Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@01:19:05 GMT

عوامل موثر در کاهش اضطراب ایام امتحانات

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۱۴۵۴

عوامل موثر در کاهش اضطراب ایام امتحانات

ایسنا/خوزستان یک روانشناس، مطالعه مؤثر، عوامل محیطی، عوامل فردی و عوامل خانوادگی را از عوامل مؤثر در کاهش اضطراب در ایام امتحانات برشمرد.

مهتاب اردشیرزاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: موضوع کرونا عامل پیش شناخته‌ای نبود و برنامه‌ریزی نشده بود و خواه ناخواه ما را دچار اضطراب می‌کرد و همه افراد جامعه را تحت تأثیر گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقات جدید از جمله کلاس‌های آنلاین دارای معایب و مزایایی هستند. ازجمله مزایای کلاس آنلاین برای دانشجویان و دانش‌آموزان می‌توان به افزایش استقلال رشد مهارت‌های فناوری با استفاده از موبایل و کامپیوتر اشاره کرد. همچنین دانش‌آموزان زمان بیشتری با خانواده‌ها هستند.

این دکترای روانشناسی درباره معایب آموزش آنلاین نیز بیان کرد: از معایب آموزش آنلاین، افراطی استفاده کردن از فضای مجازی است و همچنین با توجه به ذات استقلال و آزادی، دانش‌آموزان می‌توانند گشت‌های مجازی در مورد موضوعات مختلف بزنند. همچنین عادت به استفاده طولانی‌مدت از گوشی برای تمرینات و مبادله اطلاعات با دوستان، باعث می‌شود زمان زیادی صرف شود و فرد به گوشی اعتیاد پیدا کند. شیوه آموزش آنلاین، ارتباط فیزیکی و روابط اجتماعی را کم و منجر به منزوی شدن افراد می‌شود که گرفتاری بزرگی است و افسردگی بعد از کرونا شایع‌ترین مشکل است، زیرا ارتباط چهره به چهره از دست می‌رود.

وی در ادامه با اشاره به شیوه‌های مختلف یادگیری، گفت: شیوه‌ها و سبک‌های مختلف یادگیری وجود دارد که به یادگیری حسی شهودی و دیداری و کلامی تقسیم‌بندی می‌شوند. یادگیری حسی شهودی با ارتباط ملموس و روش علمی همراه است و آموزش آنلاین، بازدهی این گروه را پایین می‌آورد. در یادگیری دیداری و کلامی، دریافت اطلاعات از محیط و ارتباط دادن آن در این گروه به صورت ذهنی است و کلاس آنلاین، راندمان یادگیری را پایین می‌آورد.

اردشیرزاده درخصوص "مدیریت استرس" در فصل امتحانات، بیان کرد: اضطراب و استرس تعاریف متفاوتی دارد که عموماً افراد جامعه یک تعریف برای هر دو بیان می‌کنند. اضطراب، احساس نگرانی و تنش در پاسخ به فشارهای تنش‌زا است و دلیلی به صورت عینی وجود ندارد ولی در استرس دلایل روشنی وجود دارد، مثلاً امروز روز امتحان است. هیجانات مثبت، خوشایند هستند، اما هیجان و استرس زیاد با بروز نشانه‌های روانشناختی و بدنی، باعث بروز مشکل می‌شود.

این روانشناس ادامه داد: عوامل مؤثری در کاهش اضطراب در ایام امتحانات وجود دارد که شامل مطالعه مؤثر، عوامل محیطی، عوامل فردی و عوامل خانوادگی می‌شود.

وی توضیح داد: "مطالعه مؤثر" به این معنی که با توجه به اینکه دانش‌آموزان با شیوه‌های متفاوتی یاد می‌گیرند باید به گونه‌ای مطالعه کنند که هر زمان به مطلب نیاز داشتند، به خاطر بیاورند بهترین نوع مطالعه یک ساعت درس خواندن و ۲۰ دقیقه استراحت ذهنی است. عامل بعدی "عوامل محیطی" است، به این منظور که در محیط مطالعه باید محرک‌های مزاحم از جمله صدا را کاهش دهیم و دما و نور مناسب با فضای مطالعه وجود داشته باشد.

اردشیرزاده افزود: "عوامل فردی" عامل دیگر است؛ مثل ضعف خودپنداری که به معنای شناخت خود به عنوان ضعیف یا قوی بودن است. مورد آخر "عوامل خانوادگی" است؛ اقداماتی از قبیل سخت‌گیری بیش از حد و همچنین نادیده گرفتن نمره‌های خوب کسب شده توسط دانش‌آموزان و تیزبینی و توجه به نمره‌های کم او توسط خانواده‌ها که موجب اضطراب می‌شود.

این روانشناس با بیان اینکه خانواده مضطرب تأثیر منفی روی دانش‌آموز دارد، یادآور شد: توصیه می‌کنم والدین مهارت‌های کنترل اضطراب را یاد بگیرند. مدیریت اضطراب به میزان تاب‌آوری فرد بستگی دارد، ممکن است از مشکلات عبور کند یا در آن مشکل بماند و در اولین قدم باید بدانیم رفتار ما در این شرایط کرونایی طبیعی است و برچسب غیرطبیعی به خودمان نزنیم و از موقعیت‌های اضطراب‌زا و خبرهای منفی، دوری کنیم و با فرد دارای استرس، کمتر ارتباط برقرار کنیم. همچنین در مورد نگرانی‌ها و اضطراب حرف بزنیم، حتی احساسات خودمان از قبیل گریه را بروز دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان امتحانات آموزش آنلاین دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۱۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه ۲ امتحان «ریاضی» و «علوم» پایه ششم به صورت هماهنگ کشوری برگزار می‌شود، گفت: امتحانات پایه ششم همواره به صورت هماهنگ منطقه‌ای برگزار و ارزش‌یابی دانش‌آموزان در دوره ابتدایی (پایه اول تا ششم) به صورت توصیفی انجام می‌گیرد اما مقرر شده امتحانات ۲ درس مذکور به صورت هماهنگ کشوری برگزار شود.

حمید طریفی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص جزییات این خبر اظهار کرد: معلم خود دانش‌آموزان پایه ششم اوراق امتحانی «ریاضی» و «علوم» را تصحیح خواهند کرد و عملکرد دانش‌آموزان به عنوان ابزاری در کار پوشه آنها در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این آزمون، معلم بر اساس ارزشیابی که در طول سال تحصیلی از دانش آموز و از طریق فعالیت‌های آموزشی طول سال تحصیلی اعم از تکالیف، آزمون‌های مستمر، تکالیف مهارت محور و در واقع اطلاعات مربوط به کار پوشه دانش‌آموز، نمره پایانی را تعیین می‌کند افزود: امتحاناتی هم که در انتهای دوره تحصیلی پایه ششم اخذ می‌شود، به عنوان یکی از ابزارهای سنجش اندازه گیری است که در اختیار معلم مربوطه قرار می گیرد و در واقع قضاوت را در مورد دانش آموز تکمیل می‌کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبلا طراحی سوالات توسط گروه‌های آموزشی مناطق در سطح شهرستان و منطقه طراحی می شد ادامه داد: اما اکنون سوالات امتحانی توسط گروه‌های آموزشی در معاونت آموزشی ابتدایی و در سطح ستاد طراحی می‌شود.

طریفی با بیان اینکه همچنین مقرر است امتحانات هماهنگ توسط خود معلم و در کلاس مربوطه برگزار شود گفت: هدف برگزاری دو آزمون کشوری ریاضی و علوم ارزیابی کلیت نظام آموزشی است.

وی افزود: با این کار ارزیابی دقیقی از عملکرد نظام آموزشی و کیفیت آموزشی خواهیم داشت تا نحوه اجرای آزمون، تصحیح اوراق امتحانی، نمره دهی به دانش آموزان، اعمال و فرآیندهای ارزشیابی دانش آموز توسط معلم مربوطه به مشابه سایر آزمون‌های مداد کاغذی که در طول سال تحصیلی گرفته می‌شده، انجام می شود لذا این آزمون به عنوان یکی از ملاک‌های ارزشیابی پایانی دانش‌آموز استفاده خواهد شد.

وی اظهار کرد: ارزشیابی تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی به صورت «توصیفی» در طول سال تحصیلی بر اساس آیین نامه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش موثر معلمان در مقابله با جنگ نرم دشمن
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • روش های موثر برای از بین بردن آسیب‌های ناشی از بدخوابی
  • آموزش دانش‌آموزان سیل‌زده در مکان‌های عمومی
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است