۱۳۰۸ در شهر تبریز بنا شد، و پس از آن در همدان، تهران، اصفهان و برخی شهرهای دیگر نیز کارخانه‌هایی تاسیس شد.

اما در حال حاضر کار چرم سازی در کشور بیشتر جنبه تزیینی پیدا کرده و به صورت عرضه کیف‌های چرم زنانه و مردانه، جلد موبایل، کمربند، کفش و غیره عرضه و تولید می‌شود و گزینه‌ای برای هدیه دادن است.

دغدغه دولت برای رفع مشکل بیکاری در تمامی ادوار وجود داشته و امروزه نیز دولت سیزدهم مهمترین دغدغه خود را رفع مشکلات اشتغال جوانان عنوان کرده است.

صنعت چرم دوزی ایران با سابقه دیرینه یکی از صنایع ارزآور برای کشور است که می‌تواند همانند گذشته بازار جهانی را به خود اختصاص دهد و زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کند.

رضا قلی پور نماینده ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی، کارآفرین برتر شهر امیرکلا، کارآفرین برتر استان در سه سال متوالی با برند نمونه استان، نماینده فستیوال کشور و نیز در سال ۲۰۱۸، اولین تولید کننده ایرانی در دوخت کراوات چرم دست دوز، رئیس اسبق اتحادیه مشاغل خانگی شهرستان بابل و... را در کارنامه افتخارات خود به عنوان کارآفرین برتر استان در حوزه چرم دست دوز دارد.

چرم دوزی و اشتغال سود آور و پایدار

این کارآفرین برتر در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تاکنون صدها استادکار در حوزه چرم دوزی تربیت کردم اظهار کرد: برای کمک به اشتغال و بخش تولید اقدام به آموزش کارآموزان متقاضی آموزش صنایع چرم بصورت کاملا رایگان انجام شد.

رضا قلی پور با بیان اینکه فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز کردم، افزود: چندین کارگاه فعال چرم دوزی در سطح شهرستان بابل راه اندازی کردم.

وی فعالیت افراد ناکارآمد و غیرحرفه‌ای را بزرگترین اشکال صنعت چرم برشمرد و گفت: به عنوان استاد دانشگاه و کارآفرین برتر در حوزه چرم دوزی و تخصص در برگزاری کارگاه‌های مختلف انتظار داریم جهاد دانشگاهی برنامه برگزاری کارگاه را در اختیار ما قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه در گذشته محصولات چرم ما به کشورهای کویت، عراق، ارمنستان، آذربایجان و.. صادر می‌شد ادامه داد: در حال حاضر جوابگوی تقاضای بازار داخلی برای چرم دست دوز با توجه به نیروی کار فعال محدود خود هستیم.

وی با اشاره به مهم‌ترین ایراد حوزه صنعت چرم کشور گفت: متاسفانه حضور و فعالیت افراد ناکارآمد و غیرحرفه‌ای در این حوزه که بدون مهارت لازم و عدم استفاده از منابع با کیفیت اقدام به ارائه محصول بی‌کیفیت به بازارمی‌کنند سبب بی‌اعتمادی خریداران از بازار داخلی می‌شود.

وی گفت: به عنوان استاد دانشگاه و کارآفرین برتر در حوزه چرم دوزی و تخصص در برگزاری کارگاه‌های مختلف انتظار داریم جهاد دانشگاهی برنامه برگزاری کارگاه را در اختیار ما قرار دهد.

مهم‌ترین عامل توسعه کسب و کار علاقه به کار است

معصومه زاهدیان کارآفرین مشاغل خانگی که بعد از اخذ مدرک کارشناسی دانشگاه ومجوز فعالیت از فنی و حرفه‌ای هنر چرم دوزی را برای کسب و کار خود انتخاب کرده است در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به مدت پنج سال است که به هنر چرم دوزی با دست مشغول بوده و با آورده شخصی با حمایت خانواده خود به مبلغ ۵۰ میلیون تومان موفق به احداث کارگاه چرم دوزی شدم و برای تجهیز و خرید لوازم و ابزار ضروری ۵۰۰ هزار تومان هزینه کردم.

وی با اشاره به اینکه در کنار فعالیت خود اقدام به هنرجویان هم آموزش می‌دهم، افزود: مهم‌ترین عامل رشد و توسعه هر کسب و کاری علاقه به کار است که زمینه موفقیت و کسب درآمد را نیز در پی دارد.

این کارآفرین یادآور شد: بازار فروش در ابتدا از فضای مجازی، دوستان و آشنایان بود، اما بعد از راه اندازی کارگاه، مشتریان حضوری هم اضافه شدند.

زاهدیان با اشاره به چگونگی فعالیت در این حوزه  تصریح کرد: قبل از هنر چرم دوزی به مدت سه سال مشغول آموزش بافتنی در فضای مجازی و آموزشگاه بودم ایده چرم دوزی زمانی به ذهنم رسید که قرار بود یک کیف بافت انجام بدم و قسمت دسته‌ها و بند کیف چرم باشد لذا چرم و لوازم تهیه کردم و این شروع ورود من به این شغل بود.

وی ادامه داد: گرچه تهیه لوازم اولیه برای شروع کار کمی سخت بود اما در حال حاضر با تهیه لوازم اولیه مورد نیاز این مشکل مرتفع شد.

آموزش چرم دوزی در جهاد دانشگاهی مازندران

مدیر مرکز آموزش جهاد دانشگاهی ساری نیز در این باره به ایسنا گفت: در سال گذشته دو دوره آموزش مصنوعات چرمی در سطح استان برگزار شد که با استقبال خوب جوانان روبرو بود.

مریم چاهوشی با اشاره به اینکه فراگیران بعد از دوره آموزش مصنوعات چرمی گواهینامه مهارتی را از جهاد دانشگاهی دریافت کردند که قابلیت ترجمه را دارد، خاطرنشان کرد: گذر از دوره‌های مهارتی سبب اشتغال هنرجویان شده است.

مدیر مرکز آموزش جهاد دانشگاهی ساری گفت: هر دوره آموزش مصنوعات چرم شامل دو مرحله مقدماتی و تکمیلی است که هر مرحله سه ماه طول دوره دارد.

وی یادآور شد: امسال هم آمادگی برگزاری دوره‌های مهارتی مصنوعات چرمی شامل،  کیف و کفش چرم دست‌دوز را در برنامه کاری خود داریم که با رسیدن حدنصاب فراگیران به زودی راه اندازی می‌شود.

چاهوشی افزود: متقاضیان آموزش در جهاد دانشگاهی می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۳۳۳۵۳۳۸۲ با پیش شماره ۰۱۱ تماس حاصل نمایند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۲۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی شهر همدان
  • ◄ سهم 8 درصدی راه آهن در جابجایی بار
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • تشویق ۲۱۱ سوادآموز استان سمنان
  • رشد ۷۰ درصدی بودجه منطقه ۷ اصفهان در ۱۴۰۳‏
  • نهضت ملی مسکن در شهرستان جویم تسریع شود
  • تشکیل هیئت ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو
  • طرح ملی مسکن در ۱۰۸ شهر استان در حال اجرا