Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-عضو کمیسیون فرهنگی گفت: کسری تراز عملیاتی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به قانون بودجه سال ۹۹ بیش از ۱۱۷ درصد رشد داشته است.

 احمد راستینه هفشجانی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور امروز خود، ضمن تسلیت فرارسیدن ایام فاطمیه(س) با بیان اینکه منابع درآمدی بودجه به اما و اگرهای موهومی وصل شده است که شرایط سختی را برای اقتصاد آینده رقم خواهد زد، گفت: کسری تراز عملیاتی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به قانون بودجه سال ۹۹ بیش از ۱۱۷ درصد رشد داشته و این کسری از ۱۴۷ هزار میلیارد تومان به ۳۱۹ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: دولت‌‌ها لوایح بودجه را به اما و اگرهای آینده و دست و دل‌بازی‌های دشمنان حواله می‌دهند و این‌گونه تورم کمرشکن را با کسری بودجه به ملت تحمیل می‌کنند و بی‌ارزش شدن پول ملی را رقم می‌زنند. تاکنون دولت‌ها و مجلس‌ها اراده‌ای برای حل این موضوع نداشته‌اند و این مجلس، باید امروز شجاعانه یک تصمیم انقلابی برای اصلاح ساختار بودجه بگیرد. دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌ها به عنوان دو بال مجلس بارها تأکید کرده‌اند که کسری بودجه در این لایحه کاملاً مشهود است.

راستینه هفشجانی افزود: اصلاحات ساختاری بودجه دغدغه اصلی مقام معظم رهبری در دو سال گذشته بوده است، اما اراده‌ای برای اصلاح ساختار دیده نمی‌شود. بودجه بخش فرهنگ مظلوم‌تر از هر بخشی تنها یک و هفت دهم درصد کل بودجه را به خود اختصاص داده است.

این نماینده پارلمان با تأکید بر اهمیت فرهنگ و دفاع از آن گفت: هیچگاه بودجه فرهنگ مورد توجه من و شما نبوده است؛ بودجه فرهنگی امروز نشان می‌دهد که اراده‌ای برای رشد و تعالی آینده جامعه نداریم. آیا حکمرانی ما ربطی به اندیشه امامین انقلاب ندارد؟

عضو کمیسیون فرهنگی یادآور شد: توان رزم و آرایش جنگی کشور در حوزه فرهنگی متناسب با آرایش دشمن در این قتل عام بزرگ فرهنگی نیست. برای رشد و شکوفایی آینده باید ناگزیر به ورزش و جوانان تکیه کنیم. ورزش زیربنای توسعه و سلامت کشور است.

راستینه هفشجانی اظهار کرد: سال گذشته از ۳۸۴ هزار مرگ و میر، ۳۱۱ هزار مورد به دلیل بیماری‌های غیرواگیر بوده است.

او تصریح کرد: ما برای قهرمانان ورزشی‌مان برنامه‌ای نداریم. قهرمانان تیم‌های ملی ما مظلوم و تنها هستند و در هزارتوی بودجه سرگردان شده‌اند. به علاوه فرقی بین استان‌های محروم، استان سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و خوزستان وجود ندارد؛ باید با اصلاحات ساختاری بودجه این بودجه را به سمت استان‌های محروم سوق دهیم.

عضو کمیسیون فرهنگی گفت: به نظر شما چرا حاج قاسم سلیمانی، سردار دل‌ها در وصیت نامه‌اش افتخار می‌کند در دوران رهبری نفس می‌کشد که مظلومیتش اعظم از صالحیتش است؟ دوست و دشمن بر هدایت‌های حکیمانه رهبر انقلاب صحه می‌گذارند ولی واقعاً چرا مظلومیت رهبر انقلاب در اوج اقتدار و صالحیت، اعظم است؟ چراکه همواره همچون امام عظیم‌الشأن، آمریکا را اعظم طواغیت نامید و همواره از دل کندن از دشمن سخن گفته و مذاکرات را راه حل نجات اقتصاد کشور نمی‌داند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: عضو کمیسیون فرهنگی بودجه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۳۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور

سید علی مرتضوی کارشناس انرژی در رابطه با خسارت سنگین خودروسازی انحصاری به صنعت انرژی کشور و تحمیل ناترازی انرژی بر کشور اظهار کرد: آمارهای ارائه شده از سوی ستاد نوسازی سازمان حمل و نقل کشور، تصویری تلخ از وضعیت خودروسازی ایران ترسیم می کند. با تردد بیش از 35 میلیون خودرو، توجه به اینکه 37 درصد از این خودروها در گروه فرسوده قرار می گیرند، نگران کننده است. این خودروهای فرسوده نه تنها به دلیل افزایش آلاینده ها برای محیط زیست مضر هستند، بلکه به میزان قابل توجهی در مصرف سوخت نیز کمک می کنند. ارقام سرسام آور مصرف روزانه 46 میلیون لیتر بنزین و 17.5 میلیون لیتر گازوئیل توسط خودروهای فرسوده نیاز مبرم به مداخله در صنعت خودروسازی کشور را نشان می دهد.

وی گفت: پیامدهای این مصرف ناپایدار وخیم است. خسارات وارده به صنعت خودروسازی کشور صرفاً از استفاده از خودروهای فرسوده بالغ بر 9 میلیارد دلار است. این یک بار اقتصادی قابل توجه است که کشور نمی تواند از آن چشم پوشی کند. علاوه بر این، کیفیت پایین تولید خودرو در ایران با افزایش مصرف بنزین، بسیار فراتر از سطح مورد انتظار مرتبط است. با پیش بینی مصرف 60 میلیون لیتری در روز، واقعیت کنونی بیش از 130 میلیون لیتر در روز نشان دهنده مشکلی جدی است که نیاز به رسیدگی فوری دارد.

وی ادامه داد: همچنین کیفیت نامناسب تولید خودروهای داخلی پیامدهای گسترده ای فراتر از مصرف سوخت دارد. همچنین به مشکلات کمبود انرژی کمک کرده و واردات بنزین به میزان 4 میلیارد دلار در سال آینده را ضروری کرده است. این موضوع نه تنها بودجه کشور را تحت فشار قرار می دهد، بلکه سیاست ها و عملکردهای نادرست در صنعت خودروسازی داخلی را نیز برجسته می کند.

 کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد 

وی گفت: بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران نقش بسزایی در تشدید این مسائل داشته و فضای غیررقابتی ایجاد کرده است که باعث شده تا محصولات زیر مجموعه بر بازار مسلط شوند. پیامدهای این وضعیت فراتر از ضررهای اقتصادی است. کمبود انرژی و افزایش واردات بنزین، پیشرفت کشور را به خطر می اندازد و درآمد نفتی آن را تضعیف می کند. پتانسیل کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران و ثبات کلی آن است. نیاز به اصلاحات فوری در صنعت خودرو را نمی توان نادیده گرفت، زیرا عدم رسیدگی به این مسائل پیامدهای گسترده ای برای کل کشور خواهد داشت.

این کارشناس انرژی به لزوم تنوع بخشیدن به سبد سوختی اشاره کرد و گفت: برای رسیدگی موثر به این چالش ها، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است. اولاً، باید تلاشی هماهنگ برای جایگزینی خودروهای فرسوده با مدل‌های استاندارد و کم‌مصرف‌تر صورت گیرد. این نه تنها مصرف سوخت را کاهش می دهد، بلکه باعث صرفه جویی قابل توجهی در روز می شود. علاوه بر این، باید با تمرکز بر سوخت های جایگزین مانند CNG یا گاز مایع (LPG) به عنوان جایگزین بنزین، می توان وابستگی به بنزین سنتی را کاهش داد و استفاده از منابع انرژی پاک تر و پایدارتر را ترویج کرد. انتقال به سمت خودروهای دوگانه سوز که از CNG یا LPG در کنار بنزین سنتی استفاده می کنند، می تواند به طور قابل توجهی مصرف سوخت کلی وسایل نقلیه را کاهش دهد و به ترکیب انرژی متعادل تر در بخش حمل و نقل کمک کند.

مصرف بنزین کشور به 130 میلیون لیتر در روز رسیده است

وی گفت: وضعیت صنعت خودروی ایران چالش مهمی است که نیاز به اقدام فوری دارد. مصرف ناپایدار سوخت در کنار کیفیت پایین تولید خودروهای داخلی، پیامدهای گسترده ای دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت. کیفیت پایین تولید خودروهای ایران، سبب افزایش مصرف بنزین شده است به نحوی که باید مصرف کشور حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز باشد ولی متاسفانه به دلیل کیفیت پایین خودروها به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده است که این موضوع نیز خسارت بزرگی دیگری بر کشور زده است.

وی افزود: تعمیم مشکلات بی کیفیتی و بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران، به ناترازی انرژی و در نتیجه واردات بنزین به میزان ۴ میلیارد دلار در سال آتی، سبب کسری بودجه دولت نیز شده است و مقصر اصلی این وضعیت صنعت انحصاری و غیررقابتی خودروسازی داخلی است که باید سریعا در این روند اصلاح شود وگرنه ناترازی بنزین در طی سال‌های آتی و تشدید واردات بنزین، کل درآمد نفتی کشور را نابود خواهد کرد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تراز منابع و مصارف مشمول بودجه استان زنجان مثبت شد
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریالی برای افزایش ایمنی تردد شهروندان در منطقه ۷ اصفهان
  • اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی
  • رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی